Skip to main content

Klassiske Donau

Budapest
Melk
Takmalerier, Stift Melk
Wachaudalen
Dürnstein
Bratislava
Gamlebyen, Bratislava
Gamlebyen, Bratislava
Utflukt til Puszta
Budapest
Kjedebroen, Budapest
Fiskerbastionen, Budapest
Stefansdomen, Wien
Operahuset, Wien
Sachertorte
Wien
Douce France, lugar på øvre dekk


Bli med oss og seil på Strauss’ «Schönen, blauen Donau», dronningen av Europas elver. Underveis besøker vi Wien, Bratislava og Budapest – tre av de elegante hovedstedene som ligger langs den mektige elven. I tillegg får du oppleve vakre kulturlandskap og historiske byer som Melk, Dürnstein og Esztergom. Vi seiler med det førsteklasses skipet MS Douce France hvor alle drikkevarer om bord er inkludert.
 

Høydepunkter

 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Vinbyen Dürnstein
 • Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Keiserbyen Wien
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Wien

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Wien. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 20.00 kaster skipet loss og cruiset på Donau begynner.

 • Dag 2: Melk og Dürnstein

  Vi seiler hele natten og våkner opp i Melk, en liten by best kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk som ligger på en høyde ovenfor byen. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men den imponerende barokkarkitektur som preger klosteret i dag er fra 1700-tallet. Etter frokost kan vi bli med på en utflukt* til klosteret, hvor vi får se Marmorhallen, klosterkirken og biblioteket med sin store samling av manuskripter fra middelalderen, samt vakre takmalerier av Paul Troger. Fra klosterhagen er det flott utsikt over dalen.

  Midt på dagen fortsetter cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Ta en tur på soldekket for å beundre utsikten til det maleriske landskapet, eller sett deg i salongen med en god bok. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau. Langs elven ser vi borgruiner, små landsbyer og frodige dalsider der det dyrkes aprikos og vindruer.

  Utpå ettermiddagen kommer vi til Dürnstein i hjertet av Østerrikes beste vindistrikt. På en høyde overfor byen skimtes ruinene av middelalderslottet der kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Det blå og hvite klokketårnet til klosterkirken bygget på 1400-tallet, ligger midt i Dürnstein og er et kjent landemerke i Wachaudalen. Etter ankomst kan du rusle en tur i den sjarmerende lille byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Kanskje lar du deg friste til å kjøpe en flaske
  lokalprodusert aprikossnaps som du kan ta med hjem?

  Om kvelden seiler skipet videre mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Et kloster oppe i fjellene i byen Melk. Benediktinerklosteret Stift Melk
 • Dag 3: Bratislava

  Slovakias hovedstad, Bratislava, er en av Europas yngste hovedsteder, men allikevel en by rik på historie som kan dateres tilbake til keltisk og romersk bosetting. Om morgenen er det byrundtur*med et lite turisttog som tar oss opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Fra slottet er det en imponerende utsikt over Donau og mot Østerrike. Deretter fortsetter turen til fots gjennom den godt bevarte gamlebyen med brosteinstorg, smale gater og mange statuer. Underveis ser vi flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen, som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. Det blir også tid til å rusle litt rundt på egen hånd.

  Etter lunsj seiler skipet videre og i løpet av ettermiddagen kommer vi til Gabcikovo-demningen. Her lar vi oss imponere over den store slusen som senker skipet hele 20 meter. Selve slusekammeret er 280 meter langt og 34 meter bredt. Etter slusen fortsetter seilasen langs den slovakisk-ungarske grensen.

  Gamle og ærverdige bygninger i sentrum av Bratislava. Stor plass med statue og mange mennesker. Gamlebyen i Bratislava
 • Dag 4: Kalocsa

  Om morgenen legger vi til kai nær Kalocsa, på vestbredden av Donau cirka 14 mil sør for Budapest. Kalocsa er utgangspunkt for en utflukt* til Puszta, det store slettelandskapet som ligger mellom Donau og Tisza. På 1800-tallet var dette området Ungarns ville vesten med gjetere (cowboyer) som voktet over enorme flokker med kveg. Besøket starter med en tur med charabanc, en tradisjonell hestevogn med trebenker, hvor vi får et inntrykk av den fantastiske naturen og uvanlige faunaen i Puszta. Blant dyrene som beiter på steppene her finner vi Racka-sauer med sine spiralformede horn, Mangalica-griser med krøllete pels og ungarske storfe med lange, buede horn. Deretter får vi oppleve en forrykende oppvisning med hester og akrobatiske ryttere kledd i tradisjonelle antrekk. Det blir også smaksprøver på lokale spesialiteter som palinka (plommebrennevin) og pogacsa (mini brødboller). Retur til skipet for lunsj.

  Mens vi spiser begynner ferden tilbake oppover Donau mot Budapest, med ankomst utpå kvelden. Gå ikke glipp av den vakre innseilingen til Ungarns hovedstad. Fra toppdekket har vi panoramautsikt til de vakkert opplyste broene og kjente bygningene langs elvebredden.

  Budapest
 • Dag 5: Budapest

  Budapest besto opprinnelig av to byer – Buda på den kuperte vestsiden av Donau og Pest på østsiden. Byene ble offisielt forent i 1873 og knyttes i dag sammen med totalt åtte broer over elven. Etter frokost skal vi på byrundtur* med buss og til fots. Vi ser de største attraksjonene og får lære litt om Budapests fargerike historie. Etter å ha sett Operaen, St. Stefans-katedralen, Parlamentsbygningen og Helteplassen på Pest-siden, kjører vi over Kjedebroen og opp på Buda-høyden. Her ligger Buda slott og Mattias-kirken der Sisi, keiserinne Elizabeth, og hennes ektefelle, keiser Franz Joseph I, i sin tid ble kronet som ungarske herskere. Fra Fiskebastionen på toppen av Buda-høyden åpenbarer det seg en fantastisk utsikt over byen og elven.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Budapest i ditt egen tempo. I gangavstand fra skipet ligger handle- og gågaten Vaci Utca. Budapest er kjent for sine varme kilder, og flere steder i byen er det mulig å ta en dukkert i det helsebringende, mineralrike vannet. Finn frem badetøyet og ta turen til Szechenyibadet, et stort utendørs badeanlegg nær Helteplassen, eller Gellertbadet, som er en del av gamle, staselige Hotel Gellert.

  Om kvelden tilbys en valgfri utflukt til et teater i sentrum hvor du kan oppleve en tradisjonell ungarsk musikk- og folkloreforestilling.

  Helteplassen, Budapest
 • Dag 6: Esztergom

  I løpet av natten seiler vi videre og ankommer Esztergom om morgenen. Esztergom ble grunnlagt i 972 og har en lang og fascinerende historie, blant annet ble Ungarns første konge, Stefan I, født her i 975. Den lille byen domineres av den imponerende Esztergomkatedralen – Ungarns største katolske kirke. Vi tar en tur i land for å ta dette arkitektoniske mesterverket nærmere i øyesyn. Besøker du kirken innvendig kan du se den store altertavlen som viser Marias himmelfart. Dette er verdens største maleri malt på ett lerretstykke. Det er også mulig å utforske krypten under kirken og klatre opp de fire hundre trappetrinnene til kuppelen for å få en fantastisk utsikt over byen.

  Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord og får god tid til å fordøye alle inntrykkene fra turen. Om kvelden er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Esztergom
 • Dag 7: Wien

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Wien og legger til kai litt utenfor sentrum. Den tidligere keiserbyen er en av de vakreste byene i Europa med storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen Wien var hovedstad i Det habsburgske riket. Byrundturen* etter frokost starter med en busstur langs Wiener Ringstrasse, ringgaten som omgir den historiske bykjernen. Her ser vi flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet. Første stopp er Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Det blir både omvisning inne i slottet og tid til en liten runde i den vakre parken. Deretter kjører bussen oss til sentrum av Wien hvor vi kan rusle litt rundt på egen hånd i området rundt Stefansdomen. Retur til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen kan du utforske Wien videre på egen hånd. Ta turen inn til de hyggelige handlegatene i sentrum, og besøk et av Wiens mange elegante konditorier og la deg friste av kulinariske spesialiteter som Sachertorte eller apfelstrudel. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Hofburg-palasset, med omvisning i de tidligere keiserlige gemakkene og flere rom dedikert keiserinne Sisi med hennes personlige eiendeler.

  Om kvelden tilbys en valgfri wienerkonsert med klassisk musikk av Strauss og Mozart i et av byens palasser. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Schönbrunnslottet, Wien
 • Dag 8: Wien - Oslo

  Et innholdsrikt elvecruise er over, men vi tar med oss gode minner og hyggelige opplevelser hjem. Etter en tidlig frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Douce France er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som er satt sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong (vindu fra gulv til tak og skyvedør), mens lugarene på hoveddekk har vanlig vindu som ikke kan åpnes. Lugarene er cirka 14 m².

 • Hoveddekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk

Priser

Dekk 7.–14. juni* 30. aug.–6. sep.
Hoveddekk 21 490 21 490
Øvre dekk 23 590 23 590
Pr. person i delt dobbeltlugar
Tillegg for enkeltlugar (Dobbeltlugar brukt som enkeltluger): kr 7200


* Avgangen 7. juni er i samarbeid med Aftenposten/A-kortet. Aftenposten-abonnenter får kr 500 pr. person i rabatt når de oppgir A-kortets kampanjekode.


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Wien t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter – se mer info under 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de fem utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord, men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Ved å kjøpe om bord risikerer du at noen av utfluktene er utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende guider, men Elite Travels reiseleder er med og oversetter for de som ønsker det. Utfluktene som ikke er inkludert i pakken, kan kun kjøpes om bord

Dag Utflukt Pris om bord Inkl. i utfluktspakke
2 Benediktinerklosteret i Melk EUR 60 ja
3 Byrundtur i Bratislava EUR 36 ja
4 Halvdagsutflukt til Puszta EUR 66 ja
5 Byrundtur Budapest EUR 33 ja
5 Folkloreforestilling Budapest EUR 47 nei
7 Byrundtur Wien og Schönbrunn EUR 86 ja
7 Utflukt til Hofburg-palasset EUR 66 nei
7 Klassisk konsert pris ikke klar nei


Utfluktspakken koster kr 2500 pr. person.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Juni 2023

07.06OsloKlassiske Donau med Douce France 4+, i samarbeid med Aftenposten
Reiseledere: Kari Waag Wold
7Fullt21 490,-Fullt

August 2023

30.08OsloKlassiske Donau med Douce France 4+
Reiseledere: Torild Karlsen
7Fullt20 390,-Fullt

Skip

MS Douce France
Om bord på MS Douce France er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med solsenger og stoler. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørr...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo