Skip to main content

Nyttårscruise i Nederland og Belgia

Amsterdam
Domtårnet i Utrecht
Utrecht
De Markthal i Rotterdam
Gent
Gent
Gravensteen-slottet, Gent
Grote Markt, Antwerpen


Seil inn i det nye året om bord på det elegante elvecruiseskipet MS Crucebelle. I løpet av cruiset får du oppleve interessante og historiske byer som Amsterdam og Utrecht i Nederland, samt Gent og Antwerpen i Belgia. Nyttårsaften ligger skipet ved kai Rotterdam. Vi hilser det nye året velkommen fra toppdekket av skipet, med bobler i glasset og utsikt mot nyttårsfyrverkeriet.


Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Utrecht, med domtårnet og en hyggelige gamleby
 • Rotterdam, kjent for sin innovative arkitektur
 • Middelalderbyen Gent med Gravensteen-borgen
 • Antwerpen, kjent for Rubensmalerier og den vakre plassen Grote Markt
 • Førsteklasses skip
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, tirsdag 28. desember: Oslo - Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om formiddagen. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam med KLM. Videre med buss til kaien hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap i salongen. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 2, onsdag 29. desember: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt ved en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom byen. Det er til sammen rundt hundre kanaler og over 1600 broer. Bykjernen, som står på UNESCOs verdensarvliste, omkranses av den halvmåneformede kanalringen, Grachtengordel. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet med blant annet Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Amsterdams kompakte sentrum gjør at byen enkelt kan utforskes til fots.

  Om morgenen kan du bli med på en valgfri byrundtur i Amsterdam. Etter lunsj er det god tid til å oppleve byen videre på egen hånd. Besøk et av museene, la deg friste av de mange butikkene i handlegatene nær Damplassen, eller ta en rusletur til det sjarmerende nabolaget De Negen Straatjes (norsk: ni små gater), som består av nettopp ni smale gater med mange hyggelige kafeer og små butikker. Skipet ligger ved kai til over midnatt, så de som ønsker kan ta en tur i land etter middag og få en smakebit på Amsterdams natteliv.

  Amsterdam
 • Dag 3, torsdag 30. desember: Utrecht

  Grytidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går sørover på Amsterdam–Rijn-kanalen. Ved frokosttid ankommer vi Utrecht, som ble grunnlagt av romerne som en militærforlegning omkring år 50 e.Kr. Sentrum ligger litt vekk fra elven og preges, i likhet med Amsterdam, av flere kanaler. Bybildet har i store trekk beholdt sin struktur og karakter fra middelalderen. Kanalen Oudegracht (gamlekanelen), som går tvers gjennom den gamle bydelen, ble bygget for over åtte hundre år siden og er av de eldste kunstige vannveiene i Nederland. I den historiske bykjernen ligger byens landemerke, det 112 meter høye domtårnet som opprinnelig var en del av St. Martin katedralen. Tårnet ble stående igjen alene etter at resten av katedralen ble ødelagt av en kraftig orkan i 1674.

  Dra på oppdagelsesferd i Utrecht på egen hånd, eller bli med på en valgfri byrundtur etter frokost. Om ettermiddagen tilbys det en valgfri utflukt til det anerkjente kunstmuseet Kröller-Müller, kjent for å ha verdens nest største samling av bilder av Vincent van Gogh. Museet har også mesterverk av andre moderne kunstnere, som Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso and Piet Mondriaan.
  Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Utrecht
 • Dag 4, fredag 31. desember: Rotterdam

  Tidlig om morgenen ankommer vi Rotterdam – Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte man i stedet å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet ble en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.

  Om formiddagen kan du bli med på en valgfri utflukt, som inkluderer både byrundtur i Rotterdam og besøk i Delft og Haag. Delft er kanskje best kjent for det vakre hvite og blå Delft-porselenet, kalt Delfts blauw (Delfts blå) som har blitt håndlaget i byen siden slutten av 1500-tallet. Det blir besøk på porselensfabrikken, hvor du får en demonstrasjon på hvordan den vakre fajansen lages. Deretter er det lunsj på en lokal restaurant, før utflukten fortsetter til Haag, sete for landets regjering, parlament og kongefamilie. Retur til skipet om ettermiddagen.

  I kveld er det nyttårsaften, og feiringen starter i skipets festpyntede restaurant hvor vi får servert en utsøkt nyttårsmeny. Etterpå blir det spilt opp til dans i salongen. Ved midnatt samles vi på dekk for å ønske det nye året velkommen med bobler i glasset. Fra toppdekket har vi orkesterplass til det imponerende nyttårsfyrverkeriet. I løpet av natten seiler skipet videre, med kurs for Belgia.

  Rotterdam
 • Dag 5, lørdag 1. januar: Gent

  Etter gårsdagens feiring nyter vi en rolig morgen om bord. Midt på dagen legger vi til kai i Gent, en viktig havneby i Belgia som ligger ved sammenløpet av Schelde og Leie. Byen er også knyttet til Schelde-munningen ved Terneuzen-kanalen, som er farbar for havgående skip. Gent vokste opp omkring to klostre som ble anlagt på 600-tallet, og senere greveborgen Gravensteen, fra 1180. Byen er gjennomskåret av kanaler og er med sine trange gater og mange godt bevarte bygninger en vakker og sjarmerende by. I den gotiske Sint Baafs-katedralen (St. Bavon) som ble fullført på 1500-tallet kan man se brødrene van Eycks berømte Gent-alter. Andre prektige byggverk er den gotiske Nikolaus-kirken med romansk portal, det romanske Stapelhuis, Belfort-tårnet fra 1300-tallet og det storslåtte rådhuset fra 1400–1600-tallet. Langs havnen ligger mange flotte gildehus og schipperhuis (skipperhus). Slottet Gravensteen, hvor grevene av Flandern i sin tid residerte, ligger fremdeles midt i byen.

  Opplev Gent på egen eller bli med på en valgfri byrundtur. Etter lunsj tilbys en valgfri utflukt til middelalderbyen Brugge. Vi seiler videre etter midnatt.

  Gent
 • Dag 6, søndag 2. januar: Antwerpen

  Vi våkner opp i Antwerpen, Belgias nest største by. I sentrum av den gamle bydelen ligger Grote Markt, byens hovedtorg, omkranset av velholdte borgerhus og rådhuset fra 1560 i italienskinspirert renessansestil. Midt på torget står den kjente Brabo-fontenen med statuen "håndkasteren" (Handwerper), som ifølge sagnet skal ha gitt byen sitt navn. Under første halvdel av 1500-tallet var Antwerpen Europas viktigste by for handel og økonomi. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom sjøveien. Antwerpen er fremdeles Belgias største havneby. Den flamske maleren Rubens (1577–1640) levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i byens katedral kan man beundre noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa.

  Vi har god til å bli bedre kjent med Antwerpen. Kanskje det frister å besøke et av byens mange museer? For eksempel Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA – det nye diamantmuseet, eller Chocolate Nation – verdens største museum dedikert belgisk sjokoladeproduksjon. Alternativt kan du bli med på en valgfri byvandring med lokalguide eller en valgfri utflukt til Belgias hovedstad Brussel.
  Ved 16-tiden setter vi kursen tilbake mot Amsterdam. Ta en tur på dekk for å beundre utsikten mot det flate vinterlandskapet, eller finn en rolig krok i salongen og les en god bok.

  Antwerpen
 • Dag 7, mandag 3. januar: Amsterdam - Oslo

  Tidlig om morgenen er vi tilbake i Amsterdam. Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr med KLM direkte tilbake til Oslo om ettermiddagen.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Dekk Pris
Standardlugar, Main Deck 12 990
Standardlugar, Front Deck 14 490
Deluxe lugar, Middle Deck 15 790
Deluxe lugar, Upper Deck 16 990
Prisen gjelder pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar*, Main Deck kr 18 990
Enkeltlugar*, Front Deck kr 21 390
Enkeltlugar* Middle Deck kr 23 890
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar  

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Amsterdam t/r med KLM
 • Flyskatter (kr 497 pr. aug.21)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Festmiddag på nyttårsaften
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Utflukter (bestilles om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Crucebelle er utvendige og har bad med dusj, TV, hårtørrer og safe. Lugarene på Main og Front Deck er på 11 m2 og har to separate senger, hvorav den ene gjøres om til sofa på dagtid. På Main Deck er det et lite vindu høyt på veggen, mens Front Deck har et vanlig vindu. Lugarene på Middle og Upper Deck er på 14 m2 og har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, samt fransk balkong.

 • Main Deck
 • Main Deck
 • Front Deck
 • Middle / Upper Deck
 • Middle / Upper Deck

Reiseleder

Olav Lühr
Olav Lühr har over femti års fartstid innen reiseliv. Han har drevet flere i hoteller på fastland Norge og på Svalbard. Videre har han hatt ulike lederstillinger i Larvik Line, Color Line, Flåm og Hurtigruten. Disse stillingen har gjort at han har arbeidet med hele Asia og Øst-Europa. Olav kjenner de fleste land i Europa svært godt fra sine mange arbeidsbesøk. Olavs morsmål er tysk og han kjenner landet meget godt. Olav er alltid i godt humør og byr på seg selv. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2021

28.12OsloNyttårscruise i Nederland og Belgia med MS Crucebelle 4*6Fullt12 990,-Fullt

Skip

MS Crucebelle 4*
MS Crucebelle er et komfortabelt og elegant førsteklasses skip. Om bord er det restaurant, salong med bar og stort soldekk med solsenger og jacuzzi. Det er heis mellom Main, Middle og Upper Deck. Wi-F...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Nystartet turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo