Skip to main content

Andalusiske hager med Knut Langeland

Cordoba
Carmen de los Martires, Granada
Granada
Parque de Maria Luisa, Sevilla
Cordoba
Trange gater i Cordoba
Sevilla
Torgplass i sentrum av Malaga


Vår rundreise i vakre Andalucia starter i Granada. Her besøker vi Alhambra, Generalife og Carmen de los Màrtires – en park inspirert av engelske og franske hager. Deretter går ferden til Sevilla med katedralen La Giralda og de vakre hagene Jardines de Murillo og Jardin de Christina. Det blir utflukt til Cordoba, hvor vi får oppleve Jardines del Alacazar og unike La Mezquita. Turen avsluttes med tapaslunsj i Malaga og en tur opp til festningen som ligger på en høyde med flott utsikt over byen og havet. Vår reiseleder på turen er hage- og blomsterekspert Knut Langeland.

Høydepunkter

 • Besøk i enestående Alhambra i Granada
 • Fontener og vakre hager i maurernes Generalife
 • Carmen de los Màrtires i Granada
 • La Giralda, katedralen i Sevilla
 • Casa pilatos, som et mini-Alhambra med bygninger og patioer
 • Cordoba med besøk i Mesquita, maurernes moské
 • Alcazar, de kristne kongenes hager i Cordoba
 • Malaga med flotte parker og festningen på byfjellet
 • Hage- og blomsterekspert Knut Langeland som reiseleder
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, søndag 4. september: Oslo - Malaga - Granada

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen tar vi morgenavgangen med Flyr direkte til Málaga. Vi lander rundt klokken 11 om formiddagen og møter transferguiden som viser oss til bussen som skal ta oss til Granada, en kjøretur på cirka 1 time og 40 minutter.

  Granada ligger i sørøst i Spania mellom Middelhavet og det Andalusiske innland, og er en sjarmerende, tradisjonell spansk provins som byr på lang historie og mye kultur. Byen ble grunnlagt av romerne og har 240.000 innbyggere. Det Granada er aller mest kjent for er den andalusiske festningen Alhambra. Den står på UNESCOs verdensarvliste og er et absolutt «must» når man besøker Granada.

  Granada er en stor universitetsby som tilbyr mange attraksjoner. I tillegg til Alhambra er det også mange andre museer og hager som man bør få med seg. Granada har et rikt kulturliv, med en rekke festivaler som tango- og jazzfestival. Man bør ikke gå glipp av å ta del av lokalbefolkningens hverdag, å nyte tapas og andre delikatesser fra området

  Vi ankommer Granada og vårt hotell i sentrum ved lunsjtider. Vi nyter en enkel sandwich/tapas-lunsj på hotellet før vi sjekker inn og finner oss til rette på rommene. Det har vært en tidlig start på dagen, og de som ønsker å slappe av kan gjøre det. Reiseleder vil arrangere en rolig spasertur for å besøke Den botaniske hagen ved Universitetet i Granada. Hagen ble anlagt i 1783 og er spesiell på grunn av dens rike mangfold av planter som ble forsket på og eksperimentert med på universitetet.

  Om kvelden møtes vi til middag, og sammen går vi de 1,6 kilometerne fra hotellet til restaurant Estrellas de San Nicolas, som ligger på en høyde med fantastisk utsikt over Granada. Kjøkkenet er fransk-inspirert og lokalet er vakkert dekorert. Dette er også hjemmet til den kjente flamencosangeren Estrella Morente,og hvis vi er heldige får vi kanskje en flamenco-opplevelse med på kjøpet. (L, M)

  Alhambra i Granada
 • Dag 2, mandag 5. september: Alhambra

  Etter frokost på hotellet tar vi lokalbuss opp til Alhambra, et storslått festningskompleks og en av Spanias aller største turistattraksjoner. Alhambra («Det røde slottet») ble bygget på 1300-tallet, mens Grenada var et emirat underlagt maurerne. Alhambra er et arabisk drømmepalass, og sammen med den lokale guiden utforsker vi den detaljerte arkitekturen, med møysommelige steinutskjæringer og vakker mosaikk. Etter omvisningen på Alhambra skal vi besøke Generalife, et sommerpalass for de mauriske kongene av Granada, med vakre hager og frodige blomsterbed, fontener og paviljonger. Vi skal også besøke Patio de la Acequia og Sultana, to flotte hageområder i Generalife.

  Det er tid for lunsj, og vi spiser på Jardines de Alberto som ligger like ved Alhambra. Etter lunsj skal vi besøke Carmen de los Martires, inspirert av franske og engelske hager, med vakre fontener, et lite palass og frittgående påfugler. Om ettermiddagen går vi tilbake til hotellet vårt, en spasertur på et kvarter. Resten av kvelden er til fri disposisjon, og middagen kan man nyte for egen regning på en av de utallige restaurantene i umiddelbar nærhet til hotellet. De som vil kan være med reiseleder til Restaurante La Castellana, med middelhavsmeny og en imponerende vinkjeller med over 400 ulike vinmerker. (F, L)

  Carmen de los Martires, Granada
 • Dag 3, tirsdag 6. september: Granada - Sevilla

  Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut. Utenfor venter bussen vår som skal ta oss til Sevilla, en kjøretur på tre timer. Sevilla er den fjerde største byen i Spania med mer en 700 000 innbyggere og ligger kun en time fra Atlanterhavskysten. Det stabile Middelhavsklimaet er utmerket for produksjon av oliven og sitrusfrukter, og byen preges av de mange velduftende appelsintrærne langs gatene.

  Sevilla er kjent for sine 80 kirker som er spredt rundt i byen, og her kan man ikke unngå å høre kirkeklokkene ringe til enhver tid. Det holdes mange tradisjonsrike og religiøse arrangementer i Sevilla, og det aller mest kjente er det to uker lange «Semana Santa» som foregår i påsken, der innbyggerne sørger over Jesu korsfestelse før det hele avsluttes med en stor fest for å feire Jesu oppstandelse. I dag er Sevilla en moderne og dynamisk by med spennende natteliv hele året og en egen andalusisk kultur. Lokalbefolkningen er kjent for å bruke all sin fritid ute i gatene og på lokale tapasbarer og kafeer.

  Rundt klokken 13 ankommer vi Sevilla og vårt hotell for de neste fire nettene. Etter en lunsj på hotellet, sjekker vi inn, og om ettermiddagen går vi sammen til byparken Plaza de España, en spasertur på cirka 20 minutter. Parque de Maria Luisa ligger like ved siden av, og består av vakre grøntområder, dammer og en spesiell paviljong. Resten av dagen kan benyttes fritt til å utforske Sevilla. Det blir mulighet for besøk på Flamencomuseet klokken 17:30 og Flamencoshow klokken 19:00 (ikke inkludert i pris). Dagen avsluttes med felles middag klokken 20:00 på restaurant Donaire Azabache, rett ved hotellet vårt. (F, L, M)

  Parque de Maria Luisa, Sevilla
 • Dag 4, onsdag 7. september: Sevilla

  Frokost på hotellet. Om morgenen blir vi med en engelsktalende lokalguide til det kongelige palasset Alcázares, bygget for den kristne kongen Peter av Castilla. Palasset omkranses av fantastiske hager anlagt i Mudéjar-stil, en islamsk kunstform som senere ble adoptert av kristne, og som kjennetegnes av geometriske linjer og hesteskoformede buer. Hagene består av velduftende frukttrær, sypresser, palmer og vakre hekker, paviljonger, små dammer og fontener.

  Vi skal også besøke Katedralen i Sevilla (verdens største gotiske katedral) og det 97 meter høye klokketårnet La Giralda, en gang et av verdens høyeste religiøse monumenter, opprinnelig bygget som en minaret til en moské som lå der katedralen i dag ligger.

  Vi spiser lunsj på den anerkjente restauranten Placetines, kjent for sine terrasser med unik utsikt, sitt tradisjonelle kjøkken og den enestående servicen. Etter lunsj fortsetter vi vår byvandring i Sevilla, og det flotte palasset Casa Pilatos, bygget i italiensk renessansestil med innslag av Mudejar-arkitektur. Palasset er særlig kjent for sine vakre fliser og geometrisk anlagte hager.

  Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. I kveld kan man kanskje utforske noen av Sevillas over 3000 tapasbarer? (F, L)

  Casa Pilatos, Sevilla
 • Dag 5, torsdag 8. september: Sevilla - Cordoba

  Vi spiser frokost på hotellet, før vi går om bord i transferbussen som skal kjøre oss til Cordoba, omkring 1 time og 40 minutters kjøring fra Sevilla.

  Cordoba er en historisk by som byr på helt unike severdigheter fra flere epoker gjennom to tusen år. Her kan man oppleve romersk tid, maurisk tid og middelalderen med den unike jødiske arkitekturen. Cordoba er en typisk andalusisk by med hvitkalkede hus med dører og vinduer rammet inn i gult – i et virvar av smale gater og enda smalere smug på kryss og tvers. I gamlebyen vil du finne mange små og noen få større plasser, hvor det er restauranter og kafeer med utendørs servering. Cordoba er svært kjent for sine blomstrende frukttrær og mange hager, noe vi skal utforske nærmere på vår dagsutflukt.

  Fremme i Cordoba skal vi først besøke Jardines del Alacazar, det kristne kongeslottet med tilhørende storslåtte hagene, konstruert av Kong Ferdinand og hans Isabella, og utformingen bærer tydelig preg av påvirkningen fra mauriske hager. Fjellvann renner gjennom fontener og videre gjennom hagene og via bassenger, omgitt av frodig vegetasjon. Man kan ikke dra til Cordoba uten å besøke moské-katedralen La Mezquita, en imponerende bygning og et symbol på Spanias lange historie, med sin unike kombinasjon av maurisk og vestlig arkitektur. I sin tid var La Mezquita verdens nest største moské. Etter en guidet omvisning i det storslagne komlekset er det tid for lunsj (ikke inkludert), og etterpå kan de som ønsker besøke Palacio de Viana med sine vakre patioer.

  Om ettermiddagen tar bussen oss tilbake til Sevilla og felles middag på restaurant La Hosteria del Laurel, en koselig restaurant med rustikk innredning og rik historie. (F, M)

  Cordoba
 • Dag 6, fredag 9. september: Sevilla

  Etter frokost spaserer vi sammen for til Jardines de Murillo, en flott park som ligger i sentrale Sevilla. Parken er oppkalt etter Sevilla-maleren Murillo fra 1600-tallet. Her skal vi studere forskjellige monumenter, inkludert den bemerkelsesverdige Christopher Columbus-statuen. Parken er et rutenett av gangveier, tettplantede blomsterbed og hekker som møtes i oktagoner med fontener og flislagte benker under skyggende palmer.

  Ikke langt unna ligger Jardin de Christina, en poetisk-romantisk spansk hage bygget i 1830, og oppkalt etter kong Ferdinand VIIs andre kone, Maria Cristina. Denne lille trekantformede parken er et hyggelig sted å slappe av. Resten av dagen kan disponeres fritt før vi møtes til felles avskjedsmiddag på hotellets restaurant om kvelden. (F, M)

  Sevilla
 • Dag 7, lørdag 10. september: Sevilla - Malaga - Oslo

  Vår siste dag på tur. Vi står tidlig opp og spiser frokost før vi sjekker ut av hotellet og finner oss til rette i bussen som skal kjøre oss til Málaga. Avgang cirka klokken 07:30, kjøretiden er cirka 2,5 timer.

  Vårt første stopp i Málaga er det kjente innendørsmarkedet. Her blir det tid til både smaksprøver og innkjøp av matvarer og gaver man kan ta med hjem. Vi spiser lunsj sammen på El Cortijo de Pepe, en typisk andalusisk restaurant kjent for sin gode tapas. Etterpå tar vi buss opp til Castillo de Gilbalfaro, festningen som ligger på en høyde i utkanten av byen. Herfra får vi panoramautsikt over Málaga og den flotte marinaen. De som ønsker det kan spasere ned til sentrum gjennom byparken, eller være med bussen ned igjen.

  Klokken 16.00 kjører vi til Málaga internasjonale lufthavn for hjemreise med Flyr til Oslo. (F, L)

  Malaga

Priser

Pris

Pr. person i delt dobbeltrom kr 14 890

Enkeltrom kr 17 390

 

Alt dette er inkludert

 • Direktefly Oslo–Malaga t/r med Flyr
 • To netter på hotell i Granada
 • Fire netter hotell i Sevilla
 • Frokost hver dag
 • Til sammen syv lunsjer og middager, de fleste med inkludert drikke 
 • Heldagsutflukt til Cordoba
 • Stort utfluktsprogram
 • Alle transporter ifølge program
 • Hage/blomsterekspert Knut Langeland som reiseleder

 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guider og sjåfører
 • Personlige utgifter
 • Måltider som ikke er nevnt

Hoteller

Hotel NH Inglaterra 3*, Granada

Hyggelig hotell i hjertet av det historiske sentrum av Granada, kun en kort spasertur fra katedralen, og 10 minutter fra Alhambra.

Las Casas de los Mercaderes 3*, Sevilla

Godt hotell med 47 rom, som ligger i en gammel, renovert historisk bygning i sentrum av Sevilla, forbundet med en vakker og typisk andalusisk uteplass.

Reiseleder

Knut Langeland
Knut Langeland er en kjent forfatter, fotograf og plantehistoriker. Han var i ti år redaktør for hagebladet Hagen for alle, og har skrevet et stort antall hagebøker, blant annet «Praktfulle hager og historiske gods». I tillegg har han gjennom mange år vært fast bidragsyter til ukebladene Familien, Hjemmet, Vi over 60 og Norsk Hagetidende. Knut har vært reiseleder til mange land, hvor hager og kultur har vært en viktig del av programmet.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo