Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen

Mainz
Wasserturm, Mannheim
Keiserdomen i Speyer
Den gamle byporten i Speyer
Strasbourg
Vin chaud foran katedralen
Place Kléber, Strasbourg
Strasbourg
St. Martin katedralen, Mainz
Julepyntet Viva Tiara


Alle tyske byer med respekt for seg selv har et julemarked i adventstiden. Julemarkedene, som kalles Weihnachtsmarkt eller Christkindlmarkt på tysk, ligger vanligvis på markedsplassen i den historiske bykjernen. På dette cruiset får du oppleve flere julemarkeder, men det største er markedet i Strasbourg – byen som på denne tiden av året kaller seg Capitale de Noël (julens hovedstad). De vakkert pyntede byene, lysene langs elven og de mange duftene og smakene av jul vil garantert gi deg julestemning. Vi seiler med det elegante førsteklasses skipet MS Viva Tiara, hvor både drikkevarer om bord og tips er inkludert i cruiseprisen.

 

Høydepunkter

 • Mannheim med mulighet for utflukt til Heidelberg
 • Keiserdomen og julemarkedet i Speyer
 • Strasbourg – julens hovedstad
 • Julemarkedet i gamlebyen i Mainz
 • Elegant, førsteklasses skip
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, tirsdag 6. desember: Oslo - Frankfurt

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt og derfra videre med buss til kaien hvor vårt julepyntede skip, Viva Tiara, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Main, en sideelv til Rhinen.

  Frankfurt am Main
 • Dag 2, onsdag 7. desember: Mannheim og Speyer

  Vi våkner opp i Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en av Tysklands største innenlandshavner. Etter at Mannheim ble lagt i ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble kvartalene i indre by gjenoppbygd med gater anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av byen kalles Quadratestadt, og her er adressene fremdeles bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Sentralt i byen, ikke så langt fra elven, ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager deler av byens store universitet. Etter frokost kan du rusle en tur i gamlebyen på egen hånd eller sammen med reiselederen.

  Fra Mannheim tilbys det en utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg, som ligger ved Neckar en halvtimes kjøretur fra skipet. Utflukten inkluderer en byvandring i den godt bevarte gamlebyen, samt en tur med kabelbanen opp til Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Slottsområdet består av flere bygninger og ruiner i ulik arkitektonisk stil. I slottskjelleren kan man se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Retur til skipet for lunsj.

  Midt på dagen fortsetter cruiset og to-tre timer senere kommer vi til Speyer, som spilte en viktig rolle i tysk middelalderhistorie og under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet var at vestlig kristendom ble delt i to – den katolsk og den lutherske kirken. Byens landemerke er den store domkirken (keiserdomen), som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er et av Europas betydeligste romanske byggverk, og flere keisere er gravlagt her. Julemarkedet i Speyer ligger i den brede Maximilianstrasse med Keiserdomen som bakteppe. I de små markedsbodene selges alt fra håndverksprodukter og julepynt, til nygrillede bratwurst, ristede kastanjer, og tradisjonelle tyske julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen). Kjøp en glühwein eller eierpunsch (varm eggepunsj), som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske stemningen. Skipet seiler videre om kvelden.

  Heidelberg
 • Dag 3, torsdag 8. desember: Kehl/Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace, men har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av byen renner elven Ill og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens severdighter befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Gå ikke glipp av det imponerende 18 meter høye astronomiske uret inne i kirken, som i tillegg til tiden, viser månens faser, stjernenes konstellasjoner og kalendertegn. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om. På denne tiden av året kalles Strasbourg for «Capitale de Noël» (julens hovedstad). Byens julemarkeder er fordelt på ti ulike steder på Grande Île, og de over tre hundre markedsbodene tilbyr et stort utvalg av mat og drikke, julepynt og ulike håndverksprodukter. Populære ting å kjøpe er julekrybber, håndverksprodukter i tre og julegodter. På Place Kléber står et stort juletre – vakkert dekorert og et naturlig midtpunkt i den julepyntede byen.

  Skipet ligger ved kai hele dagen i den lille tyske byen, Kehl, på motsatt side av Rhinen for Strasbourg. I dette området danner elven grensen mellom Tyskland og Frankrike. Strasbourg og Kehl er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til gamlebyen i Strasbourg. Det blir god tid til å utforske Strasbourg og julemarkedene på egen hånd eller sammen med reiselederen. Kanskje finner du noen franske delikatesser du vil ta med hjem? Smak på den lokale glühweinen, eller vin chaud som det heter i Frankrike, og se på folkelivet. Duftene, smakene, musikken og atmosfæren på markedet vil garantert gi deg julestemning.

  Ved 21-tiden fortsetter cruiset, og vi seiler tilbake nedover Rhinen.

  Juletreet på Place Kléber i Strasbourg
 • Dag 4, fredag 9. desember: Mainz

  Vi nyter en rolig morgen om bord før skipet legger til kai i Mainz ved ti-tiden. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bæres hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa.

  Julemarkedet i Mainz ligger på torget foran den tusen år gamle St. Martin katedralen i den historiske gamlebyen. Rundt hundre salgsboder frister med håndverksprodukter, julegodterier, julepynt og en magisk atmosfære. Gå ikke glipp av den rikt dekorert, elleve meter høy julepyramiden ved inngangen til markedet, eller den imponerende julekrybben med håndskårne figurer i naturlig størrelse foran Gotthard-kapellet ved katedralen. De pyntede gågatene i gamlebyen har mange hyggelige små butikker, og besøker du Gutenbergmuseet kan du ta en tur innom julekortverksted der.

  Om kvelden hygger vi oss med nok en utsøkt middag om bord, mens skipet seiler inn på Main og siste etappe av cruiset.

  Julemarkedet i Mainz
 • Dag 5, lørdag 10. desember: Frankfurt - Oslo

  Vi er tilbake i Frankfurt og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo med Lufthansa om formiddagen.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Dekk 6.–10. desember
Hoveddekke (Emerald) 10 980
Midtdekk (Ruby) 12 580
Øvre dekk (Diamond) 13 080
Juniorsuite, midtdekk (Ruby) 13 680
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar* hoveddekk  
Enkeltlugar*, midtdekk  
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter (kr 1015 pr. april 22)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (se info under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utfluktene kommer nærmere avreise.

 

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Skip

MS Viva Tiara
MS Viva Tiara er et førsteklasses skip med moderne og elegant interiør, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bistro,...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo