Skip to main content

Julemarkedscruise på Rhinen

Julemarkedet ved domkirken i Köln
Pepperkaker formet som hjerter med pynt. Pepperkaker til jul
Flere elvecruisebåter på Rhinen i Düsseldorf. Mange mennesker på elvepromenaden. Elvepromenaden i Düsseldorf
Elvecruisebåt ved kai på Rhinen i Düsseldorf. Opplyst elvepromenade langs elven. Düsseldorf
En stor plass i Düsseldorf med en aveny av trær og flagg. Opplyste bygninger i bakgrunnen.Burgplatz i Düsseldorf
Særpreget kirke i Boppard ved Rhinen. Elven i forkant med landganger til elvecruisebåtene. Boppard
Opplyst bro over Rhinen med mektige domen i Köln i bakgrunnen. Köln
Moderne bygninger ved kaien i Köln med opplyste domen i bakgrunnen.Köln
Oversikt fra luften over julemarkedet ved domkirken i Köln. Broen over Rhinen i skumringen. Julemarkedet ved domkirken i Köln
To pepperkaker hengende fra julebod på et julemarked.Pepperkaker til jul
To julegløgg glass på et bord med julepynt.Julegløgg

Alle tyske byer med respekt for seg selv har et julemarked i adventstiden. Julemarkedene, som kalles Weihnachtsmarkt eller Christkindlmarkt på tysk, ligger vanligvis på markedsplassen i den historiske bykjernen. På dette cruiset får vi oppleve de store julemarkedene i Düsseldorf og Köln. I tillegg skal vi besøke Konigswinter ved foten av Drachenfels og den lille vinbyen Boppard. De vakkert pyntede byene, lysene langs elven og de mange duftene og smakene av jul vil sette deg i rette stemning i førjulstiden. Vi seiler med det elegante førsteklasses skipet MS Viva Tiara, hvor både drikkevarer om bord og tips er inkludert i cruiseprisen. 

Høydepunkter

 • Julemarkedet i gamlebyen i Düsseldorf
 • Vinbyen Boppard
 • Julemarkedet foran domkirken i Köln
 • Førsteklasses skip
 • Drikkevarer og tips inkludert i cruiseprisen
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, mandag 6. desember: Oslo - Düsseldorf

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Düsseldorf med SAS. Düsseldorf er hovedstad og nest største by i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Byen er sentrum for den tyske moteindustrien, men også kjent som en stor messeby. Fra flyplassen kjører vi buss til skipet, som ligger ved kai sentralt i byen. Vi kan ikke sjekke inn på skipet før ved 16-tiden, så vi setter fra oss bagasjen og blir med reiselederen på oppdagelsesferd. Düsseldorf ligger vakkert til ved Rhinen, og langs elven er det anlagt en 1,5 kilometer lang elvepromenade. Fra skipet er det gangavstand til den gamle bykjernen, Altstadt, som gjerne kalles "verdens lengste bar" på grunn av de mange barene og utestedene man finner her. I Altstadt ligger også det gamle rådhuset fra 1573 og den gotiske St. Lambertus-kirken, et av byens landemerker. På denne tiden av året strekker byens store julemarked, som egentlig består av fem ulike markeder, seg gjennom gatene og plassen i gamlebyen. De mange små markedsbodene av tre tilbyr et stort utvalg av mat og drikke, julepynt og gaver i form av håndverksprodukter. Populære ting å kjøpe på julemarkedene er julekrybber, Nussknacker (håndskårne nøtteknekkere), brente mandler og tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen). Et viktig del av julemarkedene er utvalget av glühwein, gjerne laget av lokale viner – både rød og hvit. Mange drikker også Eierpunsch (eggpunsj), en eggbasert varm drikk med alkohol. Begge deler er gode å nippe til for å holde varmen mens vi vandrer fra bod til bod og tar innover oss den magiske stemningen.

  Om ettermiddagen returnerer vi til skipet for å sjekke inn og nyte vår første middag om bord. Skipet ligger ved kai i Düsseldorf over natten, så de som ønsker kan også ta en kveldstur til julemarkedet etter middag.

  Julemarked med juletre i Düsseldorf. En statue av en mann på hest.Julemarkedet i Düsseldorf
 • Dag 2, tirsdag 7. desember: Königswinter

  Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens skipet seiler sørover. Sett deg i salongen med en god bok eller kle på deg godt og ta en tur til toppdekket for å få den beste utsikten mot land og de andre skipene som ferdes på elven. Eller kanskje du heller vil ta en tur i velværeavdelingen eller trimrommet om bord?

  Om ettermiddagen kommer vi til den lille byen Königswinter, som ligger ved foten av Drachenfels (Drageklippen) som er en del av fjellkjeden Siebengebirge (De syv fjell). Drachenfels er kjent fra Richard Wagners opera Nibelungenringen, basert på det tyske heltediktet Nibelungenlied fra middelalderen. I følge legenden beseiret Siegfried den ildsprutende dragen, som bodde i Drachenfels, og badet i dens blod for å gjøre seg udødelig. Fra sentrum av Köningswinter er det en bratt tursti opp til borgruinenen og utkikkspunktet på toppen av Drachenfels. I sommerhalvåret kan man ta Drachenfelsbahn, Tysklands eldste tannhjulbane, opp hit. På en høyde nærmere sentrum ligger eventyrslottet Drachenburg, bygget på slutten av 1800-tallet. Før middag blir vi med reiselederen på en rusletur i land, og opp til Drachenburg-slottet for de som ønsker. En tur opp hit belønnes med en flott utsikt over byen og elven. Om kvelden fortsetter cruiset.

  Et opplyst slott på kveldstid med utsikt over Königswinter.Drachenburg-slottet ved Königswinter
 • Dag 3, onsdag 8. desember: Boppard og Köln

  I dag skal vi besøk to byer. Første stopp er i den lille vinbyen Boppard, som ligger i den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen, også kalt Romantiske Rhinen. Dette området er et av de mest naturskjønne langs Rhinen, med vinmarker, små landsbyer og ruiner av middelalderborger. Boppard ligger vakkert til der Rhinen bukter seg i en skarp sving, omkranset av det anerkjente vinområdet Boppard Hamm. Selve byen er en av de mest pittoreske i Øvre mellomrhindalen, kanskje først og fremst fordi bebyggelsen langs elven og den historiske bykjernen ikke er adskilt av jernbanen, slik de er i mange av de andre byene i området. Etter ankomst tar vi en spasertur gjennom den lille byen, forbi bindingsverkshus og små tavernaer som serverer lokalproduserte vin. Kanskje blir du fristet til å kjøpe med deg en god flaske Riesling som du kan ta med hjem?

  Midt på dagen fortsetter cruiset, og vi nyter en rolig ettermiddag om bord mens skipet seiler tilbake nedover elven. Mens vi spiser lunsj passerer vi Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Sent om ettermiddagen ankommer Köln, som ble grunnlagt av romerne for over to tusen år siden. Köln har siden utviklet seg til å bli et viktig handelssentrum, og er nå Tysklands fjerde største by. Byens landemerke, den majestetiske Kölnerdomen, dominerer byprofilen. Under andre verdenskrig ble stor deler av gamlebyen, Altstadt, lagt i ruiner, men Kölnerdomen unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Etter krigen ble Altstadt gjenoppbygget.

  Köln har hele syv julemarkeder. Den mest kjente ligger ved Kölnerdomen og består av rundt 160 julepyntede markedsboder. Her kan du se kunsthåndverkere i arbeid, smake på glühwein som serveres i vakkert dekorerte krus eller velge mellom et stort utvalg av julegodterier og kulinariske fristelser. I tillegg til julemarkedet anbefales et besøk på en av ølhallene i Altstadt, hvor du kan smake på Kölsch, det lokale ølet. Ved 23-tiden legger MS Viva Tiara ut på siste etappe av cruiset.

  Mange røde juleboder sett fra luften. Plassert foran domen i Köln.Julemarked i Köln
 • Dag 4, torsdag 9. desember: Düsseldorf - Oslo

  I løpet av natten har skipet kommet tilbake til Düsseldorf. Etter frokost sjekker vi ut og tar farvel med besetningen. Vi har hele formiddagen til fri disposisjon i før vi må dra til flyplassen. Ta en ny tur til julemarkedet, eller kanskje en tur til Düsseldorfs mest kjente handlegate, den elegante Königsallee frister mer? Köningsallee, som bare kalles Kö på folkemunne, er kjent for sine mange luksusforretninger. Sent om ettermiddagen kjører vi til flyplassen.Vi flyr med SAS direkte fra Düsseldorf til Oslo.

  En promenade langs Rhinen i Düsseldorf. I bakgrunnen ses det berømte tårnet. Elvepromenaden i Düsseldorf
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Tiara er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, hårtørrer, safe, skjønnhetsprodukter fra Rituals, multimedia alarmklokke med lademuligheter, TV, Nespresso kaffemaskin og minibar med gratis vann, øl og mineralvann som fylles på daglig.  

Standardlugarene er cirka 15 m². På Diamond (øvre dekk) og Ruby dekk (midtdekk) har standardlugarene fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har to små vinduer høyt på veggen, som ikke kan åpnes. Juniorsuitene på Diamond dekk (19 m²) og Ruby dekk (17 m²) har også fransk balkong.

 • Dobbeltseng i standardlugar med stort speil og skrivebord. Små vinduer.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng med speil på veggen i standardlugar.Standardlugar, Emerald Deck
 • Dobbeltseng i standardlugar med utsikt mot elven. Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom og dobbeltseng på standardlugar.Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Standardlugar, Ruby/Diamond Deck
 • Baderom med dusj, toalett og vask på MS Viva Tiara. Bad, standardlugar
 • Dekksplan MS Viva Tiara

Priser

Dekk 6.–9. desember
Emerald dekk (hoveddekk) 7 990
Ruby dekk (midtdekk) 9 790
Diamond dekk (øvre dekk) 10 280

Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar

Enkeltlugar*, Emerald Deck 8 990
Enkeltlugar*, Ruby Deck 11 190

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

Prisene er basert på valutakurs pr. april 2021.

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Düsseldorf t/r med SAS
 • Flyskatter (kr 1003 pr. april 21)
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Tre netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer både til måltidene og i baren (vann, brus, øl, vin, kaffe og te)
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Minibar i lugaren med vann, brus og øl (daglig påfyll)
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Valgfrie utflukter (bestilles om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Reiseleder

Ragnhild Sigurdsøn er historiker med hovedfag fra universitetet i Oslo. Hun har jobbet for Byantikvaren i Oslo, vært markedssjef for Norsk Folkemuseum, daglig leder i Risør kunstsenter og kommunikasjonssjef i Grimstad kommune. Siden 1993 har Ragnhild tatt reiselederoppdrag på fritiden. Først for tyske og franske turister på Norgesferie, men de senere årene for norske grupper til Europa. Ragnhild har god kunnskap om europeisk kultur og historie, spesielt tysk, og har bodd i både Tyskland og Frankrike. Hun er stadig på søken etter mer kunnskap og innsikt, og gleder seg til å formidle den videre for å gi større forståelse og opplevelse av stedene hun tar med grupper. 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Desember 2021

06.12KristiansandJulemarkedscruise på Rhinen med MS Viva Tiara 4*+3Fullt9 990,-Fullt
06.12OsloJulemarkedscruise på Rhinen med MS Viva Tiara 4*+3Fullt7 990,-Fullt

Skip

MS Viva Tiara 4*+
MS Viva Tiara er nylig totalrenovert, og fremstår som et elegant førsteklasses skip med eksklusivt innredede lugarer. Majoriteten av de totalt 76 lugarene er standardlugarer som er 15 m² store. Alle l...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Nystartet turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo