Skip to main content

Elvecruise på Volga fra Moskva til Astrakhan


Fra Russlands hovedstad, Moskva, seiler vi på mektige Volga gjennom områder sjeldent besøkt av turister. Opplev Gylne ring-byene Uglitsj og Jaroslavl, Kazan i tatarenes land, Lenins fødeby Uljanovsk, Saratov som tidligere var stengt for utlendinger, og Volgograd – kjent for et av de store slagene under andre verdenskrig. Reisen ender i Astrakhan, nær Det kaspiske hav – over tre tusen kilometer fra utgangspunktet. Med på reisen er vår reiseleder/foredragsholder, Geir Osen, som har bodd mange år i Russland og kjenner landet godt. Han vil holde flere interessante kåserier underveis.

Høydepunkter

 • Moskva med Den røde plass og Kreml
 • Blodskirken i Uglitsj
 • Jaroslavl, en av byene i Den gylne ring
 • Kazan, hovedstaden i Tatarstan
 • Lenins fødeby Uljanovsk
 • Volgograd – tidligere Stalingrad
 • Astrakhan, nær Det kaspiske hav
 • Kåserier om bord med Elite Travels reiseleder/foredragsholder
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, mandag 12. september: Oslo - Moskva

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Moskva. Videre med buss til kaien der MS Kadinsky venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag samles vi til et kort informasjonsmøte, hvor reiselederen forteller litt om den spennende reisen vi har foran oss. Skipet ligger ved kai i Moskva to første nettene.

  Oslo - Moskva
 • Dag 2, tirsdag 13. september: Moskva

  Russlands hovedstad, som ble grunnlagt på 1100-tallet, er i dag landets største by med rundt tolv millioner innbyggere. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Vasilijkatedralen med sine fargerike løkkupler, Den røde plass, GUM varehuset og andre kjente landemerker. Retur til skipet for lunsj.
  Om ettermiddagen kan du utforske Moskva i ditt eget tempo. Reiselederen gir tips om hva du kan gjøre. Vi anbefaler et besøk i Tretjakovgalleriet med verdens største samling av russisk kunst., eller ta en spasertur på Arbat – byens livlige gågate. Om kvelden tilbys en valgfri bussrundtur «Moscow by Night» gjennom den vakkert opplyste byen. Utflukten inkludert et besøk på en av byens metrostasjoner, kjent for sine elegante utsmykninger.

  Vasilijkatedralen, Moskva
 • Dag 3, onsdag 14. september: Moskva

  I dag skal vi besøke Kreml – Moskvas historiske byfestning, omkranset av en tjue meter høy mur med mange tårn. Innenfor murene ligger flere palasser og katedraler.
  Om ettermiddagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som forbinder hovedstaden med Volga. Kanalen ble gravd ut av Stalins straffanger i perioden 1932–1937. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Moskva
 • Dag 4, torsdag 15. september: Uglitsj

  Vi nyter en avslappende formiddag om bord. Når skipet seiler mellom to havner arrangeres det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet russisk språkkurs, teseremoni og filmfremvisning. Elite Travels reiseleder vil i tillegg holde flere interessante kåserier i løpet av cruiset.
  Om ettermiddagen kommer vi til Uglitsj, en liten by med drøyt 30 000 innbyggere. Uglitsj er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj da han og hans mor oppholdt seg her 1591. Den røde Dimitrij-kirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Uglitsj er så liten at den lett kan oppdages til fots, og vår lokalguide tar oss med til både Blodskirken og byens Kreml. Om kvelden seiler skipet videre.

  Blodskirken, Uglitsj
 • Dag 5, fredag 16. september: Jaroslavl

  Jaroslavl ble grunnlagt av fyrst Jaroslav 1 i 1010, og har gjennom tidene utviklet seg til å bli et viktig handelssenter og havneby. Sentrum av Jaroslavl har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2005. Jaroslavl er en av byene langs Den gylne ring – en turistrute som går gjennom utvalgte middelalderbyer nord og nordvest for Moskva. Den gylne ring omfatter historiske byer med arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra 1100- til 1700-tallet. Vi blir med på en bussrundtur i byen og ser blant annet Spasskij-klosteret og St. Elias-kirken.

  Jaroslavl
 • Dag 6, lørdag 17. september: Nizjnij Novgorod

  I dag skal vi besøke Nizjnij Novgorod, som i Sovjettiden var forbudt område for utlendinger på grunn av det militære forskningsanlegget som lå her. Den russiske forfatteren Maksim Gorkij ble født i Nizjnij Novgorod i 1868, og i 1932 endret Stalin byens navn til Gorkij til ære for han. På 1980-tallet ble Nobelprisvinneren Andrej Sakharov arrestert og satt i indre eksil i Gorkij sammen med sin kone Jelena Bonner. Parets enkle hjem er nå museum. Nizjnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. Høydepunktet på byrundturen er besøket byens Kreml, som har en fire meter tykk mur og hvor elleve av de opprinnelige tretten tårnene fremdeles er intakte.

  Nizjnij Novgorod
 • Dag 7, søndag 18. september: Kazan

  Neste havn er Kazan – en av Russlands eldste byer og hovedstad i delrepublikken Tatarstan. Omkring førti prosent av byens drøyt en millioner innbyggerne er tatarer. Med flere moskeer og et livlig gateliv, minner Kazan mer om en sentral-asiatisk by enn en europeisk. Byens Kreml, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppdrag av Ivan den grusomme, og er den eneste gjenstående tatarfestningen i Russland. Festningsområdet består av en rekke historiske bygninger, blant annet Kul Sjarif-moskeen med fire minareter, og Maria bebudelseskatedral. Vi blir med på en byrundtur for å ta byens severdigheter i nærmere øyesyn.

  Kazan
 • Dag 8, mandag 19. september: Uljanovsk

  Om morgenen kommer vi til Uljanovsk, byen der Lenin ble født i 1870 og bodde de første 17 årene av sitt liv. Byen het tidligere Simbirsk, men ble i 1924 døpt om til Uljanovsk til ære for byens store sønn. Lenins opprinnelige navn var Vladimir Iljitsj Uljanov. På byrundturen ser vi huset der Lenin vokste opp, og besøker museet reist til hans minne.

  Uljanovsk
 • Dag 9, tirsdag 20. september: Samara

  Samara er en industriby med over en million innbyggere, bygget i umiskjennelig sovjetisk stil. Like utenfor byen ligger Samarareservoaret, en av verdens største kunstige sjøer. Under andre verdenskrig fikk Stalin i all hemmelighet bygget en stor bunker, 37 meter under bakken, nær Samara. Bunkeren ble aldri tatt i bruk. Etter byrundturen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Stalins bunker.

  Samara
 • Dag 10, onsdag 21. september: Saratov

  Saratov var tidligere en viktig havneby langs Volga, men etter at jernbanelinjen til Moskva åpnet i 1870 har byen utviklet seg mer industrielt. Frem til Sovjetunionens oppløsning i 1991 var Saratov en lukket by med strengt begrenset tilgang blant annet på grunn av den militære flyfabrikken som lå her. Etter sin historiske ferd som det første mennesket til å fly i bane rundt jorden, landet kosmonauten Jurij Gagarin på en åker like utenfor Saratov. På byrundturen får vi høre mer om byens historie.

  Saratov
 • Dag 11, torsdag 22. september: Volgograd

  Cruiset nærmer seg slutten og i dag skal vi besøke Volgograd, reisens nest siste havn. Volgograd er en av de mest historisk interessante byene langs Volga. Byen het tidligere Stalingrad og huskes best som åstedet for en av de blodigste kampene under andre verdenskrig. Slaget om Stalingrad foregikk fra august 1942 til februar 1943 og ble et avgjørende vendepunkt for krigen. Byrundturen inkluderer et stopp ved minnestedet på Mamayev Kurgan-høyden, hvor den 85 meter høye Moderlandstatuen dominerer landskapet. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Volgograd
 • Dag 12, fredag 23. september: Om bord

  Vi tilbringer hele dagen om bord, og får god tid til å fordøye alle inntrykkene fra reisen samt delta på ulike aktiviteter.

  Om bord
 • Dag 13, lørdag 24. september: Astrakhan

  Cruisets siste havn, Astrakhan, ligger i Volgadeltaet, cirka ti mil fra Det kaspiske hav. Byen ble innlemmet i Russland av Ivan den grusomme i 1558 og er en smeltedigel av ulike folkeslag. I sentrum ligger byens Kreml, med blant annet Maria Himmelfartskatedral som tsar Peter den store skal ha uttalt var den vakreste katedralen i hele Russland.
  Etter ankomst blir vi med på byrundtur. Om skipet ankommer Astrakhan tidlig på dagen tilbys det i tillegg en valgfri utflukt til Volgadeltaet om ettermiddagen. Deltaet er et eldorado for naturinteresserte, kjent for sitt rike fugle- og dyreliv.

  Astrakhan
 • Dag 14, søndag 25. september: Astrakhan - Moskva - Oslo

  Etter en tidlig frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med Aeroflot fra Astrakhan til Moskva, og derfra videre til Oslo med ankomst samme dag.

  Astrakhan - Moskva - Oslo
 • Viktig informasjon

  Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsrute, tider og program ved behov. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Det kan også oppstå forsinkelser i seilingsruten på grunn av kø ved sluser. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Lugarer

Lugarer

MS Kandinsky har totalt 102 lugarer – alle er utvendige med vindu som kan åpnes. Det er et promenadedekk på utsiden av lugarene. Generelt er lugarene på russiske elvecruiseskip små og enkelt innredet. Alle lugarene har bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV, radio og individuell klimakontroll. Spenningen om bord er 220V.

 • Standardlugar, Main Deck og Upper Deck: 8–9 m². To separate senger
 • Juniorsuite, Upper Deck og Boat Deck: 19 m². Smal dobbeltseng.
 • Enkeltlugar, Boat Deck: 7 m²
 • Standard dobbeltlugar
 • Standard dobbeltlugar
 • Standard dobbeltlugar
 • Enkeltlugar
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

Priser

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Fra-prisen er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakkeprisen når korrekt flypris foreligger.

 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Moskva/Astrakhan–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r
 • 13 netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter 
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink
 • Utflukter iht. program 
 • Dyktig, norsk foredragsholder/reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Drikkevarer 
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord) 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Visum til Russland
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å gi tips til de lokale guidene og sjåførene på utfluktene, totalt cirka 25 euro pr. person. Reiselederen vil påta seg å samle inn og fordele tips til guidene og sjåførene, så du har minst mulig bryderi med dette.

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Elite Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise sender vi ut informasjon om hvordan du går frem i søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise.

Reiseleder

Geir A. M. Osen

Geir A. M. Osen
Geir Osen er pensjonert kontreadmiral siden 2015. Han har sin utdannelse fra Sjøkrigsskolen og Nato Defense College i Roma. I løpet av karrieren har han vært skipssjef på minesveiper, minelegger og kystvaktfartøyet Andenes, samt skvadronssjef for kystvakten i Nord-Norge. Fra 2007–2011 var han forsvarsattache ved den norske ambassaden i Moskva, og fra 2012–2015 sjef for NATOs militære delegasjon i Moskva. Etter at han ble pensjonist, har han vært reiseleder og foredragsholder på en rekke elvecruisegrupper i Russland. Osen er en dyktig formidler, og med sin bakgrunn sørger han for at du kommer hjem med bedre kunnskap og forståelse av landet. Han snakker flytende russisk.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo