Skip to main content

Flytende gull i Belgia

Gent
Gent
Middelalderbyen Gent
Gravensteen-slottet, Gent
Gent
Grand Place, Brussel
Art noveau-bygninger i Saint Gilles, Brussel

Bli med på en unik reise til en av Europas ledende ølnasjoner, med ølguide og Belgia-kjenner Tony André Schultz som reiseleder. Reisen går gjennom vakre Gent og videre til Brussel med flere stopp underveis på steder med sterke øltradisjoner. Det blir kanaltur i Gent, omvisning på verdenskjente ølbryggerier og besøk på kafeer som byr på innholdsrike ølmenyer og tilhørende lokale matretter. Kan vi garantere at du får servert øl du ikke har smakt før?

30. september–3. oktober 2022

Høydepunkter

 • Gentse Gruut Stadsbrouwerij i Gent
 • Bierhalle Deconinck
 • De Struise brouwers i Oostvleteren
 • t' Molenhof i Oostvleteren
 • Besøk på Westvleteren
 • Ølbarbesøk og lunsj i bydelen Saint Gilles, Brussel
 • Surølsbryggeriet Cantillon i Brussel
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, fredag 30. september: Oslo – Brussel - Gent

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi til Belgias hovedstad Brussel. Ved ankomst venter en buss som tar oss til pittoreske Gent. Kjøretiden er cirka nitti minutter, avhengig av trafikk. Vi sjekker inn på hotellet og etter kort tid spaserer vi ti minutter for å delta på en guidet byrundtur med båt på Gents kanaler. Denne er i regi av Gentse Gruut Stadsbrouwerij som vi skal besøke etter båtturen. Her skal vi få en omvisning og bli kjent med hvordan – og hvorfor – de brygger på oppskrifter fra middelalderen. Her vil vi også få smake på deres øl som inneholder urteblandingen gruut som benyttes framfor humle. Etter omvisning og ølsmaking skal vi spise flamsk tradisjonsmat på bryggeriets restaurant. Etter middag vil reiseleder ha et informasjonsmøte. Resten av kvelden kan du enten utforske Gent på egen hånd – eller følge med vår lokalkjente reiseleder for mer ølsmaking. (M)

  Utsikt over Gent fra Gravensteen-slottet
 • Dag 2, lørdag 1. oktober: Gent – Westvleteren– Oostvleteren – Brussel

  Etter frokost og litt avslapping kjører vi mot Westvleteren hvor det legendariske bryggeriet med samme navn ligger ved klosteret St. Sixtus. På veien stopper vi ved en av de mest innholdsrike ølbutikkene i Belgia, nemlig Bierhalle Deconinck i Vichte. Utvalget her er både stort og bredt. Etter handlingen er det en times kjøretur til Westvleteren. Her har munkene brygget øl siden 1838 - og før vi spiser lunsj i den tilliggende restauranten In de vrede - vil vi få en introduksjon til bryggeriets og klosterets historie. I restauranten vil vi få smake noen av bryggeriets øl og spise lokal mat med ingredienser som munkene har laget. Souvenirbutikken er også åpen og man kan handle noen flasker av det glimrende trappistølet her.

  Etter lunsj reiser vi til den lille landsbyen Oostvleteren som huser både bryggeriet De Struise og restauranten t’Molenhof. De Struise har blitt kåret av Rate Beer til Belgias beste bryggeri de siste tre årene og deres taphouse har blitt kåret til verdens beste bryggeripub. Her blir det mulig å smake noen av de tretti ølene de har på kran. Ved 18-tiden går vi over gata til restauranten t’Molenhof – Møllegården på norsk – og her spiser vi middag. Restauranten ble av Rate Beer nevnt som en av de fem beste restaurantene i Belgia. Ølmenyen er imponerende og de fleste rettene er laget med øl som en av ingrediensene.

  Etter middag kjører vi til Brussel. Kjøretiden er cirka to timer. Resten av kvelden er til fri disposisjon. Reiseleder kjenner Brussel godt og kan komme med tips til ulike steder å se og besøke. (F, L, M)

  Gent – Westvleteren– Oostvleteren – Brussel
 • Dag 3, søndag 2. oktober: Brussel

  På søndag formiddag blir vi kjørt til den sjarmerende bydelen Saint Gilles. Denne delen av Brussel er preget av Victor Hortas mange Art Nouveau bygninger og har et stort utvalg av gode restauranter. Vi besøker først øl-institusjonen Moeder Lambic som har et rikt utvalg i surøl. En ølstil lokalt kjent som lambic og som har blitt kalt Belgias champagne.

  Lett forfrisket går vi de få hundre meterne til La Charcuterie hvor Olivier Frey åpner dørene til sin Michelin Bib Gourmand-restaurant – bare for oss. Etter en bedre lunsj strekker vi på beina og beveger oss 450 meter og voila! så er vi på en av de nye tilvekstene til Brussels flora av gode ølbarer; Dynamo – bar de soif. Her er det mulig å drikke øl fra store deler av verden. Her kan du også handle øl for å ta med hjem til Norge.

  Utover kvelden kan man kose seg videre i Saint Gilles eller ta følge med reiselederen tilbake til hotellet i Brussel sentrum. Reiselederen er godt bevandret i Brussel og kan komme med ytterligere anbefalinger av gode og hyggelige restauranter og ølcafeer i byens mer sentrale strøk. (F, L)

  Brussel
 • Dag 4, mandag 3. oktober: Brussel - Oslo

  Etter frokost på hotellet går vi sammen til det familiedrevne surølsbryggeriet Cantillon. Her er det flaskedeling på programmet. Cantillon er regnet som et av Belgias beste bryggerier og er et must for øl-interesserte som besøker den belgiske hovedstaden. Etter vårt siste bryggeribesøk er det litt tid for shopping i handlestrøket i Rue Neuve som ligger i nærheten av hotellet. Alternativt kan man spise en god lunsj på en av de mange restaurantene rundt St. Catherine-plassen eller betrakte Grand Place en ekstra gang. Tidlig ettermiddag blir vi hentet av buss og fraktet til Brussels flyplass for hjemreise. (F)

  F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

  Grand Place, Brussel

Priser

Pris
Pr. person i delt dobbeltrom kr 10 490
Enkeltrom kr 11 790

Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2022.
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo - Brussel t/r med SAS
 • Flyskatter (kr 1052 pr. februar 2022)
 • Transport t/r flyplassen
 • En natt på mellomklassehotell i Gent
 • To netter på førsteklasses hotell i Brussel
 • Tre frokoster
 • To lunsjer
 • To middager
 • Guidet byrundtur med båt på Gents kanaler
 • Omvisning og ølsmaking på Gentse Gruud Stadbrouwerij i Gent
 • Omvisning og ølsmaking på Trappistbryggeri i Westvleteren
 • Engelsktalende sjåfør
 • Utflukter, aktiviteter og transport iht. program
 • Kunnskapsrik norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips til lokalguider og bussjåfør
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Hoteller

Hotel IBIS Gent Centrum St Baafs Kathedraal 3*

Ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal ligger på motsatt side av Sint-Baafs-katedralen i Gent sentrum, og tilbyr moderne rom med flatskjerm-TV, døgnåpen resepsjon og en bar som serverer et utvalg av lokalt øl og belgiske spesialiteter.

>> Les mer om hotellet her

Marivaux Hotel Brussel 4*

Stilfulle Marivaux Hotel, flott plassert i hjertet av Brussel, ble opprinnelig bygget som en kino. Hotellets lobby og salonger er fylt med filmeffekter og filmfotografiske bilder. Ligger kun en kort spasertur fra Grand Place. 

>> Les mer og se bilder av hotellet her

 

Reiseleder

Tony André Schultz har alltid hatt en sterk interesse for øl. Etter ølrevolusjonen for rundt ti år siden har han vært svært aktiv i det norske ølmiljøet. Han har deltatt på mange arrangement og festivaler i inn- og utland. Han er også Belgia-kjenner og har gode kunnskaper om både tradisjonelle belgiske bryggerier og øl-cafeer, men også om de nye tilvekstene til en stadig voksende øl-familie. Schultz har en bred erfaring med formidling, han er engasjert og brenner for den gode øl-opplevelsen

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo