Skip to main content
Ronda
Ronda

Aktiviteter og utflukter på Costa del Sol

En gate med appelsintrær og hvite bygninger av kalkstein. En grønn og frodig park.Appelsintorget, Marbella

Her er forslag til forskjellige aktiviteter og utflukter som våre kunder kan gjøre under langtidsferien på Costa del Sol. 

 

Mijas, en av de karakteristiske hvite landsbyer, ligger oppe i fjellsiden over Fuengirola. De hvitkalkede husene, de brostensbelagte gatene og ikke minst de arabiske gårdhavene skaper en eventyrlig stemning. Vi reiser med buss opp til Mijas, har hele dagen fri, og opplever den spesielle stemningen som finnes der og nyter utsikten over Middelhavet.

Malaga, hovedstad på Costa del Sol og Picassos fødeby, er en hyggelig by med mange severdigheter. Sentrum av byen er full av pittoreske torg og parker. Vi besøker Pompidou-sentret, Picasso-museet og den travle mathallen med hundrevis av fristende matvarer. Byen er omgitt av fjellområder og to elver, Guadalmedina og Guadalhorce, som flyter forbi byen og ut i Middelhavet.

Ronda, er en liten by i regionen Andalucia. Den er en av Spanias eldste byer, og den regnes som tyrefektingens vugge. Byen ligger på en høyslette på cirka 750 meter over havet. Byen er delt i to av en canyon, den 120 meter dype kløften El Tajo («Hugget») med en tilhørende liten elv. Den skiller den eldre, mauriske bydelen La Ciudad fra den yngre El Mercadillo.

Granada, byen med den flotte beliggenheten ved Rio Darro, med Sierra Nevada som bakgrunnskulisse. Den er særlig kjent for det majestetiske slottet Alhambra, et historisk underverk fra maurernes tid i Spania. Festningen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og er en av landets største turistattraksjoner. Den lille storbyen i syd har alt, sjarm, idyll, historie, tapas og designerbutikker i fleng.

Puebos Blancos, er en rekke hvite byer som ligger som i klynger mellom fjellene i Andalucia. Et besøk til tre av dem, Colmenar, Alfarnate, Alfarnatejo tilbyr en opplevelse av ekte andalucisk mat og kultur. Vi smaker på en typisk spansk frokost, Chocolate con Churros og besøker en fabrikk som produserer og presser olivenolje. Lokale husmødre tar oss med hjem til seg der de serverer ekte, spansk mat.

Gibraltar, en del av det britisk oversjøiske territorium allerede i 1713, er den siste britiske kolonien på det europeiske fastland og som har vært en viktig politisk brikke blant annet under andre verdenskrig. Butikkene er tollfrie slik at shopping kan gjøres til hyggelige priser. Vi besøker også klippen "The Rock" enten via taubane eller buss og får en historisk gjennomgang av Gibraltar. 

 

AKTIVITETER OG UTFLUKTER PÅ DESTINASJONEN:

Her er noen tips til aktiviteter og utflukter som vår reiseleder vil hjelpe til med når dere ankommer våre hoteller på Costa del Sol. 

  • «Bli-kjent-tur» kjører vi etter frokost dagen etter velkomstmiddagen. På denne rundturen skal vi bli kjent både i nærområdet og med hverandre. Vi gjør oss kjent med områder i luksus-yachthavnen i Puerto Banus, Marbella sentrum og gamlebyen med appelsintorget og Salvador Dali-parken, og Marbesa. 
  • Søndags-buffeen i Den Norske Sjømannskirken er svært populær og buffeen er klar hver søndag fra kl.13.00. Kirken, El Campanario har et hyggelig uteområde ved bassenget og her koser vi oss utover ettermiddagen. 
  • Det er fine turområder langs kysten. Vi samles på Club Playa Real kl.11.00 og går inn i et uberørt og fredet område, Dunas de Artola. Ferden går langs stranden og litt inn i furuskogen frem til den lille sjarmerende havnen Cabopino, der vi samler oss og koser oss i solen med noe å drikke.
  • Tur til Caminito del Rey, en gangvei festet langs de bratte veggene i den smale kløften El Chorro, nær Ardales. Navnet stammer fra det opprinnelige navnet til Camino del Rey, lokalt forkortet til el caminito. Gangveien var i dårlig forfatning og var delvis stengt i over et tiår, men er nå av Spania mest populære turistattraksjoner. 
  • Markeder med både mat og klær, finnes langs hele kysten på ulike steder, på ulike dager. Vi pleier å enten spasere sammen til markedet i Marbesa eller ta bussen til både Fuengirola og Marbella og tilbringe noen timer på de travle markedene. 
  • Er det regnvær en dag, samles vi til for eksempel Quiz, foredrag om ulike tema mm
Fritekstsøk
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo