Skip to main content

Tre land langs Rhinen med MS Aurora

La Petite France, Strasbourg
Katedralen i Strasbourg
La Petite France, Strasbourg
Speyer
Heidelberg
Heidelberg
Rüdesheim
Rüdesheim
Boppard
Boppard
Koblenz
Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Altstadt, Köln
Köln
Amsterdam
Amsterdam


Vi seiler på Rhinen, fra Strasbourg til Amsterdam, og får oppleve tre land på vår ferd; Frankrike, Tyskland og Nederland. Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. I løpet av cruiset kan du blant annet oppleve Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France, den gamle universitetsbyen Heidelberg, vinbyen Rüdesheim, den mektige Kölnerdomen og sjarmerende Amsterdam.  

 

Høydepunkter

 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Vinbyene Rüdesheim og Boppard
 • Den UNESCO-vernede Rhindalen
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Köln med den mektige Kölnerdomen
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Stavanger - Strasbourg

  Du møter Elite Travels reiseleder på Stavanger lufthavn. Sammen flyr vi med KLM via Amsterdam til Basel. Videre med buss til Strasbourg, hvor MS Aurora venter. Kjøreturen fra Basel til skipet tar cirka 1,5 time. Vel fremme sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner. Det blir også en presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Strasbourg over natten.

 • Dag 2: Strasbourg

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. Langs denne delen av Rhinen danner elven grensen mellom Tyskland og Frankrike. Strasbourg ligger ikke direkte ved Rhinen, men ved den lille sideelven Ill, som renner gjennom sentrum av byen og danner øya Grand Île. På Grand île finner man den historiske bykjernen og byens største severdigheter, deriblant den gotiske Notre Dame-katedralen med sitt vakkert, utsmykkede astronomiske ur. Den mest pittoreske delen av gamlebyen heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi har hele dagen til å bli bedre kjent med Strasbourg. Om morgenen tilbys det en byrundtur* med buss og til fots. Vi ser både de moderne Europa-institusjonene, Notre Dame-katedral og La Petite France. Etter lunsj kan du utforske Strasbourg videre på egen hånd. Ta en rusletur i de hyggelige gågatene og la deg friste av franske delikatesser, eller nyt en kaffe på en av kafeene foran katedralen og se på folkelivet. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Riqewihr, som ligger langs vinruten i Alsace. Utflukten inkluderer smaksprøver på den lokale vinproduksjonen.

  Ved 22-tiden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Strasbourg
 • Dag 3: Speyer og Rüdesheim

  Tidlig om morgenen kommer vi til Speyer, en av Tysklands eldste byer som spilte en viktig rolle under reformasjonen. På riksdagen i 1529 møttes kirkens ledere i Speyer for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at vestlig kristendom ble delt i to – den katolsk og den lutherske kirken. Byens mest berømte severdighet er den store Keiserdomen – et av Europas betydeligste romanske byggverk. Keiserdomen kan dateres tilbake til 1020 og i krypten er det gravlagt til sammen tolv konger, dronninger og keisere.

  Speyer er utgangspunkt for en valgfri halvdagsutflukt til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg ligger ved Neckar, en halvtimes kjøretur fra Speyer. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor sentrum. Slottet er delvis i ruiner, men besto opprinnelig av flere ulike arkitektoniske stilarter. I slottskjelleren kan man se verdens største vintønne, som har plass til over 220 000 liter vin. Etter omvisning ved slottet, forsetter utflukten til fots gjennom den historiske bykjernen.

  Ved lunsjtid må alle være tilbake om bord. Mens vi spiser forsetter cruiset nordover på Rhinen, og ved 21-tiden kommer vi til den lille vinbyen Rüdesheim. Her ligger skipet i ro her til neste dag. De som ønsker kan ta en tur i land etter middag for å besøke den smale gågaten, Drosselgasse, hvor små skjenkesteder ligger som perler på en snor. Ta en pause på en av de små tavernaene og smak på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee.

  Drosselgasse, Rüdesheim
 • Dag 4: Rüdesheim og Boppard

  Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt med Winzer Express, som er en rundtur gjennom vinmarkene i Rüdesheim med åpne vogner trukket av en traktor, etterfulgt av vinsmaking. På vei tilbake til skipet besøker vi Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin unike samling av selvspillende instrumenter.

  Vil du heller utforske byen på egen hånd anbefaler vi en tur med taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal. Her står en stor statue og utsikten over byen og vinmarkene er imponerende.
  Midt på dagen seiler skipet videre. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her Lorelei sang så vakkert at hun lokket sjøfolkene til å seile skipene på grunn.

  Om ettermiddagen kommer vi til Boppard, som for to tusen år siden var en viktig romersk bosetning. I våre dager er byen en populær turistdestinasjon, ikke minst på grunn av vindistriktet vi nå befinner oss i. Før middag kan vi ta en spasertur på den fine promenade langs elven. Skipet ligger ved kai til over midnatt.

  Utkikkspunktet Niederwald Denkmal, Rüdesheim
 • Dag 5: Koblenz

  I løpet av natten fortsetter cruiset og når vi våkner har vi kommet til Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel renner ut i Rhinen. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Skipet ligger ved kai i Koblenz hele dagen. Etter frokost kan du være med på en byvandring*. Etter lunsj tilbys en valgfri utflukt til Moseldalen og Cochem, en typisk liten vinby med smale gater og bindingsverkshus. Ovenfor byen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg Cochem er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel.

  Alternativt har du hele dagen til fri disposisjon. Ta det med ro om bord eller ta en titt på byen på egen hånd. Ønsker du et luftig overblikk, bør du besøke den store Ehrenbreitstein-festningen som ligger på høyde på den andre siden av Rhinen. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. Fra sentrum av Koblenz går det en taubane tvers over elven og opp til festningen. Både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt.

  Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Møtepunktet der Mosel og Rhinen møtes. Flere elvecruisebåter ligger ved kai på kveldstid. Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Dag 6: Köln

  Tidlig om morgenen kommer vi til Köln. Byen ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter frokost tilbys det en byvandring* med lokalguide gjennom Altstadt. Turen ender ved Kölnerdomen, og de som vil kan ta en tur inn i den berømte katedralen. Det blir også tid til å oppleve byen på egen hånd. Köln er kjent for sine mange butikker og gågater, men kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Ved 15-tiden legger skipet ut på siste etappe av cruiset. I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Köln
 • Dag 7: Amsterdam

  Etter å ha seilt gjennom hele natten legger vi til kai i Amsterdam tidlig om morgenen. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Nederlands største by. Amsterdam er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost kan du bli med på kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen.

  Om ettermiddagen kan du utforske byen i eget tempo. Amsterdam er en hyggelig by å rusle rundt i. Spaser langs kanalene, over små broer og forbi de karakteristiske smale husene. Er du kunstinteressert anbefaler vi en tur til Museumskvartalet, som ligger like utenfor kanalringen. Her finner du blant annet Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til de historiske småbyene Volendam og Zaanse Schans.

  Skipet ligger ved kai over natten i Amsterdam.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Stavanger

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr direkte fra Amsterdam tilbake til Stavanger.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert 

 • Fly Stavanger–Basel/Amsterdam–Stavanger med KLM
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomstdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utfluktspakke (4 utflukter til kr 2200)
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer (se mer info under)
 • Tips til besetningen ombord, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke (kr 2200), som inkluderer følgende fire utflukter (utfluktene som er inkludert i pakken er merket med stjerne (*) i programmet):

Dag Sted Utflukt
2 Strasbourg Byrundtur
5 Koblenz Byvandring
6 Köln Byvandring
7 Amsterdam Kanalbåttur


Utfluktene i utfluktspakken kan kjøpes separat om bord, men samlet vil prisen være høyere enn om du kjøper pakken. Venter du med å kjøpe utfluktene til du er om bord, risikerer du at noen av turene er utsolgt. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider, men Elite Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det.

De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord:

 • Dag 2: Utflukt til Riquewihr, inkludert vinsmaking
 • Dag 3: Utflukt til Heidelberg
 • Dag 4: Winzer Express i Rüdesheim
 • Dag 5: Utflukt til Cochem i Moseldalen

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

Drikkepakker
Man kan velge mellom to ulike drikkepakker. Begge gjelder i perioden 09.00–24.00. Hvis dere er to personer i lugaren, må begge velge samme drikkepakke.

 • Standard drikkepakke (kr 245 pr. person pr. natt): Inkluderer mineralvann, brus, alle typer juice, vann i glass, fatøl, alkoholfri øl og husets vin (hvit, rød og rosé) servert i glass. Drikkepakken inkluderer ikke spesialkaffe (espresso, capuccino etc.), vannflasker på utfluktene eller i lugaren, minibar.
 • Eksklusiv drikkepakke (kr 400 pr. person pr. natt): Inkluderer mineralvann, brus, alle typer juice, vann i glass, fatøl, alkoholfri øl, husets vin (hvit, rød og rosé) servert i glass, ulike kaffevarianter, musserende vin i glass, sprit, likører, whiskey, dagens cocktail (med eller uten alkohol), vannflaske på utfluktene (1 flaske 0,5 liter pr. dag) og vannflaske på lugaren (1 flaske 1,5 liter pr. lugar pr. dag). Drikkepakken inkluderer ikke vanlige cocktails fra barmenyen, Laphroaig, Glenfiddich, Lagavulin, Chivas Regal, Johnny Walker Black Lable, Cognac VSOP og drikke fra minibaren.

Lugarer

Lugarer

Aurora har totalt 73 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Det er to senger som er satt sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har to smale vinduer høyt på veggen. På midtdekk er det to lugartyper; standardlugarene ligger forut på skipet og har stort vindu som ikke kan åpnes, mens superiorlugarene ligger midtskips og har stort vindu som kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak og liten balkong med to stoler. Alle lugarene er ca. 15 m².

 • Hoveddekk
 • Standard, midtdekk
 • Superior, midtdekk
 • Balkonglugar, øvre dekk
 • Balkonglugar, øvre dekk

Skip

MS Aurora
Aurora er et hyggelig førsteklasses skip, innredet med mørkt tre og tekstiler i varme farger. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotekhjørne, resepsjon, og et velværeområd...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo