Skip to main content

Patio-festival i Córdoba med Knut Langeland

Mange fargerike blomster i en patio, eller bakgårdPatio-festival
Kirketårn sett gjennom vakker bueCordoba
Hvitmalte hus i en trang gateCordoba
Hvitmalte hus i en trang gateCordoba
La Mezquita sett ovenfraCordobas Mezquita
La Mezquita sett innvendig, med mange vakre søyler og buede takLa Mezquita
SevillaSevilla
Fontene og busker i bakgård i SevillaCasa Pilatos, Sevilla
Åpen plass med folk i MalagaMalaga
Forskjellige fristende tapasretterTapas

Ønsk våren velkommen i fargerike Andalucia. Vårt utgangspunkt er den historiske byen Córdoba, hvor vi får være med på den fargerike Patio-festivalen. Patioene er et blomsterparadis, overalt er det potter med blomster i alle farger og former. Vi får også oppleve fantastisk arkitektur, da Córdoba er en av Spanias best bevarte byer og har en av Europas største gamlebyer. I tillegg blir det en utflukt til vakre Sevilla, hvor vi får oppleve katedralen, palasset Alcazar og flotte Casa Pilatos, samt en halv dag i Málaga før hjemreise. Vår reiseleder på turen er hage- og blomsterekspert Knut Langeland.

Høydepunkter

 • Córdobas patio-festival
 • Besøk i Mezquita, maurernes moské
 • Alcazar, de kristne kongenes hager
 • Sjarmerende Sevilla med trange gater
 • La Giralda, katedralen i Sevilla
 • Hyggelige Málaga
 • Fint hotell med sentral beliggenhet
 • Hage- og blomsterspesialist Knut Langeland som reiseleder
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 4. mai: Oslo – Córdoba

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen tar vi morgenflyet direkte til Málaga. Vi lander rundt klokken 12 om formiddagen og blir kjørt med buss cirka to timer til Córdoba. Córdoba er en historisk by som byr på helt unike severdigheter fra flere epoker gjennom to tusen år. Her kan man oppleve romersk tid, maurisk tid og middelalderen med den unike jødiske arkitekturen. Córdoba er en typisk andalusisk by med hvitkalkede hus med dører og vinduer rammet inn i gult – i et virvar av smale gater og enda smalere smug på kryss og tvers. I 1984 ble Córdobas gamleby oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  Vel fremme sjekker vi inn på Hotellet Soho Boutique, et fint og moderne hotell med sentral beliggenhet. Det har vært en tidlig start på dagen, så vi har et par timer fritid etter sjekk-inn for å slappe av for de som ønsker det. Klokken 18 møtes vi igjen for turens første besøk til Córdobas patio-festival med en lokalguide.

  I starten av mai hvert år arrangeres patio-festivalen, hvor innbyggerne åpner dørene til sine private patioer slik at folk får se de vakre gårdsplassene og blomstene innenfor. Siden 1921 har det under festivalen også blitt arrangert en konkurranse hvor priser blir delt ut for de vakreste blomstene og de best bevarte arkitektoniske patioene. Under festivalen blir mange av gårdsplassene fylt med musikk, danse-opptredener, samt vin og tapas som tilbys besøkende.

  "Patio" kan oversettes til "indre gårdsplass", og er en tradisjon som går helt tilbake til romertiden. I Córdoba kan man få veldig varme sommerdager og svært kalde vinternetter. For å kompensere for dette bygget først romerne og senere muslimene husene sine på en bestemt måte og la gårdsplassene i sentrum av bygget. Den åpne plassen var avkjølende, ga lys og hadde normalt en fontene i sentrum og ofte en brønn som samlet opp regnvann. Familiene møttes på gårdsplassene og brukte dem som sosiale fellesrom. Blomster ble plantet for å øke følelsen av ro og friskhet. Hver gårdsplass har en unik arkitektur, og er et resultat av historisk utvikling. Patio-festivalen er oppført på UNESCO sin liste over immateriell kulturarv.

  Etter den guidede turen returnerer vi til hotellet og har felles velkomstmiddag på restauranten.
  (M)

  Utsikt over CordobaCordoba
 • Dag 2, fredag 5. mai: Utflukt til Sevilla

  Etter frokost på hotellet tar vi buss til Sevilla, en kjøretur på cirka halvannen time. Sevilla er den fjerde største byen i Spania med mer enn 700 000 innbyggere. Det stabile Middelhavsklimaet er utmerket for produksjon av oliven og sitrusfrukter, og byen preges av de mange velduftende appelsintrærne langs gatene. Sevilla er kjent for sine 80 kirker som er spredt rundt i byen, og her kan man ikke unngå å høre kirkeklokkene ringe til enhver tid. Det holdes mange tradisjonsrike og religiøse arrangementer i Sevilla. Men i dag er Sevilla en moderne og dynamisk by med en egen andalusisk kultur. Lokalbefolkningen er kjent for å bruke all sin fritid ute i gatene og på lokale tapasbarer og kafeer.

  Vi ankommer Sevilla og blir med en engelsktalende lokalguide til det kongelige palasset Alcázar, bygget for den kristne kongen Peter av Castilla. Palasset omkranses av fantastiske hager anlagt i Mudéjar-stil, en islamsk kunstform som senere ble adoptert av kristne, og som kjennetegnes av geometriske linjer og hesteskoformede buer. Hagene består av velduftende frukttrær, sypresser, palmer og vakre hekker, paviljonger, små dammer og fontener.

  Videre skal vi besøke Katedralen i Sevilla, som er verdens største gotiske katedral, og den tredje største kirken i verden. La Giralda, det 97 meter høye klokketårnet på katedralen, er byens landemerke. Dette var en gang et av verdens høyeste religiøse monumenter, opprinnelig bygget som en minaret til en moské som lå der katedralen i dag ligger.

  Lunsj er på egen regning, guiden kan hjelpe med å anbefale sted. Etter lunsj møtes vi igjen og fortsetter vår byvandring i Sevilla til det flotte palasset Casa Pilatos, bygget i italiensk renessansestil med innslag av Mudejar-arkitektur. Palasset er særlig kjent for sine vakre fliser og geometrisk anlagte hager.

  Etter besøket får vi litt fritid i Sevilla før vi tar buss tilbake til Córdoba. Middag er på egen hånd i kveld, reiseleder hjelper gjerne til med å finne en passende restaurant.
  (F)

  Kirketårnet La Girlada i SevillaSevilla
 • Dag 3, lørdag 6. mai: Patio-festival

  Etter frokost på hotellet spaserer vi 15 minutter til Palacio Viana, også kjent som Patio-museet.
  Dette imponerende palasset er omgitt av tolv nydelige patioer og en hage. Et fantastisk utvalg av blomster og planter dekorer hvert hjørne. Palasset dekker et område på mer enn 6500 kvadratmeter, hvorav nesten 4000 av dem utgjør gårdsrom, hager og åpne områder. Innvendig huser de mange palassrommene et bredt utvalg samlinger av blant annet malerier, mosaikker og billedvev.

  Etter palass-besøket drar vi for å utforske Patio-festivalen videre. Hvert år er det forskjellige ruter man kan ta i Córdobas ulike nabolag.

  Lunsj er på egen regning og resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Córdoba har en spennende matscene, fra lokal hjemmelaget mat til Michelin-restaurant, men blir ofte oversett. Så i kveld kan man utforske noen av byens lokale restauranter.
  (F)

  Fine blomster henger langs veggene i en bakgård i CordobaPatio-festival
 • Dag 4, søndag 7. mai: Córdoba

  Vi spiser frokost på hotellet, før vi spaserer i cirka 20 minutter til vakre Alcazar de los Reyes Cristianos, eller de kristne monarkenes slott. Alcazar ble opprinnelig bygget på 700-tallet som et arabisk palass. I 1236 erobret kristne styrker Córdoba, og utvidet Alcazar til palasset man ser i dag. I løpet av middelalderen hadde komplekset fått stor betydning. Det er blant annet stedet hvor Ferdinand av Aragon og Isabella 1. tok imot Christopher Columbus før han reiste for å finne den vestlige sjøveien til India.

  Alcazars største attraksjon er de fantastiske hagene som i dag består av et imponerende område på omtrent 55 000 m². Med vakre hager som inkluderer palmer, sypresser, appelsin- og sitrontrær som omgir en rekke elegante fontener og dammer, er det en fryd å rusle rundt her.

  Man kan ikke dra til Córdoba uten å besøke moské-katedralen La Mezquita. Tidligere en moské opprinnelig bygget på 700-tallet, omgjort til en kristen katedral på 1200-tallet, er dette en imponerende bygning og et symbol på Spanias lange historie, med sin unike kombinasjon av maurisk og vestlig arkitektur. I sin tid var La Mezquita verdens nest største moské.

  Lunsj er på egen hånd. Resten av dagen kan disponeres fritt før vi møtes til felles avskjedsmiddag på restaurant Ermita de la Candelaria om kvelden. Restauranten ligger i en gammel bygning fra 1400-tallet og er lokalisert i hjertet av Cordobas historiske senter. De spesialiserer seg på tradisjonelle andalusiske retter, og er opptatt av å bruke lokale og sesongbaserte produkter.
  (F, M)

  Utsikt ovenfra av en fin og grønn park i CordobaCordoba
 • Dag 5, mandag 8. mai: Cordoba – Málaga – Oslo

  Vi står opp og spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut. Utenfor venter bussen vår som skal ta oss til Málaga, en kjøretur på cirka to timer. Bussen stopper i nærheten av byens kjente innendørsmarked. Vi lar bagasjen ligge i bussen mens vi vandrer rundt på markedet, hvor det blir tid til både smaksprøver og innkjøp av matvarer og gaver man kan ta med hjem. Etterpå kan man vandre rundt i sentrum og utforske byens pittoreske torg og parker, kikke i butikker eller besøke det interessante Picasso-Museet. Lunsj er på egen hånd.

  På ettermiddagen kjører vi til Málaga internasjonale lufthavn for hjemreise til Oslo.
  (F)

  F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

  Utsikt over MalagaMalaga

Hotell

Soho Boutique Córdoba ****

Soho Boutique Córdoba er et fint og moderne hotell med sentral beliggenhet i Cordoba. Hotellet har restaurant, utendørs svømmebasseng, treningsrom og bar.

Priser

Pris

Pr. person i delt dobbeltrom kr 14 490 pr. pers.
Enkeltrom kr 18 490 pr. pers

Prisene er basert på valutakurser pr. november 2022.

Alt dette er inkludert

 • Direktefly Oslo–Malaga t/r med Flyr
 • Flyskatter
 • 1 kolli innsjekket bagasje på flyet, pluss håndbagasje
 • Fire netter på Soho Boutique hotell i Córdoba
 • Frokost hver dag
 • 2 middager med inkludert drikke
 • Utflukter i henhold til program
 • Heldagsutflukt til Sevilla
 • Alle transporter ifølge program
 • Hage/blomsterekspert Knut Langeland som reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og sjåfører
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Knut Langeland
Knut Langeland er en kjent forfatter, fotograf og plantehistoriker. Han var i ti år redaktør for hagebladet Hagen for alle, og har skrevet et stort antall hagebøker, blant annet «Praktfulle hager og historiske gods». I tillegg har han gjennom mange år vært fast bidragsyter til ukebladene Familien, Hjemmet, Vi over 60 og Norsk Hagetidende. Knut har vært reiseleder til mange land, hvor hager og kultur har vært en viktig del av programmet.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2023

04.05OsloPatio-festival i Cordoba med Knut Langeland
Reiseledere: Knut Langeland
4Mer enn 514 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo