Skip to main content

Magiske Egypt

Sfinksen og pyramidene i Giza
Kairo
Tutankhamons gullmaske
Giza-pyramidene
Karnak-tempelet
Karnak-tempelet
Luxor-tempelet
Sfinks-alleen foran Luxor-tempelet
Kongenes dal
Nilen
Kom Ombo-tempelet
Philae-tempelet
Aswan
Felukka nær Aswan
Abu Simbel


Kairo, Luxor, Aswan og cruise på Nilen

En reise til Egypt byr på et helt spekter av unike inntrykk og opplevelser. Her går vi på historisk grunn, omgitt av storslåtte monumenter fra oldtiden. Rundreisen kombinerer noen dager i Kairo med oldtidsmonumenter i Luxor og Aswan, og elvecruise på Nilen, verdens lengste elv. Underveis får du oppleve Giza-pyramidene – de eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer, Det egyptiske museet med skattene fra Tutankhamons grav, Karnak-tempelet i Luxor, Kongenes dal og Philae-tempelet ved Aswan. Egypt vil fascinere og imponere deg – og gi deg minner for livet.

Høydepunkter

 • Det egyptiske museet i Kairo
 • Pyramidene og sfinksen i Giza
 • Karnak- og Luxortempelet i Luxor
 • Kongenes dal nær Luxor
 • Elvecruise på Nilen fra Luxor til Aswan med femstjerners skip
 • Philae-tempelet i Aswan
 • Ettermiddagste på legendariske Old Cataract Hotel i Aswan
 • Mulighet for utflukt til Abu Simbel (mot tillegg)
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 2. februar: Oslo - Kairo

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via Frankfurt og lander i Kairo om kvelden. Ved ankomst blir vi møtt av vår lokalguide, som hjelper til med visum, passkontroll og bagasjehåndtering. Videre med buss vårt hotell, Crowne Plaza West Cairo Arkan, hvor vi skal bo tre netter. Dette er et helt nytt hotell, som ligger i et populært boligområde vest for Kairo. Hotellet har både restaurant, bar og utendørs svømmebasseng. Bussturen fra flyplassen til hotellet tar cirka 45 minutter.

  Solnedgang over Kairo og Nilen
 • Dag 2, fredag 3. februar: Utflukt til Sakkara og Dahshur

  Vi starter vår spennende rundreise i Egypt med å besøke Sakkara og Dahshur, som ligger sør for Kairo. Sakkara var nekropol for Memfis, hovedstaden i oldtidens Egypt, og flere konger er begravet her. Gravstedene ligger i ørkenen, rett utenfor det frodige, grønne området langs Nilen. I Sakkara finner vi verdens eldste pyramide – trappetrinnspyramiden, oppført for over 4500 år siden av kong Djoser. Vi besøker gravkammeret til en adelsmann og ser veggmaleriene som beskriver hvordan livet artet seg to tusen år før vår tidsregning. Deretter kjører vi litt lengere sørover til Dahshur, for å se to av de største, eldste, og beste bevarte pyramidene i Egypt; Den røde pyramide og Den bøyde pyramide. Alt ble ikke perfekt på først forsøk, selv på faraos tid. Det blir anledning til å ta seg inn til gravkammeret i den ene pyramiden. Etter felles lunsj returnerer vi til Kairo. Vi får litt tid på egen hånd før vi samles til velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Trappetrinnspyramiden i Sakkara
 • Dag 3, lørdag 4. februar: Det egyptiske museet og pyramidene i Giza

  Om morgenen skal vi besøke det Det egyptiske museet i sentrum av Kairo, alternativt nye Grand Egyptian Museum (GEM) i Giza. (Åpningen av GEM har blitt utsatt flere ganger de siste årene, men planlagt åpning er nå satt til november 2022.) Det egyptiske museet har verdens største samling av antikke funn og på vår vandring gjennom de store salene får vi se mange av skattene faraoene etterlot seg. To av høydepunktene er gullmasken og sarkofagen fra Tutankhamons grav, som ble funnet i Kongenes dal i 1922.

  Etter lunsj fortsetter vi vår utforskning av pyramidene, og nå er det de kjente byggverkene på Gizaplatået som står for tur. De tre store Giza-pyramidene er den eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer. Når man står ved foten av de mektige pyramidene, er det tid til å reflekter hvor liten man er, både i størrelse og historisk perspektiv. Like nedenfor pyramidene, ligger den mystiske sfinksen.

  Kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen organiserer felles middag for dem som ønsker å spise samlet. Det er mange kafeer og restauranter i gangavstand fra hotellet.

  Inkluderte måltider: F, L

  Pyramidene i Giza
 • Dag 4, søndag 5. februar: Kairo – Luxor

  Tidlig om morgenen drar til flyplassen for å fly til Luxor, som i oldtiden het Teben og i perioder var hovedstad i gamle Egypt. Byen omfatter mange store og viktige antikke funn, og kalles med god grunn verdens største utendørsmuseum. Etter ankomst drar vi direkte til Karnak, oldtidens største tempelkompleks. Det gedigne anlegget var hovedkultsted for riksguden Amon-Ra og ble utvidet med stadig nye bygg av ulike faraoer over en periode på nesten to tusen år. Deretter kjører vi til sentrum av Luxor og sjekker vi inn på Sonesta St. George Hotel. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon og kan nytes ved bassenget med utsikt over Nilen. Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet før vi besøker vi det opplyste Luxortempelet som ligger i gangavstand fra hotellet. Ved inngangsporten til tempelet står det en høy obelisk i rosa granitt. Opprinnelig var det to obelisker, men den ene ble gitt i gave til Frankrike i 1829, og står i dag på Place de la Concorde i Paris.

  Inkluderte måltider: F, M

  Luxor-tempelet
 • Dag 5, mandag 6. februar: Kongenes dal og ombordstigning

  Luxor ligger på østsiden av Nilen. I dag skal vi besøke vestbredden, den siden av elven hvor solen går ned og som man i oldtiden betraktet som de dødes land. Her ligger byens nekropolis og Kongenes dal hvor mer enn seksti faraoer i det nye riket ble begravd for rundt 3500 år siden. De arkeologiske utgravingene i Kongenes dal har pågått i over 150 år og det har blitt gjort viktige funn også i nyere tid. Lokalguiden tar oss ned inn i to av gravene. Etterpå får vi litt tid på egen hånd og de som ønsker kan kjøpe tilleggsbillett for å besøke gravkammeret til Tutankhamon eller Sety I. På vei tilbake til Luxor ser vi Hatshepsuts gravtempel, de over tre tusen år gamle Memnonstøttene og arbeiderlandsbyen Deir el Medina, hvor arbeiderne som bygget faraoenes graver bodde.

  Før lunsj sjekker vi inn på elvecruiseskipet som skal være vårt hjem de neste dagene. Skipet ligger ved kai i Luxor over natten.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Gravkammer i Kongenes dal
 • Dag 6, tirsdag 7. februar: Cruise på Nilen

  Morgenen er til fri disposisjon. Bli med reiselederen på oppdagelsesferd i Luxor, eller ta en spasertur på promenaden langs elven og avslutt med en forfriskende drink på terrassen til legendariske Winter Palace Hotel med utsikt over Nilen. Etter lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens vi seiler oppover elven. Fra soldekket har vi utsikt mot det fascinerende landskapet som er frodig og grønt nærmest vannet, men med den golde ørkenen like bak. Livet langs elven har ikke endret seg vesentlig gjennom tidene. Kvinnene vasker klær i elven, mens mennene pløyer jorden med håndkraft.

  I løpet av ettermiddagen kommer vi til Esna-slusen. Her må vi kanskje vente før vi kan passere. Vel gjennom fortsetter vi Edfu, hvor vi ligger i ro for natten.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Nilen
 • Dag 7, onsdag 8. februar: Edfu – Kom Ombo – Aswan

  Etter frokost er det utflukt til Edfu-tempelet, dedikert til guden Horus. Tempelet ble bygget for rundt 2200 år siden, er regnes som et av de best bevarte i Egypt. Retur til skipet og cruiset fortsetter sørover. Sent om ettermiddagen ankommer vi Kom Ombo-tempelet, som ligger vakkert til ved elvebredden. Dette er et uvanlig tempel fordi det er viet to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Her får vi se flere krokodillemumier. Deretter fortsetter seilasen mot Aswan, med ankomst i løpet av kvelden.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Edfu-tempelet
 • Dag 8, torsdag 9. februar: Aswan

  I dag skal vi bli bedre kjent med de største severdighetene i Aswan. Vi kjører ned buss fra skipet og ser Aswan høydemning, Philae-tempelet og granittbruddet med den uferdige obelisken. Aswan høydemning ligger sør for byen og sto ferdig i 1970. Byggingen av demningen resultert i at verdens største kunstige innsjø, Nassersjøen, ble dannet. Flere graver og oldtidsminnesmerkene i det gamle Nubia sto i fare for oversvømmelse i området innsjøen nå ligger, og flere monumenter ble demontert og gjenoppført andre steder. Blant disse er det berømte Abu Simbel-tempelet.

  Resten av dagen er til fri disposisjon. Slapp av på skipets soldekk eller ta en tur til sentrum av Aswan. Reiselederen gir tips om hva du kan gjøre. Kanskje en handletur i basaren frister?

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Philae-tempelet
 • Dag 9, fredag 10. februar: Aswan

  Etter frokost sier vi farvel til skipet. Den siste natten skal vi bo på Mövenpick Resort Aswan, som ligger på en øy i Nilen. Båtturen fra sentrum av Aswan til hotellet tar bare noen minutter. Om morgenen vi på båttur med en felukka i Aswans vakre skjærgård. En felukka er en tradisjonell, flatbunnet seilbåt som har vært brukt på Nilen i tusener av år. Vi tar en tur i land på Kitchner Island, og spaserer gjennom den botaniske hagen. Om ettermiddagen skal vi besøke i en nubisk landsby før vi avslutter turen med tradisjonell engelsk ettermiddagste på terrassen til legendariske Old Cataract Hotel. Det var her Agatha Christie bodde og fant inspirasjon til boken «Mord på Nilen». Fra terrassen på det tradisjonsrike hotellet beundrer vi utsikten over Nilen.

  Inkluderte måltider: F, ettermiddagste

  Aswan
 • Dag 10, lørdag 11. februar: Aswan - Kairo - Oslo

  Reisen nærmer seg slutten. Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen. Fra Aswan flyr vi til Kairo og derfra videre med Lufthansa til Oslo via Frankfurt om ettermiddagen. Ankomst Oslo lufthavn sent om kvelden. En eventyrlig reise er over, men med oss hjem i koffertene har vi minner for livet.

  Inkluderte måltider: F

 • Abu Simbel

  Det tilbys en frivillig halvdagsutflukt med fly til Abu Simbel (må forhåndsbestilles) på dag 8 elle 9, avhengig av ledig kapasitet på flyene. Rekkefølgen på programmet i Aswan disse to dagene kan derfor bli endret. Det kan ikke garanteres at de som velger å dra til Abu Simbel får med seg hele programmet i Aswan. Elite Travels reiseleder er ikke med på denne utflukten. Isteden blir man møtt av en engelsktalende lokalguide ved ankomst Abu Simbel. Informasjon om pris og påmelding sendes ut cirka en måned før avreise.

  Abu Simbel

Priser

Pris 2.–11. februar 2023
Pr. person i delt dobbeltrom/lugar 34 390
Enkeltrom/lugar 42 890


Minimum antall deltagere er 18, maksimum er 28.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Kairo t/r med Lufthansa
 • Fly Kairo–Luxor/Aswan–Kairo
 • Flyskatter (kr 1787 pr. juni 2022)
 • Visum til Egypt
 • Tre netter på Crown Plaza West Cairo Arkan 5*. Les mer om hotellet her
 • En natt på Sonesta St. George Hotel 5* i Luxor. Les mer om hotellet her
 • Fire netters cruise med Mövenpick MS Royal Lily 5*. Les mer om skipet her
 • En natt på Mövenpick Resort Aswan 5*. Les mer om hotellet her
 • Frokost hver dag
 • Seks lunsjer og seks middager
 • Ettermiddagste på Old Cataract Hotel
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, sjåfører, lokalguide og besetningen på skipet
 • Engelsktalende lokalguider
 • Kunnskapsrik reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over*
 • Drikkevarer
 • Frivillig utflukt til Abu Simbel
 • Reise- og avbestillingsforsikring


* Reiselederen vil organisere felles bespisning når det ikke er inkludert måltid

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskinlesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Visum er inkludert i prisen og deles ut ved ankomst Kairo av vår lokale agent. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

 

Reiseleder

Torild Karlsen
Torild har bred erfaring fra reiselivet. Hun startet sin karriere som reiseleder i Portugal i 1982. Siden har hun bodd i seks land og hatt hele verden som tumleplass. Hun strandet i Egypt hvor hun bodde i flere år. Kairo var base for rundreiser i Egypt, Libanon, Syria og Jordan. Etter at Torild flyttet tilbake til Norge har hun jobbet med cruise, fly og som produsent av reiser hos diverse turoperatører. Torild drev sitt eget reisebyrå i 15 år. Dette ble solgt i 2015 og siden har hun jobbet som reiseleder og tatt med grupper til alle verdensdeler.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Februar 2023

02.02OsloMagiske Egypt - rundreise og elvecruise på Nilen
Reiseledere: Torild Karlsen
9Mer enn 534 390,-Bestill

Skip

MS Royal Lily
Fasilitetene om bord inkluderer resepsjon, restaurant som serverer både lokale og internasjonale retter, salong med panoramavinduer og stort soldekk med et lite basseng. Det er totalt 60 lugarer, inkl...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo