Skip to main content

Informasjon for deg som skal ut og reise

På denne siden finner du en huskeliste og annen relevante informasjon, som gjør det lettere for deg å være godt forberedt før du skal ut på reise.
 

HVA BØR DU TENKE PÅ FØR DU SKAL REISE?

  • Pass: Passet ditt er både et reisedokument og kan brukes som legitimasjon i utlandet. Sjekk utløpsdatoen på passet. Mange land, også innen Europa, krever at passet er gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Ta en kopi av passet og oppbevar kopien separat fra originalen når du er på reise. 
    Nasjonalt ID-kort er også gyldig som reisedokument på reise til EU-/EØS-landene og Sveits. ID-kortet har samme størrelse som et bankkort og er lett å ha med seg. NB: Det er to utgaver av det nasjonale ID-kortet. Kun kortet med rød ledetekst gir reiserett og er godkjent som et alternativ til pass.
  • Reiseforsikring: På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet i tilfelle sykdom, ulykke, forsinket bagasje eller andre uventede hendelser. Ta kontakt med ditt forsikringsselskapet for å sjekke at du har gyldig forsikring og hva den dekker. Sjekk også om din reiseforsikring inkluderer avbestillingsforsikring ved eventuell sykdom før avreise. For reiser i EØS-landene og Sveits anbefaler vi at du i tillegg til reiseforsikring har Europeisk helsetrygdekort. Dette gir deg rett til legebehandling på lik linje med landets innbyggere.
  • Reglene dit du skal: Sett deg inn i hvilke regler som gjelder for innreise i landet du skal besøke. Sjekk passets utløpsdato, at du har gyldig reiseforsikring og hva den dekker. Finn ut om du trenger visum.
  • Reiseklar: Utenriksdepartementets app Reiseklar kan lastes ned i App Store eller Google Play. Her finner du reiseinformasjon til norske borgere som er, eller skal, på reise i utlandet. Den samme informasjonen kan du også finne på UDs nettside.


En mer omfattende liste, utarbeidet av Utenriksdepartementet, finner du her.


Reisedokumenter
Når du har bestilt tur med oss vil du senest to uker før avreise motta avreisebrev og reisebekreftelse. Avreisebrevet inneholder spesifikk informasjon knyttet til din reise, blant annet hvor du møter reiselederen, samt informasjon om flyreisen.

Offisielle reiseråd og dine rettigheter
Vi forholder oss til Utenriksdepartementets reiseråd. Skulle UD utstede et reiseråd for det landet du skal reise til, vil turen bli avlyst og innbetalt beløp refundert i sin helhet. Les mer om dette under Våre betingelser, punkt 3.2. Alle våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vi er medlem av det norske Reisegarantifondet.

Vi minner om at det er den reisendes ansvar å holde seg oppdatert på gjeldene innreiseregler og eventuelle restriksjoner i det landet du skal besøke.

Sist oppdatert: 10. august 2023

Fritekstsøk
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo