Skip to main content

Tre land langs Rhinen

La Petite France, Strasbourg
Heidelberg
Heidelberg
La Petite France, Strasbourg
Strasbourg
Strasbourg
Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Koblenz
Koblenz
Deutches Eck i Koblenz
Köln
Altstadt i Köln
Amsterdam
Soldekket på River Diamond
Lugar, midtdekk/øvre dekk


Vi seiler på Rhinen, fra Mainz til Amsterdam, og får oppleve tre land på vår ferd; Tyskland, Frankrike og Nederland. Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Underveis kan du blant annet oppleve den gamle universitetsbyen Heidelberg, Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France, vinbyen Rüdesheim og den mektige Kölnerdomen.  

 

 • Høydepunkter
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Rhindalen
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Köln med den mektige Kölnerdomen
 • Kanalbyen Amsterdam
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt - Mainz

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Frankfurt. Videre med buss til Mainz, hvor MS River Diamond venter. Kjøreturen fra flyplassen til Mainz tar cirka en halvtime. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. Gamlebyen i Mainz er velholdt med forseggjorte bindingsverkshus og historiske kirkebygg, blant annet St. Martin-katedralen, bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bæres hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa.

  Vi kan ikke sjekke inne på skipet før tidligst kl. 15. Ankommer vi Mainz tidligere, setter vi fra oss bagasjen og blir med reiselederen på en rusletur i byen. Alternativt kan du ta en tur til gamlebyen eller langs elvepromenaden etter innsjekking. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner. Det blir også en presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Mainz
 • Dag 2: Mannheim (utflukt til Heidelberg)

  Tidlig om morgenen ankommer vi Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en viktig industri- og universitetsby, og en av Tysklands største innenlandshavner. Etter at byen ble lagt i ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble bykjernen gjenoppbygd som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger imponerende Mannheim slott, bygget i barokkstil. Det store slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager deler av byens universitet og et museum.

  Mannheim er utgangspunkt for en halvdagsutflukt til Heidelberg*, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg ligger ved Neckar, en halvtimes kjøretur fra Mannheim. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor sentrum. Slottet er bygget i flere ulike arkitektoniske stilarter, men er delvis i ruiner. I slottskjelleren får vi se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Det blir også en byvandring i den sjarmerende gamlebyen, før vi returnerer til skipet for lunsj. Om ettermiddagen er det tid til å utforske Mannheim på egen hånd. Skipet seiler videre ved 18-tiden.

  Mannheim slott
 • Dag 3: Strasbourg (Kehl)

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. Langs denne delen av Rhinen danner elven grensen mellom Tyskland og Frankrike. Strasbourg ligger ikke direkte ved Rhinen, men ved den lille sideelven Ill, som renner gjennom sentrum av byen og danner øya Grand Île. På Grand île finner man den historiske bykjernen og byens største severdigheter, deriblant den gotiske Notre Dame-katedralen med sitt vakkert utsmykkede astronomiske ur. Den mest pittoreske delen av gamlebyen heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi har hele dagen til ut utforske Strasbourg. Skipet ligger ved kai i Kehl, en liten by på den tyske siden av elven. Kehl og Strasbourg er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til sentrum av Strasbourg. Om morgenen kan du oppleve Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ta en rusletur i de hyggelige gågatene og la deg friste av franske delikatesser, eller nyt en kaffe på en av kafeene foran katedralen og se på folkelivet. Etter lunsj er det mulig å bli med på en byrundtur* og bli bedre kjent med Strasbourg. Fra skipet blir vi kjørt med buss til Grand île, hvor utflukten fortsetter med båt på kanalene og de små elvene i sentrum av byen. Vi ser også de moderne Europa-institusjonene og bindingsverkshusene i La Petite France. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Strasbourg
 • Dag 4: Rüdesheim, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  I dag skal vi besøk to byer, samt seile på en av de vakreste strekningene langs Rhinen. Første stopp er den sjarmerende lille vinbyen Rüdesheim. Etter frokost kan vi bli med på en utflukt* med et lite turisttog som kjører en runde gjennom vinmarkene før vi kommer til sentrum av byen. Her blir det vinsmaking hos en lokal vinhandler. De som ønsker, blir kjørt tilbake til kaien med minitoget. Velger du i stedet å spasere tilbake på egen hånd, anbefaler vi at du tar turen innom den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee.

  Midt på dagen seiler skipet videre. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her Lorelei sang så vakkert at hun lokket sjøfolkene til å seile skipene på grunn.

  Om ettermiddagen kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Det tilbys en valgfri byvandring i Koblenz før middag. Alternativt kan du oppleve Koblenz på egen hånd. På den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. For å komme til festningen tar man taubanen som går tvers over elven. Både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over Koblenz og Rhinen. Cruiset fortsetter etter midnatt.

  Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
 • Dag 5: Köln

  Vi ankommer Köln tidlig om morgenen og har hele dagen til å utforske byen. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det byvandring* med lokalguide gjennom Altstadt. Turen ender ved Kölnerdomen, og de som vil kan ta en tur inn i den berømte katedralen før vi rusler tilbake til skipet. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Köln er kjent for sine mange butikker og gågater, men kanskje frister det mer å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Skipet seiler videre ved midnatt, så de som ønsker kan også ta en kveldstur i land etter middag.

  Köln
 • Dag 6: Arnhem

  Vi nyter en rolig morgen om bord mens seilasen fortsetter nordover. I løpet av morgenen krysser vi grensen til Nederland før vi midt på dagen komme til Arnhem, hovedstaden i den nederlandske provinsen Gelderland. Arnhem er kanskje best kjent som åsted for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Offensiven begynte den 17. september 1944 og målet var å sikre alliert kontroll over den viktige Rhinbroen ved Arnhem. Polske og britiske fallskjermsoldater ble droppet bak de tyske linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten. Den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken og filmen «A Bridge Too Far». I våre dager er Arnhem en mellomstor fredelig by, som med flid er bygget opp igjen etter krigens ødeleggelser. Også broen over Rhinen er gjenoppbygd. Den heter i dag John Frost-broen, til minne om den britiske oberstløytnanten som erobret den i 1944. Sentrum av Arnhem består i hovedsak av hyggelig gågater. Eusebius-kirken, med sin 93 meter høye kirketårn, har dominert bybildet i mer enn fem hundre år.

  Etter lunsj kan du ta en spasertur i byen på egen hånd eller bli med på en valgfri byvandring med lokalguide. I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Arnhem - minnesmerke og John Frost-broen
 • Dag 7: Amsterdam

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi tidlig om morgenen til Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Nederlands største by. Amsterdam er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost kan du bli med på kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Ettermiddagen er fri til å utforske byen i eget tempo. Skipet ligger ved kai over natten i Amsterdam.

  Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er ikke heis om bord.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger satt sammen til en dobbeltseng, smalt bord langs veggen, en stol, TV og aircondition.

Lugarene på nedre dekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter (22 m²) på på øvre dekk med fransk balkong.

Det er ikke heis om bord.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

  14.–21. mai 17.–24. september
Nedre dekk 15 990 15 390
Midtdekk 17 290 16 590
Øvre dekk 18 190 17 490
Suite*, Øvre dekk 21 590 20 890
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. * Suitene er på forespørsel
Enkeltlugar**, nedre dekk 20 890 20 190
Enkeltlugar**, midtdekk 22 690 21 990
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugarAlt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Frankfurt/Amsterdam–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomstdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips til besetningen ombord, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer fem utflukter merket med stjerne (*) i programmet:

 • Dag 2: Utflukt til Heidelberg
 • Dag 3: Byrundtur med båt i Strasbourg
 • Dag 5: Vinsmaking i Rüdesheim
 • Dag 6: Byvandring i Köln
 • Dag 7: Kanalbåttur i Amsterdam

Utfluktene kan kjøpes separat om bord, men samlet vil prisen være høyere enn om du kjøper pakken. Venter du med å kjøpe utfluktene til du er om bord, risikerer du at noen er utsolgt. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider, men Elite Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2023

14.05OsloTre land langs Rhinen med MS River Diamond 4*+ (Mainz - Amsterdam)7Fullt15 990,-Fullt

September 2023

17.09OsloTre land langs Rhinen med MS River Diamond 4*+ (Mainz - Amsterdam)7Fullt15 390,-Fullt

Skip

MS River Diamond
MS River Diamond er et hyggelig, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, resepsjonsområde med internett- og bibliotekhjørne, trimrom, liten...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo