Skip to main content

Vårcruise i Belgia og Nederland

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Fargerike tulipanåkre
Keukenhof
Rotterdam
Rotterdam
Grote Markt, Antwerpen
Antwerpen

Møt våren i Nederland og Belgia. Reisen starter i Belgias største by, Antwerpen. Derfra seiler vi på elver og kanaler gjennom det store elvedeltaet til Amsterdam. Underveis besøker vi den berømte blomsterparken Keukenhof, kalt verdens vakreste vårhage, som på denne tiden av året er et fargerikt skue med løkblomster i alle varianter.
 

Høydepunkter

 • Antwerpen – Belgias største by
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på flyplassen og sammen flyr vi med KLM direkte til Amsterdam. Fra Amsterdam fortsetter vi med buss til Antwerpen i Belgia, en kjøretur på rundt to timer.
  Innsjekking på skipet begynner kl. 18. Ankommer vi tidligere setter vi fra oss bagasjen om bord og rusler en tur i byen med reiselederen. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap.

  Skipet ligger ved kai over natten i Antwerpen.

  Grote Markt i AntwerpenGrote Markt i Antwerpen
 • Dag 2: Antwerpen - Rotterdam

  Om morgen har vi muligheten til å bli bedre kjent med Antwerpen, enten med reiselederen eller på egen hånd. Antwerpen er Belgias største by og ligger ved elven Schelde. I sentrum av den gamle bydelen ligger torget Grote Markt, omkranset av velholdte borgerhus og rådhuset fra 1560 i italienskinspirert renessansestil. Midt på torget står Brabo-fontenen med statuen Handwerper ("håndkasteren"), som ifølge sagnet skal ha gitt byen sitt navn. Den flamske maleren Rubens (1577–1640) levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i byens katedral kan man beundre noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa. Under første halvdel av 1500-tallet var Antwerpen Europas viktigste by for handel og økonomi. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom sjøveien. Antwerpen er fremdeles Belgias største havneby, og regnes også for å være Europas diamanthovedstad.

  Ved lunsjtid kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens vi seiler gjennom det flate elvedeltaet. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord. Mens vi hygger oss med god mat, etterfulgt av musikk og dans i salongen, ankommer vi Rotterdam, hvor skipet ligger i ro over natten.

  Antwerpen
 • Dag 3: Rotterdam

  Etter frokost skal vi på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra slutten av mars til midten av mai hvert år, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt i alle regnbuens farger. Du får tid på egen hånd i parken og kan rusle rundt og beundre de mange kreativt anlagte blomsterbedene. Kanskje du lar deg friste til å kjøpe noen pakker med blomsterløk å ta med hjem?

  Om ettermiddagen kan du utforske Rotterdam i eget tempo. Rotterdam er Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet ble en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.

  Ved 16-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, med kurs for Amsterdam.

  Keukenhof
 • Dag 4: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, heter Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  I dag har du hele dagen til å utforske Amsterdam på egen hånd. Alternativt kan du bli med på utfluktene som tilbys i løpet av dagen (ikke inkludert): Byrundtur i Amsterdam om morgenen og utflukt til Volendam og Zaanse Schans om ettermiddagen.

  Amsterdam
 • Dag 5: Hjemreise

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og setter oss i bussen som skal ta oss til flyplassen i Amsterdam. Fra Amsterdam flyr vi med KLM direkte tilbake til Norge.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Dekk Oslo avr. 15.04 Stavanger avr. 20.04
Hoveddekk 12 990 13 990
Midtdekk 14 790
Øvre dekk 14 290 14 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 


Tillegg for enkeltlugar*
Avreise 15.04: kr 3300

Avreise 20.04: kr 2800
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar


Alt dette er inkludert 

 • Fly til–fra Amsterdam med KLM eller SAS
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fire netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne eller vin fra vinlisten) 
 • Utflukt til Keukenhof
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter
 • Tips til besetningen om bord, lokale guider og sjåfører 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Tips

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 32 euro), og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2023

15.04OsloVårcruise i Belgia og Nederland med Douce France 4*+4På forespørsel12 990,-På forespørsel
15.04TrondheimVårcruise i Belgia og Nederland med Douce France 4*+4På forespørsel13 290,-På forespørsel
20.04StavangerVårcruise i Belgia og Nederland - i samarbeid med Stavanger Aftenblad
Reiseledere: Anne Lise Barka
4Fullt13 990,-Fullt

Skip

MS L'Europe
L’Europe er et hyggelig, firestjerners skip med plass til 180 passasjerer i 90 lugarer, fordelt på tre dekk. De varme oransje tonene i interiøret, og det gylne treverket, skaper en varm og innbydende...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo