Skip to main content

Hammamet, Tunisia

Hammamet
Gate i medina i Hammamet
Medina i Hammamet
Sousse
Grand Mousque i Sousse
Handlegate i Sousse
Marina i Port El Kantaoui
En av de flotte strendene i Port El Kantaoui
Moskeen i Tunis
Sidi Bou Sadi
Ruiner i Kartago
Romerske ruiner i Kartago
Amfiteater i Kartago

Hammamet med sine vakre strender og eksotiske markeder gjør det til et utmerket sted for å slappe av og roe ned. Ta en spasertur langs bymuren. Bak muren finner du medinaen, som særpreges av de smale gatene og hvite bygningene. En medina er en bydel med tett murbebyggelse, som forekommer i flere nordafrikanske land, som regel bygget under den muslimske ekspansjonen på 800-tallet.

Få et innblikk i Hammamets historie på Musée du Folklore og sett av tid til å beundre den middelalderske kasbahen. Det er lett å komme seg rundt i Hammamet til fots, da de mest interessante attraksjonene befinner seg ved stranden og rundt medinaen. Hammamet er kun et-par kilometer fra vårt hotell Bel Azur Hammamet. Det finnes en rekke andre spennende steder å besøke i nærheten av Hammamet. 

Sousse og Port El Kantaoui:

Cirka 100 kilometer fra Bel Azur Hammamet ligger den fine byen Sousse. Få med deg Medinaen i Sousse, en usedvanlig godt bevart gammel bydel, som ble verdensarvområde i 1988. Byen var del av et forsvarssystem langs middelshavskysten, og har fortsatt intakt en kasbah og en flott stormoske. 

Knappe ti kilometer nord for Sousse ligger turiststedet Port El Kantaoui med sine elegante boutiquer, golfbaner og strandrestauranter. Aktivitetene surrer rundt marinaen der Middelhavets overklasse fortøyer seilbåtene sine. Brosteinsgater og maurisk-andalusisk arkitektur sørger for et nordafrikansk preg i et turistvennlig miljø.

Tunis:

Tunis er hovedstaden og størst by i Tunisia med sine 2.7 millioner innbyggere. Den viktigste turistattraksjonen er Medinaen, som siden 1979 har stått på Unesco's verdensarvliste. Medinaen ble bygget i århundrene 1200 – 1600. Da var Tunis den største og rikeste by i den arabiske verden. Medinaen er en fascinerende labyrint rundt Grand Mosque og har hundrevis av bygninger. Kjøretur med buss fra Hammamet er en time.

Kartago og Sidi Bou Said:

Kartago ligger like utenfor Tunis by. Den ble grunnlagt cirka 800 år f.kr av fønikere. Kartago ble senere ødelagt av romerne, som bygget en ny romersk by på stedet. Den ble et økonomisk og kulturelt sentrum i Afrika, inntil byen ble ødelagt av araberne. I dag finnes det ruiner fra det romerske amfiteater, romerske bad og noen villaer. Karthago's beliggenhet er fantastisk og vel verdt et besøk . Besøk også museumet. 

I åsen over Karthagos ruiner ligger en liten hvit og blå by, med kjente brosteinsgater, som heter Sidi Bou Said. Den er så vakker at den kan minne litt om Santorini. Byen ligger på en odde med utsikt over Middelhavet og byr på utendørskaféer, tunisiske spisesteder og små kunstgallerier. 

 

Fritekstsøk

Langtidsferie på Hotel Bel Azur Hammamet

22 dager fra 16 990,-

Fra Stavanger: i samarbeid med Stavanger Aftenblad - Elite Travel har gleden av å introdusere en nyhet for 2023! Bli med oss på langtidsferie til Tunisia i mars, et land med vakre strender, spennende historie og behagelig klima. Hotellet vi bor på, Bel Azur Hammamet, har romslige rom og fantastiske spa-fasiliteter. I nærheten av hotellet finnes golfbaner av høy kvalitet og flere byer med historisk sus. Hotel Bel Azur er et førsteklasses hotell i Hammametbukten ved Middelhavet, p...Les mer

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo