Skip to main content

Førjulscruise på Rhône og til Provence

La Cité de Chocolat i Tain l'Hermitage
Det romerske amfiteateret i Arles
Arles
Avignon
Vin Chaud på markedet
Santons i Avignon
Saint-Jean-Baptiste-katedralen i Lyon
Place des Jacobins, Lyon
Vin Chaud på julemarkedet
Fristende franske spesialiteter


Bli med på et førjulcruise med det førsteklasses skipet MS Viva Voyage. Vi seiler gjennom et malerisk landskap med vinmarker og små landsbyer på vei fra den ene vakkert pyntede byen til den andre. Cruiset starter og ender i Lyon. Derfra seiler vi til vinbyen Tain-l’Hermitage, Arles – kjent for sine romerske ruiner, og Avignon med det store pavepalasset. I både Avignon og Lyon besøker vi de stemningsfulle julemarkedene og lar oss friste av lokale spesialiteter. Lysene langs elven og de mange duftene og smakene av jul vil garantert sette deg i rette stemning i førjulstiden.


Høydepunkter

 • Vinbyen Tain l’Hermitage
 • Det romerske amfiteateret i Arles
 • Pavepalasset i Avignon
 • Julemarkedet i Avignon og Lyon
 • Førsteklasses skip hvor både drikkevarer og tips er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 1. desember: Oslo - Lyon

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via München til Lyon. Videre med buss til kaien, hvor vårt julepyntede skip, Viva Voyage, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset på Rhône begynner.

  Lyon
 • Dag 2, fredag 2. desember: Tain-l’Hermitage

  Tidlig om morgenen kommer vi til Tain-l’Hermitage, i hjertet av vindistriktet i den nordlige delen av Rhônedalen. Romerne begynte å dyrke vindruer i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. I tillegg til sine gode Côtes du Rhone-viner, er Tain-L'Hermitage kjent for gourmetsjokoladen Valrhona, som produserer her. En populær attraksjon er opplevelsessenteret La Cité du Chocolat Valrhona – en lærerik og sensorisk reise inn i sjokoladens verden. På den andre siden av Rhône ligger Tournon, med en sjarmerende gamleby og et slott fra 1400-tallet. De to byene er forbundet med en gangbro over elven. Ta en rusletur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Besøk sjokolademuseet eller finn en vinbar hvor du kan smake på den lokale vinen. Om ettermiddagen fortsetter cruiset.

  Tain l'Hermitage
 • Dag 3, lørdag 3. desember: Arles og Avignon

  For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i byens historiske sentrum. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

  Etter frokost tar vi en tur i land. Gå på oppdagelsesferd i de smale gatene i gamlebyen og besøk det store amfiteateret. Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter cruiset og noen timer senere kommer vi til Avignon, hvor skipet ligger i ro til i neste dag. Avignon er en fryd å besøke hele året, men i førjulstiden er byen spesielt vakker med julepynt og dekorasjoner som lyser opp gatene. Julemarkedet i Avignon åpner denne helgen og i de små markedsbodene på Place de l'Horlogue selges det lokale produkter og søte fristelser som papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel) og pærelikør. En tradisjon i Avignon før jul er å kjøpe små, håndmalte leirfigurer, kalt santons, som du kan plassere i en julekrybbe. Figurene forestiller jesusbarnet, jomfru Maria, Josef, de vise menn og gjeterne, samt en rekke andre personer inspirert av innbyggerne i en typisk provencalsk landsby. Kjøp en vin chaud (gløgg), som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske stemningen.

  Julemarkedet i Avignon
 • Dag 4, søndag 4. desember: Avignon

  I 1309 flyttet paven fra Roma til Avignon på grunn av politisk uro, og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen i denne perioden ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Utvendig ser det gotiske palasset ut som en festning, men vi anbefaler en tur inn i palasset hvor du får se store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. Fra palasset har man utsikt mot elven og den ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon». Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste.

  Om morgenen kan utforske den postkortvakre gamlebyen videre og kanskje besøke pavepalasset hvis ikke en ny runde på julemarkedet frister mer. Alle må være om bord igjen til lunsj. Mens vi spiser, begynner skipet på seilasen tilbake mot Lyon.

  Pavepalasset i Avignon
 • Dag 5, mandag 5. desember: Lyon

  Vi tilbringer en rolig morgen om bord før vi ankommer Lyon ved lunsjtid. Lyon ble grunnlagt som romersk koloni i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. I dag er Lyon Frankrikes tredje største by. Elvene Saône og Rhône møtes her og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Her finner man også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône. Lyon var tidligere Europas ledende by innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være kjendiskokken Paul Bocuse. Han har både en restaurant, kokkekonkurranse og mathall som bærer hans navn.

  Etter lunsj besøker vi julemarkedet i Lyon, som ligger på Place Carnot i sentrum av byen. Markedet består av rundt hundre rustikke boder av tre, vakkert pyntet med lysdekorasjoner, og i bakgrunnen spilles det julemusikk. I de mange bodene kan du kjøpe julepynt, håndtverksprodukter og lokale spesialiteter som syltetøy, marrons glacés (kandiserte kastanjer), krydderkake, foie gras og likører. Herlige duftene lokker oss til bodene hvor spiselige fristelser bare en noen få euro unna. Er du svak for franske kulinariske spesialiteter, vil du garantert finne noe du har lyst til å ta med hjem. Varm deg på en kopp med gløgg eller varm sider, og døyv søtsuget med karamelliserte nøtter, pepperkaker, makroner eller andre julegodter, mens du vandrer rundt på markedet. Skipet ligger ved kai over natten i Lyon.

  Place Bellecour i Lyon
 • Dag 6, tirsdag 6. desember: Lyon - Oslo

  Et stemningsfullt førjulscruise er over for denne gang. Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa via München tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Voyage er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har lite vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 14 m². I tillegg er det to juniorsuiter (16 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Standardlugar, hoveddekk
 • Standardlugar, midtdekk/øvre dekk

Priser

Dekk 1.–6. desember
Emerald Deck (hoveddekk) 11 490
Ruby Deck (midtdekk) 12 990
Diamond Deck (øvre dekk) 13 490
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, hoveddekk 12 690
Enkeltlugar*, midtdekk 14 390

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB. Det er begrenset antall lugar som kan selges som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r med Lufthansa
 • Flyskatter (kr 1387 pr. mars 22)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (se mer informasjon under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utflukter kommer nærmere avreise.

Skip

MS Viva Voyage
MS Viva Voyage er et elegant førsteklasses skip, innredet i klassisk stil med tre, messing og tekstiler i varme farger. Nyt måltidene i hovedrestauranten eller bistroen (kun lunsj og middag), og nipp...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo