Skip to main content

Julecruise på Rhône og til Provence

Avignon
Sjokolademuseet - La Cité du Chocolat - i Tain l'Hermitage
Arles
Pavepalasset i Avignon
Julemarkedet i Avignon
Santons i Avignon
Vin Chaud
Place des Jacobins i Lyon


Legg igjen julestresset hjemme og feir høytiden på et cruise i Rhônedalen. Vårt utgangspunkt er Frankrikes gourmetby, Lyon, der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra seiler vi forbi vinmarkene i Rhônedalen til julepyntede småbyer i Provence. La deg fortrylle av sjarmerende Arles – kjent for sine romerske ruiner, og bli imponert over det store pavepalasset i Avignon. Gled deg til et avslappende cruise med god mat og godt drikke. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på elegante MS Viva Voyage.

 

Høydepunkter

 • Vinbyen Tain l’Hermitage
 • Det romerske amfiteateret i Arles
 • Pavepalasset i Avignon
 • Middelalderbyen Viviers
 • Gamlebyen i Lyon
 • Førsteklasses skip hvor både drikkevarer og tips er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, onsdag 21. desember: Oslo/Stavanger - Lyon

  Fly fra Oslo eller Stavanger med KLM via Amsterdam til Lyon. De som flyr fra Oslo møter Elite Travels reiseleder på Gardermoen, mens de som kommer fra Stavanger møter reiselederen i Amsterdam. Vel fremme i Lyon blir vi kjørt med buss til kaien, hvor Viva Voyage venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Sent om kvelden kaster skipet loss og cruiset på Rhône begynner.

  Lyon
 • Dag 2, torsdag 22. desember: Tain-l'Hermitage

  Tidlig om morgenen kommer vi til Tain-l’Hermitage, i hjertet av vindistriktet i den nordlige delen av Rhônedalen. Romerne begynte å dyrke vindruer i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. I tillegg til sine gode Côtes du Rhone-viner, er Tain-L'Hermitage kjent for gourmetsjokoladen Valrhona, som produseres her. En populær attraksjon er opplevelsessenteret La Cité du Chocolat Valrhona – en lærerik og sensorisk reise inn i sjokoladens verden. På den andre siden av Rhône ligger Tournon, med en sjarmerende gamleby og et slott fra 1400-tallet. De to byene er forbundet med en gangbro over elven. Ta en rusletur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Besøk sjokolademuseet eller finn en vinbar hvor du kan smake på den lokale vinen. Cruiset fortsetter om ettermiddagen.

  Tain l'Hermitage
 • Dag 3, fredag 23. desember: Arles

  For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i byens historiske sentrum. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

  Vi legger til kai i Arles om morgenen og har hele dagen til å gå på oppdagelsesferd i denne fascinerende byen. Om kvelden seiler vi videre og noen timer senere kommer vi til Avignon, hvor skipet ligger i ro til første juledag.

  Det romerske amfiteateret i Arles
 • Dag 4, lørdag 24. desember: Avignon

  I 1309 flyttet paven fra Roma til Avignon på grunn av politisk uro og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen i denne perioden ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Utvendig ser det gotiske palasset ut som en festning, men tar du en tur inn i palasset får se store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. Fra palasset har man utsikt mot elven og den ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon». Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste.

  Avignon er en fryd å besøke hele året, men rundt jul er byen spesielt vakker med julepynt og dekorasjoner som lyser opp gatene. Om morgenen kan utforske den postkortvakre gamlebyen eller besøke julemarkedet på Place de l'Horlogue. I de små markedsbodene selges det lokale produkter og søte fristelser som papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel) og pærelikør. En tradisjon i Avignon før jul er å kjøpe små, håndmalte leirfigurer, kalt santons, som man gjerne plasserer i en julekrybbe. Figurene forestiller jesusbarnet, jomfru Maria, Josef, de tre vise menn og gjeterne, samt en rekke andre personer inspirert av innbyggerne i en typisk provencalsk landsby. Kjøp en vin chaud (gløgg), som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske stemningen.

  I kveld er det juleaften, og vi nyter en utsøkt middag og god drikke i skipets festpyntede restaurant. Etterpå blir det spilt opp til dans i salongen. De som ønsker, kan ta en tur i land for å oppleve midnattsmesse i en av byens kirker.

  Santons fra Avignon
 • Dag 5, søndag 25. desember: Viviers

  Grytidlig om morgenen fortsetter seilasen og vi nyter en avslappende morgen om bord, mens skipet seiler tilbake oppover elven. Fra soldekket har vi utsikt til små byer, vinmarker og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Midt på dagen kommer vi til Viviers. Den lille, middelalderbyen er som et friluftsmuseum med historie i hver stein. Ta en rusletur gjennom byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Mens vi spiser middag, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Viviers
 • Dag 6, mandag 26. desember: Lyon

  Vi får nok en rolig morgen om bord før vi ankommer Lyon ved lunsjtid. Lyon ble grunnlagt som romersk koloni i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. I dag er Lyon Frankrikes tredje største by. Elvene Saône og Rhône møtes her og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Her finner man også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône. Lyon var tidligere Europas ledende by innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være kjendiskokken Paul Bocuse. Han har både en restaurant, kokkekonkurranse og mathall som bærer hans navn.

  Etter lunsj kan du bli med reiselederen på oppdagelsesferd i Lyon. Skipet ligger ved kai over natten i Lyon.

  Place Bellecour i Lyon
 • Dag 7, tirsdag 27. desember: Lyon - Oslo/Stavanger

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Flyet tilbake til Norge går sent om ettermiddagen, så vi etterlater bagasjen på skipet og får muligheten til å bi bedre kjent med Lyon. Er du svak for franske kulinariske spesialiteter, anbefaler vi et besøk i Les Halles de Lyon Paul Bocuse, hvor du garantert vil finne noe du har lyst til å ta med hjem. Har kan du også spise en god lunsj (ikke inkludert).

  Klokken 14 møtes vi igjen ved skipet, henter bagasjen og kjører til flyplassen. Fra Lyon flyr vi med KLM til Amsterdam og derfra videre til Stavanger eller Oslo med ankomst sent om kvelden.

  Saint-Jean-Baptiste katedralen i Lyon
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Voyage er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har lite vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 14 m². I tillegg er det to juniorsuiter (16 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Standardlugar, hoveddekk
 • Standardlugar, midtdekk/øvre dekk

Priser

Dekk Fly fra Oslo Fly fra Stavanger
Emerald Deck (hoveddekk) 15 590 16 790
Ruby Deck (midtdekk) 17 490 18 690
Diamond Deck (øvre dekk) 18 490 19 690
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar*, hoveddekk 18 290 19 490
Enkeltlugar*, midtdekk 20 690 21 890

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB. Det er begrenset antall lugar som kan selges som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo eller Stavanger –Lyon t/r med KLM
 • Flyskatter (kr 798 pr. mars 22)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (se mer informasjon under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utflukter kommer nærmere avreise.

Skip

MS Viva Voyage
MS Viva Voyage er et elegant førsteklasses skip, innredet i klassisk stil med tre, messing og tekstiler i varme farger. Nyt måltidene i hovedrestauranten eller bistroen (kun lunsj og middag), og nipp...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo