Skip to main content

Sykkelcruise på Rhinen

Köln
Köln
Boppard
Boppard
Andernach
Koblenz
Deutches Eck i Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen i Koblenz
Kaub
Burg Katz
Loreleiklippen
Rüdesheim
Drosselgasse i Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Domkirken i Mainz

Fra Köln til Mainz
Kr 500 i rabatt for A-kortet

Utallige slott og festninger er bygget langs Rhinen mellom Köln og Mainz, og deler av det naturskjønne landskapet står på UNESCOs verdensarvliste. Vi sykler forbi pittoreske landsbyer, bratte vinmarker og middelalderborger. På sykkelturene trår du i ditt eget tempo, mens skipet følger etter og venter på oss i neste havn. Mange av byene vi passerer er kjent for sine gode viner og regionale delikatesser, som også gjøre dette til en kulinarisk reise. Et sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av aktivitet og avslapping.

 

Høydepunkter

 • Enkle sykkelturer gjennom et vakkert landskap
 • Köln med Kölnerdomen
 • Bonn – Vest-Tysklands tidligere hovedstad
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Øvre mellomrhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, lørdag: Oslo – Köln

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa til Köln via München. Videre med buss til kaien hvor MS Olympia venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Skipet ligger ved kai i Köln over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land etter middag. Kanskje frister det å besøke en av ølstuene i Altstadt (gamlebyen) for å smake på det lokale ølet, Kölsch?

  Köln
 • Dag 2, søndag: Köln – Bonn

  Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med over en million innbyggere. I Altstadt ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den praktfulle Kölnerdomen, unnslapp store ødeleggelser. Katedralen er en av de største i Europa, og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.
  Etter frokost rusler vi en runde gjennom gamlebyen til Kölnerdomen. Deretter legger vi ut på vår første sykkeltur, som går sørover langs Rhinen mot Bonn. Sykkelveien langs Rhinen er en del av det europeiske sykkelrutenettverket kalt EuroVelo. Vi skal sykle på EuroVelo 15, også kalt Rheinradweg, som følger Rhinen over tusen kilometer fra Nederland til Sveits. Vi får med matpakke fra skipet, som vi spiser underveis. Mens vi nyter utsikten fra sykkelsetet, seiler MS Olympia til Bonn, og vi møter igjen skipet der om ettermiddagen. Før middag er det tid til å utforske Bonn på egen hånd. Den kjente komponisten Ludwig van Beethoven er fra Bonn, og huset hvor han ble født er i dag museum. Andre severdigheter er Dobbeltkirken (Doppelkirche) fra 1151, Godesburg-festningen, Poppelsdorf-slottet og den store universitetsbygningen hvor blant annet pave Benedict XVI var professor. I den gamle bydelen er det mange hyggelige kafeer der du kan sette deg og se på folkelivet. Skipet ligger ved kai i Bonn over natten.

  Köln
 • Dag 3, mandag: Bonn – Andernach

  Vi fortsetter sykkelturen langs Rhinen. Rundt ti kilometer sør for Bonn passerer vi Königswinter, som ligger vakkert til ved foten av fjellkjeden Siebengebirge (De syv fjell). På en høyde over byen ser vi Drachenburg-slottet. Videre sykler vi forbi Remagen, kjent for et viktig slag under andre verdenskrig. Her kjempet amerikanske styrker i mars 1945 for å erobre den delvis ødelagte jernbanebroen ved Remagen. Den heroiske kampen er gjenfortalt i filmen «The Bridge at Remagen» fra 1969. Det eneste som er igjen av broen i våre dager er brotårnene på hver side av elven. I brotårnet på vestsiden av Rhinen er det åpnet et fredsmuseum, hvor man kan lære mer om slaget.
  Om ettermiddagen kommer vi til Andernach. Den lille byen har en sjarmerende bykjerne med en rekke godt bevarte middelalderbygninger. De som ønsker, blir med reiselederen på en rusletur i gamlebyen. Like nord for byen kan man oppleve Andernachgeysiren, verdens høyest kaldtvannsgeysir som har jevnlig utbrudd med en opptil seksti meter høy vannsprut. Skipet ligger ved kai i Andernach til neste dag.

  Resten av den ødelagte broen i Remagen
 • Dag 4, tirsdag: Andernach – Koblenz

  Dagens sykkeletappe går fra Andernach til Koblenz og er turens korteste – kun 25 kilometer. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd, og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Om ettermiddagen kan du god tid til å utforske Koblenz på egen hånd. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet) der Mosel og Rhinen møtes. Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt over Koblenz, Rhinen og Mosel. Skipet ligger til ro for natten i Koblenz.

  Kirke og gamle bygninger på en solskinnsdag i Koblenz.Gamlebyen i Koblenz
 • Dag 5, onsdag: Koblenz – Sankt Goar

  I dag tar vi fatt på sykkelstrekningen som går gjennom Øvre mellomrhindalen – den mest naturskjønne delen av Rhinen, som gjerne kalles Romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Gamle borger, små landsbyer og skråninger dekket av vinranker bidrar til et idyllisk og unikt kulturlandskap det er en fryd å sykle gjennom. Sykkelveien går langs elvebredden og vi ser Marksburg – den eneste borgen langs Rhinen som aldri har blitt ødelagt, og passerer Boppard, før vi kommer til Sankt Goar om ettermiddagen. Ovenfor Sankt Goar troner Burg Rheinfels – den største borgruinen langs Rhinen. På den andre siden av elven ligger Katz- og Maus-borgene ovenfor Sankt Goarshausen. Skipet ligger ved kai i Sankt Goar (eller Sankt Goarshausen – avhengig av kaiplass) over natten.

  Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
 • Dag 6, torsdag: Sankt Goar – Rüdesheim

  Etter frokost tar vi igjen frem sykkelen, og setter kurs mot Rüdesheim. Like etter at vi har forlatt Sankt Goar ser vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter. Videre langs elven passere vi mange små landsbyer og vakre slott som Burg Reichenstein og Burg Rheinstein. Rüdesheim er en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Ta en spasertur i sentrum på egen hånd eller sammen med reiselederen for å oppleve den spesielle atmosfæren Rüdesheim er kjent for. Langs den smale og livlige gågaten, Drosselgasse, ligger små kneiper og tavernaer som perler på en snor. Her kan du ta en pause for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste dag.

  Rüdesheim
 • Dag 7, fredag: Rüdesheim – Mainz

  Turens siste sykkeletappe går fra Rüdesheim til Mainz og vi sykler gjennom et idyllisk landskap med mange vinmarker. Underveis passerer vi Kürfürstliche-borgen og Eltville am Rhein. I dette området finner man noen av Tysklands mest berømte vinprodusenter, som Steinberg og Kloster Erbacher.
  Mains ligger på andre siden av elven for der bielven Main munner ut i Rhinen. Byen er kanskje best kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg ble født her på 1400-tallet, og på museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel, verdens eldste trykksak. En rusletur gjennom den gamle bydelen, med sine trivelige gågater, små torg, bindingsverkshus og weinstuben, er en hyggelig avslutning på cruiset.

  Gamlebyen i Mainz
 • Dag 8, lørdag: Mainz – Frankfurt – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til skipet og blir kjørt med buss til flyplassen i Frankfurt. Bussturen tar en drøy halvtime. Vi flyr direkte tilbake til Oslo med Lufthansa.

 • Sykkel

  Alle oppgitte sykkeletapper er omtrentlige. De fleste strekningene er på asfaltert vei langs elven, og terrenget er godt egnet for fritidssyklister. Det er daglig informasjon om sykkeletappene. Kart for dagens strekning deles ut om bord (én pr. lugar). Det er ingen guiding på sykkelturene, men Elite Travels reiseleder sykler sammen med de som ønsker å sykle samlet.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Lugarer

Lugarer

MS Olympia har totalt 49 lugarer. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, lite kjøleskap og aircondition. Lugarene er cirka 11 m² og har to separate senger som gjøres om til sofa på dagtid. På øvre dekk kan vinduet i lugaren åpnes.

Priser

Dekk A-kortet pris Vanlig pris
Hoveddekk 17 490 17 990
Øvre dekk 19 490 19 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar*, hoveddekk 20 490 20 990
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar    


Prisene er basert på valutakurs pr. juni 2021.

Tillegg for el-sykkel (vanlig sykkel er inkludert i prisen): kr 1100

Har du A-kortet? For å få A-kortet prisen må du skrive inn din rabattkode i feltet <Kampanjekode> nederst i første bookingtrinn. Kampanjekoden finner du på kundeportalsiden til Aftenposten-abonnenter.   


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Köln/Frankfurt–Oslo t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag. (Lunsj er en nistepakke som man smører selv under frokosten, alternativ enkel lunsj om bord hvis man ikke sykler)
 • Velkomstdrink
 • Kart og informasjon om de individuelle turene (én pr. lugar)
 • Leie av unisex sykkel med 7 gir
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord.

Praktisk info

Sykkeletapper  
Dag Fra–til Distanse
2 Köln – Bonn 37 km
3 Bonn – Andernach 45 km
4 Andernach – Koblenz 25 km
5 Koblenz - Sankt Goar 38 km
6 Sankt Goar – Rüdesheim 32 km
7 Rüdesheim – Mainz 32 km


Alle oppgitte sykkeletapper er omtrentlige. De fleste strekningene er på asfaltert vei langs elven, og terrenget er godt egnet for fritidssyklister. Det er daglig informasjon om sykkeletappene. Kart over de daglige strekningene deles ut om bord (én pr. lugar). Det er ingen guiding på sykkelturene, men Elite Travels reiseleder sykler sammen med de som ønsker å sykle samlet. 

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av unisex tursykler med 7 gir, hånd- og pedalbrems. Alle syklene har en liten sykkelveske. Oppgi din høyde ved bestilling.
Det er mulig å bestille el-sykkel, mot et tillegg. Det er et begrenset antall el-sykler tilgjengelig. ontakt oss hivs du ønsker å bestille el-sykkel.

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Det anbefales å bruke sykkelhjelm, men skipet ikke har hjelmer til utlån.

Ferge
På enkelte sykkeletapper må vi ta små ferger over Rhinen. Fergebilletter er ikke inkludert. Ta med euro i små valører for kjøp av billett.

Ikke-syklist
Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord istedenfor å sykle. Det serveres en enkel lunsj om bord for de som ikke er med på sykkeltur.

Reiseleder

Tone Ødegård
Tone Ødegård hadde sine første oppdrag som reiseleder allerede i studieårene. Da fartet hun i sommermånedene rundt i Europa på bussturer med norske gjester.Etter endt studium som farmasøyt har hun i mange år jobbet med utprøvning av legemidler på tvers av landegrenser både i Europa, Asia og Afrika. Dette har gitt gode muligheter for reising til mange land samt muligheten til å lære mer om forskjellige kulturer. Det har samtidig stimulert hennes nysgjerrighet til å se og lære enda mer om andre land og kulturer. Et av hennes mottoer er: Jo mer du ser, jo mer får du lyst til å se.
Tone er glad i natur og dyreliv, og er en aktiv person. I sitt godt voksne liv har hun igjen startet som reiseleder. Hun har da blant annet jobbet som reiseleder på sykkelcruise og elvecruise på Donau og Rhinen, samt vært reiseleder på langtidsferie i Portugal i flere sesonger. 

Skip

MS Olympia
MS Olympia er et komfortabelt mellomklasseskip med hyggelig atmosfære om bord. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, og delvis overbygget soldekk. Alle lugarene er utvendige og h...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo