Skip to main content

Viktig informasjon for deg som skal ut og reise

Å reise i dag krever litt mer forberedelser enn man er vant til fra før pandemien. På denne siden har vi laget en huskeliste, samt lenker til relevante nettsider, som gjør det lettere for deg å være godt forberedt. Vi minner om at det er den reisendes ansvar å holde seg oppdatert på gjeldene innreiseregler og restriksjoner.

 

Vi anbefaler alle våre reisende å ha gyldig koronasertifikat
Det er en stor fordel å være fullvaksinert hvis du planlegger å reise utenfor Norge. De fleste land har opphevet alle koronarelaterte reiserestriksjoner, men reglene kan endre seg på kort varsel.

HVA BØR DU TENKE PÅ FØR DU SKAL REISE?

  • Pass: Det er lurt å sjekke om passet ditt er gyldig før man skal reise. Mange land i Europa krever at passet er gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst.
  • Reiseforsikring: Gyldig reiseforsikring er helt avgjørende hvis du blir syk, utsatt for en ulykke eller noe annet uventet på reise. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt i god tid før avreise for å sjekke at du har gyldig forsikring og hva den dekker. Sjekk også om din reiseforsikrings inkluderer avbestillingsforsikring ved eventuell sykdom før avreise.
  • Reglene dit du skal: Sett deg inn i hvilke regler som gjelder for innreise i landet du skal reise til. Vi anbefaler at du laster ned appen Reiseklar (App Store eller Google Play). Her finner du reiseinformasjon fra Utenriksdepartementet til norske borgere som er, eller skal, på reise i utlandet. Samme informasjon finner du på UDs nettside. Du bør også ta en titt på landets egne offisielle informasjonssider eller nettsiden Re-open EU.
  • Koronasertifikat: Du finner ditt koronasertifikat på helsenorge.no, eller last ned appen HelseNorge. Du er selv ansvarlig for å sjekke reglene for koronasertifikatets gyldighet i landet du skal reise til. Vær oppmerksom på at reglene kan være ulike fra land til land, også innen Europa.


Avreisedokumenter
Har du bestilt tur med oss vil du senest to uker før avreise vil du motta avreisebrev og reisebekreftelse. Avreisebrevet vil inneholde spesifikk informasjon knyttet til din reise, deriblant eventuelle innreisekrav.

Offisielle reiseråd og dine rettigheter
Vi forholder oss til Utenriksdepartementets reiseråd. Skulle UD utstede et reiseråd for det landet du skal reise til, vil turen bli avlyst og innbetalt beløp refundert i sin helhet. Les mer om dette under Våre betingelser, punkt 3.2. Alle våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vi er medlem av det norske Reisegarantifondet.

Vi ønsker at våre gjester skal føle seg trygge når de reiser med oss, og anbefaler derfor at alle har gyldig koronasertifikat. Les mer om det her.    

Sist oppdatert: 19. desember 2022

Fritekstsøk
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo