Skip to main content

Påskecruise: Romantiske Rhinen og Nederland

Amsterdam i solnedgang. Husbåter på en av kanalane gjennom byen.Amsterdam
Strasbourg
Notre Dame-katedralen i Strasbourg
Heidelberg
Heidelberg
Rüdesheim
Siegfrieds mekaniske musikkabinett, Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
MS Lafayette i Øvre mellomrhindalen
Köln
Altstadt, Köln
Amsterdam
Amsterdam
Keukenhof
Keukenhof
MS Lafayette
MS Lafayette
MS Lafayette


Bli med på et vårcruise gjennom området som kalles Romantiske Rhinen. Vi seiler forbi historiske slott og vinmarker, fra Strasbourg via Rüdesheim, til Köln og Amsterdam. Utflukten til Keukenhof, kalt verdens vakreste vårhage, er et av turens høydepunkter. Dette cruiset vil garantert sjarmere deg med sine historiske og interessante anløpshavner. Vi seiler med det førsteklasses skipet MS Lafayette hvor drikkevarer er inkludert.

Høydepunkter

 • Strasbourg
 • Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Keukenhof – verdens vakreste vårhage (inkludert utflukt)
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Zürich - Strasbourg

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Zurich, og derfra videre med buss til Strasbourg. Kjøreturen tar cirka 2,5 time.

  Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og den gotiske Notre Dame-katedralen. Den eldste delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Ved ankomst Strasbourg, tar bussen oss med på en liten byrundtur, og vi får se flere av byens severdigheter. Ved 18-tiden kjører vi til kaien hvor vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Straks alle passasjerene er om bord, kaster skipet loss og cruiset begynner. Før middag inviteres vi på en drink i salongen, hvor cruisedirektøren ønsker alle velkommen om bord og presenterer kapteinen og hans mannskap.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 2: Mannheim - Rüdesheim

  I løpet av natten har skipet kommet til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen og er en av Tysklands største innlandshavner. Mannheim er utgangspunkt for en halvdagsutflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg ligger ved Neckar, en halvtimes kjøretur fra Mannheim. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor sentrum. Slottet er delvis i ruiner, og i den gamle slottskjelleren kan man se verdens største vintønne som har plass til over 220 000 liter vin. Etter omvisning ved slottet, forsetter utflukten til fots gjennom den historiske bykjernen.

  I mellomtiden seiler skipet til Nierstein, hvor de som har vært med på utflukten til Heidelberg kommer om bord igjen tidsnok til lunsj. Mens vi spiser, fortsetter cruiset mot den lille vinbyen Rüdesheim med ankomst om ettermiddagen. Her skal vi ligge i ro til neste morgen. Etter ankomst kan du bli med på en utflukt* med et turisttog gjennom byen, inkludert vinsmaking og besøk på Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin unike samling av selvspillende instrumenter. Etter middag er det tid til å besøke den livlige, lille gågaten, Drosselgasse, hvor skjenkestedene ligger som perler på en snor. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee.

  Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim
 • Dag 3: Øvre mellomrhindalen og Köln

  Om morgenen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her Lorelei sang så vakkert at hun lokket sjøfolkene til å seile skipene på grunn.

  Ved 16-tiden ankommer vi Köln, som ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden. Köln er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Ta en rusletur i land og opplev Köln på egen hånd. Et besøk i Kölnerdomen anbefales, eller kanskje det frister mer å ta en pause på en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Cruiset fortsetter ved midnatt.

  Köln
 • Dag 4: Om bord - ankomst Amsterdam om kvelden

  I dag tilbringer vi hele dagen om bord mens skipet seiler nedover Rhinen. I løpet av morgenen krysser vi grensen til Nederland, og den siste strekningen går gjennom det flate nederlandske landskapet. Vi vil også passere en eller flere sluser. Fra soldekket har du den beste utsikten, eller finn en god stol i salongen hvor du kan slappe av med en bok. I løpet av kvelden ankommer vi Amsterdam, hvor skipet ligger ved kai de to siste nettene.

  Amsterdam
 • Dag 5: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er totalt omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, Grachtengordel, som ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet, omkranser bykjernen. Området innenfor Grachtengordel står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Om morgenen kan du bli med på en byrundtur* i Amsterdam med buss. Alternativt kan du utforske byen i ditt eget tempo. Etter lunsj skal vi på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof, som på denne tiden av året er et fargerikt skue med løkblomster i alle varianter. Keukenhof er kun åpen fra slutten av mars til midten av mai hvert år, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt i alle regnbuens farger. Du får tid på egen hånd i parken og kan rusle rundt og beundre de mange kreativt anlagte blomsterbedene.

  Retur til skipet for avskjedsmiddag om bord.

  Amsterdam i solnedgang. Husbåter på en av kanalane gjennom byen.Amsterdam
 • Dag 6: Amsterdam - Oslo

  Etter en tidlig frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr direkte tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Havnemyndighetene i Amsterdam kan på kort varsel endre fordelingen av kaiplasser i sentrum av byen. I tilfelle endringer, vil skipet få tildelt en alternativ kaiplass så nær Amsterdam som mulig.
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinfo

Prisen er basert på valutakurs pr. mai 2023


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Zurich/Amsterdam–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Kort byrundtur i Strasbourg dag 1
 • Utflukt til Keukenhof dag 5
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter utover de som er nevnt over
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de tre utfluktene som er merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord, men ved å kjøpe om bord risikerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende guider, men Elite Travels reiseleder er med og oversetter for de som ønsker det. 

Dag Utflukt Pris om bord
2 Utflukt til Heidelberg EUR 78
3 Rüdesheim - vinsmaking og Siegrieds musikkabinett EUR 40
5 Byrundtur i Amsterdam med buss EUR 51

 

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag (totalt 40 euro) til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å gi tips (cirka én euro) til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Lafayette er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe, lite kjøleskap og aircondition. Det er to enkeltsenger som er satt sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong (vindu med skyvedør), mens lugarene på hoveddekk har stort vindu hvor øverste del kan åpnes. Størrelsen på dobbeltlugarene er 14 m².

 • Dobbeltlugar, hoveddekk
 • Dobbeltlugar, øvre dekk
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo