Skip to main content

Elvecruise «Rhinen i flammer» med MS Aurora

Rhinen i flammer
Amsterdam
Arnhem
Düsseldorf
Boppard
Oberwesel
Kaub
Utsikt over vinmarkene i Rüdesheim
Rüdesheim
Drosselgasse, Rüdesheim
Rhinen i flammer
Rhinen i flammer
Rhinen i flammer
Rhinen i flammer
Sankt Goarshausen
Sankt Goarshausen og Burg Katz
Deutches Eck i Koblenz
Koblenz
Koblenz
Altstadt i Köln
Köln


«Rhinen i flammer» er en opplevelse utenom det vanlige. Kanskje er det de klare, tidlige høstnettene som setter innbyggerne i Rhindalen i feststemning? Kanskje det er den gode vinen? Eller kanskje begge deler? Vi får oppleve «Rhinen i flammer» i Sankt Goar, i hjertet av den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen. Fra toppdekket på skipet har vi orkesterplass til lysene langs elven og middelalderborgene som lyses opp av et storslått fyrverkeri. «Rhinen i flammer» er høydepunktet på dette unike cruiset, hvor vi også besøker Amsterdam, Arnhem, Düsseldorf, Boppard, Rüdesheim, Koblenz og Köln.
 

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Arnhem – kjent fra slaget om Rhinbroen under andre verdenskrig
 • Gamlebyen i Düsseldorf
 • Vinbyene Boppard og Rüdesheim
 • Den UNESCO-vernede Rhindalen
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Den majestetiske Kölnerdomen
 • Festivalen «Rhinen i flammer» i Sankt Goar
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Videre med buss til kaien hvor MS Aurora. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner. Det blir også en presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Nederlands største by er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost kan du bli med på kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Det blir også litt tid til å rusle rundt i sentrum på egen hånd.

  Ved lunsjtid må alle være tilbake om bord. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Første strekning går på kanaler og små elver i det store elvedeltaet. Tilbring ettermiddagen på soldekket eller finn en plass i salongen hvor du kan lese en bok eller bli bedre kjent med dine medpassasjerer. Sent om kvelden kommer vi til Arnhem, hvor skipet blir liggende i ro til neste dag.

  Amsterdam
 • Dag 3: Arnhem

  Arnhem er hovedstaden i den nederlandske provinsen Gelderland, men kanskje best kjent som åsted for slaget om Arnhem, en del av Operation Market Garden i sluttfasen av andre verdenskrig. Den allierte offensiven begynte den 17. september 1944 og målet var å sikre seg kontroll over den viktige broen over Rhinen. Polske og britiske fallskjermsoldater ble sluppet ned bak de fiendtlige linjene, men angrepet ble knust av tyskerne. Slaget om Arnhem blir sett på som en av de siste tyske seierne på Vestfronten. Den dramatiske historien har blitt udødeliggjort i boken og filmen «A Bridge Too Far». I våre dager er Arnhem en fredelig, mellomstor by, som med flid er bygget opp igjen etter krigens ødeleggelser. Også broen over Rhinen er gjenoppbygd. Den heter i dag John Frost-broen, til minne om den britiske oberstløytnanten som erobret den i 1944. Sentrum av Arnhem består i hovedsak av gågater. Eusebius-kirken, med sin 93 meter høye kirketårn, har dominert bybildet i mer enn fem hundre år. Etter frokost kan du ta en spasertur i byen på egen hånd eller bli med på en valgfri byvandring med lokalguide.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen gjennom det flate nederlandske landskapet før vi krysser grensen til Tyskland.

  Arnhem
 • Dag 4: Düsseldorf

  I løpet av natten kommer vi til Düsseldorf som er den nest største by i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Düsseldorf er sentrum for den tyske moteindustrien, men også kjent som en stor messeby. Sentrum ligger på østsiden av Rhinen, og langs elven er det anlagt en 1,5 kilometer lang elvepromenade. Den gamle bykjernen, Altstadt, kalles "verdens lengste bar" på grunn av de mange barene og utestedene man finner her. Altstad omfatter mange gågater, små torg og hyggelig butikker, samt det gamle rådhuset fra 1573 og den gotiske St. Lambertus-kirken, et av byens landemerker. Et lite stenkast fra gamlebyen ligger den elegante handlegaten Köningsallee, bare kalt Kö på folkemunne, hvor luksusbutikkene ligger tett i tett.

  Etter frokost kan du bli med på en byvandring* med lokalguide i Düsseldorf. Ved lunsjtid seiler skipet videre sørover og vi passerer både Köln og Tysklands tidligere hovedstad, Bonn, i løpet av kvelden. Etter midnatt ankommer vi Andernach, hvor skipet ligger ved kai resten av natten.

  Düsseldorf
 • Dag 5: Boppard

  Cruiset fortsetter tidlig om morgenen, og vi nyter en avslappende formiddag om bord. Like sør for Anderdach passerer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Vi seiler nå inn i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste. Øvre mellomrhindalen strekker seg fra Koblenz til Rüdesheim og er kjent for sitt vakre landskap. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere.

  Dagens mål er den lille vinbyen Boppard, som for to tusen år siden en viktig romersk bosetning. I våre dager er byen en populær turistdestinasjon, ikke minst på grunn av vindistriktet vi nå befinner oss i. Etter lunsj kan du bli med på en byvandring* med lokalguide, som avsluttes med vinsmaking.

  Før middag seiler vi videre med kurs for Oberwesel, hvor skipet ligger i ro over natten.

  Boppard
 • Dag 6: Oberwesel, Rüdesheim og Rhinen i flammer

  Oberwesel er en idyllisk liten by med mange bindingsverkshus og en godt bevart bymur med 16 utkikkstårn. Etter frokost tilbys det en valgfri byvandring med lokalguide i Oberwesel.

  Ved 11-tiden forsetter seilasen gjennom Øvre mellomrhindalen. Vi passerer Kaub, Sankt Goar og Loreleiklippen.

  Midt på dagen kommer vi til den lille vinbyen Rüdeshem. Etter lunsj kan du bli med på en utflukt med Winzer Express*, en tur med åpne vogner trukket av en traktor gjennom vinmarkene, etterfulgt av et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin unike samling av selvspillende instrumenter. På vei tilbake til skipet kan du ta en tar en tur innom den lille, livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor, og smake på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee.

  Ved 18-tiden seiler vi fra Rüdesheim til Sankt Goar for å delta på Rhein im Flammen (Rhinen i flammer). Festivalen arrangeres årlig i fem ulike byer langs Rhinen, på forskjellige datoer. I Sankt Goar slutter vi oss til den store paraden på elven, som består av flere titalls båter og skip. Fra toppdekket har vi orkesterplass til det idylliske landskapet som forandrer seg til et spill av flammer, lys og farger. Høydepunktet er faklene og bålene langs elvebredden, og det storslåtte fyrverkeriet som lyser opp de gamle middelalderborgene på bakketoppene i et fargerikt og magisk lys. Etter paraden seiler vi tilbake til Rüdesheim, der skipet ligger ved kai over natten.

  Oberwesel, Rüdesheim og Rhinen i flammer
 • Dag 7: Sankt Goar, Øvre mellomrhindalen og Koblenz

  Tidlig om morgenen setter vi igjen kurs mot Sankt Goar. Denne gangen skal ta en tur i land. Sankt Goar ligger på vestsiden av Rhinen, og er oppkalt etter Goar av Aquitaine, en keltisk misjonær som slo seg ned her på 500-tallet. Ovenfor den lille byen ligger Burg Rheinfels – som i våre dager er omgjort til hotell. På den andre siden av elven ligger søsterbyen Sankt Goarshausen, kjent for de to middelalderborgene Burg Katz og Burg Maus. Det tilbys en valgfri byvandring med lokalguide i Sankt Goar. Alternativt kan du ta en rusletur i den lille byen på egen hånd eller spasere opp til Burg Rheinfels, som byr på flott utsikt over dalen.

  Ved lunsjtid fortsetter cruiset og vi får igjen oppleve den vakre UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen. Noen timer senere kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. For å komme til festningen går det en taubane tvers over elven. Etter ankomst kan vi bli med på en byvandring* med lokalguide i Koblenz.

  I kveld er det kapteinens festmiddag og vi hygger oss med god mat, etterfulgt av musikk og dans i salongen. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Sankt Goar og Burg Rheinfels
 • Dag 8: Andernach og Köln

  Før frokost seiler vi fra Koblenz til Andernach. Den lille byen her flere interessante historiske byggverk, deriblant det 56 meter høye Runde Turm (Rundetårn) som sto imot angrepet fra franskmennene i 1689, Mariedom (Marie-katedralen) og den gamle kranen (Alter Krahnen) ved elvebredden. Bykjernen er omkranset av en godt bevarte bymur. Det tilbys en valgfri byvandring med lokalguide.

  Midt på dagen legger vi ut på siste etappe av cruiset, og om ettermiddagen kommer vi til Köln, Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Etter ankomst kan du bli med reiselederen på en spasertur gjennom Altstadt til Kölnerdomen. De som ønsker, kan ta en tur inn i den berømte katedralen før vi rusler tilbake til skipet.

  Skipet ligger ved kai i Köln over natten og de som ønsker kan ta en kveldstur i land etter middag. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Köln
 • Dag 9: Köln - Oslo

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen i Düsseldorf. Kjøreturen tar en knapp time. Vi flyr direkte fra Düsseldorf tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Amsterdam/Düsseldorf–Oslo
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomstdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter (mer informasjon under)
 • Drikkevarer (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Tips til besetningen ombord, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke (kr 1900) som inkluderer de fem utfluktene merket med stjerne (*) i programmet:

 • Dag 2: Kanalbåttur i Amsterdam
 • Dag 4: Byvandring i Düsseldorf
 • Dag 5: Byvandring og vinsmaking i Boppard
 • Dag 6: Winzer Express og Siegfrieds musikkabinett i Rüdesheim
 • Dag 7: Byvandring i Koblenz


Prisen på utfluktspakken gjelder ved minimum 20 deltager. Utfluktene kan kjøpes separat om bord, men venter du med å kjøpe utflukter til du er på skipet, risikerer du at noen er utsolgt. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider, men Elite Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det.

De valgfrie utfluktene som er nevnt i programmet kan kun bestilles og betales om bord:

 • Dag 3: Byvandring i Arnhem
 • Dag 6: Byvandring i Oberwesel
 • Dag 7: Byvandring i Sankt Goar
 • Dag 8: Byvandring i Andernach

 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene


Drikkepakker
Man kan velge mellom to ulike drikkepakker. Begge gjelder i perioden 09.00–24.00. Hvis dere er to personer i lugaren, må begge velge samme drikkepakke.

 • Standard drikkepakke (kr 1720 pr. person) (kr 215 pr. natt)Inkluderer mineralvann, brus, alle typer juice, vann i glass, fatøl, alkoholfri øl og husets vin (hvit, rød og rosé) servert i glass. Drikkepakken inkluderer ikke spesialkaffe (espresso, capuccino etc.), vannflasker på utfluktene eller i lugaren, minibar.
 • Eksklusiv drikkepakke (kr 2760 pr. person) (345 pr. pr. natt): Inkluderer mineralvann, brus, alle typer juice, vann i glass, fatøl, alkoholfri øl, husets vin (hvit, rød og rosé) servert i glass, ulike kaffevarianter, musserende vin i glass, sprit, likører, whiskey, dagens cocktail (med eller uten alkohol), vannflaske på utfluktene (1 flaske 0,5 liter pr. dag) og vannflaske på lugaren (1 flaske 1,5 liter pr. lugar pr. dag). Drikkepakken inkluderer ikke vanlige cocktails fra barmenyen, Laphroaig, Glenfiddich, Lagavulin, Chivas Regal, Johnny Walker Black Lable, Cognac VSOP og drikke fra minibaren.

Lugarer

Lugarer

Aurora har totalt 73 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Det er to senger som er satt sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har to smale vinduer høyt på veggen. På midtdekk er det to lugartyper; standardlugarene ligger forut på skipet og har stort vindu som ikke kan åpnes, mens superiorlugarene ligger midtskips og har stort vindu som kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak og liten balkong med to stoler. Alle lugarene er ca. 15 m².

 • Hoveddekk
 • Standard, midtdekk
 • Superior, midtdekk
 • Balkonglugar, øvre dekk
 • Balkonglugar, øvre dekk

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2023

11.09OsloElvecruise med MS Aurora og «Rhinen i flammer»
Reiseledere: Espen Hoff
8216 390,-Bestill

Skip

MS Aurora
Aurora er et hyggelig førsteklasses skip, innredet med mørkt tre og tekstiler i varme farger. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotekhjørne, resepsjon, og et velværeområd...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo