Skip to main content

Vintur til Porto og Dourodalen

Porto
Fargerike hus i gamlebyen i PortoGamlebyen i Porto
Carmelitas-kirken i Porto, med vakre blå og hvite fliserCarmelitas-kirken i Porto
Portvinsbåter på elven Douro, med Porto i bakgrunnenPortvinsbåter i Porto
Porto og Dom Luis I-broen over DouroPorto og Dom Luis I-broen over Douro
Dom Luis I-broen, PortoDom Luis I-broen, Porto
Elven Douro og PortoPorto
Katedralen i PortoKatedralen i Porto
St. Ildefonso-kirken i PortoSt. Ildefonso-kirken i Porto
Portvinkjeller i Vila Nova de GaiaPortvinkjeller i Vila Nova de Gaia
Vinmarker i DourodalenVinmarker i Dourodalen
Togstasjonen i Pinhão med vakre fliserTogstasjonen i Pinhão
Grønne vinåser på begge sider av Douro-elvenDourodalen
Douro-elven og grønne åssider med vinmarkerDen UNESCO-vernede Dourodalen
Hyggel torg med gamle hus GuimarãesSaint Tiago Square i Guimarães
Kirken Sao Gualter i Guimarães med grønt gress og røde blomster i forgrunnenKirken Sao Gualter i Guimarães
Guimarães slottGuimarães slott
Gammelt torg i GuimarãesOliveira Square i Guimarães
Quinta da AveledaQuinta da Aveleda
Dam og fontene, med vinmark i bakgrunnen på Quinta da AveledaQuinta da Aveleda
Vindruer klare for produksjon på Quinta da AveledaQuinta da Aveleda
Hyggelig uterestaurant ved elvenHotell Vila Galé Porto Ribeira
Hotell Vila Galé Douro Vineyards, nydelig plassert blant vinmarker og ved elvenHotel Vila Galé Douro Vineyards
Porto og Dom Luis I-broen over Douro på kveldstidPorto og Dom Luis I-broen over Douro

Bli med på en interessant gruppereise til Porto og Dourodalen, et av verdens vakreste vindistrikter. Her stuper fjellsidene ned mot den 900 km lange elven Douro, som munner ut ved den historiske havnebyen Porto. Dourodalen er først og fremst kjent for produksjon av portvin, som har fascinert i århundrer, men det lages i dag også meget gode røde og hvite viner i området. Portugal har holdt fast ved sine mange lokale druesorter. Nyt vinsmakinger og besøk vingårder og portvinskjellere for å lære om de rike tradisjonene i regionen. I tillegg utforsker vi sjarmerende Porto, pittoreske Pinhão og Guimarães - Portugals «fødested», og seiler på tradisjonelle båter på Douro-elven. En perfekt blanding av kultur og vin venter. Reiseleder på turen er vinekspert.
 

Høydepunkter

 • Utforsk sjarmerende Porto
 • Portvinkjellerne i Vila Nova de Gaia
 • Tradisjonell båttur på Douro-elven
 • Besøk World of Wine og Vinmuseet
 • Bo en natt i den UNESCO-vernede Dourodalen 
 • Vinsmaking hos Quinta da Aveleda - en av de største produsentene av berømte "Vinho Verde"
 • Besøk UNESCO-listede Guimarães - “Portugals fødested”
 • Besøk den familiedrevne vingården Quinta de la Rosa
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, mandag 23. september: Oslo – Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Porto med Norwegian, hvor vi lander i 18-tiden. Resten av kvelden er på egen hånd til å utforske byens koselige gater og spise middag på en av de mange hyggelige restaurantene. Reiseleder kan hjelpe med anbefalinger.

  Porto
 • Dag 2, tirsdag 24. september: Porto

  Etter frokost møter vi vår lokalguide som tar oss med på en byrundtur i vakre Porto, hvor vi ser byens viktigste severdigheter. Porto er en av Europas eldste byer, og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Dominert av omrisset av Luis I-broen, er gamlebyen full av smale, historiske gater og gamle hus med flisfasader i alle regnbuens farger.

  Vi kjører først til Foz-distriktet langs munningen av Douro-elven. Den pittoreske kystlinjen her består av små sandstrender, hvor Atlanterhavsbølgende slår inn. Langs strandpromenaden ligger restauranter og barer på rekke og rad. Vi fortsetter til sentrum av Porto og ser jernbanestasjonen Sao Bento, med sine flotte veggdekorasjoner laget med azulejos – de blå-hvite keramikkfliser som er typisk for Portugal, den gamle katedralen fra 1100-tallet, og Ribeira nabolaget.

  Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia, langs sørsiden av elven, ligger portvinshusene tett. Vi besøker et av dem, hvor vi blir vist rundt og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene.

  Det blir også en times båttur på Douro-elven, hvor man kan beundre vakre Porto sett fra vannet. Vi seiler med Rabelo-båter, et «varemerke» for Douroelven og byen Porto, som ble brukt til å frakte vinfat fra Alto Douro vinregion til kjellerne i Vila Nova de Gaia.

  Resten av dagen er til fri disposisjon, før vi møtes igjen for en hyggelig middag på en lokal restaurant.

  Inkluderte måltider: Frokost og middag

  Portvinkjeller i Porto
 • Dag 3, onsdag 25. september: Porto og World of Wine

  Etter frokost på hotellet krysser vi elven til andre siden av byen for å utforske WOW – World of Wine.

  I elveskråningen til Vila Nova de Gaia startet WOW – World of Wine med å utforske vinens verden på et sted historisk knyttet til portvin. Men potensialet var så stort at det utvidet seg til mye mer. Der det en gang var lagerbygninger for lagring og tapping av portvin, finner vi nå et dynamisk område med restauranter, barer og kafeer, og et kompleks av 7 museer. Her besøker vi The Wine Experience Museum. Dette museet er fullstendig dedikert til vin, og følger hele prosessen, fra planting og jord til den når forbrukeren. Fokuset er ikke kun på portvin, men alle portugisiske viner. Utforsk forskjellige rom som avslører nyansene til forskjellige druesorter, druens vekstprosess og opprinnelsen til forskjellige vintyper. Det blir også en vinsmaking i løpet av besøket.

  Etter besøket spiser vi en tapas lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen og kvelden er fri til å utforske Porto videre på egen hånd. Det er mange hyggelig spisesteder langs elven på begge sider av broen.

  Inkludert måltid: Frokost og lunsj

  Hyggelig gate i Portos gamleby
 • Dag 4, torsdag 26. september: Dourodalen

  I dag går reisen videre til Dourodalen for å oppleve det spektakulære landskapet. Dourodalen står på UNESCOs verdensarvliste og det vakre landskapet langs elven kjennetegnes av vinranker og oliventrær som klamrer seg til de bratte dalsidene. Dette er det berømte portvinsområdet, verdens første avgrensede vinregion, etablert i 1756.

  Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og kjører rundt to timer til Pinhão, en pittoresk landsby på bredden av Douro-elven, med nydelig utsikt over området. Rett utenfor Pinhão venter et besøk på Quinta de la Rosa, en familieeid vingård som produserer vin og portvin av høy kvalitet. Quinta de La Rosa betraktes som en av de beste vinprodusentene i Dourodalen. Med oppstart tidlig på 1990-tallet, var Bergqvist familien en av pionerne i å ta rødvinsproduksjon i Douro-regionen seriøst. Vi koser oss med en privat lunsj og vinsmaking.

  På ettermiddagen går vi om bord en tradisjonell Rabelo-båt, for et times cruise langs en av de vakreste strekningene av Dourodalen. Mens båten seiler behagelig av gårde kan du beundre utsikten over de grønne terrasserte vingårdene. Etter cruiset besøker vi Quinta do Bonfim. Vingården ligger ved bredden av elven og er kjent for å produsere Dows legendariske vintageportviner. Besøk vingården, de gamle vinkjellerne og smak tre av deres viner.

  Etterpå går turen videre til hotellet vårt for natten, Hotel Vila Galé Douro Vineyards. Hotellet ligger i hjertet av Dourodalen, og har nydelig utsikt over Douro-elven. Eiendommen hotellet ligger på, produserer sine egne distinkte viner - Val Moreira. Vi samles til felles middag på hotellet om kvelden.

  Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

  Pinhão i Dourodalen
 • Dag 5, fredag 27. september: Dourodalen – Porto – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører med buss i litt over en time til Penafiel, hvor den kjente vingården Quinta da Avelada ligger. Aveleda er blant Portugals eldste, familieeide vinhus, og har vært i Guedes-familiens eie i over fem generasjoner. Dette er en av de største produsentene av den berømte "Vinho Verde" vinen. Av de 300 millioner literne vin som produseres årlig i denne regionen, produserer og tapper Quinta da Aveleda rundt 10 millioner. De eksporterer til mer enn 80 land over hele verden.

  Siden Quinta da Aveleda ble grunnlagt i 1870, har lidenskap for vinproduksjon, bærekraft, biologisk mangfold og fokus på detaljer vært Aveledas ledende prinsipper. Disse grunnleggende prinsippene er kjernen i Aveledas vinproduksjon og har bidratt til å skape kjente merkevarer som Aveleda, Adega Velha og Casal Garcia. Vi besøker den vakre eiendommen, inkludert hagene, parken og Old Wine Lodge, og avslutter med en vinsmaking.

  Vi fortsetter turen til middelalderbyen Guimarães, en historisk by grunnlagt på 800-tallet, kalt "Portugals fødested", ettersom det var landets første hovedstad. Den gamle bydelen, som står på UNESCOs verdensarvliste, har sjarmerende brosteinsgater og tradisjonelle bygninger fra 1300-tallet. Guimarães slott, hvor den første kongen av Portugal ble født, dateres tilbake til 900-tallet, og gjenspeiler byens middelalderske opprinnelse.

  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, før vi kjører den siste etappen til flyplassen i Porto. Vi flyr direkte tilbake til Oslo og lander i 23-tiden.

  Inkluderte måltider: Frokost og lunsj

  Saint Francis-kappellet i Guimarães,

Priser

Pris

Pr. person i delt dobbeltrom kr 18 490 pr. pers.
Enkeltrom kr 21 990 pr. pers

Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2024.
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo – Porto t/r
 • Flyskatter
 • Ett kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Tre netter på Hotel Vila Galé Porto Ribeira 4* med frokost
 • En natt på Hotel Vila Galé Douro Vineyards 4* med frokost
 • To middager med drikke
 • En lunsj i Guimarães
 • Besøk og lunsj med vinsmaking på Quinta de la Rosa i Pinhão
 • Besøk og vinsmaking på Ramos Pinto vinkjeller i Vila Nova de Gaia
 • Besøk og vinsmaking på Quinta do Bomfim i Pinhão
 • Besøk og vinsmaking på Quinta da Aveleda i Penafiel
 • To tradisjonelle Rabelo-båtturer på elven Douro
 • Inngang og omvisning på Wine Experience Museum
 • Busstransport ifølge program
 • Engelsktalende lokal guide
 • Dyktig norsk reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og bussjåfører
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer utover det som er nevnt ovenfor
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hoteller

23. – 26. september (3 netter) 
Hotel Vila Galé Porto Ribeira 4*, Porto 
Hotel Vila Galé Porto Ribeira er et førsteklasses boutique hotell, som ligger i en pittoresk bydel ved elven, en kort spasertur fra Porto sentrum. Hotellet er et resultatet av rehabiliteringen av fire bygninger nær den gamle tollbygningen i Porto. De 67 rommene tilbyr historisk sjarm, og er utstyrt med moderne fasiliteter.

26. – 27. september (1 natt) 
Hotel Vila Galé Douro Vineyards 4*, Douro Valley 
Hotel Vila Galé Douro Vineyards ligger i hjertet av Dourodalen, i nærheten av den sjarmerende landsbyen Marmelar. Med fantastisk utsikt over Douro-elven og dens sideelv Tedo, tilbyr dette førsteklasses hotellet en rolig oase med 49 moderne rom, hver designet for å gi et komfortabelt opphold. Hotellet har restaurant og bar med takterrasse, vinkjeller, utendørs svømmebasseng og massasjerom. Eiendommen hotellet ligger på, produserer sine egne distinkte viner - Val Moreira.

 • Hotel Vila Galé Porto Ribeira
 • Hotel Vila Galé Porto Ribeira
 • Hotel Vila Galé Porto Ribeira
 • Hotel Vila Galé Porto Ribeira
 • Hotel Vila Galé Douro Vineyards
 • Hotel Vila Galé Douro Vineyards
 • Hotel Vila Galé Douro Vineyards
 • Hotel Vila Galé Douro Vineyards
 • Hotel Vila Galé Douro Vineyards
 • Hotel Vila Galé Douro Vineyards
 • Hotel Vila Galé Douro Vineyards

Reiseleder

Einar W. Zakariassen er faglært kokk, samt utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt. Han har i tillegg studert på Norsk Hotellhøyskole, Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og tatt Advanced og Intermidiate eksamen på WSET (Wine, Spirit, Education Trust). Einar var i en årrekke butikksjef for Vinmonopolet Fredrikstad, hvor han jobbet parallelt som foredragsholder innen vin og mat for Vinmonopolets ansatte. Læretiden i kokk og servitørfaget tok han ved anerkjente Hotell Continental i Oslo. Etter det har han arbeidet på flere av de beste hotellene i Norge, samt topprestauranter i inn- og utland. I dag jobber han som daglig leder i Vin & Matglede AS – et firma som jobber med vinformidling og -kurs, samt vinreiser over hele verden.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2024

23.09OsloVintur til Porto og Dourodalen
Reiseledere: Einar W. Zakariassen
4Mer enn 418 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo