Skip to main content

Rundreise i Oman

Gamlebyen i Muscat
Muttrah cornichen, Muscat
Operahuset i Muscat
Al Alam-palasset, Muscat
Muttrah Souk, Muscat
Muscat
Sultan Qaboos Grand moské, Muscat
Sultan Qaboos Grand moské, Muscat
Sultan Qaboos Grand moské, Muscat
Wadi Shaab
Fiskelandsbyen Sur
Wadi Dayqah-demningen
Ørkenoase
Wadi Bani Khalid
Wahiba Sands-ørkenen
Wahiba Sands-ørkenen
Sama al Wasil Desert Camp
Misfat al Abriyeen
Jabal Shams
Jabal Shams
Sama Heights Resort
Bahla fort
Marked i Nizwa
Marked i Nizwa
Birkat Al Mouz
Crowne Plaza Hotell
Crowne Plaza Hotell
Crowne Plaza Hotell

Oman er et land med en unik blanding av gamle tradisjoner og moderne livsstil, og kombinerer vakker natur med en velbevart kulturarv. Landet er en av de mindre kjente, men mest spennende, destinasjonene i Midtøsten. Oman har historiske landsbyer, strender, høye fjell og fjorder. På denne rundreisen får du oppleve alle sidene av Oman – fra den historiske hovedstaden Muscat til de rullende sanddynene i Wahiba Sands. Utforsk praktfulle festninger og palasser, raviner og oaser med krystallklart vann, Omans grand canyon med sin imponerende utsikt, og pittoreske fiskelandsbyer. Oppdag varmen fra det omanske folket og møt en beduinfamilie for en unik innsikt i deres tradisjoner.

Høydepunkter:

  • Utforsk hovedstaden Muscat
  • Wadi Shaab og Bimmah synkehull
  • Wahiba Sands ørken med overnatting i en desert camp
  • Omans Grand Canyon
  • Den gamle fiskelandsbyen Sur
  • Historiske Nizwa og Nizwa fort
  • Møt en lokal beduinfamilie
  • Besøk det «levende museet» Bait al Safah
Fritekstsøk

Dagsprogram

  • Dag 1, torsdag 29. februar: Oslo – Dubai

    Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med Emirates via Dubai til Muscat.

  • Dag 2, fredag 1. mars: Ankomst Muscat

    Vi lander i Omans hovedstad, Muscat, ved tre-tiden om natten. Etter pass- og tollkontrollen blir vi møtt av vår engelsktalende lokalguide, som tar oss med til hotellet hvor vi sjekker inn og får tid til å sove, spise frokost og slappe av. Vi møtes igjen klokken tre på ettermiddagen for en byrundtur i Muscat.

    Muscat er en av de eldste byene i Midtøsten, med en rik historie som går tilbake flere tusen år. Byen har vært bebodd siden antikken, og har vært gjenstand for innflytelse fra ulike kulturer og sivilisasjoner, inkludert perserne, portugiserne og britene. På grunn av sin strategiske beliggenhet ved Omanbukta har Muscat vært et viktig handelssenter og knutepunkt for handelsruter mellom Øst-Afrika, Midtøsten og Indiahavet.

    Under Sultan Qaboos bin Said al Said, som kom til makten i 1970, ble Muscat modernisert og utviklet til en moderne hovedstad, samtidig som den har bevart sin historiske og kulturelle arv. Mye av byen består av lave, hvite bygninger, for i motsetning til sine naboer som har satset på moderne skyskrapere, ser Oman mot egen arv og bygger heller lave hus med intrikate mosaikkmønstre, treskjæringer og dekorasjoner. Sultanen innførte omfattende reformer som bidro til landets fremgang og utvikling, og Oman er nå et av Midtøstens mest progressive, inkluderende og stabile land.

    Vi starter byrundturen med et fotostopp ved operahuset som åpnet i 2011, som en gave til befolkningen. Bygget i moderne, men klassisk omansk stil er det en imponerende og vakker bygning. Vi fortsetter til Muscats gamle havn. Mellom de historiske portugisiske tvillingfortene Jalali og Mirani, finner vi sultanens vakre palass Al-Alam, som kun kan oppleves utenfra. Palasset er en representasjon av moderne, arabisk arkitektur og er omgitt av en frodig hage.

    Deretter utforsker vi Muttrah Souk. Muttrah Souk er en av de eldste markedsplassene i den arabiske verden. I århundrer var det et handelssted for varer som gikk gjennom havnen i Muscat til og fra India, Kina, Europa og andre deler av Midtøsten. Souken er fortsatt en livlig markedsplass hvor man blant annet finner frukt, krydder, tradisjonelle tekstiler, smykker og tepper i labyrinten av boder.

    Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag.

    Inkluderte måltider: Frokost, middag

    Al Alam-palasset, Muscat
  • Dag 3, lørdag 2. mars: Utflukt til Sur, Wadi Shaab og Bimmah synkehull

    Dagen starter med et besøk i Sultan Qaboos Grand Mosque. Det imponerende byggverket sto ferdig i all sin hvite prakt i 2001. Moskeen er Omans største og regnes som et av landets viktigste byggverk. 30 000 tonn med rosa indisk sandstein, sammen med hvit marmor og lokal granitt gikk med til byggingen. En gullforgylt kuppel, en 90 meter høy minaret og ytterligere fire minareter er byggets mest fremtredende visuelle trekk utenfra. Inne i moskeen finner man lag på lag med vakre søyler og bueganger, et av verdens største persiske bønnetepper, samt en 14 meter høy lysekrone.

    Etterpå kjører vi ut av Muscat, og langs kysten til Sur. Underveis stopper vi ved Bimmah Sinkhole, Omans største og mest kjente synkehull. Dette imponerende krateret er fylt med vakkert, turkist saltvann, som kommer inn fra havet gjennom underjordiske ganger. Det unike synkehullet ble dannet da en underjordisk kalksteinsgrotte kollapset. Tidligere trodde innbyggerne at krateret ble dannet av en meteoritt, derav det lokale navnet Hawiyyat Naj, som omtrent kan oversettes til «den dype brønnen av den fallende stjerne». Kløften måler omtrent 50 ganger 70 meter. Man kan gå ned i krateret via en lang trapp, og vel nede er det lov å ta seg en liten dukkert.

    Ikke langt unna ligger Wadi Shaab, en av landets mest imponerende raviner – en såkalt wadi. Bratte klipper står på hver side av en frodig grønn wadi som er fylt med vann året rundt. For å komme helt frem må vi ta små båter over en tynn stripe med vann til andre siden, der stien innover i Wadi Shaab starter. Vi går innover i rundt 15 minutter før vi snur.

    Vi kjører videre til den lille kystbyen Sur, der Det arabiske hav og Omanbukten møtes. Oman har en lang og stolt tradisjon som sjøfartsnasjon, og Sur er den viktigste historiske båtbyggerbyen i landet. De klassiske båtene «dhow», som betyr båt på arabisk, har blitt bygget i Sur i tusenvis av år. Vi utforsker Ayjah, Surs historiske gamleby, ser byens fyrtårn, og nyter lunsj på en lokal restaurant.

    På veien tilbake stopper vi ved Wadi Dayqah. Så mange som 120 andre wadier fører til denne dalen, som er hjemmet til en av de største demningene på Den arabiske halvøy. Dayqah-demningen ble bygget i 2012 for å samle opp nedbøren som faller fra de høye fjelltoppene og for å kontrollere vannstrømmen til landsbyene nedenfor. Resultatet er en imponerende ferskvannssjø og elv. Tilbake i Muscat er resten av kvelden til fri disposisjon og middag er på egen hånd.

    Inkluderte måltider: Frokost, lunsj

    Bimmah synkehull
  • Dag 4, søndag 3. mars: Muscat – Wahiba Sands

    Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og besøker Zubair Museum, som huser en omfattende samling av gamle våpen, husholdningsartikler og kostymer. Etter å ha kikket oss rundt her, forlater vi Muscat for å oppleve mer av hva fantastiske Oman har å by på. Først kjører vi to-tre timer til Wadi Bani Khalid, en idyllisk oase omgitt av palmetrær og Hajarfjellene. Dette er en av de største wadiene i Oman. Bratte, men relativt lave wadi-vegger omkranser det dype og krystallklare grønnblå vannet. I motsetning til andre wadier i Oman som er tørre i sommermånedene, har Wadi Bani Khalid en kontinuerlig vannstrøm gjennom hele året. Fra parkeringsplassen er det omtrent ti minutter å gå. Vi koser oss med en piknik-lunsj i det fri.

    Etterpå kjører vi en knapp time, før vi bytter transportmiddel og fortsetter i firehjulstrekkere til Wahiba Sands, Omans største ørken med et hav av bølgende sanddyner. Midt på dagen er sanddynene blekt gullfargede, men når solen står lavt på himmelen, skifter de mellom rik gul og kobberaktig oransje. Sanddynene her er blant verdens største, noen på opptil 100 meter høye. På grunn av vinden beveger de seg konstant, opp til 10 meter i året, og gjør permanente veier umulig. I stedet finner man noen få spor fra besøkende og beduinstammene i landet.

    Omtrent 3000 beduiner lever fortsatt et tradisjonelt nomadisk liv i de stadig skiftende sanddynene. Navnet beduin kommer fra det arabiske ordet "bedu", som betyr ørkenboer. Beduin-livsstilen, formet etter århundrer i dette krevende landskapet, har stor innflytelse på mange av leirene i ørkenen. Vi besøker en lokal beduinfamilie og lærer mer om deres levemåte og opplever deres velkjente gjestfrihet.

    Denne natten skal vi tilbringe i Sama al Wasil desert camp (ørkenleir). Omgitt av de gylne sanddynene kan vi nyte stillheten og følelsen av å være langt borte fra hverdagen. Vi klatrer opp på sanddynene for å se solnedgangen, før vi samles for å nyte lokal mat som lam og mynte-te. Man kan enten sitte på bakken ved lave bord, som under en ekte beduinmiddag, eller så er det også vanlige bord i leiren. Lysforurensning demper ikke stjernene her, og stjernekikking er en populær aktivitet etter solnedgang.

    Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag

    Wahiba Sands-ørkenen
  • Dag 5, mandag 4. mars: Wahiba Sands – Jabal Shams

    Etter frokost kjører vi tilbake gjennom ørkenen i firehjulstrekkerne og bytter til bussen. Deretter kjører vi omtrent tre timer til Al Hamra. Denne ærverdige landsbyen ved foten av Hajar-fjellene er en av de eldste i Oman, og er interessant for sine godt bevarte rekker av to og tre etasjers-hus bygget av leire i jemenittisk stil. Vi besøker Bait al Safah - et «levende museum» i et 400 år gammelt tradisjonelt leirehus. Dette spesielle museet er mer som et åpent hus enn en historisk utstilling. Lokale omanere viser hvordan innbyggerne levde før, og praktiserer tradisjoner og roller fra gamle dager. Mens vi går gjennom huset, vil vi se hvordan omanske kvinner pleide å bake tradisjonelt brød, lage mel og utvinne oljer fra forskjellige nøtter. Menn demonstrerer også kverning av kaffebønner.

    Rundt femten minutter videre oppover fjellsiden besøker vi den unike gamle landsbyen Misfat al Abriyeen, som ligger ved foten til Al Hajar fjellkjeden på 1000 høydemeter. Spaser gjennom de smale gatene, med sine karakteristiske, delvis forlatte leirehus, de frodige grønne hagene, og langs de gamle vanningskanalene i byen.

    Vi bytter tilbake til firehjulstrekkere og fortsetter rundt en time på svingete veier oppover et ørkenlignende, steinete landskap til Jabal Shams (som betyr solens fjell). Med sine 3009 meter er Jabal Shams landets høyeste fjell og en del av Jabal Akhdar-fjellkjeden, som igjen er en del av Hajar-fjellkjeden. Jabal Shams er ikke bare kjent for sin fjelltopp, men også for den fantastiske utsikten over den nærliggende Wadi Gul, kjent som Omans Grand Canyon. Fjellsidene er terrassert i grønne flater, hvor det vokser granatepler, aprikoser og oliven. De langstrakte Hajarfjellene går helt fra grensen til De forente arabiske emiratene i nordvest, langs hele nordkysten av Oman og ut mot havet i øst.

    Vi ankommer Sama Heights Resorts som ligger ved foten av Jabal Shams og har en nydelig utsikt over Omans Grand Canyon. Her skal vi tilbringe kvelden og natten. Sama Heights Resort ligger på 2100 meters høyde, noe som betyr at det er kjølige temperaturer året rundt. Nyt en felles middag i restauranten og slapp av i de vakre, stille omgivelsene.

    Inkluderte måltider: Frokost, middag

    Jabal Akhdar-fjellene
  • Dag 6, tirsdag 5. mars: Jabal Shams – Nizwa

    Etter frokost tar vi en spasertur i området for å beundre den imponerende utsikten over Omans Grand Canyon. Vi sjekker ut og kjører tilbake ned fjellet, bytter til bussen, og fortsetter mot Nizwa. Nizwa ligger under to timers kjøring unna, men på veien stopper vi for å se noen av Omans kjente fort.

    Først beøker vi Jabreen. Dette fortet, eller slottet, ble bygget på slutten av 1600-tallet på initiativ fra den lokale imamen. Slottet var et viktig senter for læring innen astrologi, medisin og islamsk lov. Jabreen byr på trebalkonger, intrikate takmalerier og flere skjulte rom - et av dem til sultanens favoritthest. Slottets beliggenhet mellom fjellet og en særlig tørr del av ørkenen, gjør at det får sterk sol store deler av året, derav falaj (vanningskanalen) som går gjennom den ytre gårdsplassen og faktisk ikke ble brukt til vannforsyning, men som et tidlig air-condition system.

    Neste stopp er et fotostopp ved Bahla, en imponerende festning eller fort som befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. Med sin imponerende 13 kilometer lange mur, er dette et enestående eksempel på den middelalderske islamske perioden.

    Om ettermiddagen kommer vi frem til Nizwa, en av Omans eldste byer, som var hovedstad i det 6. og 7. århundre. Byen har alltid vært et senter for handel, religion, utdannelse og kunst. Vi besøker Nizwa fort, Omans mest besøkte nasjonalmonument. Fortet ble bygget i 1668 av Imam Sultan Bin Saif Al Yarubi. Ikke bare har det en historisk viktig posisjon og er et imponerende byggverk, det er også vakkert, med rene, myke linjer og treskjæringer i skodder og dører. I kjelleren er det et museum som viser historien til fortet og området. Det blir også tid til å utforske Nizwas tradisjonelle souk. Souken har ulike avdelinger avhengig av hva du vil handle, kanskje vil du kjøpe med deg noe av Nizwas kjente keramikk.

    Inkluderte måltider: Frokost, middag

    Nizwa
  • Dag 7, onsdag 6. mars: Nizwa – Muscat

    Vi har en rolig morgen før vi sjekker ut i ti-tiden. Rett utenfor Nizwa besøker vi Birkat al Mauz, en sjarmerende gammel landsby av leire og mur, gjemt mellom fjellene. Birkat al Mauz blir omtrent oversatt til "bananbasseng" på grunn av de mange bananplantasjene i området. Det aktive irrigasjonssystemet (falaj) gir næring til palmene nedenfor landsbyen og de frodige omkringliggende plantasjene. En falaj er en liten kanal eller akvedukt, som bruker tyngdekraften til å transportere vann fra kilden, ofte oppe i fjellet, ned til en landsby eller et jordbruksområde. Systemet virker like godt i dag selv om det er mellom 2500 og 4000 år gammelt. Selv med dagens moderne brønner, står vann fra de tradisjonelle aflaj (flertall av falaj) fortsatt for rundt 30 prosent av vanningssystemet i Oman. I 2006 ble fem av Omans aflaj inkludert på UNESCOs verdensarvliste. Én av dem, Falaj al Khateem ligger her i Birkat al Mauz.

    Vi kjører i litt over en time for å returnere til Muscat. Før vi sjekker inn på hotellet besøker vi parfymefabrikken Amouage, som lager noen av verdens dyreste og mest eksklusive parfymer. Fabrikken åpnet i 1983, fordi Sultan Qaboos ønsket å bevare Omans gamle parfymetradisjon, samt å kunne gi en spesiell gave til utenlandske ledere når de kom på besøk. Her får vi en kort omvisning fra en lokal guide.

    Om kvelden samles vi til en hyggelig avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

    Inkluderte måltider: Frokost, middag

    Utsikt mot ruinene av Birkat al Mawz
  • Dag 8, torsdag 7. mars: Muscat

    Siste dag er til fri disposisjon. Slapp av ved svømmebassenget på hotellet, på den private stranden eller dra på videre oppdagelsesferd i Muscat. Vi har hotellrom frem til vi må reise til flyplassen i to-tiden om natten.

    Inkluderte måltider: Frokost

    Crowne Plaza Hotell
  • Dag 9, fredag 8. mars: Ankomst Oslo

    Etter en kort mellomlanding og flybytte i Dubai, lander vi i Oslo midt på dagen.

Pris- og praktisk info

Pr. person i delt dobbeltrom kr 29 490
Enkeltrom kr 36 490

Prisene er basert på valutakurser pr. august 2023.

Alt dette er inkludert:

  • Fly Oslo – Muscat – Oslo med Emirates 
  • Flyskatter
  • Fire netter på hotell i Muscat
  • En natt på desert camp i Wahiba Sands
  • En natt på hotell i Jabal Shams 
  • En natt på hotell i Nizwa
  • Måltider iht. program
  • Transport med komfortabel turistbuss
  • Kjøring i firehjulstrekkere
  • Alle utflukter iht. program
  • Engelsktalende lokalguide
  • Dyktig norsk reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke:

  • Måltider utover de som er nevnt over
  • Drikkevarer
  • Tips til hotellbetjening og portierer (anbefalt omkring 10 dollar per person)
  • Tips til lokal guider og sjåfører (anbefalt omkring 100 dollar per person)
  • Avbestillings- og reiseforsikring

 

Pass og visum
Passet må være maskinlesbart og gyldig minimum seks måneder fra hjemreisedato.
Norske borgere kan få gratis turistvisum ved ankomst i Oman for opphold i inntil 14 dager.

Særskilte depositums- og avbestillingsregler
På grunn av vilkårene vi får fra våre leverandører, er betalingsbetingelser og avbestillingsregler det på denne turen litt strengere enn våre standardbetingelser. Følgende gjelder:

  • Depositum: kr 3500 pr. person
  • Ved avbestilling inntil 120 dager før avreise er gebyret kr 1500 pr. person.

Utover dette følger våre vanlige betingelser.

 

Viktig informasjon
Det er ofte store avstander og lange strekninger å gå både på flyplasser og på utfluktene. Det er derfor viktig at du ikke har gangbesvær. 

Vaksinasjon
Det er ingen obligatoriske vaksinasjoner for Oman.

Antrekk
Det er ingen kleskode i Oman, men reisende bør ta hensyn til lokale tradisjoner og kle seg i klær som dekker skuldre og knær. Ved besøk i moskéer tar man av seg skoene før man går inn. På hotellene er det greit å gå i sommerkjoler og sole seg i bikini, og på enkelte turiststeder, som Wadi Shab eller på resortene i ørkenen, er det også ok å gå i shorts.

Ved besøk i Den store moskeen skal kvinner ta med sjal til å svøpe om hals og hode, langermet bluse og skjørt/kjole som når ned til anklene. Mot betaling kan man leie en drakt ved inngangen. Mennene skal være kledd i skjorte med lange ermer.

Valuta
Valutaen i Oman er Omanske rialer (OMR). Man kan ta ut penger med kredittkort i minibanker både på flyplassen og flere steder i byene. Kredittkort aksepteres i vid utstrekning, men på markedene og i små landsbyer betaler man kontant. Vi anbefaler å ta med/veksle til flere dollar i $1 sedler som du kan bruke til tips.

Mat og drikke
Hvis du har noen matallergier, vennligst gi beskjed til oss på forhånd, og gjør det kjent for guiden din ved starten av turen.

Alkohol kan kjøpes på enkelte hoteller og restauranter, men det er ulovlig å drikke eller være synlig beruset offentlig.

Fotografering
Det er forbudt å fotografere militære områder, grenseområder og flyplasser. Vil man fotografere mennesker bør man spørre om tillatelse.

Hoteller

01. – 03. mars
Hilton Garden Inn, Muscat      
Hilton Garden Inn har en sentral beliggenhet, og er designet med en blanding av moderne stil og omansk kulturarv. Hotellet har to bassenger på takterrassen med utsikt mot fjellene, en forfriskende juicebar og to døgnåpne treningsstudioer.    

03. – 04. mars
Sama al Wasil Desert Camp, Wahiba Sands

Sama Al Wasil Desert Camp er en ørkenleir som ligger i en flat dal i Wahiba Sands. Her er man omgitt av gylne sanddyner og kan nyte stillheten.

04. – 05. mars
Sama Heights Resort, Jabal Shams     

Sama Heights Resort er et miljøvennlig hotell ved foten av Jabal Shams, med vakker utsikt over fjellandskapet. Hotellet ligger på 2100 meters høyde, noe som gir kjøligere temperaturer året rundt. Restauranten tilbyr gode måltider som blir tilberedt med lokale ingredienser.

05. – 06. mars
Al Bustan Inn, Nizwa     

Al Bustann Inn ligger midt i den historiske byen, bare noen hundre meter fra Nizwa Souk og Nizwa Fort. Hotellet har en vakker og autentisk omansk atmosfære. Det er en døgnåpen resepsjon og romservice.

06. – 08. mars
Crowne Plaza, Muscat

Crowne Plaza har en sentral beliggenhet i Muscat, med imponerende utsikt over byen og havet. Hotellet har et stort infinity-svømmebasseng og en privat strand, flere restauranter, tennisbane, squash, treningssenter og sauna.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Februar 2024

29.02OsloRundreise i Oman8Mer enn 429 490,-Bestill
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo