Skip to main content

Klassiske Rhinen

Amsterdam


Vi seiler på romantiske Rhinen fra Amsterdam til Basel får oppleve fire land på en uke; Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits. Underveis gjør vi en liten avstikker på sideelven Mosel, og vi besøker den lille pittoreske vinbyen Cochem. Rhinen har gjennom århundrene vært en viktig ferdselsåre, og danner en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Om bord på vårt førsteklasses skip, MS River Diamond, nyter vi det gode liv med utsøkt mat og høy komfort.

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Kölnerdomen
 • Cochem, Moseldalens perle
 • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
 • Naturskjønne Rhindalen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Basel – som ligger ved grensen til tre land
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Amsterdam

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam med SAS. Videre med buss til kaien hvor MS River Diamond. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, samles vi i salongen for et kort informasjonsmøte med reiselederen. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er kanskje best kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Den halvmåneformede kanalringen som omkranser bykjernen, kalles Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og etter frokost kan vi bli med på en kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Floriade Expo – den store hagebrukutstillingen som kun arrangeres hvert tiende år. Hovedtemaet i 2022 er grønne løsninger som kan bidra til at byene våre blir mer levedyktige og bærekraftige. Floriade Expo omfatter utstillinger fra rundt førti land, et vakkert parkanlegg, en taubane som går tvers over parken og et imponerende drivhuskompleks.

  Alle må være tilbake om bord til lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Første strekning går på kanaler og elver gjennom det flate nederlandske landskapet på vei mot Tyskland.

  Amsterdam
 • Dag 3: Köln

  Vi nyter en avslappende morgen om bord før vi kommer til Köln ved lunsjtid. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Om ettermiddagen er det byvandring* gjennom Altstadt som ender ved Kölnerdomen. De som ønsker, kan ta en tur inn i den berømte katedralen. Det blir også tid til å rusle litt rundt i sentrum på egen hånd. Kanskje det frister å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

  Cruiset fortsetter før middag. Ta gjerne en tur på dekk for å få med deg utsikten når vi seiler forbi Kölnerdomen – et mektig skue fra elven.

  Köln
 • Dag 4: Cochem

  I løpet av natten har vi forlatt Rhinen og seilt inn på Mosel, en av de største sideelvene til Rhinen. Her skal vi gjennom tre sluser før vi ankommer Cochem midt på dagen. Cochem, som gjerne kalles Moseldalens perle, er en sjarmerende liten by med smale gater og mange bindingsverkshus. Ovenfor byen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg Cochem er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Etter lunsj kan du utforske byen på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt med buss opp til borgen.

  Om kvelden seiler vi tilbake nedover Mosel og i løpet av natten ankommer vi Koblenz.

  Utsikt fra Mosel inn mot Cochem. En borg på toppen av en ås. Cochem
 • Dag 5: Koblenz, Øvre mellomrhindalen og Rüdesheim

  Vi våkner opp i Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. De som ønsker, kan bli med på en valgfri byvandring i Koblenz etter frokost.

  Ved ti-tiden fortsetter cruiset på Rhinen. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og gjerne kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var der her den unge kvinnen Lorelei sang så vakkert at skipene forliste.

  Tidlig kveld kommer vi til den sjarmerende lille vinbyen Rüdesheim. Etter ankomst er det utflukt* med et lite turisttog gjennom vinmarkene til hjertet av byen. Her besøker vi en lokal vinhandler som inviterer på vinsmaking. Deretter kjører minitoget oss tilbake til kaien. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til nærmere midnatt, og de som ønsker kan også ta en kveldstur i land etter middag. Vi anbefaler en tur til den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du smake på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee – en perfekt avslutning på en opplevelsesrik dag!

  Vinranker i Rüdesheim like ved Rhinen.Rüdesheim
 • Dag 6: Mannheim

  Etter å ha seilt hele natten kommer vi til Mannheim, som ligger der Neckar munner ut i Rhinen. Mannheim er en viktig industri- og universitetsby, og en av Tysklands største innenlandshavner. Da byen ble lagt in ruiner av franske tropper på 1600-tallet, ble bykjernen gjenoppbygd med gater anlagt helt regelmessig som et sjakkbrett. I denne delen av byen, som kalles Quadratestadt, betegnes kvartalene fremdeles med bokstaver og tall i stedet for gatenavn. Sentralt i byen ligger også det imponerende Mannheim slott, bygget i barokkstil. Slottet var opprinnelig residensen til kurfyrsten i Pfalz, men huser i våre dager byens universitet.

  Om morgenen kan du dra på oppdagelsesferd i Mannheim på egen hånd eller sammen med reiselederen. Etter lunsj er det utflukt til Heidelberg*, Tysklands eldste universitetsby, som ligger en halvtimes kjøretur fra Mannheim. Heidelberg ligger ved Neckar og er kjent for sitt godt bevarte historiske sentrum. Rundturen starter med et besøk i Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor sentrum. Slottet er bygget i flere ulike arkitektoniske stilarter. I slottskjelleren kan du se verdens største vintønne, som kan romme over 220 000 liter vin. Etter omvisningen i slottet er det byvandring i den sjarmerende gamlebyen. Vi returnerer til skipet for middag. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Heidelberg
 • Dag 7: Strasbourg

  Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er største by i den historiske provinsen Alsace. Den gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill. La Petite France har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988, og er svært sjarmerende med brosteinsgater, kanaler og bindingsverkshus. På samme øy ligger også byens gotiske katedral, kjent for det sitt store og vakkert utsmykkede astronomiske ur. Vi får muligheten til å bli bedre kjent med Strasbourg på byrundturen* etter frokost. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor vi fortsetter med båt på kanalene og de små elvene i sentrum. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre Dame-katedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Etter båtturen kan du spasere en tur i byen på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av kafeene foran katedralen og se på folkelivet.

  Etter lunsj legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi får en rolig ettermiddag om bord og god tid til å fordøye alle inntrykkene fra turen. I kveld er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  La Petite France, Strasbourg
 • Dag 8: Basel - Oslo

  Tidlig om morgenen kommer vi til Basel, hovedstaden i den sveitsiske kantonen Basel-Stadt. Med nærmere 170 000 innbyggere er Basel den tredje største byen i Sveits. Rhinen deler byen i to: Grossbasel («Store-Basel») sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket; Kleinbasel («Lille-Basel») nord for elven. Gamleby i Grossbasel har en godt bevart middelalderbebyggelse, samt en av Europas eldste Münster-katedraler.

  Etter frokost tar vi farvel med skipet, men før vi kjører til flyplassen tar bussen oss med på en liten byrundtur i Basel. Deretter kjører vi til flyplassen i Zurich. Kjøretiden dit er en drøy time. Vi flyr med SAS fra Zürich direkte tilbake til Oslo.

  Basel
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, TV og aircondition.

Lugarene på hoveddekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter på 22 m² på øvre dekk med fransk balkong.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

  4.–11. september
Hoveddekk 15 590
Midtdekk 16 790
Øvre dekk 17 590
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel) 20 990
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, hovedekk 19 990
Enkeltlugar* midtdekk 21 890
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar  


Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Amsterdam/Zurich–Oslo med SAS 
 • Flyskatter (kr 1036 pr. okt.21)
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Tips til besetningen (EUR 56)
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer fem utfluktene merket med stjerne (*) i programmet. Du kan velge mellom to pakker, som er nesten identiske, bortsett fra dag 2:

Utfluktspakke 1, kr 1990
Dag 2: Kanalbåttur i Amsterdam
Dag 3: Byvandring i Köln
Dag 5: Vinsmaking i Rüdesheim
Dag 6: Utflukt til Heidelberg
Dag 7: Byrundtur i Strasbourg

Utfluktspakke 2, kr 2400  
Dag 2: Floriade Expo
Dag 3: Byvandring i Köln
Dag 5: Vinsmaking i Rüdesheim
Dag 6: Utflukt til Heidelberg
Dag 7: Byrundtur i Strasbourg

Utfluktene kan alternativt kjøpes separat om bord, men samlet vil prisen være høyere enn om du kjøper pakken. Venter du med å kjøpe utfluktene til du er om bord, risikerer du at noen av de er utsolgt. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider, men Elite Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det.

Reiseleder

Kristin Clemmensen
Kristin Clemmensen har lang og variert erfaring fra reisebransjen. Hun har blant annet drevet eget reisebyrå i 25 år. Før det var hun både reiseleder og plassjef i Star Tour, samt leder for ferieavdelingen i Bennett Porsgrunn. Kristin har reist mye rundt i hele verden, både private turer og som reiseleder for små og store grupper. Hun er spesielt glad i elvecruise og har vært reiseleder på elver i Europa, samt Nilen og Mekong. Med sitt sterke samfunnsengasjement og respekt for lokale verdier, kan våre kunder se frem til å bli med en smilende reiseleder på tur, som byr mye på seg selv.

Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo