Skip to main content

Tre land langs Rhinen

La Petite France, Strasbourg
Heidelberg
Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Strasbourg
Place Kleber, Strasbourg
Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Deutches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Utsikt over Koblenz fra Ehrenbreitstein-festningen
Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam
Floriade Expo
MS River Diamond 4*+
MS River Diamond, salong
MS River Diamond, lugar


Vi seiler på Rhinen og får oppleve tre land på vår ferd; Tyskland, Frankrike og Nederland. Reisen starter i Gutenbergs by, Mainz, og ender i sjarmerende Amsterdam. Underveis får du blant annet oppleve den gamle universitetsbyen Heidelberg, Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France, vinbyen Rüdesheim og den mektige Kölnerdomen. Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Om bord på vårt førsteklasses skip, MS River Diamond, nyter vi det gode liv med god mat og høy komfort.
 

Høydepunkter

 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Vinbyen Rüdesheim
 • UNESCO-vernede Rhindalen
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Köln med den mektige Kölnerdomen
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, søndag 19. juni: Oslo – Frankfurt – Mainz

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss til Mainz, hvor MS River Diamond venter. Kjøreturen tar cirka en halvtime. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet. På museet, som bæres hans navn, kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa. Severdighetene i Mainz omfatter den velholdte gamlebyen, bytårnet Eisenturm fra middelalderen, domkirken St. Martin og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. De som ønsker, kan rusle en tur til gamlebyen eller langs elvepromenaden etter at vi har sjekket inn. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Gamlebyen i Mainz
 • Dag 2, mandag 20. juni: Mannheim

  Tidlig om morgenen kommer vi til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en viktig industri- og universitetsby, og en av Tysklands største innenlandshavner. Etter at byen ble lagt i ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble bykjernen gjenoppbygd med gater anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Sentralt i byen ligger også det imponerende Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet.

  Mannheim er utgangspunkt for en halvdagsutflukt til Heidelberg*, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg ligger ved Neckar, en halvtimes kjøretur fra Mannheim. Besøket i Heidelberg starter med en omvisning i byens slott, som ligger på en høyde rett ovenfor sentrum. Slottet er bygget i flere ulike arkitektoniske stilarter, og i slottskjelleren får vi se verdens største vintønne som rommer over 220 000 liter vin. Rundturen fortsetter med en byvandring i den sjarmerende gamlebyen. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kan du dra på oppdagelsesferd i Mannheim på egen hånd eller sammen med reiselederen. Skipet seiler videre om kvelden.

  Heidelberg
 • Dag 3, tirsdag 21. juni: Strasbourg (Kehl)

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace, men har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av byen renner elven Ill og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens berømte bygninger befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske katedralen, også kjent for sitt vakkert utsmykkede astronomiske ur. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, kjent for sine godt bevarte brosteinsgater og bindingsverkshus fra 1500- til 1600-tallet. Byen har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Strasbourg ligger på vestsiden av Rhinen, i et område der elven danner grensen mellom Frankrike og Tyskland. Vi legger vi til kai i den lille tyske byen, Kehl, på østbredden av elven. Kehl og Strasbourg er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til sentrum av Strasbourg. Om morgenen kan du utforske Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ta en rusletur i de hyggelige gågatene og la deg friste av franske delikatesser, eller ta en pause på en av kafeene foran katedralen og se på folkelivet. Etter lunsj får vi muligheten til å bli bedre kjent med Strasbourg på en byrundtur* med buss og båt. Fra skipet blir vi kjørt med buss til sentrum, hvor utflukten fortsetter med båt på kanalene og de små elvene ved Grand île. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gamle bydelen og bindingsverkshusene i La Petite France. Etter båtturen blir det tid til å spasere litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Strasbourg
 • Dag 4, onsdag 22. juni: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  I dag skal vi besøk to byer, samt seile på en av de vakreste strekningene langs Rhinen. Første stopp er den sjarmerende lille vinbyen Rüdesheim. Etter frokost kan vi bli med på en utflukt* med et lite turisttog som kjører en runde gjennom vinmarkene før vi kommer til sentrum av byen. Her blir det besøk hos en lokal vinhandler, som inviterer på vinsmaking. De som ønsker, blir kjørt tilbake til kaien med minitoget. Velger du i stedet å rusle tilbake på egen hånd, anbefaler vi at du tar turen innom den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Et must når man er i Rüdesheim!

  Midt på dagen seiler skipet videre. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og gjerne kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her den unge jomfruen Lorelei sang så vakkert at hun lokket skipene til å gå på grunn.

  Om ettermiddagen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Det tilbys en valgfri byvandring i Koblenz før middag. Alternativt kan du oppleve Koblenz på egen hånd. På den andre siden av Rhinen ligger den imponerende Ehrenbreitstein-festningen på en høyde 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Den enkleste måten å komme opp til festningen er med taubanen som går tvers over elven. Både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over Koblenz og samløpet av Rhinen og Mosel. Cruiset fortsetter etter midnatt.

  Rüdesheim
 • Dag 5, torsdag 23. juni: Köln

  Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Vi ankommer Köln tidlig om morgenen og har hele dagen til å utforske byen. Etter frokost er det byvandring* med lokalguide gjennom Altstadt. Turen ender ved Kölnerdomen, og de som vil kan ta en tur inn i den berømte katedralen før vi rusler tilbake til skipet for lunsj. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Köln er kjent for sine mange shoppinggater, men kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Skipet seiler videre ved midnatt, så de som ønsker kan også ta en kveldstur i land etter middag.

  Köln
 • Dag 6, fredag 24. juni: Arnhem

  Vi nyter en rolig morgen om bord mens seilasen fortsetter nordover. I løpet av morgenen krysser vi grensen til Nederland før vi midt på dagen komme til Arnhem, hovedstaden i den nederlandske provinsen Gelderland. Arnhem er kanskje best kjent som åsted for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Offensiven begynte den 17. september 1944 og formålet var å sikre alliert kontroll over den viktige Rhinbroen ved Arnhem. Polske og britiske fallskjermsoldater ble droppet bak de tyske linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten. Den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken og filmen «A Bridge Too Far». Arnhem er i våre dager en fredelig, mellomstor by, som med flid er bygget opp igjen etter krigens ødeleggelser. Også broen over Rhinen er gjenoppbygget. Den heter i dag John Frost-broen, til minne om den britiske oberstløytnanten som erobret den i 1944. Det er et minnesmerke over slaget ved broen. Sentrum av Arnhem består i hovedsak av hyggelig gågater, men her ligger også Eusebius-kirken, som med sitt 93 meter høye tårn har dominert bybildet i mer enn fem hundre år.

  Etter lunsj kan du ta en spasertur i byen på egen hånd eller bli med på en valgfri byvandring med lokalguide. I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Arnhem - minnesmerke og John Frost-broen
 • Dag 7, lørdag 25. juni: Amsterdam

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi tidlig om morgenen til Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Nederlands største by. Takket være alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum kalles Amsterdam gjerne for Kanalbyen. Den halvmåneformede kanalringen, Grachtengordel, som omkranser bykjernen, ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost er det kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Ettermiddagen er fri til å utforske byen i eget tempo. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Floriade Expo – den store hagebruksutstillingen som kun arrangeres hvert tiende år. Hovedtemaet i år er grønne løsninger som kan bidra til at byene våre blir mer levedyktige og bærekraftige. Floriade Expo omfatter et vakkert parkanlegg, utstillinger fra rundt førti land, et imponerende drivhuskompleks og en taubane som går tvers over parken.

  Skipet ligger ved kai over natten i Amsterdam.

  Amsterdam
 • Dag 8, søndag 26. juni: Amsterdam – Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med SAS direkte tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program, for eksempel hvis det skjer uforutsette endringer i vannstanden. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, TV og aircondition.

Lugarene på hoveddekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter på 22 m² på øvre dekk med fransk balkong.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

  Pris 
Hoveddekk 14 990
Midtdekk 15 990
Øvre dekk 16 990
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel) -
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, hoveddekk 19 290
Enkeltlugar* midtdekk 20 990
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar  


Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Frankfurt/Amsterdam–Oslo med SAS 
 • Flyskatter (kr 1211 pr. des.21) 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord. Mer info under)
 • Tips til besetningen ombord, samt lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer de fem utfluktene merket med stjerne (*) i programmet:

 • Dag 2: Utflukt til Heidelberg
 • Dag 3: Byrundtur med båt i Strasbourg
 • Dag 5: Vinsmaking i Rüdesheim
 • Dag 6: Byvandring i Köln
 • Dag 7: Kanalbåttur i Amsterdam

Pris kr 1800 pr. person. Utfluktene kan kjøpes separat om bord, men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken.

I tillegg er det mulig å forhåndsbestille den valgfrie utflukten til Floriade Expo på dag 7. Utflukten varer cirka 4,5 time (inkludert kjøreturen til-fra utstillingen). Pris kr 780 pr. person.

Venter du med å kjøpe utfluktene til du er om bord, risikerer du at noen utsolgt. Alle utfluktene er med engelsktalende lokalguider. De øvrige valgfrie utfluktene nevnt i programmet kan kun bestilles om bord.

Drikkepakke
Det tilbys to ulike drikkepakker om bord:

 • Standard package: Inkluderer ubegrenset med husets vin, musserende vin, fatøl, mineralvann, juicer og alkoholfri øl på flaske. Samt flasker med vann på lugaren og te, espresso og cappuccino i baren. Gjelder i tidsrommet 09.00–24.00. Pris EUR 129,50 pr. person.
 • All-Inclusive: Inkluderer cocktails, sprit og drinker i tillegg til alt i standardpakken. 50% rabatt ved kjøp av flasker med vin fra vinlisten. Pris EUR 227,50 pr person.

Er det to personer i lugaren må begge kjøpe samme pakke. Drikkepakkene kan ikke forhåndsbestilles.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

 

Reiseleder

Ragnhild Sigurdsøn
Ragnhild Sigurdsøn er historiker med hovedfag fra universitetet i Oslo. Hun har jobbet for Byantikvaren i Oslo, vært markedssjef for Norsk Folkemuseum, daglig leder i Risør kunstsenter og kommunikasjonssjef i Grimstad kommune. Siden 1993 har Ragnhild tatt reiselederoppdrag på fritiden. Først for tyske og franske turister på Norgesferie, men de senere årene for norske grupper til Europa. Ragnhild har god kunnskap om europeisk kultur og historie, spesielt tysk, og har bodd i både Tyskland og Frankrike. Hun er stadig på søken etter mer kunnskap og innsikt, og gleder seg til å formidle den videre for å gi større forståelse og opplevelse av stedene hun tar med grupper. 

Skip

MS River Diamond
MS River Diamond er et hyggelig, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, resepsjonsområde med internett- og bibliotekhjørne, trimrom, liten...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo