Skip to main content

Påskecruise i Nederland og Belgia

Amsterdam i solnedgang. Husbåter på en av kanalane gjennom byen.Amsterdam
MS River Diamond
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Fargerike tulipanåkre
Keukenhof
Rotterdam
Grote Markt i Antwerpen
Vindmøllene i Kinderdijk

Både utflukt til Keukenhof og tips til besetningen er inkludert i prisen.


Møt våren i Nederland og Belgia på et cruise med det førsteklasses skipet MS River Diamond. Reisen starter i sjarmerende Amsterdam. Derfra seiler vi på elver og kanaler til Rotterdam, og Antwerpen i Belgia. Det blir mulighet for utflukt til poselensbyen Delft og vindmøllene i Kinderdijk. Et av høydepunktene er besøket i blomsterparken Keukenhof, gjerne kalt verdens vakreste vårhage, som på denne tiden av året er et fargerikt skue med løkblomster i alle varianter.  
 

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Antwerpen – kjent for Rubensmalerier og diamanthandel
 • Dordrecht, en av Nederlands eldste byer
 • Vindmøllene i Kinderdijk
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig formiddag. Sammen flyr vi med KLM direkte til Amsterdam. Videre med buss til kaien hvor MS River Diamond venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Byen har omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen. kalles Grachtengordel og ble utbygget i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Amsterdams kompakte sentrum gjør at byen enkelt kan utforskes til fots.

  Om morgenen kan du bli med på en kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Alternativt tar du beina fatt og opplever byen på egen hånd.

  Etter lunsj skal vi på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof – et av de største høydepunktene på turen. Parken er kun åpen fra slutten av mars til midten av mai hvert år, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt i alle regnbuens farger. Du får tid på egen hånd i parken og kan rusle rundt i ditt eget tempo og beundre de mange kreativt anlagte blomsterbedene. Det er også flere blomsterutstillinger, og ikke minst mulighet til å kjøpe blomsterløk du kan ta med hjem.

  Retur til skipet for middag. Utpå kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Keukenhof
 • Dag 3: Rotterdam

  Tidlig om morgenen ankommer vi Rotterdam – Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene heller å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet ble en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette. Om morgenen kan du bli med på en byrundtur* med buss og til fots i Rotterdam.
  Etter lunsj er det god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Delft, kanskje best kjent for det vakre hvite og blå Delft-porselenet, kalt Delfts blauw (Delfts blå) som har blitt håndlaget i byen siden slutten av 1500-tallet. Delft er også maleren Johannes Vermeers hjemby. Vermeers ble født i Delft i 1632 og regnes som en av barokkens fremste kunstnere fra den nederlandske gullalderen. Utflukten inkluderer en byvandring og besøk på porselensfabrikken hvor du får en demonstrasjon på hvordan den vakre fajansen lages.

  Om kvelden seiler skipet videre, med kurs for Belgia.

  Markedshallen, De Markthal, i Rotterdam
 • Dag 4: Antwerpen

  Vi våkner opp i Antwerpen, som ligger ved elven Schelde, og har hele dagen til å bli bedre kjent med Belgias nest største by. Etter frokost er det byvandring*. I sentrum av den gamle bydelen ligger Grote Markt, byens hovedtorg, omkranset av velholdte borgerhus og rådhuset fra 1560 i italienskinspirert renessansestil. Midt på torget står den kjente Brabo-fontenen med statuen "håndkasteren" (Handwerper), som ifølge sagnet skal ha gitt byen sitt navn. Under første halvdel av 1500-tallet var Antwerpen Europas viktigste by for handel og økonomi. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom sjøveien. Antwerpen er fremdeles Belgias største havneby. Den flamske maleren Rubens (1577–1640) levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i byens katedral kan man beundre noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon. Kanskje det frister å besøke et av Antwerpens mange museer? For eksempel Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA – det nye diamantmuseet, eller Chocolate Nation – verdens største museum dedikert belgisk sjokoladeproduksjon.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  hovedtorget med fontene i AntwerpenGrote Markt i Antwerpen
 • Dag 5: Dordrecht og Kinderdijk

  Tidlig om morgenen kommer vi til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland. Dordrecht ligger på en øy der tre elver møtes, og var en av de første handelsbyene i Nederland. Elvekrysset ved Dordrecht er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Etter frokost kan du bli med på en valgfri 1,5 times byvandring i Dordrecht.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler skipet videre og et par timer senere kommer vi til Kinderdijk, en liten landsby ved samløpet av elvene Lek og Noord. Kinderdijk er kjent for sine store samling av gamle vindmøller, og er et populært turistmål. De 19 vindmøllene ved Kinderdijk ble bygd på 1700-tallet, og har siden 1997 stått på UNESCOs verdensliste. Etter ankomst kan du bli med på en utflukt* til vindmøllene, som også inkluderer besøk inn i en av dem.
  Før middag legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi seiler gjennom det store elvedeltaet og i løpet av natten er vi tilbake i Amsterdam.

  Kinderdijk
 • Dag 6: Amsterdam – Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og blir kjørt til flyplassen. Vi flyr med KLM direkte tilbake til Oslo.

  PS. Husk å kjøpe en stor bukett med tulipaner å ta med hjem.

  Amsterdam – Oslo
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, TV og aircondition.

Lugarene på hoveddekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter på 22 m² på øvre dekk med fransk balkong.

 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

  11.–16. april 2022
Hoveddekk (Main Deck) 12 790
Midtdekk (Middle Deck) 13 490
Øvre dekk (Upper Deck) 14 090
Suite, øvre dekk (på forespørsel) 14 990
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, midtdekk 15 390
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2021. 

Prisene gjelder avreise fra Oslo.

illegg for avreise fra Stavanger er 200kr pr. person. Kun A-fordel medlemmer. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly til-fra–Amsterdam t/r med KLM 
 • Flyskatter (kr 561 pr. mai 21) 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomst- og avskjedscocktail 
 • Utflukt til Keukenhof
 • Tips til besetningen om bord 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Drikkevarer (mulig å kjøpe en drikkepakke om bord)  
 • Utfluktspakke (fire utflukter) kr 1200
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord) 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter

Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer følgende utflukter: 

 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Byrundtur med buss og til fots i Rotterdam
 • Byvandring i Antwerpen
 • Utflukt til vindmøllene i Kinderdijk

Prisen på utfluktspakken er kr 1200 pr. person. Utfluktene selges enkeltvis om bord (med forbehold om ledig plass), men samlet vil prisen være dyrere enn om man kjøper pakken.

De to valgfrie utflukten; Delft og Dordrecht, kan kun kjøpes om bord.

Reiseleder

Olav Lühr har over femti års fartstid innen reiseliv. Han har drevet flere i hoteller på fastland Norge og på Svalbard. Videre har han hatt ulike lederstillinger i Larvik Line, Color Line, Flåm og Hurtigruten. Disse stillingen har gjort at han har arbeidet med hele Asia og Øst-Europa. Olav kjenner de fleste land i Europa svært godt fra sine mange arbeidsbesøk. Olavs morsmål er tysk og han kjenner landet meget godt. Olav er alltid i godt humør og byr på seg selv. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2022

11.04OsloPåskecruise i Nederland og Belgia med River Diamond 4*+5Fullt12 790,-Fullt
11.04StavangerPåskecruise i Nederland og Belgia med River Diamond 4*+ / A-fordel5Mer enn 812 790,-Bestill

Skip

MS River Diamond 4*+
MS River Diamond er et hyggelig, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, resepsjonsområde med internett- og bibliotekhjørne, trimrom, liten...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Nystartet turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo