Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen

Julemarkedet ved domkirken i Köln
Pepperkaker formet som hjerter med pynt. Pepperkaker til jul
Flere elvecruisebåter på Rhinen i Düsseldorf. Mange mennesker på elvepromenaden. Elvepromenaden i Düsseldorf
Elvecruisebåt ved kai på Rhinen i Düsseldorf. Opplyst elvepromenade langs elven. Düsseldorf
En stor plass i Düsseldorf med en aveny av trær og flagg. Opplyste bygninger i bakgrunnen.Burgplatz i Düsseldorf
Koblenz
Köningswinter
Opplyst bro over Rhinen med mektige domen i Köln i bakgrunnen. Köln
Moderne bygninger ved kaien i Köln med opplyste domen i bakgrunnen.Köln
Oversikt fra luften over julemarkedet ved domkirken i Köln. Broen over Rhinen i skumringen. Julemarkedet ved domkirken i Köln
To pepperkaker hengende fra julebod på et julemarked.Pepperkaker til jul
To julegløgg glass på et bord med julepynt.Julegløgg

Alle tyske byer med respekt for seg selv har et julemarked i adventstiden. Julemarkedene, som kalles Weihnachtsmarkt eller Christkindlmarkt på tysk, ligger vanligvis på markedsplassen i den historiske bykjernen. På dette cruiset får vi oppleve de store julemarkedene i Düsseldorf og Köln. I tillegg skal vi besøke Konigswinter ved foten av Drachenfels og Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. De vakkert pyntede byene, lysene langs elven og de mange duftene og smakene av jul vil sette deg i rette stemning i førjulstiden. Vi seiler med det elegante førsteklasses skipet MS Viva Tiara, hvor både drikkevarer om bord og tips er inkludert i cruiseprisen.

Høydepunkter

 • Julemarkedet i gamlebyen i Düsseldorf
 • Julemarkedet i gamlebyen i Koblenz
 • Julemarkedet foran domkirken i Köln
 • Førsteklasses skip
 • Drikkevarer og tips inkludert i cruiseprisen
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, mandag 6. desember: Oslo - Düsseldorf

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Düsseldorf med SAS. Düsseldorf er hovedstad og nest største by i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Byen er sentrum for den tyske moteindustrien, men også kjent som en stor messeby. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, som ligger ved kai sentralt i byen. Vi kan ikke sjekke inn før ved 15-tiden, så vi setter fra oss bagasjen og blir med reiselederen på oppdagelsesferd i byen og får en første smakebit på ekte tysk førjulstemning. Düsseldorf ligger vakkert til ved Rhinen, og langs elven er det anlagt en 1,5 kilometer lang elvepromenade. Fra skipet er det gangavstand til den gamle bykjernen, Altstadt, som gjerne kalles "verdens lengste bar" på grunn av de mange barene og utestedene man finner her. I Altstadt ligger også det gamle rådhuset fra 1573 og den gotiske St. Lambertus-kirken, et av byens landemerker. På denne tiden av året strekker byens store julemarked, som egentlig består av fem ulike markeder, seg gjennom gatene og plassen i gamlebyen. De mange små markedsbodene tilbyr et stort utvalg av mat og drikke, julepynt og ulike håndverksprodukter. Populære ting å kjøpe på julemarkedene er julekrybber, Nussknacker (håndskårne nøtteknekkere), brente mandler og tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen). Kjøp en glühwein du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod og tar innover deg den magiske stemningen.
  Om ettermiddagen sjekker vi inn på skipet og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag blir vi invitert på en velkomstdrink i salongen, med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Ved midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Julemarked med juletre i Düsseldorf. En statue av en mann på hest.Julemarkedet i Düsseldorf
 • Dag 2, tirsdag 7. desember: Koblenz

  Vi seiler sørover på Rhinen og nyter en avslappende morgen og formiddag om bord. Sett deg i salongen med en god bok eller kle godt på deg og ta en tur på toppdekket for å beundre utsikten mot land og livet på elven. Rhinen er en travel vannvei, med både cruiseskip, ulike fraktskip, samt små ferger som går i skytteltrafikk mellom byer på hver sin side av elven.
  Etter lunsj kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygd og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Vi får god tid til å besøke det tradisjonsrike julemarkedet i den gamle bydelen. Markedet består av rundt hundre boder som selger alt fra håndverksprodukter og julepynt, til nygrillede bratwurst og ristede kastanjer. Glühwein hører også til på et julemarked. Den lages gjerne i flere varianter med lokalprodusert vin – både rød og hvit. Eierpunsch (varm eggepunsj) er også populært. På den andre siden av elven for gamlebyen i Koblenz, troner den imponerende Ehrenbreitstein festningen på en bakketopp med utsikt over elven og byen. Ehrenbreitstein er et av de største festningsverkene i Europa, og nå i førjulstiden er uteområdet til festningen forvandlet til en glitrende, magisk julehage med unike lys- og lydinstallasjoner. Det går en taubane tvers over Rhinen opp til festningen, og man kan kjøpe en kombibillett som inkluderer både inngangsbillett til julehagen og taubanen t/r. Cruiset fortsetter ved 23-tiden.

  Koblenz
 • Dag 3, onsdag 8. desember: Köningswinter og Köln

  I dag våker vi opp i den lille byen Königswinter, som ligger ved foten av Drachenfels (Drageklippen) som er en del av fjellkjeden Siebengebirge (De syv fjell). Drachenfels er kjent fra Richard Wagners opera Nibelungenringen, basert på det tyske heltediktet Nibelungenlied fra middelalderen. Ifølge legenden beseiret Siegfried den ildsprutende dragen, som bodde i Drachenfels, og badet i dens blod for å gjøre seg udødelig. Fra sentrum av Köningswinter er det en bratt tursti opp til borgruinene, kafeen og utkikkspunktet på toppen av Drachenfels. På en høyde nærmere sentrum ligger eventyrslottet Drachenburg, bygget på slutten av 1800-tallet. Etter frokost kan du ta en rusletur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Retur til skipet for lunsj.
  Mens vi spiser fortsetter seilasen og bare noen timer senere ankommer vi Köln, som er Tysklands fjerde største by. Köln ble grunnlagt av romerne for over to tusen år siden, og har siden utviklet seg til å bli et viktig handelssentrum og elvehavneby. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.
  Köln har hele syv julemarkeder. Det mest kjent, Weihnachtsmarkt am Dom, ligger på Roncalliplatz ved foten av den majestetiske Kölnerdomen. Midt på plassen er det et stort juletre med lyslenker som strekker seg som en stjerne fra treet. I Altstadt ligger Kölns største julemarked, Heinzels Wintermärchen, med en langstrakt kunstisbane og rundt 140 julepyntede markedsboder. Her kan du se kunsthåndverkere fra hele Europa i arbeid. Litt sør for sentrum, mot det moderne havnedistriktet Rheinauhafen og nær det populære Sjokolademuseet, ligger Hafen-Weihnachtsmarkt (Havn-julemarked) direkte på elvepromenaden. Midt i byens shoppingområde, på den store plassen Neumarkt, finner du Markt der Engel (Englemarkedet). Her er det hengt opp flere hundre lysende stjerner i trærne på plassen, som gir følelsen av å spasere under en vakker stjernehimmel.
  Begynner du å bli lei av all julestemningen, anbefaler vi at du isteden besøker en av ølhallene i Altstadt, hvor du kan smake på Kölsch, det lokale ølet. Ved midnatt legger MS Viva Tiara ut på siste etappe av cruiset.

  Mange røde juleboder sett fra luften. Plassert foran domen i Köln.Julemarked i Köln
 • Dag 4, torsdag 9. desember: Düsseldorf - Oslo

  I løpet av natten har vi kommet tilbake til Düsseldorf. Etter frokost sjekker vi ut og tar farvel med besetningen. Vi har hele formiddagen til fri disposisjon før vi må dra til flyplassen. Ta en ny tur til julemarkedet, eller kanskje en tur til Düsseldorfs mest kjente handlegate, den elegante Königsallee frister mer? Köningsallee, som bare kalles Kö på folkemunne, er kjent for sine mange luksuriøse forretninger. Om ettermiddagen kjører vi til flyplassen. Vi flyr med SAS via København tilbake til Oslo.

  En promenade langs Rhinen i Düsseldorf. I bakgrunnen ses det berømte tårnet. Elvepromenaden i Düsseldorf
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Priser

Dekk 6.–9. desember
Emerald dekk (hoveddekk) 7 990
Ruby dekk (midtdekk) 9 790
Diamond dekk (øvre dekk) 10 280

Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar

Enkeltlugar*, Emerald Deck 8 990
Enkeltlugar*, Ruby Deck 11 190

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

Prisene er basert på valutakurs pr. april 2021.

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r med SAS
 • Flyskatter (kr 1003 pr. april 21)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Tre netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer både til måltidene og i baren (vann, brus, øl, vin, kaffe og te)
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Minibar i lugaren med vann, brus og øl (daglig påfyll)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Ragnhild Sigurdsøn er historiker med hovedfag fra universitetet i Oslo. Hun har jobbet for Byantikvaren i Oslo, vært markedssjef for Norsk Folkemuseum, daglig leder i Risør kunstsenter og kommunikasjonssjef i Grimstad kommune. Siden 1993 har Ragnhild tatt reiselederoppdrag på fritiden. Først for tyske og franske turister på Norgesferie, men de senere årene for norske grupper til Europa. Ragnhild har god kunnskap om europeisk kultur og historie, spesielt tysk, og har bodd i både Tyskland og Frankrike. Hun er stadig på søken etter mer kunnskap og innsikt, og gleder seg til å formidle den videre for å gi større forståelse og opplevelse av stedene hun tar med grupper. 

Skip

MS Viva Tiara 4*+
MS Viva Tiara er nylig totalrenovert, og fremstår som et elegant førsteklasses skip med eksklusivt innredede lugarer. Majoriteten av de totalt 76 lugarene er standardlugarer som er 15 m² store. Alle l...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Nystartet turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo