Skip to main content

Tre land langs Rhinen med MS Leonora

Slott langs Rhinen Øvre mellomrhindalen
Petite France, Strasbourg
Strasbourg
Strasbourg
Heidelberg
Heidelberg
Mannheim slott
Rüdesheim
Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Boppard
Boppard
Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam


Vi seiler på Rhinen, fra Strasbourg til Amsterdam, og får oppleve tre land på vår ferd; Frankrike, Tyskland og Nederland. Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Underveis kan du blant annet oppleve Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France, den gamle universitetsbyen Heidelberg og den mektige Kölnerdomen. Mens vi glir forbi små byer og vakre landskap, nyter vi livet om bord på det populære førsteklasses skipet MS Leonora.

 

Høydepunkter

 • Gamlebyen, La Petite France, i Strasbourg
 • Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Rhindalen
 • Köln med Kölnerdomen
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, tirsdag 23. mai: Stavanger – Strasbourg

  Du møter Elite Travels reiseleder på Stavanger lufthavn. Sammen flyr vi via Amsterdam til Basel med KLM. Videre med buss til Strasbourg. Kjøreturen tar cirka 1,5 time. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets cruisesjef, som går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 2, onsdag 24. mai: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av Strasbourg renner elven Ill og danner øya Grand Île. Her ligger den historiske bykjernen og de fleste av byens severdigheter. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningene til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Om morgenen skal vi på byrundtur i Strasbourg. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor rundturen fortsetter til fots og med båt på kanalene og de små elvene rundt Grand Île. Det blir tid til å spasere en tur på egen hånd også. Ta gjerne en pause på en av utendørskafeene på plassen foran den imponerende katedralen.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. I kveld inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Kvelden avsluttes med musikk og dans i salongen. Rundt midnatt kommer vi til Mannheim, hvor vi ligger i ro resten av natten.

  Strasbourg
 • Dag 3, torsdag 25. mai: Mannheim – utflukt til Heidelberg

  Mannheim er utgangspunktet for en halvdagsutflukt til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. På en høyde rett ovenfor byen ligger ruinene av Heidelberg slott. Besøket i Heidelberg foregår på egen hånd, eller du kan rusle sammen med reiselederen. Bussen setter oss av på Neckarmüntz Platz, nær den gamle bydelen, og herfra er det lett å orientere seg i den kompakte bykjernen. En tur opp til Heidelberg slott anbefales. Det går en kabelbane fra sentrum direkte opp til slottet.

  Om ettermiddagen kan du utforske Mannheim på egen hånd. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Heidelberg
 • Dag 4, fredag 26. mai: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Boppard

  I dag våkner vi opp i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Vi blir med reiselederen på en tur med taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal, som byr på fantastisk utsikt over byen og elven. Deretter spaserer vi gjennom den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du ta en pause og smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer Kaffee. De som ønsker kan besøke Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin unike samling av selvspillende instrumenter.

  Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter.

  Ved 15-tiden kommer vi til den lille vinbyen Boppard, hvor vi ligger i ro til midnatt. For to tusen år siden var Boppard en viktig romersk bosetning. I våre dager er byen en populær turistdestinasjon, ikke minst på grunn av vindistriktet vi nå befinner oss i. I sentrum av byen er det anlagt en fin promenade langs elven. De som ønsker, kan ta en tur i land før eller etter middag.

  Rüdesheim
 • Dag 5, lørdag 27. mai: Köln

  Skipet seiler videre om natten og tidlig om morgenen ankommer vi Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter frokost tar reiselederen oss med på en spasertur gjennom Altstadt til byens berømte katedral. Om ettermiddagen har du god tid til å utforske byen videre på egen hånd. Kanskje det frister å besøke handlegater i sentrum, eller en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Cruiset fortsetter tidlig om kvelden. I kveld er det kapteinens festmiddag etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Köln
 • Dag 6, søndag 28. mai: Amsterdam

  Vi nyter en avslappende morgen om bord mens vi seiler på elver og kanaler gjennom det flate nederlandske landskapet. Ved lunsjtid ankommer vi cruisets siste havn, Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost blir vi med på en kanalbåttur gjennom den historiske bykjernen. Det blir også tid til å rusle litt rundt i sentrum på egen hånd.

  Skipet ligger ved kai over natten.

  Amsterdam
 • Dag 7, mandag 29. mai: Amsterdam – Stavanger

  Etter en tidlig frokost tar vi farvel med MS Leonora og kjører til flyplassen. Fra Amsterdam flyr vi direkte tilbake til Stavanger med KLM.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Standard lugar på Ms Leonora dobbeltsengStandardlugar med fransk balkong

Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m2.

 

 • Dobbeltseng i standardlugar på hoveddekk. Standardlugar, hoveddekk
 • Dobbeltseng og skrivebord på standardlugar. Vask og speil på baderom.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Skrivebord og dobbeltseng på standardlugar. Utsikt gjennom store vinduer.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Dusj, toalett og vask på suite på Leonora.Bad, suite
 • Dobbeltseng, sofagruppe og skrivebord på Leonora. Utsikt gjennom store vinduer. Suite, øvre dekk
 • Kart over ulike romkategorier på MS Leonora.Deckplan

Priser

Dekk Pris 
Hoveddekk 17 590
Midtdekk 18 790
Øvre dekk 19 590
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel) 21 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar 


Tillegg for enkeltlugar*: kr 4400
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar
 

Alt dette er inkludert

 • Fly Stavanger–Basel/Amsterdam–Stavanger med KLM
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Seks netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink  
 • Utflukter iht. program med Elite Travels reiseleder 
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til besetningen

 

Drikkepakke
Stor drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag, totalt 48 euro pr. person.

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo