Skip to main content

Magiske Egypt

Sfinksen og pyramidene i Giza
Kairo
Tutankhamons gullmaske
Giza-pyramidene
Karnak-tempelet
Karnak-tempelet
Luxor-tempelet
Sfinks-alleen foran Luxor-tempelet
Kongenes dal
Nilen
Kom Ombo-tempelet
Philae-tempelet
Aswan
Felukka nær Aswan
Abu Simbel


Kairo, Luxor, Aswan og cruise på Nilen

En reise til Egypt byr på et helt spekter av unike inntrykk og opplevelser. Her går vi på historisk grunn, omgitt av storslåtte monumenter fra oldtiden. Rundreisen kombinerer noen dager i Kairo med oldtidsmonumenter i Luxor og Aswan, og elvecruise på Nilen, verdens lengste elv. Underveis får du oppleve Giza-pyramidene – de eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer, Det egyptiske museet med skattene fra Tutankhamons grav, Karnak-tempelet i Luxor, Kongenes dal og Philae-tempelet ved Aswan. Egypt vil fascinere og imponere deg – og gi deg minner for livet.

Høydepunkter

 • Det egyptiske museet i Kairo
 • Pyramidene og sfinksen i Giza
 • Karnak- og Luxortempelet i Luxor
 • Kongenes dal nær Luxor
 • Elvecruise på Nilen fra Luxor til Aswan med femstjerners skip
 • Philae-tempelet i Aswan
 • Ettermiddagste på legendariske Old Cataract Hotel i Aswan
 • Mulighet for utflukt til Abu Simbel (mot tillegg)
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, torsdag 10. november: Oslo - Kairo

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via Frankfurt og lander i Kairo om kvelden. Ved ankomst blir vi møtt av vår lokalguide, som hjelper til med visum, passkontroll og bagasjehåndtering. Videre med buss vårt hotell, Crowne Plaza West Cairo Arkan, hvor vi skal bo tre netter. Dette er et helt nytt hotell, som ligger i et populært boligområde vest for Kairo. Hotellet har både restaurant, bar og utendørs svømmebasseng. Bussturen fra flyplassen til hotellet tar cirka 45 minutter.

  Solnedgang over Kairo og Nilen
 • Dag 2, fredag 11. november: Utflukt til Sakkara og Dahshur

  Vi starter vår spennende rundreise i Egypt med å besøke Sakkara og Dahshur, som ligger sør for Kairo. Sakkara var nekropol for Memfis, hovedstaden i oldtidens Egypt, og flere konger er begravet her. Gravstedene ligger i ørkenen, rett utenfor det frodige, grønne området langs Nilen. I Sakkara finner vi verdens eldste pyramide – trappetrinnspyramiden, oppført for over 4500 år siden av kong Djoser. Vi besøker gravkammeret til en adelsmann og ser veggmaleriene som beskriver hvordan livet artet seg to tusen år før vår tidsregning. Deretter kjører vi litt lengere sørover til Dahshur, for å se to av de største, eldste, og beste bevarte pyramidene i Egypt; Den røde pyramide og Den bøyde pyramide. Alt ble ikke perfekt på først forsøk, selv på faraos tid. Det blir anledning til å ta seg inn til gravkammeret i Den røde pyramiden. Etter felles lunsj returnerer vi til Kairo. Vi får litt tid til å slappe av på egen hånd før vi om kvelden møtes igjen for å spise velkomstmiddag på en hyggelig restaurant.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Trappetrinnspyramiden i Sakkara
 • Dag 3, lørdag 12. november: Det egyptiske museet og pyramidene i Giza

  Om morgenen skal vi besøke det Det egyptiske museet i sentrum av Kairo, alternativt nye Grand Egyptian Museum (GEM) i Giza. (Åpningen av GEM har blitt utsatt flere ganger de siste årene, men er vi heldige åpner museet i begynnelsen av november 2022.) Det egyptiske museet har verdens største samling av antikke funn og på vår vandring gjennom de store salene får vi se mange av skattene faraoene etterlot seg. To av høydepunktene er gullmasken og sarkofagen fra Tutankhamons grav, som ble funnet i Kongenes dal i 1922.

  Etter lunsj fortsetter vi vår utforskning av pyramidene, og nå er det de kjente byggverkene på Gizaplatået som står for tur. De tre store Giza-pyramidene er den eneste av antikkens syv underverker som fremdeles eksisterer. Når man står ved foten av de mektige pyramidene, er det tid til å reflekter hvor liten man er, både i størrelse og historisk perspektiv. Like nedenfor pyramidene, ligger den mystiske sfinksen.

  Kvelden er til fri disposisjon. Reiselederen organiserer felles middag for dem som ønsker å spise samlet. Det er mange kafeer og restauranter i gangavstand fra hotellet.

  Inkluderte måltider: F, L

  Pyramidene i Giza
 • Dag 4, søndag 13. november: Kairo - Luxor

  Vi får en rolig morgen på hotellet før vi blir hentet av bussen som skal kjøre oss til flyplassen. Tidlig ettermiddag flyr vi til Luxor, som i oldtiden het Teben og i perioder var hovedstad i gamle Egypt. Byen omfatter mange store og viktige antikke funn, og kalles med god grunn verdens største utendørsmuseum. Fra flyplassen i Luxor kjører vi til sentrum av byen hvor vi sjekker inn på Sonesta St. George Hotel. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon og kan nytes ved bassenget med utsikt over Nilen. Om kvelden besøker vi det opplyste Luxortempelet, som ligger i gangavstand fra hotellet. Ved inngangsporten til tempelet står det en høy obelisk i rosa granitt. Opprinnelig var det to obelisker, men den ene ble gitt i gave til Frankrike i 1829, og står i dag på Place de la Concorde i Paris. Felles middag på hotellet.

  Inkluderte måltider: F, M

  Luxor-tempelet
 • Dag 5, mandag 14. november: Kongenes dal og ombordstigning

  Luxor ligger på østsiden av Nilen. I dag skal vi besøke vestbredden, den siden av elven hvor solen går ned og som man i oldtiden betraktet som de dødes land. Her ligger byens nekropolis og Kongenes dal hvor mer enn seksti faraoer i det nye riket ble begravd for rundt 3500 år siden. De arkeologiske utgravingene i Kongenes dal har pågått i over 150 år og det har blitt gjort viktige funn også i nyere tid. Lokalguiden tar oss ned inn i to av gravene. Etterpå får vi litt tid på egen hånd og de som ønsker kan kjøpe tilleggsbillett for å besøke gravkammeret til Tutankhamon eller Sety I. På vei tilbake til Luxor ser vi Hatshepsuts gravtempel, de over tre tusen år gamle Memnonstøttene og arbeiderlandsbyen Deir el Medina, hvor arbeiderne som bygget faraoenes graver bodde.

  Før lunsj sjekker vi inn på elvecruiseskipet som skal være vårt hjem de neste dagene. Skipet ligger ved kai i Luxor over natten.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Gravkammer i Kongenes dal
 • Dag 6, tirsdag 15. november: Luxor og cruise på Nilen

  Om morgenen skal vi besøke Karnak, oldtidens største tempelkompleks. Det gedigne anlegget var hovedkultsted for riksguden Amon-Ra og ble utvidet med stadig nye bygg av ulike faraoer over en periode på nesten to tusen år. Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord mens vi seiler oppover elven. Fra soldekket har vi utsikt mot det fascinerende landskapet som er frodig og grønt nærmest vannet, men med den golde ørkenen like bak. Livet langs elven har ikke endret seg vesentlig gjennom tidene. Kvinnene vasker klær i elven, mens mennene pløyer jorden med håndkraft.

  I løpet av ettermiddagen kommer vi til Esna-slusen. Her må vi kanskje vente før vi kan passere. Vel gjennom fortsetter vi Edfu, hvor vi ligger i ro for natten.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Nilen
 • Dag 7, onsdag 16. november: Edfu - Kom Ombo - Aswan

  Etter frokost er det utflukt til Edfu-tempelet, dedikert til guden Horus. Tempelet ble bygget for rundt 2200 år siden, er regnes som et av de best bevarte i Egypt. Retur til skipet og cruiset fortsetter sørover.

  Sent om ettermiddagen ankommer vi Kom Ombo-tempelet, som ligger vakkert til ved elvebredden. Dette er et uvanlig tempel fordi det er viet to guder; krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus. Her får vi se flere krokodillemumier. Deretter fortsetter seilasen mot Aswan, med ankomst i løpet av kvelden.

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Edfu-tempelet
 • Dag 8, torsdag 17. november: Aswan

  I dag skal vi bli bedre kjent med de største severdighetene i Aswan. Vi kjører ned buss fra skipet og ser Aswan høydemning, Philae-tempelet og granittbruddet med den uferdige obelisken.

  Aswan høydemning ligger sør for byen og sto ferdig i 1970. Byggingen av demningen resultert i at verdens største kunstige innsjø, Nassersjøen, ble dannet. Flere graver og oldtidsminnesmerkene i det gamle Nubia sto i fare for oversvømmelse i området innsjøen nå ligger, og flere monumenter ble demontert og gjenoppført andre steder. Blant disse er det berømte Abu Simbel-tempelet.

  Resten av dagen er til fri disposisjon. Slapp av på skipets soldekk eller ta en tur til sentrum av Aswan. Reiselederen gir tips om hva du kan gjøre. Kanskje en handletur i basaren frister?

  Inkluderte måltider: F, L, M

  Philae-tempelet
 • Dag 9, fredag 18. november: Aswan

  Etter frokost sier vi farvel til skipet. Den siste natten skal vi bo på Mövenpick Resort Aswan, som ligger på en øy i Nilen. Båtturen fra sentrum av Aswan til hotellet tar bare noen minutter. Om morgenen vi på båttur med en felukka i Aswans vakre skjærgård. En felukka er en tradisjonell, flatbunnet seilbåt som har vært brukt på Nilen i tusener av år. Vi tar en tur i land på Kitchner Island, og spaserer gjennom den botaniske hagen. Om ettermiddagen skal vi besøke i en nubisk landsby før vi avslutter turen med tradisjonell engelsk ettermiddagste på terrassen til legendariske Old Cataract Hotel. Det var her Agatha Christie bodde og fant inspirasjon til boken «Mord på Nilen». Fra terrassen på det tradisjonsrike hotellet beundrer vi utsikten over Nilen.

  Inkluderte måltider: F, ettermiddagste

  Aswan
 • Dag 10, lørdag 19. november: Aswan - Kairo - Oslo

  Reisen nærmer seg slutten. Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen. Fra Aswan flyr vi direkte til Kairo. Videre om ettermiddagen med Lufthansa via Frankfurt, med ankomst Oslo lufthavn sent om kvelden. En eventyrlig reise er over, men med oss hjem i koffertene har vi minner for livet.

  Inkluderte måltider: F

 • Abu Simbel

  Det tilbys en frivillig halvdagsutflukt med fly til Abu Simbel (må forhåndsbestilles) på dag 8 elle 9, avhengig av ledig kapasitet på flyene. Rekkefølgen på programmet i Aswan disse to dagene kan derfor bli endret. Det kan ikke garanteres at de som velger å dra til Abu Simbel får med seg hele programmet i Aswan. Elite Travels reiseleder er ikke med på denne utflukten. Isteden blir man møtt av en engelsktalende lokalguide ved ankomst Abu Simbel. Informasjon om pris og påmelding sendes ut cirka en måned før avreise.

  Abu Simbel

Priser

Pris  
Pr. person i delt dobbeltrom/lugar 30 990
Enkeltrom/lugar 38 190


Minimum antall deltagere er 18, maksimum er 28.

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Kairo t/r med Lufthansa
 • Fly Kairo–Luxor/Aswan–Kairo
 • Flyskatter (kr 1775 pr. februar 2022)
 • Visum til Egypt
 • Tre netter på Crown Plaza West Cairo 5*
 • En natt på Sonesta St. George Hotel 5* i Luxor
 • Fire netters cruise med MS Hamees 5*
 • En natt på Mövenpick Resort Aswan 5*
 • Frokost hver dag
 • Seks lunsjer og seks middager
 • Ettermiddagste på Old Cataract Hotel
 • Transport, utflukter og aktiviteter iht. program
 • Tips til bagasjebærere, sjåfører, lokalguide og besetningen på skipet
 • Engelsktalende lokalguider
 • Kunnskapsrik reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider utover de som er nevnt over*
 • Drikkevarer
 • Frivillig utflukt til Abu Simbel
 • Reise- og avbestillingsforsikring


* Reiselederen vil organisere felles bespisning når det ikke er inkludert måltid


Hotell/skip

 • 10.–13. november: Crown Plaza West Cairo Arkan. Les mer om hotellet her.
 • 13.–14. november: Sonesta Luxor. Les mer om hotellet her.
 • 14.–18. november: MS Hamees. Les mer om skipet her.
 • 18.–19. november: Mövenpick Resort Aswan. Les mer om hotellet her.

 

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for innreise til Egypt. Passet må være maskinlesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Visum er inkludert i prisen og deles ut ved ankomst Kairo av vår lokale agent. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

 

Reiseleder

Torild Karlsen
Torild har bred erfaring fra reiselivet. Hun startet sin karriere som reiseleder i Portugal i 1982. Siden har hun bodd i seks land og hatt hele verden som tumleplass. Hun strandet i Egypt hvor hun bodde i flere år. Kairo var base for rundreiser i Egypt, Libanon, Syria og Jordan. Etter at Torild flyttet tilbake til Norge har hun jobbet med cruise, fly og som produsent av reiser hos diverse turoperatører. Torild drev sitt eget reisebyrå i 15 år. Dette ble solgt i 2015 og siden har hun jobbet som reiseleder og tatt med grupper til alle verdensdeler.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

November 2022

10.11OsloMagiske Egypt med cruise på Nilen
Reiseledere: Torild Karlsen
9Fullt30 990,-Fullt

Skip

MS Hamees
MS Hamees er et av de mest luksuriøse skipene som seiler på Nilen. Lobbyen ligger i et atrium som strekker seg gjennom tre dekk. I den komfortable salongen kan du nyte ettermiddagste, en drink før mat...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo