Skip to main content

Julecruise til Provence

Pavepalasset i Avignon
Tain-l'Hermitage
La Cité du Chocolat i Tain l'Hermitage
Arles
Det romerske teateret i Arles
Pont Saint-Bénézet og Pavepalasset i Avignon
Julemarkedet i Avignon
Santons-landsby
Saint-Jean-Baptiste katedralen i Lyon
Place des Jacobins i Lyon
Lyon


Legg igjen julestresset hjemme og feir høytiden på et cruise i Rhônedalen. Vårt utgangspunkt er Frankrikes gourmetby, Lyon, der elvene Saône og Rhône møtes. Derfra seiler vi forbi vinmarkene i Rhônedalen til julepyntede småbyer i Provence. La deg fortrylle av sjarmerende Arles – kjent for sine romerske ruiner, og bli imponert over det store Pavepalasset i Avignon. Mens skipet seiler fra havn til havn, nyter vi det gode livet om bord på elegante Viva Voyage. Gled deg til et avslappende cruise med både god mat og godt drikke.

ALL-INCLUSIVE CRUISE

Høydepunkter

 • Gamlebyen og julemarkedet i Lyon
 • Vinbyen Tain l’Hermitage
 • Det romerske amfiteateret i Arles
 • Pavepalasset i Avignon
 • Førsteklasses skip hvor både drikkevarer og tips er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 21. desember: Oslo – Lyon

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn grytidlig om morgenen. Sammen flyr vi med KLM via Amsterdam til Lyon. Videre med buss til kaien, hvor vårt julepyntede skip, Viva Voyage, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap.

  Skipet ligger ved kai over natten i Lyon.

  Lyon
 • Dag 2, fredag 22. desember: Lyon

  Lyon ble grunnlagt som romersk koloni i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. I dag er Lyon Frankrikes tredje største by. Elvene Saône og Rhône møtes her og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St. Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Her finner man også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône. Lyon var tidligere Europas ledende by innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket være kokken Paul Bocuse. Det er både en restaurant, kokkekonkurranse og mathall i Lyon som bærer hans navn.

  Om morgenen er det mulig å delta på en byrundtur* med lokalguide i Lyon. Fra skipet spaserer dere eller tar metroen til den gamle bydelen, Vieux Lyon. Her får dere se vakre renessansebygninger og de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Underveis blir det mulighet til å smake på kaken brioche aux pralines roses, en spesialitet fra Lyon.

  Etter lunsj kan du besøke julemarkedet i Lyon, som ligger på Place Carnot i sentrum av byen. Markedet består av rustikke julepyntede boder av tre, hvor det selges håndverksprodukter og lokale kulinariske spesialiteter som marrons glacés (kandiserte kastanjer), krydderkake, foie gras og likører. Herlige dufter lokker oss til bodene hvor spiselige fristelser bare er noen få euro unna. Er du svak for franske delikatesser, vil du garantert finne noe du har lyst til å smake på eller ta med hjem. Kjøp en vin chaud (gløgg), som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske atmosfæren.

  Ved 18-tiden kaster skipet loss og cruiset på Rhônen begynner.

  Place Bellecour i Lyon
 • Dag 3, lørdag 23. desember: Tain-l'Hermitage

  I løpet av natten har skipet lagt til kai i Tain-l’Hermitage, en liten vinby i den nordlige delen av Rhônedalen. Romerne begynte å dyrke vindruer i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. I tillegg til sine gode Côtes du Rhone-viner, er Tain-L’Hermitage kjent for gourmetsjokoladen Valrhona, som produseres her. En populær lokal attraksjon er opplevelsessenteret La Cité du Chocolat Valrhona – en lærerik og sensorisk reise inn i sjokoladens verden. På den andre siden av Rhône ligger Tournon, med en hyggelig gamleby og et slott fra 1400-tallet, som i våre dager er et museum. De to byene er forbundet med en gangbro over elven.

  Utforsk byen på egen hånd eller bli med på en byrundtur* som inkluderer besøk i La Cité du Chocolat Valrhona. Cruiset fortsetter om ettermiddagen.

  Tain-l'Hermitage
 • Dag 4, søndag 24. desember: Arles og Avignon

  For rundt to tusen år siden var Arles provinshovedstad og en viktig by i det gallo-romerske riket. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i byens historiske sentrum. Her bukter de smale gatene seg mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til over 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

  Skipet ankommer Arles tidlig om morgenen og vi har hele formiddagen til å gå på oppdagelsesferd i denne fascinerende byen. Etter frokost tilbys en byvandring* i Arles med lokalguide.
  Ved 16-tiden seiler vi tilbake oppover elven og ved 21-tiden kommer vi Avignon, hvor skipet skal ligge ved kai i to netter.

  I kveld er det juleaften, og vi nyter en god mat og drikke i skipets festpyntede restaurant. De som ønsker, kan ta en tur i land etter middag for å oppleve en stemningsfull midnattsmesse i en av byens kirker.

  Det romerske amfiteateret i Arles
 • Dag 5, mandag 25. desember: Avignon

  I 1309 flyttet paven fra Roma til Avignon på grunn av politisk uro og endte opp med å ha sitt hovedsete her i nesten sytti år. Hele syv paver satte sitt preg på byen i denne perioden ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store Pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Utvendig ser det gotiske palasset ut som en festning, men innvendig er det store saler, gårdsrom og vakre fresker, samt pavens private gemakker. Fra palasset har man utsikt mot elven og den ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon». Både pavepalasset og den historiske bykjernen i Avignon står på UNESCOs verdensarvliste.

  Avignon er en fryd å besøke hele året, men i desember er byen spesielt vakker med julepynt og dekorasjoner som lyser opp gatene. Den godt bevarte gamlebyen en labyrint av trange gater, mange kirker, og små torg og plasser. En juletradisjon i Provence er små, håndmalte leirfigurer, kalt santons, som man plasserer i en julekrybbe eller liten landsby. Figurene forestiller jesubarnet, jomfru Maria, Josef, de vise menn og gjeterne, samt en rekke andre personer inspirert av innbyggerne i en typisk provencalsk landsby. En santons-julekrybbe vel verdt å få med seg er den som settes opp i Célestins-kirken, ved Place des Corps-Saints i sentrum av Avignon.

  Skipet ligger ved kai hele dagen og vi får god tid til å utforske den postkortvakre gamlebyen. Et besøk til Pavepalasset anbefales. Skipet arrangerer en byvandring med lokalguide.

  Avignon
 • Dag 6, tirsdag 26. desember: Om bord

  Tidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake til Lyon, og vi nyter en avslappende og rolig dag om bord. Hygg deg i salongen, les en god bok og slå av en prat med nye venner. Eller ta en tur på soldekket hvor du har panoramautsikt til det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen og de mange slusene skipet skal igjennom i løpet av dagen.

  Salongen om bord på Viva Voyage
 • Dag 7, onsdag 27. desember: Lyon - Oslo

  Et stemningsfullt julecruise er over. Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Fra Lyon flyr vi med Air France via Paris tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet bestilles og betales om bord.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på Viva Voyage er utvendige og har to senger satt sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, skjønnhetsprodukter fra Rituals, hårtørrer, TV, minibar, Nespresso kaffemaskin, safe og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong (vindu fra gulv til tak og skyvedør), mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 15 m². I tillegg er det to juniorsuiter (19 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

Prisinfo


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (mer info under)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (fire retters gourmetmeny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Alkoholfrie drikkevarer, inkludert mineralvann, brus, juice, kaffespesialiteter, te og varm kakao
 • Alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste (én gang i løpet av cruiset) med utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og ulike tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av brus og øl
 • Gjenbruksdrikkeflaske (én pr. person), som du kan ta med hjem som suvenir
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på de valgfrie utfluktene

 

Utflukter
Utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet bestilles og betales om bord.

 • Dag 2: Byvandring i Lyon, 34 euro
 • Dag 3: Byrundtur i Tain-L’Hermitage og besøk i sjokolademuseet, 46 euro
 • Dag 4: Byvandring i Arles, 28 euro
 • Dag 5: Byvandring i Avignon, 26 euro


Utfluktene er med engelsktalende lokalguide. Det må være minimum 20 deltagere for at en utflukt kan gjennomføres. Med forbehold om endring av priser og hvilke utflukter som tilbys.

Skip

MS Viva Voyage
Viva Voyage er et hyggelig førsteklasses skip, totalrenovert i 2023. Innredningen er elegant med detaljer i mørkt tre og messing. Nyt måltidene i hovedrestauranten på midtdekk, eller bistroen Vino Vin...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo