Skip to main content

Edle dråper i Bordeaux og Cognac

Vinmuseum La Cité du Vin
Bordeaux
Caubernet Sauvignon druer i Pauillac
Rout des Chateaux Medoc
Velkommen til Braastad
Vinranker i Cognac
Det blir smak av Cognac
En gave til kongefamilien
Saint-Émilion
Saint-Émilion
Hotellrom Quality Bordeaux Centre
Quality Bordeaux Centre Hotel

I samarbeid med Aftenposten A-kort

15. - 19. september

«Bordeaux er for vin hva Ibsen er for litteraturen» har Aftenposten en gang skrevet. På vei ut mot Atlanterhavet renner elvene Garonne og Dordogne gjennom landskapet. Vest for Garonne (venstre bredd) ligger blant annet Médoc og Graves. Vindyrkingen på høyre bredd, med Saint-Émilion, Pomerol og Fronsac, kan føres tilbake til gallisk-romersk tid. På denne turen skal vi bli bedre kjent med nordmenns rolle blant konjakkhusene i Cognac. Det blir besøk både hos Braastad og Bache-Gabrielsen. Vi skal ha omvisning og vinsmaking på flere berømte Château i Bordeaux distriktet, og høre historier som har endret vinverden. Og det blir mulighet til å vandre litt fritt rundt i de sjarmerende småbyene som Saint-Emilion og Margaux samt storbyen Bordeaux. 

Høydepunkter:

 • Bo sentralt i historiske Bordeaux by, som er på UNESCOs verdensarvliste
 • Spise kortreist gourmetmat på lokale restauranter
 • Besøk, omvisning og smaking hos to berømte, «norske» konjakkprodusenter  
 • Vinsmaking hos Premier Grand Cru Chateau i Saint-Emilion
 • Besøke den romantiske vinbyen Saint Emilion, på UNESCOs liste, inkludert et unikt Grand Crus vinslott, med underjordisk vinkjeller.
 • Vinsmaking hos to Grand Cru Classé Chateau i Paulliac and Margaux
 • Besøke det spesielle vinmuseet i Bordeaux, Le Cite du Vin
 • Vinorienteringer, historier og tips av reiseleder/vinspesialist
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 15. september: Oslo - Bordeaux

  Vi møtes på Oslo Lufthavn om morgenen, hvor vår reiseleder venter på deg. Vi flyr med KLM via Amsterdam til Bordeaux. Vel fremme møter vi bussen, som frakter oss til hotellet. Det blir noe tid til å slappe av etter innsjekking.

  Byen Bordeaux har siden åttitallet hatt en positiv utvikling og fremstår som et kulturelt midtpunkt med begivenhetsrik historie, god mat, og vidunderlig vin. Fra hotellet vi bor på er det kort vei til mange severdigheter, butikker og restauranter.

  På kvelden spaserer vi mot Restaurant «Le Confidentiel» hvor vi skal ha vår velkomstmiddag. Underveis vil vår reiseleder lære oss litt mer om byen. Restauranten ligger i historiske lokaler vendt mot havet, og tilbyr en meny som består av ferske og sesongbaserte produkter. Her skal vi nyte en god middag og bli bedre kjent. (M)

  Bordeaux by
 • Dag 2, fredag 16. september: Utflukt til Haut-Médoc

  Etter frokost blir det en times kjøretur med buss til Margaux som ligger i vindistriktet Haut-Médoc. I appellasjonen Margaux produseres enkelte av Frankrikes beste røde viner, som for eksempel Château Margaux. Appellasjon er et lovbeskyttet geografisk opprinnelsesområde for produksjon av vin. Produsentene må følge reglene som kontrollorganet har fastsatt for denne appellasjonen, inkludert hvilke druesorter som kan benyttes, og hvilken avkastning, alkoholinnhold og produksjonsmetode vinproduktet må ha.

  Totalt ligger det nå 20 “Grand Cru Classé» slott/vingårder i Margaux, flere enn i noen annen appellasjon i Bordeaux. Rødvinene herfra er kraftige og lagringsdyktige, preget av druen Cabernet Sauvignon, som imidlertid nesten aldri er alene i flasken. I Margaux tilsettes ofte druene Merlot og Cabernet Franc.

  Vi skal besøke to slott/vingårder i distriktet, begge ble klassifisert som Grand Cru Classé i 1855. Det første er Château Dauzac (Grand Cru Classe) i Margaux. Her blir det omvisning og vinsmaking. Så spiser vi godt på Cafe Lavinal, en hyggelig gourmetbistro i Pauillac. Etter lunsj besøker vi Château Haut-Bages-Libéral (Grand Cru Classé) hvor det blir mer omvisning og vinsmaking. Så reiser vi tilbake til Bordeaux. Resten av kvelden kan brukes til å utforske Bordeaux by på egenhånd. Reiselederen gir anbefalinger om gode spisesteder og severdigheter. (F, L)

  Margaux
 • Dag 3, lørdag 17. september: Cognac & Bordeaux

  Denne dagen står i konjakkens tegn. Vi skal få oppleve hva to berømte nordmenn har oppnådd i Cognac. Det blir avreise fra hotellet ved åttetiden med kurs mot sjarmerende Jarnac, knappe to timer med buss fra Bordeaux.

  I Jarnac finner vi de store konjakkhusene som Hine, Delamain, Louis Royer, Courvoisier og Braastad-Tiffon. Sistnevnte har sitt navn fra da Sverre Braastad flyttet fra Braastad Gård utenfor Gjøvik til Cognac. Her fikk han jobb på konjakkhuset Bisquit, men giftet seg i 1913 med datteren i det etablerte konjakkhuset Tiffon. Dagens direktør Jan Braastad, barnebarn av Sverre Braastad, ønsker oss velkommen og gir gruppen et innblikk i historien og produktene som skapte og formet Braastad-Tiffon. Det blir selvfølgelig tid til å smake på noen av produktene konjakkhuset tilbyr.

  Vi fortsetter til den lille landsbyen Cognac hvor vi ser oss omkring. Her skal vi besøke det andre konjakkhuset med norsk bakgrunn. Hos Bache-Gabrielsen skal vi spise lunsj, ha omvisning og få smake på konjakken de tilbyr. Konjakkhuset satser stort på det norske markedet. De eier ikke egne vinmarker, men har avtaler med lokale vinbønder, som leverer råvarene fra Cognac-distriktet til konjakkhuset.

  Kvelden benytter vi til et besøk i fantastiske «La Cite du Vin», hvor hele bygningen ser ut som vin i et glass som slynges rundt for å få ut mest mulig «bouquet». «La Cite du Vin» er også et stort vinmuseum med unike muligheter til å prøvesmake nye vintyper.

  Om kvelden kan du oppdage kveldslivet i Bordeaux.(F, L)

  Braastad Cognac til kongefamilien
 • Dag 4, søndag 18. september: Saint Émilion

  Etter frokost går turen til den legendariske byen Saint-Émilion, en av Frankrikes vakreste og mest romantiske landsbyer fra middelalderen. Byen står på UNESCO's verdensarvliste og ligger oppe på et fjell. Fjellet er ikke særlig høyt, men fra torget har du en flott utsikt over byen. Fra utkikkspunktet kan du også se noen av verdens mest berømte vinmarker. Det sies at romerne dyrket vin i dette området allerede i det første århundret.

  Vi starter med et besøk på Château La Gaffeliere, Premier Grand Cru Classé, en vingård med unik beliggenhet på baksiden av sørlige åssiden av Saint-Émilion. Denne plasseringen er spesielt gunstig fodi den kombinerer en fin eksponering for modenhet og en skråning for naturlig vannavløp. Château La Gaffeliere produserer en vin som er både kraftig og silkeaktig på en og samme tid.

  Deretter blir det tid til å utforske Saint-Émilion på egenhånd, før vi skal besøke Château Villemaurine. Her skal vi på en times omvisning hvor vi får en innføring i vingårdens historie, hemmelighetene bak vinproduksjonen og til slutt et besøk i den meget spesielle underjordiske vinkjelleren.

  Etter dette besøket i Saint-Émilion kjører vi tilbake til Bordeaux. Vi avslutter dagen med en god avskjedsmiddag hvor vi mimrer litt om hva vi har opplevd på denne turen. (F, M)

  St Emilion
 • Dag 5, mandag 19. september: Bordeaux - Oslo

  Vi tar en tidlig frokost og sjekker ut fra hotellet. Bussen tar oss til flyplassen og det blir innsjekking og flyavgang kl 11.50 med KLM via Amsterdam til Oslo. (F)

  F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

Priser

  A-kort pris
Pris pr. person i delt dobbeltrom 15 990
Enkeltrom 18 340

 

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise med KLM Oslo – Bordeaux tur /retur
 • Bagasje og flyskatter
 • Innkvartering fire netter på godt mellomklasse hotell med frokost
 • Alle transporter ifølge program
 • Lunsj på restaurant Cafe Lavinal
 • Velkomstmiddag på le Confidentiel med vin
 • Avskjedsmiddag med vin
 • Besøk hos Bache Gabrielsen med omvisning, konjakksmaking og lunsj
 • Besøk hos Braastad med omvisning og konjakksmaking
 • Vinbesøk hos Chateau Dauzac
 • Vinbesøk hos Chateau Bages
 • Vinbesøk hos Chateau La Gaffeliere
 • Vinbesøk på Chateua Villemaurine
 • Norsk vinspesialist som reiseleder

 

Hoteller

Quality Hotel Bordeaux Centre

I sentrum av Bordeaux, like ved bredden av elven Garonne, ligger Quality Hotel Bordeaux Centre. Et rent, moderne og stilig mellomklassehotell med perfekt beliggenhet for å utforske byen med gamle monumenter og storhet fra 1700-tallet.

Les mer om hotellet

 

Reiseleder

Øivind Christophersen har bakgrunn fra Forsvaret og har arbeidet i NATO, UD, Aker Engineering og Nasjonal sikkerhetsmyndighet med IKT, ledelse og informasjonssikkerhet.

Øivinds store lidenskap er vin- og kulturopplevelser gjennom aktiv bruk av sansene. Interessen for vin fikk han etter et besøk hos Deinhard i Moseldalen på 80-tallet. Dette skapte interesse for å lære mer, gå på flere vinkurs og vinskole, for så å dele vin-kunnskapen med andre, arrangere vinsmakinger og vinturer og lære bort hvordan man kan bruke sansene til å få et rikere liv.

Han er en engasjert og inspirerende reiseleder. Han har utarbeidet og gjennomført mange vinreiser, til blant annet Tyskland, Italia, Frankrike, USA og Georgia. Øivind bor i Mons i Belgia, hvor det er korte avstander til mange av Europas vindistrikter.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo