Skip to main content
Cascais
Cascais

Langtidsferie i Cascais

Cascais
Hav rennende under en klippeBoca di Inferno
Strandpromenade fra Estoril til Cascais foran AtlanterhavetPromenade til Estoril
Rui Deitra
Museu Condes de Castro Guimarães,
Liten kirke i bakgatene i CascaisGate i Cascais
Hus ved havet i CascaisSjarmerende hus ved stranden i Cascais
Puttegreen på golfbane i CascaisGolf i Cascais
Stor marina med mange båter Cascais MarinaCascais marina

Cascais ligger på Lisboas riviera, kun en halvtimes kjøretur fra Portugals hovedstad. Både Cascais og nabobyen Estoril er populære feriebyer, som gjennom historien har lokket til seg både adelen og kongelige medlemmer fra hele Europa. Marinaen i Cascais er den største på rivieraen, og den flotte Praia da Rainha-stranden er spesielt populær om sommeren. Mellom Cascais og Estoril er det anlagt en flott promenade langs vannet, som bidrar til at det bare tar en drøy halvtime å spasere mellom de to byene.

Vil du oppleve mer, er Cascais det perfekt utgangpunkt for dagsutflukter til flere av de flotteste turistattraksjonene i Portugal.

Lisboa
Lisboa, Portugals hovedstad og sjøfarernes by, har en fascinerende og spennende historie å vise på. Med smale gater som snirkler seg gjennom den gamle bydelen, berømte trikker, store plasser, grønne parker og brede bulevarder, er Lisboa utvilsomt en av Europas mest populære storbyer. Fra Cascais kommer du deg enkelt til Lisboa med lokaltoget som har avgang to-tre ganger pr. time.

Sintra og Mafra
Kun femten minutter med bil fra Cascais kommer du til Sintra. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sin romantiske arkitektur fra 1800-tallet, historiske slott og vakre hager.

En annen UNESCO-by er Mafra , som ligger en halvtimes kjøretur nord for Cascais. Klosteret, palasset og parkanlegget i den lille byen ble oppført av kong Johan V i perioden 1717 til 1735. Palasset er en arkitektonisk perle med over 1200 rom, og gir et innblikk i hvordan de kongelige levde på 1800–1900-tallet. En utflukt til Mafra kan kombineres med et besøk i Ericeira, populært kalt surfehovedstaden i Europa.

Dramatiske landskap og vakker natur
Cabo de Roca er det vestligste punktet i både Portugal og fastlands-Europa. Her ligger et fyrtårn dramatisk til på høye, bratte klipper med utsikt over Atlanterhavet. Romerne kalte stedet Promontorium Magnum (stor klippe), og mente at man her sto ved verdens ende.

En times kjøretid sør for Cascais. mellom Setúbal og fiskerbyen Sesimbra, ligger Parque Natural da Arrábida vakkert til ved havet. Arrábida nasjonalpark er kjent for sin naturlige skjønnhet, med klart blått hav, hvite kalkklipper, gylne strender og frodige grønne fjellkjeder.

Golf i Cascais og Estoril
Noen av de beste golfbanene i Europa finnes ved Cascais og Estoril. 
Les mer her om golf i Estoril.

Gjennomsnittstemperaturer og -nedbør

Fritekstsøk
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo