Skip to main content

Nyttårscruise på Rhinen med Viva Moments

Fyrverkeri i Koblenz
Düsseldorf
Düsseldorf
Köln
Bonn
Borgruiner og små landsbyer i Rhindalen
Gamlebyen i Mainz
Wasserturm (vanntårnet) i Mannheim
Strasbourg
Strasbourg


Nytt år, nye drømmer og nye eventyr! Avslutt 2022 med et luksuscruise på romantiske Rhinen. Reisen starter i Düsseldorf og derfra går ferden oppover Rhinen til Köln, Bonn, Koblenz, Mainz, Mannheim og Strasbourg. Nyttårsaften ligger vi ved kai i Koblenz. Vi hilser det nye året velkommen med bobler i glasset og utsikt mot nyttårsfyrverkeriet. Vårt hjem på turen er det femstjerners skipet Viva Moments, hvor både utsøkte måltider, alle drikkevarer og tips er inkludert. Ønsk det nye året velkommen, og si «Frohes neues Jahr» sammen med oss!

Høydepunkter

 • Julemarkedet i Düsseldorf
 • Kölnerdomen i Köln
 • Nyttårsaften i Koblenz
 • Øvre mellomrhindalen som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Gutenbergs by – Mainz
 • Mannheim med mulighet for utflukt til Heidelberg
 • Den pittoreske gamlebyen i Strasbourg
 • Femstjerners skip hovr både drikkevarer og tips er inkludert
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 29. desember: Oslo - Düsseldorf

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via Frankfurt til Düsseldorf. Videre med buss til kaien, hvor MS Viva Moments venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Düsseldorf ligger vakkert til ved Rhinen, og langs elven er det anlagt en 1,5 kilometer lang elvepromenade. Fra skipet er det gangavstand til den gamle bykjernen, Altstadt, som gjerne kalles "verdens lengste bar" på grunn av de mange barene og utestedene man finner her. Julemarkedet i Düsseldorf er også åpent i romjulen. De mange små markedsbodene strekker seg gjennom gatene og torgene i gamlebyen og selger alt fra håndverksprodukter og julepynt, til nygrillet bratwurst, ristede kastanjer og tradisjonelle tyske julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen). Kjøp en glühwein eller eierpunsch (varm eggepunsj), som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske stemningen.

  Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Skipet kaster loss etter midnatt og cruiset på Rhinen begynner.

  Julemarked med juletre i Düsseldorf. En statue av en mann på hest.Julemarkedet i Düsseldorf
 • Dag 2, fredag 30. desember: Köln og Bonn

  Om morgenen ankommer vi Köln, som ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden. Köln er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Köln er et populært stoppested for elvecruiseskipene på Rhinen. Foruten katedralen er det en rekke flotte kirker og middelalderbygninger i Altstadt, deriblant rådhuset fra 1100-tallet som sies å være det eldste i Tyskland. Moderne Köln har en liberal livsglede og kultur. Köln er kjent for sine mange shoppinggater, men kanskje det frister mer å besøke en av ølstuene i altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Ved 16-tiden fortsetter seilasen sørover på Rhinen, og bare noen få timer senere kommer vi til Bonn. Her skal vi ligge i ro til i morgen tidlig. Før den tyske gjenforeningen var Bonn hovedstad i Vest-Tyskland. Gamlebyen er vakker og velholdt. Her ligger blant annet barndomshjemmet til Ludwig van Beethoven, som nå er museum. Ved Marktplatz ligger rådhuset fra 1700-tallet og den sen-romanske domkirken, som ble påbegynt på 1000–tallet. Kurfyrstens slott huser i dag universitetet, og ligger ved den kjente parken Hofgarten. De som ønsker, kan ta en rusletur i byen før eller etter middag.

  Köln
 • Dag 3, lørdag 31. desember: Koblenz

  Tidlig om morgenen forlater vi Bonn og seiler videre oppover elven. Ved lunsjtid ankommer vi
  Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Om ettermiddagen har du god tid til å utforske gamlebyen i Koblenz på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.

  I kveld er det nyttårsaften og skipets kjøkkensjef har satt sammen en utsøkt nyttårsmeny for oss. Ved midnatt samles vi på toppdekket for å ønske det nye året velkommen med bobler i glasset. Herfra har vi orkesterplass til de opplyste bygningen langs elven og nyttårsfyrverkeriet. Festen fortsetter i salongen. Skipet ligger ved kai over natten.

  Fyrverkeri i Koblenz
 • Dag 4, søndag 1. januar: Mainz

  Etter gårsdagens feiring nyter vi en rolig formiddag om bord mens skipet seiler videre. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og gjerne kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var der her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste. Kle godt på deg og ta en tur på soldekket for å få best utsikt til de små landsbyene og det vakre landskapet vi passerer.

  Utpå ettermiddagen kommer vi til Mainz, som ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. I dag, på første nyttårsdag, vil det meste være stengt, men det er allikevel hyggelig å ta en spasertur i den historiske bykjernen, eller på den fine promenaden langs Rhinen. Mainz er fødebyen til Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, men også anerkjent som et sentralt knutepunkt for den tyske vinindustrien. Byens severdigheter omfatter middelaldertårnet Eisenturm, domkirken St. Martin og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Skipet ligger i ro i Mainz til i morgen tidlig.

  Domkirken i Mainz
 • Dag 5, mandag 2. januar: Mannheim

  Vi får nok en rolig morgen om bord før vi ankommer Mannheim ved lunsjtid. Mannheim ligger der Neckar munner ut i Rhinen, og er en av Tysklands største innenlandshavner. Etter at Mannheim ble lagt i ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble bykjernen gjenoppbygd med gater anlagt som på et sjakkbrett. Denne delen av byen kalles Quadratestadt, og her er adressene fremdeles bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Sentralt i byen, ikke så langt fra elven, ligger Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager deler av byens store universitet. Om ettermiddagen kan du utforske byen på egen hånd eller sammen med reiselederen.

  Fra Mannheim tilbys det en utflukt til den gamle universitetsbyen Heidelberg, som ligger ved Neckar en halvtimes kjøretur fra skipet. Utflukten inkluderer en byvandring i den godt bevarte gamlebyen, samt en tur med kabelbanen opp til Heidelberg slott, som ligger på en høyde ovenfor byen. Slottsområdet består av flere bygninger og ruiner i ulik arkitektonisk stil. I slottskjelleren kan man se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Retur til skipet for middag.
  Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Heidelberg
 • Dag 6, tirsdag 3. januar: Kehl/Strasbourg

  Skipet seiler videre sørover. Etter hvert kommer vi til den delen av Rhinen der elven danner grensen mellom Tyskland og Frankrike. Ved 13-tiden legger vi til kai i den lille tyske byen Kehl, som er en forstad til Strasbourg på den andre siden av elven. Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace, men har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. I sentrum av byen renner elven Ill og danner øya Grand Île hvor den historiske bykjernen og de fleste av byens severdighter befinner seg. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byens landemerke er den gotiske Notre Dame-katedralen. Gå ikke glipp av det imponerende 18 meter høye astronomiske uret inne i kirken, som i tillegg til tiden, viser månens faser, stjernenes konstellasjoner og kalendertegn. Klatrer du de 332 trinnene til utkikksplattformen på taket av kirken, blir du belønnet med fantastisk utsikt over byen. Den mest pittoreske delen av Strasbourg heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Etter lunsj kan du utforske Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Det er enkelt å komme seg fra Kehl til Strasbourg. Lokaltrikken stopper nær skipet og går direkte til Grand Île. Sentrum av Strasbourg er ikke større enn at man lett kan utforske den til fots, og en spasertur er absolutt den beste måten å oppleve byens severdigheter og unike atmosfære. La deg friste av franske delikatesser og ta en pause på en av kafeene på Place Gutenberg og se på folkelivet.

  Juletreet på Place Kléber i Strasbourg
 • Dag 7, onsdag 4. januar: Kehl/Strasbourg - Frankfurt - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar cirka to timer. Fra Frankfurt flyr vi med Lufthansa direkte tilbake til Oslo om ettermiddagen. Et innholdsrikt cruise er over, men vi har med oss mange gode minner i kofferten hjem.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Dekk 29.des.22 - 04.jan.23
Emerald Deck (hoveddekk) 15 990
Ruby Deck (midtdekk) 17 490
Diamond Deck (øvre dekk) 18 390
Juniorsuite (på forespørsel) fra 18 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, hoveddekk 18 990
Enkeltlugar*, midtdekk 20 890
*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Düsseldorf/Frankfurt–Oslo med Lufthansa
 • Flyskatter (kr 1447 pr. mars 22)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Viva All-Inclusive (se mer informasjon under)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Viva All-Inclusive inkluderer

 • Helpensjon om bord: frokostbuffé, lunsj og middag (tre-fire retters meny servert ved bordet)
 • Fleksible spisetider
 • Velkommen-ombord-cocktailselskap og kapteinens farvelmiddag
 • Drikkevarer om bord, både i restauranten og baren. Inkluderer både alkoholfrie drikkevarer (mineralvann, brus, juice, te, varm kakao og ulike kaffevarianter) og alkoholholdig drikke (musserende vin, hvitvin, rødvin, rosévin, champagne, aperol, ulike typer øl, drinker, cocktails, sprit og likører)
 • Ettermiddagste én gang i løpet av cruiset, inkludert utvalgte sandwicher, scones, makroner, muffins og eksklusive tetyper
 • Minibar på lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • En flaske musserende vin i lugar ved ombordstigning
 • Tips til mannskapet
 • Wi-Fi
 • Audio-hodetelefoner til bruk på utfluktene

 

Utflukter
Informasjon om utflukter kommer nærmere avreise.

Lugarer

Lugarer

MS Viva Moments har totalt 88 lugarer. Alle lugarene er utvendige og har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, bad med dusj, hårtørrer, skjønnhetsprodukter fra Rituals, safe, TV og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig. Standardlugarene er 16 m². På Ruby og Diamond dekk er det til sammen seks juniorsuitene(19 m²) med fransk balkong. Diamond Deck har fire suiter (24 m²) med balkong med bord og stoler.

 • Emerald Deck (hoveddekk)
 • Ruby Deck (midtdekk)
 • Ruby Deck (midtdekk)
 • Diamond Deck (øvre dekk)
 • Diamond Deck (øvre dekk)
 • Junior suite, midtdekk og øvre dekk
 • Suite. øvre dekk

Skip

MS Viva Moments
Viva Moments er et elegant femstjerners skip med en avslappende luksuriøs atmosfære, og et All-Inclusive konsept som bidrar til å gjøre reisen ekstra behagelig. Fasilitetene om bord inkluderer restaur...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo