Skip to main content

Tre land langs Rhinen

Amsterdam
Amsterdam
Köln
Altstadt, Köln
Koblenz
Deutches Eck, Koblenz
Koblenz
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheimer kaffee
Heidelberg
Heidelberg
La Petite France, Strasbourg
Strasbourg
Strasbourg
Soldekket på River Diamond
Lugar på midtdekk/øvre dekk


Vi seiler på Rhinen, fra Amsterdam til Mainz, og får oppleve tre land på vår ferd; Nederland, Tyskland og Frankrike. Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Underveis kan du blant annet oppleve den mektige Kölnerdomen, vinbyen Rüdesheim, den gamle universitetsbyen Heidelberg og Strasbourg med den pittoreske gamlebyen La Petite France.

 

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Köln med den mektige Kölnerdomen
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Den UNESCO-vernede Rhindalen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo/Stavanger - Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på flyplassen om morgenen. Sammen flyr vi til Amsterdam. Videre med buss til kaien hvor MS River Diamond venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner. Det blir også en presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Nederlands største by er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost kan du bli med på kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Ettermiddagen er fri til å utforske byen i eget tempo. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Amsterdam
 • Dag 3: Arnhem

  Om morgenen ankommer vi Arnhem, hovedstaden i den nederlandske provinsen Gelderland. Arnhem er kanskje best kjent som åsted for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Offensiven begynte den 17. september 1944 og målet var å sikre alliert kontroll over den viktige Rhinbroen ved Arnhem. Polske og britiske fallskjermsoldater ble droppet bak de tyske linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten. Den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken og filmen «A Bridge Too Far». I våre dager er Arnhem en mellomstor fredelig by, som med flid er bygget opp igjen etter krigens ødeleggelser. Også broen over Rhinen er gjenoppbygd. Den heter i dag John Frost-broen, til minne om den britiske oberstløytnanten som erobret den i 1944. Sentrum av Arnhem består i hovedsak av hyggelig gågater. Eusebius-kirken, med sin 93 meter høye kirketårn, har dominert bybildet i mer enn fem hundre år. Etter frokost kan du ta en spasertur i byen på egen hånd eller bli med på en valgfri byvandring med lokalguide.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen gjennom det flate nederlandske landskapet. I løpet av kvelden krysser vi grensen til Tyskland.

  Arnhem - minnesmerke og John Frost-broen
 • Dag 4: Köln

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi tidlig om morgenen til Köln. Her blir skipet liggende i ro hele dagen. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det byvandring* med lokalguide gjennom Altstadt. Turen ender ved Kölnerdomen, og de som vil kan ta en tur inn i den berømte katedralen før vi rusler tilbake til skipet. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Köln er kjent for sine mange butikker og gågater, men kanskje frister det mer å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? Skipet seiler videre ved 22-tiden.

  Köln
 • Dag 5: Koblenz, Øvre mellomrhindalen og Rüdesheim

  I dag skal vi besøk to byer, samt seile på en av de vakreste strekningene langs Rhinen. Første stopp er Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Det tilbys en valgfri byvandring i Koblenz før lunsj. Alternativt kan du oppleve Koblenz på egen hånd. På den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. For å komme til festningen tar man taubanen som går tvers over elven. Både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over Koblenz og Rhinen.

  Midt på dagen seiler skipet videre. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her Lorelei sang så vakkert at hun lokket sjøfolkene til å seile skipene på grunn.

  Om kvelden kommer vi til den sjarmerende lille vinbyen Rüdesheim. Etter middag kan vi bli med på en utflukt* med et lite turisttog som kjører en runde gjennom vinmarkene før vi kommer til sentrum av byen. Her blir det vinsmaking hos en lokal vinhandler. De som ønsker, blir kjørt tilbake til kaien med minitoget. Velger du i stedet å spasere tilbake på egen hånd, anbefaler vi at du tar turen innom den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Cruiset fortsetter ved midnatt.

  Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
 • Dag 6: Mannheim (utflukt til Heidelberg)

  Om morgenen kommer vi til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en viktig industri- og universitetsby, og en av Tysklands største innenlandshavner. Etter at byen ble lagt i ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble bykjernen gjenoppbygd som rutene på et sjakkbrett. Denne delen av Mannheim kalles Quadratestadt, og her er adressene til kvartalene fremdeles bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Nær Rhinen ligger imponerende Mannheim slott, bygget i barokkstil. Det store slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager deler av byens universitet og et museum.

  Mannheim er utgangspunkt for en halvdagsutflukt til Heidelberg*, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg ligger ved Neckar, en halvtimes kjøretur fra Mannheim. Utflukten starter med en omvisning i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor sentrum. Slottet er bygget i flere ulike arkitektoniske stilarter, men er delvis i ruiner. I slottskjelleren får vi se verdens største vintønne, som rommer over 220 000 liter vin. Det blir også en byvandring i den sjarmerende gamlebyen, før vi returnerer til skipet for lunsj. Om ettermiddagen er det tid til å utforske Mannheim på egen hånd. Skipet seiler videre ved 18-tiden.

  Mannheim slott
 • Dag 7: Strasbourg (Kehl)

  Strasbourg er hovedstad i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Byen har gjennom historien vært under både tysk og fransk herredømme. Langs denne delen av Rhinen danner elven grensen mellom Tyskland og Frankrike. Strasbourg ligger ikke direkte ved Rhinen, men ved den lille sideelven Ill, som renner gjennom sentrum av byen og danner øya Grand Île. På Grand île finner man den historiske bykjernen og byens største severdigheter, deriblant den gotiske Notre Dame-katedralen med sitt vakkert utsmykkede astronomiske ur. Den mest pittoreske delen av gamlebyen heter La Petite France, og kjennetegnes av postkortvakre bindingsverkshus fra 1500- og 1600-tallet. Grand Île har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Strasbourg har også en viktig posisjon i dagens Europa, noe de moderne bygningen til Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vitner om.

  Vi har hele dagen til ut utforske Strasbourg. Skipet ligger ved kai i Kehl, en liten by på den tyske siden av elven. Kehl og Strasbourg er knyttet sammen med flere broer, og lokaltrikken går direkte fra Kehl til sentrum av Strasbourg. Om morgenen kan du oppleve Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ta en rusletur i de hyggelige gågatene og la deg friste av franske delikatesser, eller nyt en kaffe på en av kafeene foran katedralen og se på folkelivet. Etter lunsj er det mulig å bli med på en byrundtur* og bli bedre kjent med Strasbourg. Fra skipet blir vi kjørt med buss til Grand île, hvor utflukten fortsetter med båt på kanalene og de små elvene i sentrum av byen. Vi ser også de moderne Europa-institusjonene og bindingsverkshusene i La Petite France.

  I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Strasbourg
 • Dag 8: Mainz - Frankfurt - Oslo/Stavanger

  Om morgenen ankommer vi Mainz, som ligger på vestbredden av Rhinen ved samløpet med Main – derav byens navn. Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar cirka en halvtime. Fly fra Frankfurt tilbake til Oslo eller Stavanger.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er ikke heis om bord.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger satt sammen til en dobbeltseng, smalt bord langs veggen, en stol, TV og aircondition.

Lugarene på nedre dekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter (22 m²) på på øvre dekk med fransk balkong.

Det er ikke heis om bord.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

  4.–11. juni 8.–15. oktober
Nedre dekk 15 790 15 390
Midtdekk 16 990 16 590
Øvre dekk 17 890 17 490
Suite*, Øvre dekk 21 290 20 890
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. * Suiten er på forespørsel
Enkeltlugar**, nedre dekk 20 590 20 190
Enkeltlugar**, midtdekk 22 390 21 990
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar


Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Amsterdam/Frankfurt–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomstdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips til besetningen ombord, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer fem utflukter merket med stjerne (*) i programmet:

 • Dag 2: Kanalbåttur i Amsterdam
 • Dag 3: Byvandring i Köln
 • Dag 5: Vinsmaking i Rüdesheim
 • Dag 6: Utflukt til Heidelberg
 • Dag 7: Byrundtur med båt i Strasbourg

Utfluktene kan kjøpes separat om bord, men samlet vil prisen være høyere enn om du kjøper pakken. Venter du med å kjøpe utfluktene til du er om bord, risikerer du at noen er utsolgt. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider, men Elite Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo