Skip to main content

Julecruise til Provence

Pavepalasset i Avignon
Tain-l'Hermitage
La Cité du Chocolat i Tain l'Hermitage
Arles
Det romerske teateret i Arles
Pont Saint-Bénézet og Pavepalasset i Avignon
Julemarkedet i Avignon
Santons-landsby
Saint-Jean-Baptiste katedralen i Lyon
Place des Jacobins i Lyon
Lyon


Legg igjen julestresset hjemme og feir høytiden på et cruise i Rhônedalen. Vårt utgangspunkt er Frankrikes gourmetby, Lyon, der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra seiler vi forbi vinmarkene i Rhônedalen til julepyntede småbyer i Provence. La deg fortrylle av sjarmerende Arles – kjent for sine romerske ruiner, og bli imponert over det store Pavepalasset i Avignon. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på elegante Viva Voyage. Gled deg til et avslappende cruise med både god mat og godt drikke.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Vinbyen Tain l’Hermitage
 • Det romerske amfiteateret i Arles
 • Pavepalasset i Avignon
 • Middelalderbyen Viviers
 • Gamlebyen i Lyon
 • Førsteklasses skip hvor både drikkevarer og tips er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 21. desember: Oslo – Lyon

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen i Lyon er det videre med buss til kaien, hvor vårt julepyntede skip, Viva Voyage, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset på Rhône begynner.

  Lyon
 • Dag 2, fredag 22. desember: Tain-l'Hermitage

  Tidlig om morgenen kommer vi til Tain-l’Hermitage, en liten vinby i den nordlige delen av Rhônedalen. Romerne begynte å dyrke vindruer i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. I tillegg til sine gode Côtes du Rhone-viner, er Tain-L’Hermitage kjent for gourmetsjokoladen Valrhona, som produseres her. En populær lokal attraksjon er opplevelsessenteret La Cité du Chocolat Valrhona – en lærerik og sensorisk reise inn i sjokoladens verden. På den andre siden av Rhône ligger Tournon, med en hyggelig gamleby og et slott fra 1400-tallet, som i våre dager er et museum. De to byene er forbundet med en gangbro over elven.

  Utforsk byen på egen hånd eller bli med på en byrundtur* som inkluderer besøk på La Cité du Chocolat Valrhona. Cruiset fortsetter om ettermiddagen.

  Tain-l'Hermitage
 • Dag 3, lørdag 23. desember: Arles

  For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i byens historiske sentrum. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

  Skipet legger til kai i Arles om morgenen og vi har hele dagen til å gå på oppdagelsesferd i denne fascinerende byen. Etter frokost tilbys en byvandring* i Arles med lokalguide.

  Ved middagstid seiler vi videre og sent om kvelden kommer vi til Avignon, hvor skipet skal ligge i ro i to netter.

  Det romerske amfiteateret i Arles
 • Dag 4, søndag 24. desember: Avignon

  I 1309 flyttet paven fra Roma til Avignon på grunn av politisk uro og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen i denne perioden ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store Pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Utvendig ser det gotiske palasset ut som en festning, men innvendig er det store saler, gårdsrom og vakre fresker, samt pavens private gemakker. Fra palasset har man utsikt mot elven og den ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon». Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste.

  Avignon er en fryd å besøke hele året, men i desember er byen spesielt vakker med julepynt og dekorasjoner som lyser opp gatene. Den godt bevarte gamlebyen en labyrint av trange gater, mange kirker, og små torg og plasser. Om morgenen kan du utforske den postkortvakre gamlebyen eller besøke det lille julemarkedet på Place de l'Horlogue, like ved Pavepalasset. I de små markedsbodene selges det lokalprodusert mat og søte fristelser som papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel). En tradisjon i Provence er små, håndmalte leirfigurer, kalt santons, som man plasserer i en julekrybbe eller liten landsby. Figurene forestiller jesusbarnet, jomfru Maria, Josef, de vise menn og gjeterne, samt en rekke andre personer inspirert av innbyggerne i en typisk provencalsk landsby. Du kan se en santons-landsby i Célestins-kirken, i sentrum av Avignon.

  Skipet tilbyr en byvandring* med lokalguide etter frokost.

  I kveld er det juleaften, og vi nyter en utsøkt middag og god drikke i skipets festpyntede restaurant. De som ønsker, kan ta en tur i land for å oppleve midnattsmesse i en av byens kirker.

  Avignon
 • Dag 5, mandag 25. desember: Viviers

  Grytidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake oppover elven, og vi nyter en rolig morgen om bord. Fra soldekket har vi utsikt til små byer og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Midt på dagen kommer vi til Viviers. Den lille middelalderbyen er som et friluftsmuseum med historie i hver stein.

  Ta en rusletur i byen på egen hånd eller bli med på en halvdagsutflukt* til Ardèche-kløften, en av Frankrikes største naturseverdigheter som gjerne kalles Europas Grand Canyon. Her har Ardèche-elven gravd seg ned i terrenget og dannet en rekke dramatiske juv og kløfter. Særlig imponerende er broen Pont d’Arc, en 54 meter høy kalksteinbro, skapt av naturens egne krefter. Utflukten inkluderer også et besøk i Maison de la Lavande (Lavendelmuseet) i Saint-Remèze.

  Mens vi spiser middag, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Viviers
 • Dag 6, tirsdag 26. desember: Lyon

  Det blir nok en avslappende morgen om bord før vi ankommer Lyon ved lunsjtid. Lyon ble grunnlagt som romersk koloni i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. I dag er Lyon Frankrikes tredje største by. Elvene Saône og Rhône møtes her og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Her finner man også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône. Lyon var tidligere Europas ledende by innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være kokken Paul Bocuse. Det er både en restaurant, kokkekonkurranse og mathall i Lyon som bærer hans navn.

  Etter lunsj tilbys en byrundtur* i Lyon. Fra skipet tar lokalguiden dere med på metroen til den gamle bydelen, Vieux Lyon. Her får dere se vakre renessansebygninger og de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Underveis blir det mulighet til å smake på kaken brioche aux pralines roses, en spesialitet fra Lyon.

  Skipet ligger ved kai over natten i Lyon.

  Place Bellecour i Lyon
 • Dag 7, onsdag 27. desember: Lyon - Oslo

  Et stemningsfullt julecruise er over. Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr fra Lyon og tilbake til Oslo. Det er mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet bestilles og betales om bord.
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva Voyage er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso kaffemaskin, safe og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong (vindu fra gulv til tak og skyvedør), mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det to juniorsuiter (19 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

Prisinfo


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mer info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på de valgfrie utfluktene

 

Utflukter
Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet kan bestilles og betales om bord. Det sendes mer informasjon om utfluktene sammen med reisedokumentene cirka to uker før avreise.

Dag 2: Byrundtur i Tain-L’Hermitage og besøk i sjokolademuseet, cirka 2,5 time, 46 euro
Dag 3: Byrundtur i Arles, cirka 2,5 time, 28 euro
Dag 4: Byrundtur i Avignon, cirka 2,5 time, 26 euro
Dag 5: Utflukt til Ardèche-kløften og besøk i lavendelmuseet, cirka 4 timer, 69 euro
Dag 7: Byvandring i Lyon, cirka 2,5 time, 34 euro

Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2023

21.12OsloJulecruise til Provence med Viva Voyage 4*+ / All-Inclusive
Reiseledere: Signe Eriksen
6Mer enn 417 890,-Bestill

Skip

MS Viva Voyage
Viva Voyage er et hyggelig førsteklasses skip, totalrenovert i 2023. Innredningen er elegant med detaljer i mørkt tre og messing. Nyt måltidene i hovedrestauranten på midtdekk, eller bistroen Vino Vin...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo