Skip to main content

Nyttårscruise på Rhinen med Viva Tiara

Wasserturm (vanntårnet) i Mannheim
Heidelberg
Strasbourg - julens hovedstad
Place Kléber, Strasbourg

En tur i samarbeid med Aftenposten og Stavanger Aftenblad

Seil inn i den nye året med det elegante førsteklasses skipet Viva Tiara. Cruiset starter og ender i Frankfurt. Derfra seiler vi på Rhinen til Mannheim, Speyer – kjent for den store keiserdomen, og Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France. Nyttårsaften feirer vi i Speyer med fyrverkeri og bobler i glasset. Om bord på Viva Tiara er både utsøkte måltider, drikkevarer og tips inkludert. Ønsk det nye året velkommen, og si «Frohes neues Jahr» sammen med oss!


Høydepunkter

 • Mannheim med mulighet for utflukt til Heidelberg
 • Keiserdomen i Speyer
 • Nyttårsfyrverkeri i Speyer
 • Gamlebyen i Strasbourg
 • Elegant, førsteklasses skip med høy standard
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, fredag 30. desember: Fly til Frankfurt

  Direktefly til Frankfurt med Lufthansa. De som flyr fra Oslo møter Elite Travels reiseleder på Gardermoen. De som kommer fra Stavanger møter reiselederen ved ankomst Frankfurt lufthavn. Videre med buss til kaien, hvor Viva Tiara venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Main, en sideelv til Rhinen.

  Frankfurt am Main
 • Dag 2, lørdag 31. desember: Mannheim - Speyer

  Vi våkner opp i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en av Tysklands største innenlandshavner. Etter at Mannheim ble lagt i ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble kvartalene i indre by gjenoppbygd med gater anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av byen kalles Quadratestadt, og her er adressene fremdeles bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Sentralt i byen, ikke så langt fra elven, ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager deler av byens store universitet. Etter frokost kan du rusle en tur i gamlebyen på egen hånd eller sammen med reiselederen.

  Fra Mannheim tilbys det en utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg, en halvtimes kjøretur fra skipet. Utflukten inkluderer en byvandring i den godt bevarte gamlebyen, samt en tur med kabelbanen opp til Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Slottsområdet består av flere bygninger og ruiner i ulik arkitektonisk stil. I slottskjelleren kan man se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Retur til skipet for lunsj.

  Midt på dagen fortsetter cruiset og noen timer senere kommer vi til Speyer, som spilte en viktig rolle i tysk middelalderhistorie og under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet var at vestlig kristendom ble delt i to – den katolsk og den lutherske kirken. Byens landemerke er den store domkirken (keiserdomen), som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et av Europas betydeligste romanske byggverk, og flere keisere er gravlagt her.

  I kveld er det nyttårsaften, og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant hvor vi får servert en utsøkt nyttårsmeny. Etterpå blir det spilt opp til dans i salongen. Ved midnatt samles vi på dekk for å ønske det nye året velkommen med bobler i glasset. Fra toppdekket har vi orkesterplass til nyttårsfyrverkeriet. Skipet ligger ved i Speyer kai over natten.

  Den gamle byporten i Speyer
 • Dag 3, søndag 1. januar: Om bord

  Etter feiringen i går er det deilig å ha en rolig dag om bord og kunne sove lenge. Vi forlater Speyer ved ni-tiden og seiler videre sørover. Snart kommer vi til den delen av Rhinen der elven danner grensen mellom Tyskland og Frankrike. Kle godt på deg og ta en tur på soldekket for å få best utsikt til de små byene og vinterlandslandskapet vi passerer, eller finn en god stol i salongen og følg med på ferden gjennom de store panoramavinduene. Ved 21-tiden legger vi til kai i den lille tyske byen Kehl, som ligger på motsatt side av Rhinen for Strasbourg. Her ligger skipet i ro for natten.

  Om bord
 • Dag 4, mandag 2. januar: Kehl/Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace, men har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av byen renner elven Ill og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Gå ikke glipp av det imponerende 18 meter høye astronomiske uret inne i kirken, som i tillegg til tiden, viser månens faser, stjernenes konstellasjoner og kalendertegn. Klatrer du de 332 trinnene til utkikksplattformen på taket av kirken, blir du belønnet med fantastisk utsikt over byen. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Etter frokost kan du utforske Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Det er enkelt å komme seg fra Kehl til Strasbourg. Lokaltrikken stopper nær skipet og går direkte til sentrum av Strasbourg. Grand Île er ikke større enn at den lett kan utforske til fots, og en spasertur er absolutt den beste måten å oppleve byens severdigheter og unike atmosfære. La deg friste av franske delikatesser og ta en pause på en av kafeene på Place Gutenberg og se på folkelivet.

  Ved 15-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, som går tilbake nordover på Rhinen. Om bord hygger vi oss med nok en utsøkt middag og hyggelig selskap.

  Jul i Strasbourg
 • Dag 5, tirsdag 3. januar: Hjemreise

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Lufthansa flyr direkte fra Frankfurt tilbake til henholdsvis Oslo og Stavanger. Flyet til Oslo har avgang om formiddagen, mens de som skal til Stavanger må vente noen timer på flyplassen før de flyr hjem om ettermiddagen.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Priser

Dekk Fly fra Oslo Fly fra Stavanger
Emerald Deck (hoveddekk) 14 190 14 490
Ruby Deck (midtdekk) 15 690 15 990
Diamond Deck (øvre dekk) 16 190 16 490
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, hoveddekk 16 390 16 690
Enkeltlugar*. midtdekk 18 390 18 890
*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB. Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.


Abonnerer du på Aftenposten eller Stavanger Aftenblad får du kr 500 i rabatt pr. person på prisene over.


Alt dette er inkludert

 • Fly fra Oslo eller Stavanger til Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (se mer informasjon under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene


Utflukter
Informasjon om utflukter kommer nærmere avreise.

Skip

MS Viva Tiara
MS Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro,...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo