Skip to main content

Hammamet, Tunisia

Hammamet
Gate i medina i Hammamet
Medina i Hammamet
Sousse
Grand Mousque i Sousse
Handlegate i Sousse
Marina i Port El Kantaoui
En av de flotte strendene i Port El Kantaoui
Moskeen i Tunis
Sidi Bou Sadi
Ruiner i Kartago
Romerske ruiner i Kartago
Amfiteater i Kartago

Hammamet er, med sine vakre strender og eksotiske markeder, et utmerket sted for langtidsferie. Ta en spasertur langs vannet, til den gamle festningen. Bak murene finner du medinaen med smale gater og hvitkalkede hus. En medina er en bydel med tett murbebyggelse, som forekommer i flere nordafrikanske land, som regel bygget under den muslimske ekspansjonen på 800-tallet. Her kan du handle lokalprodusert keramikk, tepper, krydder, klær og annet håndverk.

Få et innblikk i Hammamets historie på Musée du Folklore og sett av tid til å beundre den middelalderske kasbahen. De første menneskene bosatte seg her så langt tilbake som første århundre, så områdene i og rundt Hammamet byr på spennende historie og kultur.

Det er lett å ta seg rundt i Hammamet til fots, da de mest interessante attraksjonene befinner seg ved stranden og rundt medinaen.

Hammamet er kun et-par kilometer fra vårt hotell Bel Azur Hammamet. 

Byer og severdigheter nær Hammamet
Ti mil sørover langs kysten fra Hammamet ligger den sjarmerende, byen Sousse. Få med deg medinaen, en usedvanlig godt bevart gammel bydel, som kom på UNESCOs verdensarvliste i 1988. Byen var del av et forsvarssystem langs middelhavskysten, og har fortsatt intakt en kasbah og en flott stormoske.

Knappe ti kilometer nord for Sousse ligger feriebyen Port El Kantaoui med sine elegante boutiquer, strandrestauranter og en flott marina der Middelhavets overklasse fortøyer yachtene sine.

Tunisias hovedstad heter Tunis og er landets størst by med 2.7 millioner innbyggere. Den viktigste turistattraksjonen i Tunis er medinaen, som siden 1979 har stått på UNESCOs verdensarvliste. Medinaen ble bygget på 1200–1600-tallet, da Tunis var den største og rikeste byen i den arabiske verden. Kjøretiden fra Hammamet til Tunis er cirka en time.

Like utenfor Tunis, ligger Kartago. Byen ble grunnlagt cirka 800 år f.kr av fønikere, men ble senere ødelagt av romerne, som bygget en ny romersk by på stedet. Kartago var et økonomisk og kulturelt sentrum i Afrika, inntil byen ble ødelagt av araberne. I dag finnes det ruiner fra det romerske amfiteater, romerske bad og noen villaer, samt et interessant museum her. Kartagos beliggenhet er fantastisk og vel verdt et besøk.

I åsen overfor ruinene i Kartago ligger en liten hvit og blå by, med kjente brosteinsgater, som heter Sidi Bou Said. Den er så vakker at den kan minne litt om Santorini. Byen ligger på en odde med utsikt over Middelhavet og byr på utendørskafeer, restauranter og små kunstgallerier.

Golf
Kun noen få kilomer fra vårt hotell i Hammamet finnes to fremragende golfbaner. Yasmine Golf Course er en 18-hulls golfbane som passer fint for alle nivåer. Naboklubben Golf Citrus har noen av Tunisias beste golf-­fasilitetet med sine to 18-hullsbaner og en 9-hullsbane. Golf Citrus er et internasjonalt golfkonsept som er skapt rundt syv innsjøer i et stort område med oliventrær og skog. Et eldorado for de som liker å spille golf. Det er skyttelbuss (cirka 15 minutter) til Citrus og Yasmine golfbanene flere ganger daglig.

Klima
Hammamet ligger på Tunisias østkyst, og har et varmt middelhavsklima. Mars og november er kanskje de beste måneden å feriere i Hammamet. Dagene er stort sett solfylte og tørre, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 20 grader på dagtid, og noe kjøligere om nettene.

Fritekstsøk
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo