Skip to main content

Klassiske Rhinen

Amsterdam
Amsterdam
Blomstermarkedet, Amsterdam
Köln
Köln
Köln
Cochem
Cochem
Cochem
Koblenz
Deutches Eck i Koblenz
Koblenz
Rhindalen
St. Goarshausen
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Strasbourg
Strasbourg
Strasbourg


Vi seiler på vakre Rhinen fra Amsterdam til Basel og opplever fire land på vår ferd; Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits. Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre i Mellom-Europa, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Underveis besøker vi Köln, Koblenz, Rüdesheim, Mannheim og Strasbourg. I tillegg blir det en liten avstikker på sideelven Mosel, hvor vi besøker den lille vinbyen Cochem. Vi seiler med det førsteklasses skipet MS River Diamond.
 

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Kölnerdomen
 • Cochem, Moseldalens perle
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Naturskjønne Rhindalen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Videre med buss til kaien hvor MS River Diamond venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen. Cruisedirektøren holder et lite informasjonsmøte og presenterer kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost tilbys det en kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen.

  Ved lunsjtid kaster skipet loss og cruiset begynner. Første strekning går på kanaler og elver gjennom det flate nederlandske landskapet.

  Amsterdam
 • Dag 3: Köln

  Skipet seiler videre og vi nyter en avslappende morgen om bord før vi kommer til Köln midt på dagen. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, Kölnerdomen bygget i gotisk stil, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Om ettermiddagen er det byvandring* gjennom Altstadt. Turen ender ved Kölnerdomen, og de som ønsker kan ta en tur inn i den berømte katedralen. Det blir også tid til å rusle litt rundt i sentrum på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Köln
 • Dag 4: Cochem

  I løpet av natten har vi forlatt Rhinen og seilt inn på Mosel, en av de største sideelvene til Rhinen. Her skal vi gjennom tre sluser før vi ankommer Cochem midt på dagen. Cochem, som gjerne kalles Moseldalens perle, er en pittoresk liten by med smale gater og bindingsverkshus. Ovenfor byen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg Cochem er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Etter lunsj kan du utforske byen på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt med buss opp til borgen.

  Om kvelden seiler vi tilbake nedover Mosel mot Rhinen.

  Utsikt fra Mosel inn mot Cochem. En borg på toppen av en ås. Cochem
 • Dag 5: Koblenz, Øvre mellomrhindalen og Rüdesheim

  Vi våkner opp i Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. De som ønsker, kan bli med på en valgfri byvandring i Koblenz etter frokost.

  Midt på dagen fortsetter cruiset på Rhinen. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og gjerne kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var der her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste.

  Om kvelden kommer vi til den sjarmerende lille vinbyen Rüdesheim. Etter ankomst er det utflukt* med et lite turisttog gjennom vinmarkene til hjertet av byen. Her besøker vi en lokal vinhandler som inviterer på vinsmaking. Deretter kjører minitoget oss tilbake til kaien. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til nærmere midnatt, og de som ønsker kan også ta en kveldstur i land. Vi anbefaler en tur til den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee – laget av det lokale druebrennevinet Asbach.

  Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim
 • Dag 6: Mannheim

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en viktig industri- og universitetsby, og en av Tysklands største innenlandshavner. Etter at byen ble lagt i ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble bykjernen gjenoppbygd med gater anlagt helt regelmessig som et sjakkbrett. I denne delen av byen, som kalles Quadratestadt, betegnes kvartalene fremdeles med bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Nær Rhinen det imponerende Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet samt et museum.

  Om morgenen kan du dra på oppdagelsesferd i Mannheim på egen hånd eller sammen med reiselederen. Etter lunsj er det utflukt til Heidelberg*, Tysklands eldste universitetsby, som ligger en halvtimes kjøretur fra Mannheim. Heidelberg ligger ved Neckar og er kjent for sitt godt bevarte historiske sentrum. Rundturen starter med et besøk i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor sentrum. Slottet er bygget i flere ulike arkitektoniske stilarter. I slottskjelleren kan man se verdens største vintønne, som kan romme over 220 000 liter vin. Utflukten avsluttes med en rusletur i den sjarmerende gamlebyen i Heidelberg. Retur til skipet for middag.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Heidelberg
 • Dag 7: Strasbourg

  Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er største by i den historiske provinsen Alsace. Den gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill. La Petite France har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988, og er svært sjarmerende med brosteinsgater, kanaler og bindingsverkshus. På samme øy ligger også byens gotiske katedral, kjent for det sitt store og vakkert utsmykkede astronomiske ur. Vi får muligheten til å bli bedre kjent med Strasbourg på byrundturen* etter frokost. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor vi fortsetter med båt på kanalene og de små elvene i sentrum. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre Dame-katedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Etter båtturen kan du spasere en tur i byen på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene foran katedralen og se på folkelivet.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 8: Basel – Oslo

  Om morgenen legger vi til kai i Basel, hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt. Med nærmere 170 000 innbyggere er Basel den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler byen i to: Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Gamleby i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler.

  Etter frokost tar vi farvel med skipet, og kjører til flyplassen i Zurich. Kjøretiden dit er en drøy time. Fly tilbake til Oslo.

  Basel
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger satt sammen til en dobbeltseng, smalt bord langs veggen, en stol, TV og aircondition.

Lugarene på nedre dekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter (22 m²) på på øvre dekk med fransk balkong.

Det er ikke heis om bord.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Amsterdam/Zurich–Oslo 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Tips til besetningen, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de fem utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord (med forbehold om ledig plass), men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende lokalguider.

Utfluktspakke inkluderer:  

 • Dag 2: Kanalbåttur i Amsterdam
 • Dag 3: Byvandring i Köln
 • Dag 5: Vinsmaking i Rüdesheim
 • Dag 6: Utflukt til Heidelberg
 • Dag 7: Byrundtur i Strasbourg


Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv–åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

 

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo