Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen

Julemarkedet ved Kölnerdomen
Øvre mellomrhindalen
Drosselgasse, Rüdesheim
Julemarkedet i Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Julemarkedet i Koblenz
Glühwein i Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Koblenz Christmas Garden
Koblenz Christmas Garden
Weihnachtsmarkt am Dom, Köln
Weihnachtsmarkt am Dom, Köln
Weihnachtsmarkt am Dom, Köln
Heinzels Wintermärchen, Köln
Heinzels Wintermärchen, Köln
Heinzels Wintermärchen, Köln
Markt der Engel, Köln
MS Arena
MS Arena


Bli med på et førjulcruise med det førsteklasses skipet MS Arena, og opplev den magiske stemningen på de tradisjonelle tyske julemarkedene. Vi seiler gjennom et malerisk landskap med vinmarker og gamle borger på vei fra den ene vakkert pyntede byen til den andre. Cruiset starter og ender i Köln, som kan lokke med hele syv julemarkeder. Derfra seiler vi til Rüdesheim i hjertet av vindistriktet Rheingau, og Koblenz som ligger der Mosel og Rhinen møtes. I alle havnene ligger skipet i ro over natten, så det blir god tid til å utforske julemarkedene om ettermiddagen og kvelden. Lysene langs elven og de mange duftene og smakene av jul vil garantert sette deg i rette stemning i advetnstiden.

 

Høydepunkter

 • Nasjonenes julemarked i Rüdesheim
 • Christmas Garden ved Ehrenbreitstein-festningen
 • Julemarkedet i Koblenz
 • Kölnerdomen
 • De store julemarkedene i Köln
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 1. desember: Oslo - Köln

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om morgenen og sammen flyr vi til Düsseldorf. Videre med buss til Köln hvor MS Arena venter. Bussturen tar cirka en time. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Vi kan ikke sjekke inn på skipet før tidligst kl. 15, så vi setter fra oss bagasjen og blir med reiselederen på en oppdagelsesferd i byen. Köln ligger vakkert til ved Rhinen, og langs elven er det anlagt en lang elvepromenade som strekker seg fra Kölnerdomen og langs Altstadt. Vi tar turen innom et av byens julemarkeder, for å få en liten smakebit på ekte tysk førjulsstemning. Deretter returnerer vi til skipet, sjekker inn og finner oss til rette i lugarene og om bord. Før middag blir vi invitert på en velkomstdrink i salongen, med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Rhinen.

  Köln
 • Dag 2, fredag 2. desember: Rüdesheim

  Etter å har seilt hele natten har vi nå kommet til i Øvre mellomrhindalen. Dette naturskjønne området kalles gjerne Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.

  Etter lunsj ankommer vi Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. I Rüdesheim arrangeres det populære Weihnachtsmarkt der Nationen (nasjonens julemarked), som kombinerer tyske førjulstradisjoner med kunst- og håndverksprodukter, kultur og mat fra mange ulike land. Over hundre boder er satt opp langs elven, på det lille torget foran St. Jacobus-kirken, og i Marktstrasse og Oberstrasse i gamlebyen. Her finner du smakfulle og vakre ting fra øst og vest, fra Europa og andre kontinenter lengre vekk, som alle bidrar til å gi dette markedet et unikt preg. Det tilbys selvfølgelig også lokale spesialiteter, som Rüdesheimer-gløgg med vin fra området, og den velkjente Rüdesheimer kaffee, som varmer ekstra godt nå i førjulstiden. Vi spaserer fra skipet til julemarkedet og har god tid til å la oss friste av fine håndverksprodukter, god mat og drikke i de mange bodene

  Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

  Rüdesheim
 • Dag 3, lørdag 3. desember: Koblenz

  Mens vi spiser frokost begynner seilasen tilbake nordover, og vi har igjen utsikt til det vake landskapet i Øvre mellomrhindalen. Ved 14-tiden ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardt rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene.

  Etter ankomst besøker vi det tradisjonsrike julemarkedet i den gamle bydelen. Markedet består av rundt hundre boder som selger alt fra håndverksprodukter og julepynt, nygrillede bratwurst og julegodter. Populære ting å kjøpe på de tyske julemarkedene er julekrybber, Nussknacker (håndskårne nøtteknekkere), brente mandler og tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen). En annen ting som hører med på et julemarked er glühwein. Den lages gjerne i flere varianter med lokalprodusert vin – både rød og hvit. Eierpunsch (varm eggepunsj) er også populært.

  På den andre siden av Rhinen for gamlebyen i Koblenz, troner den imponerende Ehrenbreitstein-festningen på en bakketopp med utsikt over elven og byen. Ehrenbreitstein er et av de største festningsverkene i Europa, og nå i førjulstiden arrangeres Koblenz Christmas Garden her. Hele uteområdet til festningen forvandles til en glitrende, magisk julehage med unike lys- og lydinstallasjoner. En tur opp dit etter mørkets frembrudd anbefales. Det går taubane tvers over Rhinen opp til festningen, og man kan kjøpe en kombibillett som inkluderer taubanen tur-retur og inngangsbillett til julehagen.

  Skipet ligger i ro i Koblenz over natten.

  Julemarked i Koblenz
 • Dag 4, søndag 4. desember: Köln

  Om morgenen legger vi ut på siste etappe av cruiset og nyter en avslappende formiddag om bord. Etter lunsj er vi tilbake i Köln, og har hele ettermiddagen og kvelden til å besøke byens julemarkeder. Köln har hele syv julemarkeder, men det mest kjent er Weihnachtsmarkt am Dom, som ligger på Roncalliplatz med den majestetiske Kölnerdomen som bakteppe. Midt på plassen er det et stort juletre med lyslenker som strekker seg som en stjerne fra treet. Like bortenfor, i Altstadt (gamlebyen), ligger det litt mer rustikke Heinzels Wintermärchen med en kunstisbane midt i markedet. Dette er Kölns største julemarked med rundt 140 julepyntede markedsboder. Her kan du se kunsthåndverkere fra hele Europa i arbeid. På den store plassen Neumarkt, midt i byens shoppingområde, finner du Markt der Engel (Englemarkedet). Her er det hengt opp rundt åtte hundre lysende stjerner i trærne rundt plassen, som gir følelsen av å spasere under en vakker stjernehimmel. Kjøp en glühwein du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod på de ulike markedene og ta innover deg den magiske stemningen.

  Skipet ligger ved kai i Köln over natten, så hvis du ønsker kan du også ta en tur til julemarkedene etter middag.

  Heinzels Wintermärchen, Köln
 • Dag 5, mandag 5. desember: Köln - Oslo

  Et stemningsfullt førjulscruise er over for denne gang. Etter frokost sjekker vi ut av skipet, men har formiddagen til å bli bedre kjent med Köln. Spaser på den fine promenaden langs Rhinen til det populære Sjokolademuseet nær det moderne havnedistriktet Rheinauhafen eller besøk Kölnerdomen. Byen har også et stort, sentralt shoppingstrøk, med brede gågater og mange butikker og varemagasiner. Her er det ingen unnskyldning for ikke å få unna litt juleshopping.

  Om ettermiddagen møtes igjen og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Düsseldorf. Fra Düsseldorf flyr vi tilbake til Oslo

  Köln
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle de 98 lugarene på MS Arena er utvendige med fransk balkong (vindu fra gulv til tak med skyvedør), og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Det er to lugartyper; standard og superior, begge på 13 m². Forskjellene mellom de to lugartypene, er sengene. Standardlugarene ligger på hoveddekk og har to adskilte senger – en som står fast og en som løftes inn mot veggen på dagtid. Superiorlugarene ligger på hoveddekk og øvre dekk, og har to enkeltsenger som er satt sammen til en dobbeltseng (men kan stå adskilt hvis man ønsker).

Priser

Dekk / lugartype Pris
Standardlugar, hoveddekk 8 880
Superiorlugar, hoveddekk 9 780
Superiorlugar, øvre dekk 10 380
Pris pr. person i delt dobbeltlugar


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r med SAS
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink
 • Kaffe/te tilgjengelig hele døgnet
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Tips til besetningen
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord – totalt 32 euro.

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2022

01.12OsloJulemarkedscruise på Rhinen med MS Arena 4*+
Reiseledere: Olav Lühr
4Fullt8 880,-Fullt

Skip

MS Arena
MS Arena er et elegant førsteklasses skip, innredet med lyst tre og tekstiler i varme farger. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med store panoramavinduer, bibliotekhjørne, resepsjon,...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo