Skip to main content

Blomstercruise i Nederland og Belgia

Blomster i mange farger i en hagepark i Keukenhof. Keukenhof
MS River Diamond
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Fargerike tulipanåkre
Rotterdam
Grote Markt i Antwerpen
Vindmøllene i Kinderdijk
Floriade Expo 2022
Floriade Expo 2022


Med hageekspert Knut Langeland. 
Både utflukt til Keukenhof, Floriade Expo, Muiderslot og tips til besetningen er inkludert i prisen.


Møt våren i Nederland og Belgia på et cruise med det førsteklasses skipet MS River Diamond. Reisen starter i sjarmerende Amsterdam. Derfra seiler vi på elver og kanaler til Europas travleste havneby, Rotterdam, og Antwerpen i Belgia. Det blir mulighet for utflukt til porselensbyen Delft og vindmøllene i Kinderdijk. På dette cruiset har vi med hageekspert Knut Langeland, som vil ha flere kåserier i løpet av turen. Det blir både besøk i blomsterparken Keukenhof, gjerne kalt verdens vakreste vårhage, og den internasjonale hagebrukutstillingen, Floriade Expo, som kun arrangeres hvert tiende år.
 

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Antwerpen – Belgias nest største by
 • Dordrecht, en av Nederlands eldste byer
 • Vindmøllene i Kinderdijk
 • Muiderslot
 • Floriade Expo - den store hagebruksutstillingen som kun arrangeres hvert tiende år
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi med SK direkte til Amsterdam. Videre med buss til kaien hvor MS River Diamond venter. Vi får ikke gå om bord før ved 16-tiden, så vi setter fra oss bagasjen og har formiddagen til å utforske Amsterdam. Lunsj på egen regning. Tilbake ved skipet om ettermiddagen, sjekker vi inn og finner vi oss til rette i lugaren og på skipet. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Byen har omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen. kalles Grachtengordel og ble utbygget i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Amsterdams kompakte sentrum gjør at byen enkelt kan utforskes til fots.

  Om morgenen kan du bli med på en kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Alternativt kan de som ønsker bli med Knut Langeland for å besøke Museum Van Loon (inngangsbillett ikke inkludert). Museet ligger sentralt i byen, i et tidligere kjøpmannshjem, med en vakkert utformet hage.

  Etter lunsj skal vi på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof – et av de største høydepunktene på turen. Parken er kun åpen fra slutten av mars til midten av mai hvert år, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt i alle regnbuens farger. Du får tid på egen hånd i parken og kan rusle rundt i ditt eget tempo og beundre de mange kreativt anlagte blomsterbedene. Det er også flere blomsterutstillinger, og ikke minst mulighet til å kjøpe blomsterløk du kan ta med hjem.

  Retur til skipet for middag. Utpå kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Amsterdam
 • Dag 3: Rotterdam

  Tidlig om morgenen ankommer vi Rotterdam – Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene heller å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet ble en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette. Om morgenen kan du bli med på en byrundtur* med buss og til fots i Rotterdam. Etter lunsj er det god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Delft, kanskje best kjent for det vakre hvite og blå Delft-porselenet, kalt Delfts blauw (Delfts blå) som har blitt håndlaget i byen siden slutten av 1500-tallet. Delft er også maleren Johannes Vermeers hjemby. Vermeers ble født i Delft i 1632 og regnes som en av barokkens fremste kunstnere fra den nederlandske gullalderen. Utflukten inkluderer en byvandring og besøk på porselensfabrikken hvor du får en demonstrasjon på hvordan den vakre fajansen lages.

  Om kvelden seiler skipet videre, med kurs for Belgia.

  Markedshallen, De Markthal, i Rotterdam
 • Dag 4: Antwerpen

  Vi våkner opp i Antwerpen, som ligger ved elven Schelde, og har hele dagen til å bli bedre kjent med Belgias nest største by. Etter frokost er det byvandring*. I sentrum av den gamle bydelen ligger Grote Markt, byens hovedtorg, omkranset av velholdte borgerhus og rådhuset fra 1560 i italienskinspirert renessansestil. Midt på torget står den kjente Brabo-fontenen med statuen "håndkasteren" (Handwerper), som ifølge sagnet skal ha gitt byen sitt navn. Under første halvdel av 1500-tallet var Antwerpen Europas viktigste by for handel og økonomi. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom sjøveien. Antwerpen er fremdeles Belgias største havneby. Den flamske maleren Rubens (1577–1640) levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i byens katedral kan man beundre noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon. Kanskje det frister å besøke et av Antwerpens mange museer? For eksempel Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA – det nye diamantmuseet, eller Chocolate Nation – verdens største museum dedikert belgisk sjokoladeproduksjon.

  Cruiset fortsetter om kvelden.

  hovedtorget med fontene i AntwerpenGrote Markt i Antwerpen
 • Dag 5: Dordrecht og Kinderdijk

  Tidlig om morgenen kommer vi til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland. Dordrecht ligger på en øy der tre elver møtes, og var en av de første handelsbyene i Nederland. Elvekrysset ved Dordrecht er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Etter frokost kan du bli med på en valgfri 1,5 times byvandring i Dordrecht.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler skipet videre og et par timer senere kommer vi til Kinderdijk, en liten landsby ved samløpet av elvene Lek og Noord. Kinderdijk er kjent for sine store samling av gamle vindmøller, og er et populært turistmål. De 19 vindmøllene ved Kinderdijk ble bygd på 1700-tallet, og har små, idylliske hageflekker. Etter ankomst kan du bli med på en utflukt* til vindmøllene, som også inkluderer besøk inn i en av dem.

  Før middag legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi seiler gjennom det store elvedeltaet og i løpet av natten er vi tilbake i Amsterdam.

  Kinderdijk
 • Dag 6: Amsterdam – Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet, men før vi vender nesen hjemover skal vi få oppleve det andre store høydepunktet på turen, nemlig Floriade Expo. Den store hagebrukutstillingen arrangeres kun vært tiende år og hovedtemaet i 2022 er grønne løsninger som kan bidra til å gjøre byene våre mer levedyktige og bærekraftige. Utstillinger fra rundt førti land, vakre parkanlegg, et imponerende drivhuskompleks og en taubane tvers over parken, er hovedgrunnene til at Floriade Expo regnes som en av verdens beste hagebruksutstillinger. Det blir tid til å spise lunsj (ikke inkludert) på Floriade Expo.

  Om ettermiddagen skal vi besøke Muiderslot, en av de mest imponerende og best bevarte middelalderslottene i Nederland. Selve slottet er som tatt ut av et eventyr, med store tårn, hengebro og vollgrav. Slottshagen ble anlagt på 1600-tallet og hadde både et dekorativt og praktisk formål. En sti, laget som en grønn tunnel med bøketrær og klatreplanter, deler hagen i to. På den ene siden ligger grønnsakhagen som sikret jevn matforsyning til kjøkkenet, og på den siden den vakre urtehagen. Etter en omvisning i slottshagen kjører vi til flyplassen.

  Vi flyr med SAS direkte tilbake til Oslo om kvelden.

  Floriade Expo 2022
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, TV og aircondition.

Lugarene på hoveddekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter på 22 m² på øvre dekk med fransk balkong.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

  21.–26. april 2022
Hoveddekk (Main Deck) 13 590
Midtdekk (Middle Deck) 14 590
Øvre dekk (Upper Deck) 15 290
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel) 16 190
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar*, midtdekk 16 590
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar  


Prisene er basert på valutakurs pr. mai 2021. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Amsterdam t/r med SK 
 • Flyskatter (kr 1095 pr. jun.21)
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomst- og avskjedscocktail 
 • Utflukt til Keukenhof dag 2
 • Utflukt til Floriade Expo og Muiderslot dag 6
 • Tips til besetningen om bord 
 • Kåserier og omvisning med hageekspert Knut Langeland
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Drikkevarer (mulig å kjøpe en drikkepakke om bord) 
 • Utfluktspakke (fire utflukter) kr 1200
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord) 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer følgende utflukter: 

 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Byrundtur med buss og til fots i Rotterdam
 • Byvandring i Antwerpen
 • Utflukt til vindmøllene i Kinderdijk

Prisen på utfluktspakken er kr 1200 pr. person. Utfluktene selges enkeltvis om bord (med forbehold om ledig plass), men samlet vil prisen være dyrere enn om man kjøper pakken. 

De to valgfrie utfluktene (Delft og Dordrecht) kan kun kjøpes om bord.

Reiseleder

Knut Langeland
Knut Langeland er en kjent forfatter, fotograf og plantehistoriker. Han var i ti år redaktør for hagebladet Hagen for alle, og har skrevet et stort antall hagebøker, blant annet «Praktfulle hager og historiske gods». I tillegg har han gjennom mange år vært fast bidragsyter til ukebladene Familien, Hjemmet, Vi over 60 og Norsk Hagetidende. Knut har vært reiseleder til mange land, hvor hager og kultur har vært en viktig del av programmet.

 

Kari Wold
Karis reiselyst ble for alvor vekket da hun jobbet seg rundt jorden på syttitallet med Royal Viking Line og jusstudiene ble raskt byttet med en jobb i reiselivet. Hun har besøkt de fleste verdenshjørner. Tilbake i Norge jobbet hun i en periode i reisebyrå, hos turoperatør og etter hvert som reiseleder. Kari liker seg både på land og til vanns, og har etter hvert oppdaget at stort bedre enn på elvecruise kan man ikke ha det. Hun er veldig fornøyd når hun får dele sin reiseglede og kunnskap med andre. I tillegg er hun glad i mennesker, tar godt vare på sine gjester og vil at alle skal ha gode minner med hjem fra turen.

Skip

MS River Diamond
MS River Diamond er et hyggelig, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, resepsjonsområde med internett- og bibliotekhjørne, trimrom, liten...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo