Skip to main content

Elvecruise på Volga fra Astrakhan til Moskva


Fra Astrakhan, nær Det kaspiske hav, seiler vi på mektige Volga, gjennom områder sjeldent besøkt av turister. Opplev Volgograd – kjent fra et av de store slagene under andre verdenskrig, Saratov som tidligere var stengt for utlendinger, Lenins fødeby Uljanovsk, Kazan i tatarenes land, og Gylne ring-byene Jaroslavl og Uglitsj. Reisen ender i Russlands hovedstad, Moskva – over tre tusen kilometer fra utgangspunktet. Med på reisen er vår reiseleder/foredragsholder, Morten Strand, som har bodd mange år i Russland og kjenner landet godt. Han vil holde flere interessante kåserier underveis.


Høydepunkter

 • Astrakhan, nær Det kaspiske hav
 • Volgograd – tidligere Stalingrad
 • Lenins fødeby Uljanovsk
 • Kazan, hovedstaden i Tatarstan
 • Jaroslavl, en av byene i Den gylne ring
 • Blodskirken i Uglitsj
 • Moskva med Den røde plass og Kreml
 • Førsteklasses skip
 • Kåserier om bord med Elite Travels reiseleder/foredragsholder
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, søndag 25. september: Oslo - Moskva - Astrkahan

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi med Aeroflot til Moskva. Det blir noen timer å vente på flyplassen i Moskva før vi fortsetter med innenlandsfly til Astrakhan.

 • Dag 2, mandag 26. september: Astrakhan

  Vi lander i Astrakhan etter midnatt lokal tid. Fra flyplassen blir vi kjørt til skipet, hvor vi sjekker inn og får noen timers søvn før vi møtes igjen til frokost. Astrakhan ligger i Volgadeltaet, cirka ti mil fra Det kaspiske hav. Byen ble innlemmet i Russland av Ivan den grusomme i 1558 og er en smeltedigel av ulike folkeslag. I sentrum ligger byens Kreml (byborg), med blant annet Maria Himmelfartskatedralen, som tsar Peter de store kalte den vakreste kirken i hele Russland. Om morgenen er det byrundtur i Astrakhan, etterfulgt av en valgfri utflukt til naturreservatet i Volgadeltaet. Deltaet er et eldorado for naturinteresserte, med et rikt fugle- og dyreliv. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset på Volga begynner. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

 • Dag 3, tirsdag 27. september: Om bord

  Skipet seiler på Volga og vi tilbringer en avslappende dag om bord. Etter frokost samles vi til et informasjonsmøte, hvor reiselederen forteller litt om den spennende reisen vi har foran oss. Når skipet seiler mellom to havner arrangeres det mange ulike aktiviteter om bord, blant annet russisk språkkurs, teseremoni og filmfremvisning. Elite Travels reiseleder vil i tillegg holde flere interessante kåserier i løpet av cruiset.

 • Dag 4, onsdag 28. september: Volgograd

  Om morgenen kommer vi til Volgograd – en av de mest historisk interessante byene langs Volga. Byen het tidligere Stalingrad og huskes best som åstedet for en av de blodigste kampene under andre verdenskrig. Slaget om Stalingrad foregikk fra august 1942 til februar 1943 og ble et avgjørende vendepunkt for krigen. Byrundturen inkluderer et stopp ved minnestedet på Mamayev Kurgan-høyden, hvor den 85 meter høye Moderlandstatuen dominerer landskapet. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Skipet seiler videre om kvelden.

 • Dag 5, torsdag 29. september: Saratov

  Saratov var tidligere en viktig havneby langs Volga, men etter at jernbanelinjen til Moskva åpnet i 1870 har byen utviklet seg mer industrielt. Frem til Sovjetunionens oppløsning i 1991 var Saratov en lukket by med strengt begrenset tilgang blant annet på grunn av den militære flyfabrikken som lå her. Etter sin historiske ferd som det første mennesket til å fly i bane rundt jorden, landet kosmonauten Jurij Gagarin på en åker like utenfor Saratov. På byrundturen får vi høre mer om byens historie.

 • Dag 6, fredag 30. september: Samara

  Samara er en industriby med over en million innbyggere, bygget i umiskjennelig sovjetisk stil. Like utenfor byen ligger Samarareservoaret, en av verdens største kunstige sjøer. Under andre verdenskrig fikk Stalin i all hemmelighet bygget en stor bunker, 37 meter under bakken, nær Samara. Bunkeren ble aldri tatt i bruk. Etter byrundturen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til Stalins bunker.

 • Dag 7, lørdag 1. oktober: Uljanovsk

  Om morgenen kommer vi til Uljanovsk, byen der Lenin ble født i 1870 og bodde de første 17 årene av sitt liv. Byen het tidligere Simbirsk, men ble i 1924 døpt om til Uljanovsk til ære for byens store sønn. Lenins opprinnelige navn var Vladimir Iljitsj Uljanov. På byrundturen ser vi huset der Lenin vokste opp, og besøker museet reist til hans minne.

 • Dag 8, søndag 2. oktober: Kazan

  Neste havn er Kazan – en av Russlands eldste byer og hovedstad i delrepublikken Tatarstan. Omkring førti prosent av byens drøyt en millioner innbyggerne er tatarer. Med flere moskeer og et livlig gateliv, minner Kazan mer om en sentral-asiatisk by enn en europeisk. Byens Kreml, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget på oppdrag av Ivan den grusomme, og er den eneste gjenstående tatarfestningen i Russland. Festningsområdet består av en rekke historiske bygninger, blant annet Kul Sjarif-moskeen med fire minareter, og Maria bebudelseskatedral. Vi blir med på en byrundtur for å ta byens severdigheter i nærmere øyesyn.

 • Dag 9, mandag 3. oktober: Nizjnij Novgorod

  I dag skal vi besøke Nizjnij Novgorod, som i Sovjettiden var forbudt område for utlendinger på grunn av det militære forskningsanlegget som lå her. Den russiske forfatteren Maksim Gorkij ble født i Nizjnij Novgorod i 1868, og i 1932 endret Stalin byens navn til Gorkij til ære for han. På 1980-tallet ble Nobelprisvinneren Andrej Sakharov arrestert og satt i indre eksil i Gorkij sammen med sin kone Jelena Bonner. Parets enkle hjem er nå museum. Nizjnij Novgorod fikk tilbake sitt opprinnelige navn i 1991. Høydepunktet på byrundturen er besøket byens Kreml, som har en fire meter tykk mur og hvor elleve av de opprinnelige tretten tårnene fremdeles er intakte.

 • Dag 10, tirsdag 4. oktober: Jaroslavl

  Jaroslavl ble grunnlagt av fyrst Jaroslav 1 i 1010, og har gjennom tidene utviklet seg til å bli et viktig handelssenter og havneby. Sentrum av Jaroslavl har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2005. Jaroslavl er en av byene langs Den gylne ring – en turistrute som går gjennom utvalgte middelalderbyer nord og nordvest for Moskva. Den gylne ring omfatter historiske byer med arkitektoniske skatter i form av kirker, klostre og festninger fra 1100- til 1700-tallet. Vi blir med på en bussrundtur gjennom byen og ser blant annet Spasskij-klosteret og St. Elias-kirken.

 • Dag 11, onsdag 5. oktober: Uglitsj

  Om morgenen kommer vi til Uglitsj, en liten by med drøyt 30 000 innbyggere. Uglitsj er best kjent for et mørkt kapittel i Russlands historie. Ivan den grusommes sønn, tsarevitsj Dimitrij, ble drept i Uglitsj da han og hans mor oppholdt seg her 1591. Den røde Dimitrij-kirken, også kalt Blodskirken, er reist til minne om hendelsen. Uglitsj er så liten at den lett kan oppleve til fots, og vår lokalguide tar oss med til både Blodskirken og byens Kreml. Skipet seiler videre ved lunsjtid, og vi får en rolig ettermiddag om bord og tid til å fordøye alle inntrykkene fra reisen.

 • Dag 12, torsdag 6. oktober: Moskva

  Siste etappe av cruiset går på den 125 kilometer lange Moskvakanalen, som forbinder Volga med hovedstaden. Kanalen ble gravd ut av Stalins straffanger fra 1932 til 1937. Ved lunsjtid legger vi til kai i Moskva. Russlands hovedstad, som ble grunnlagt på 1100-tallet, er i dag landets største by med rundt tolv millioner innbyggere. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss. Vi ser Vasilijkatedralen med sine fargerike løkkupler, Den røde plass, GUM varehuset og andre kjente landemerker.
  Om kvelden tilbys en valgfri bussrundtur «Moscow by Night» gjennom den vakkert opplyste byen. Utflukten inkludert et besøk på en av byens metrostasjoner, kjent for sine elegante utsmykninger.

 • Dag 13, fredag 7. oktober: Moskva

  I dag skal vi besøke Kreml – Moskvas historiske byfestning, omkranset av en tjue meter høy mur med mange tårn. Innenfor murene ligger flere palasser og katedraler. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kan du utforske Moskva i ditt eget tempo. Reiselederen gir tips om hva du kan gjøre. Vi anbefaler et besøk i Tretjakovgalleriet med verdens største samling av russisk kunst., eller ta en spasertur på Arbat – byens livlige gågate.

 • Dag 14, lørdag 8. oktober: Moskva - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsrute, tider og program ved behov. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Det kan også oppstå forsinkelser i seilingsruten på grunn av kø ved sluser. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Priser

NB: Det er foreløpig ikke bestilt fly for denne reisen. Fra-prisen er derfor basert på en estimert flypris. Vi tar forbehold om eventuell økning (eller reduksjon) av pakkeprisen når korrekt flypris foreligger.

 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo– Astrakhan/Moskva–Oslo 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • 13 netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Velkomstdrink   
 • Utflukter iht. program 
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Dyktig, norsk foredragsholder/reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Drikkevarer 
 • Valgfrie utflukter (kan kun bestilles om bord) 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Visum til Russland
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å gi tips til de lokale guidene og sjåførene på utfluktene, totalt cirka 25 euro pr. person. Reiselederen vil påta seg å samle inn og fordele tips til guidene og sjåførene, så du har minst mulig bryderi med dette.

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum til Russland. Elite Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. I god tid før avreise sender vi ut informasjon om hvordan du går frem i søknadsprosessen. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise.

Valgfrie utflukter
De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Det tas forbehold om hvilke valgfrie utflukter som tilbys i løpet av cruiset. Endelig oversikt over valgfrie utflukter blir opplyst om bord.

Lugarer

Lugarer

MS Kandinsky har totalt 102 lugarer – alle er utvendige med vindu som kan åpnes. Det er et promenadedekk på utsiden av lugarene. Generelt er lugarene på russiske elvecruiseskip små og enkelt innredet. Alle lugarene har bad med dusj, hårtørrer, minisafe, TV, radio og individuell klimakontroll. Spenningen om bord er 220V.

 • Standardlugar, Main Deck og Upper Deck: 8–9 m². To separate senger
 • Juniorsuite, Upper Deck og Boat Deck: 19 m². Smal dobbeltseng.
 • Enkeltlugar, Boat Deck: 7 m²
 • Standard dobbeltlugar
 • Standard dobbeltlugar
 • Standard dobbeltlugar
 • Enkeltlugar
 • Juniorsuite
 • Juniorsuite
 • Bad, juniorsuite

Reiseleder

Morten Strand
Foredragsholder/reiseleder

Morten Strand har reist verden rundt som utenriksjournalist- og kommentator i snart 40 år, de aller fleste av dem i Dagbladet. Hans første møte med det mystiske Russland var som 13-årig skoleelev, og snaue ti år senere var han tilbake, som student ved Moskva stats-universitet. Morten har vært EU-korrespondent, og Russland-korrespondent, og han har skrevet bøkene St. Petersburghistorier, og Ukraina, grenselandet mellom øst og vest. Morten deler gjerne historien og historiene fra de stedene han kjenner best med andre reiseglade. Han bor deler av året i sin leilighet i St. Petersburg.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo