Skip to main content

Vin og trøfler i Piemonte

Grønne bølgende åssider med vinmarkerPiemonte
Barolo omgitt av grønne vinmarkerBarolo, Piemonte
Skilt med kart over BaroloBarolo er navnet på et vindistrikt, en landsby, en vin, et hotell og en kommune
Utsikt fra hotellrommet over landsbyen Barolo og hotellets svømmebasseng Utsikten fra hotellrommet på Hotel Barolo, mot landsbyen Barolo
Bølgende grønne vinmarker i PiemonteBølgende vinmarker i Piemonte
Piemonte, med den berømte tåkenPiemonte, med den berømte tåken (nebbia) som har gitt navn til Nebbiolodruen
Gammelt tårn med utsikt over landsbyen Serralunga dSerralunga d'Alba
Slott i Grinzane Cavour sett fra vinmarken nedenforSlottet i Grinzane Cavour
Mørke vindruer hengende blandt grønne bladerVindruer
Hvit trøffel på et speileggHvit trøffel på speilegg skaper perfekt harmoni med et glass god Barolo

En tur i samarbeid med Aftenposten. Kr 500 i rabatt for A-kortet

I nordvest-Italia finner vi landets nest største region Piemonte, kjent for sine gode viner av høy kvalitet, dyrebare trøfler, spektakulære fjell og sitt fantastiske kjøkken. Landskapet er preget av bølgende daler med vinmarker og små landsbyer på bakketoppene. Piemonte (som betyr "landet ved foten av fjellet") er en gammel region, som alltid har vært en velstående del av Italia. Fra den sjarmerende vinbyen Barolo, nyt en innholdsrik tur mens du oppdager hvorfor Piemonte regnes som et av verdens beste vindistrikter med sine helt unike smaksopplevelser!

Høydepunkter

 • Vinmuseet i Barolo
 • Besøk hos vinprodusenter/vingårder, inkludert vinsmaking
 • Trøffeljakt i La Morra
 • UNESCO-listede "vinkatedraler" i Canelli
 • Besøk lokal ostefabrikk og sjokoladebutikk
 • Utforsk sjarmerende middelalderlandsbyer
 • Middager på lokale restauranter
 • Bo på sjarmerende Hotel Barolo  
 • Reiseledelse av erfaren vinspesialist
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, 19 april: Oslo – Milano – Barolo

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Milano, hvor vi lander ved tolv-tiden. Fra flyplassen i Milano fortsetter vi med buss i rundt to timer til Barolo-distriktet i Piemonte.

  Vel fremme sjekker vi inn på Hotel Barolo, et hyggelig familiedrevet hotell. Barolo er ikke bare navnet på vårt hotell, men også på landsbyen der hotellet ligger, en vin og et vindistrikt. Barolo-vinene er alle basert på kun én drue – Nebiolo. Navnet stammer fra det italienske ordet nebbia, som betyr tåke. Etter at vi har funnet oss til rette på rommet, tar vi en spasertur til byens vinmuseum, som ligger i en gammel borg i landsbyen. Sett på som det mest innovative vinmuseet i Italia, kan du her lære mer om vinens historie, kultur og tradisjon gjennom interaktive og interessante utstillinger.

  Vi fortsetter til vinprodusenten Marchesi di Barolo. Den adelige tittelen er båret av familiens mannlige overhode; Falletti, som var markien av Barolo eller "il Marchesi di Barolo". Etter en omvisning, som inkluderer et innblikk i den tradisjonelle produksjonsprosessen, får vi smake på to av deres viner (Barolo og en annen).

  Om kvelden samles vi til en velkomstmiddag i hotellets restaurant, Ristorante Brezza, som serverer tradisjonelle retter fra regionen.
  (M)

  Bilde fra hovedgaten i landsbyen i Barolo med hus pakket inn i tåkeHovedgaten i landsbyen Barolo
 • Dag 2, 20 april: Sjarmerende middelalderbyer

  I dag skal vi besøke noen av Langhe-området sine mest karakteristiske små middelalderbyer. Første stopp er Grinzane Cavour. På en høyde omgitt av vingårder, dominerer landsbyens gamle UNESCO-vernede slott landskapet. Vi besøker slottet og får en fantastisk utsikt over området. Her finner vi også Langhe Museum, som blant annet huser originale møbler og kunst fra 1800-tallet.

  Neste stopp er slottet i landsbyen Serralunga d’Alba, et av de best bevarte eksemplene på adelige slott fra 1300-tallet i Piemonte. Slottets arkitektur er uvanlig for Italia, det er mer typisk for et fransk tårn fra 1300-tallet. Vi får en guidet tur for å lære mer om slottets historie.

  Siste sted på rundturen vår er idylliske Monforte d’Alba. Her får du tid på egenhånd til å vandre rundt og utforske de smale gatene og fargerike gamle bygningene i denne sjarmerende landsbyen.

  Vi returnerer til Barolo om ettermiddagen, hvor det er middag på egenhånd.
  (F)

  Landsbyen Monforte d'Alba under blå himmelMonforte d'Alba
 • Dag 3, 21 april: Trøffeljakt og vingård i La Morra

  Om morgenen besøker vi La Morra, en vakker liten middelalderby på en høyde, med vingårder og vinranker så langt øyet kan se. Her får vi en uforglemmelig dag på et lokalt gårdshus og vingård.

  En ekte "trifulao", trøffeljeger, og hans hund tar oss med ut i skogen for å oppleve den spennende trøffeljakten. Italienske trøfler jaktes av jegere ved hjelp av nesene til deres spesialtrente hunder, som sendes ut i terrenget og snuser opp trøflene, som gjerne ligger 15-40 cm under jorden. Når hundene markerer, kommer jegeren raskt til og hjelper med å grave forsiktig. Trøflene kan bli inntil 500 g, men er normalt mye mindre. Deres spesielle lukt, intense smak og krevende vekstforhold har gjort trøflene til en svært kostbar råvare, og blir kalt «kjøkkenets diamant» på grunn av sin høye pris. Den aller gjeveste er den hvite Alba-trøffelen, funnet i nettopp Piemonte-regionen.

  Etter trøffeljakten besøker vi en lokal vingård som har produsert viner av høy kvalitet i fire generasjoner. Her får vi en omvisning i vinkjelleren, før vi nyter en tradisjonell 3-retters lunsj, med tre glass vin inkludert.

  På veien tilbake til Barolo stopper vi ved Cappella delle Brunate, Barolo-kapellet, som er et fargerikt og moderne innslag i det tradisjonelle landskapet med bølgende åser og vingårder. Det er ikke felles middag i dag, men reiselederen hjelper gjerne til med å finne en passende restaurant.
  (F, L)

  Svarte trøfler i en hånd, med en trøffelhund i bakgrunnenTrøffeljakt
 • Dag 4, 22 april: Lokale fristelser og vinsmaking

  Om morgenen tar bussen oss til Bra, en kjøretur på cirka 30 minutter. Vårt første besøk for dagen er en lokal liten ostefabrikk og ostebutikk, Giolito Formaggi. Her ser vi ostekjelleren, laboratoriet og et museum, før vi får smake noen av deres gode oster. Giolito Formaggi ble etablert på starten av 1900-tallet da bestemoren Mariet samlet produkter fra dalene rundt og distribuerte dem på de lokale markedene.

  Vi fortsetter til Pollenzo for å besøke Banca del Vino. Vinbanken er et kooperativ som har som mål å formidle kulturen og historien til de italienske vinene. Med beliggenhet i de historiske kjellerne til Agenzia di Pollenzo, er dette et senter for lagring og foredling av vinene til noen av de beste italienske vinprodusentene. Etter besøket får vi smake på tre viner, samt litt ost og kjøtt.

  Etter vinsmakingen fortsetter vi til den koselige lille middelalderbyen Cherasco. Her besøker vi Barbero Cioccolato, en kjent sjokoladebutikk som har laget deres fortreffelige “Baci di Cherasco” (Cherasco kyss) siden 1881. Dette er en av de beste tradisjonelle sjokoladene fra Piemonte, laget av mørk sjokolade og hasselnøtter fra regionen. Vi får smake noen av Barberos søte fristelser og kanskje vil du kjøpe noe til å ta med deg hjem.

  Vi returnerer til Barolo og har middag på egen regning.
  (F)

  Tradisjonell ost på skjærebrett Ostesmaking
 • Dag 5, 23 april: Besøk Alba, Barbaresco og UNESCO-vernet vinkatedral

  Etter frokost på hotellet kjører vi en halvtime med buss til Alba, berømt for sine hvite trøfler og kjent som Piemontes gourmethovedstad. Vi tar en kort spasertur i den sjarmerende gamlebyen, hvor delikatessebutikkene ligger på rekke og rad, før vi fortsetter til Barbaresco, en liten landsby med den verdenskjente vinen av samme navn. Nebbiolo-druen er den som hovedsakelig dyrkes her, og som Barbaresco-vinen lages av. Her har du tid på egenhånd til å vandre rundt i landsbyen. Hvis du ønsker kan du besøke Torre di Barbaresco, et 36-meter høyt middelaldertårn hvor du fra toppen kan få en flott utsikt over området.

  Om ettermiddagen fortsetter turen cirka en halvtime østover til Canelli. Vi befinner oss nå i hjertet av produksjonen av Italias mest berømte musserende vin, Asti Spumante. Vi besøker en av de UNESCO-vernede underjordiske vinkjellerne, kalt “vinkatedraler”. Byggingen startet allerede på 1600-tallet, og totalt fire vinkatedraler strekker seg flere kilometer under byen, med en dybde på inntil 32 meter under bakken. Kjellerne holder en ideell temperatur og fuktighet for gjæring og lagring av vin. Besøket avsluttes med en vinsmaking av to musserende viner - Piemonte DOC Pinot Nero Rosè Esploro og Pesca Sparkletini.

  Om kvelden møtes vi for avskjedsmiddag på Ristorante La Torricella i Monforte, en kort kjøretur unna med buss. Denne gourmetrestauranten ligger oppe i åsen på en Agriturismo-gård, som også lager sin egen vin, Diego Pressenda. Vi returnerer til hotellet etter middag.
  (F, M)

  Gamlebyen i AlbaGamlebyen i Alba
 • Dag 6, 24 april: Barolo – Milano – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører med buss til Malpensa flyplassen i Milano. Enten du har en flaske vin eller en trøffel med i bagasjen eller ikke, er du uansett en unik erfaring rikere – om Piemonte og Nebiolo-druens potensiale.
  (F)

  F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Hotell

Hotel Barolo 3*

Hyggelig familiedrevet mellomklassehotell, som ligger i gåavstand til landsbyen Barolo. Hotellet har restaurant, vinkjeller, klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Familien er tredjegenerasjon som driver hotellet. De 58 rommene er fordelt mellom to bygninger, og omkranset av hotellets egen vingård. I hagen er det svømmebasseng som er åpent i sesongen.

Priser

Pris

Pr. person i delt dobbeltrom kr 15 490 pr. pers.
Enkeltrom kr 16 990 pr. pers

Kr 500 i rabatt for A-kortet. Legg inn kampanjekode. 

Prisene er basert på valutakurser pr. november 2022.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo – Milano t/r med SAS
 • Flyskatter
 • Et kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Fem netter på Hotel Barolo med frokost
 • Middag på Ristorante Brezza med drikke
 • Middag på Ristorante La Torricella 
 • Lunsj i La Morra med drikke
 • Besøk på Barolo vinmuseum
 • Vinbesøk hos Marchesi di Barolo
 • Trøffeljakt i La Morra
 • Vinbesøk i Canellis vinkatedraler
 • Besøk på ostefabrikk med ostesmaking
 • Besøk hos vinbank med vinsmaking
 • Besøk på sjokoladebutikk med sjokoladesmaking
 • Inngang til slottene Grinzane Cavour og Serralunga d’Alba
 • Busstransport ifølge program
 • Dyktig norsk reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og bussjåfører
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Espen Hoff er utdannet innenfor hotell- og restaurantfaget og har arbeidet med mat og vin i hele sitt voksne liv siden 1968. Han har i mange år arrangert mat- og vinsamlinger i Umbria i Italia i egen regi, og han har et varmt engasjement for nettopp det vi spiser og drikker både til hverdag og til fest.

Espen har hatt mange reiselederoppdrag over hele verden, først og fremst etter å ha jobbet 32 år som air steward og senere som air purser. De siste årene i SAS var Espen leder for Inflight Service med ansvar for mat, drikke og salg ombord i SAS Norge. Erfaringene fra SAS har vært gode å ta med seg inn i jobben som reiseleder.

Espen synes det er en spennende oppgave å være reiseleder. Det viktigste er å kunne innfri gjestenes forventninger og å løse de utfordringene man møter. Det morsomste er å møte gjester som han har møtt på tidligere turer og se at de kommer tilbake for nye opplevelser.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2023

19.04OsloVin og trøfler i Piemonte - i samarbeid med Aftenposten
Reiseledere: Espen Hoff
5Fullt15 490,-Fullt
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo