Skip to main content

Vårcruise i Nederland og Belgia

Amsterdam i solnedgang. Husbåter på en av kanalane gjennom byen.Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Fargerike tulipanåkre
Keukenhof
Rotterdam
Rotterdam
Grote Markt, Antwerpen
Antwerpen
Lugar, midtdekk/Øvre dekk


Møt våren i Nederland og Belgia på et cruise med det førsteklasses skipet MS River Diamond. Reisen starter og ender i Amsterdam. Derfra seiler vi på elver og kanaler gjennom det store elvedeltaet, til Rotterdam, Antwerpen og Dordrecht. Det blir mulighet for utflukt til poselensbyen Delft og de UNESCO-vernede vindmøllene i Kinderdijk. Et av høydepunktene er besøket i blomsterparken Keukenhof, kalt verdens vakreste vårhage, som på denne tiden av året er et fargerikt skue med løkblomster i alle varianter.  

Høydepunkter

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Antwerpen – Belgias nest største by
 • Dordrecht, en av Nederlands eldste byer
 • Vindmøllene i Kinderdijk
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Amsterdam

  Fly direkte til Amsterdam. Elite Travels reiselederen møter enten gruppen på flyplassen i Norge eller ved ankomst Amsterdam. Videre med buss til kaien hvor MS River Diamond venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner. Det blir også en presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai over natten i Amsterdam, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam - utflukt til Keukenhof

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. Det er omkring hundre kanaler som krysses av over 1600 broer. Den halvmåneformede kanalringen, som omkranser bykjernen, heter Grachtengordel og ble anlagt i den nederlandske gullalderen på 1600-tallet. Området innenfor kanalringen står på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor kanalringen ligger museumskvartalet, med Van Gogh-museet og Rijksmuseum, begge kjent for sine samlinger av verdensberømte, nederlandske mestre.

  Om morgenen er det kanalbåttur* gjennom den historiske bykjernen. Alternativt kan du ta beina fatt og oppleve byen på egen hånd. Etter lunsj skal vi på utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra slutten av mars til midten av mai hvert år, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre løkblomster fyller parken med en overveldende fargeprakt i alle regnbuens farger. Du får tid på egen hånd i parken og kan rusle rundt og beundre de mange kreativt anlagte blomsterbedene. Kanskje du lar deg friste til å kjøpe noen pakker med blomsterløk å ta med hjem?
  Retur til skipet for middag. Ved 22-tiden kaster River Diamond loss og cruiset begynner.

  Keukenhof
 • Dag 3: Rotterdam

  Tidlig om morgenen ankommer vi Rotterdam – Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum med en helt ny byplan. Resultatet ble en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.

  Om morgenen er det byrundtur* med buss og til fots i Rotterdam. Etter lunsj kan du utforske byen videre på egen hånd. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Delft, kanskje best kjent for det vakre hvite og blå Delft-porselenet, kalt Delfts blauw (Delfts blå) som har blitt håndlaget i byen siden slutten av 1500-tallet. Delft er også maleren Johannes Vermeers hjemby. Vermeers ble født i Delft i 1632 og regnes som en av de fremste kunstnere fra den nederlandske gullalderen. Utflukten til Delft inkluderer en byvandring med lokalguide, samt besøk på porselensfabrikken hvor du får et innblikk i hvordan den vakre fajansen lages.
  Skipet seiler videre om kvelden med kurs for Belgia.

  Markedshallen, De Markthal, i Rotterdam
 • Dag 4: Antwerpen

  Vi våkner opp i Antwerpen, som ligger ved elven Schelde, og har hele dagen til å bli bedre kjent med Belgias nest største by. I sentrum av den gamle bydelen ligger torget Grote Markt, omkranset av velholdte borgerhus og rådhuset fra 1560 i italienskinspirert renessansestil. Midt på torget står Brabo-fontenen med statuen Handwerper ("håndkasteren"), som ifølge sagnet skal ha gitt byen sitt navn. Den flamske maleren Rubens (1577–1640) levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i byens katedral kan man beundre noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa. Under første halvdel av 1500-tallet var Antwerpen Europas viktigste by for handel og økonomi. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom sjøveien. Antwerpen er fremdeles Belgias største havneby, og regnes også for å være Europas diamanthovedstad.

  Etter frokost er det byvandring*, mens ettermiddagen er til fri disposisjon. Hva med å besøke et av Antwerpens mange museer, for eksempel Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA – det nye diamantmuseet, eller Chocolate Nation – verdens største museum dedikert belgisk sjokoladeproduksjon? Cruiset fortsetter om kvelden.

  hovedtorget med fontene i AntwerpenGrote Markt i Antwerpen
 • Dag 5: Dordrecht og Kinderdijk

  Tidlig om morgenen kommer vi til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland. Dordrecht ligger på en øy der tre elver møtes, og elvekrysset her er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Etter frokost kan du ta en rusletur i land på egen hånd eller med reiselederen, eller bli med på en valgfri byvandring med lokalguide.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser seiler skipet videre og et par timer senere kommer vi til Kinderdijk, en liten landsby ved samløpet av elvene Lek og Noord. Kinderdijk er kjent for sine mange, gamle vindmøller, og er et av Nederlands mest populære turistmål. De 19 vindmøllene ved Kinderdijk ble bygd på 1700-tallet, og har siden 1997 stått på UNESCOs verdensliste. Du kan bli med på en utflukt* til vindmøllene.

  Før middag legger skipet ut på siste etappe av cruiset, og i løpet av natten er vi tilbake i Amsterdam.

  Kinderdijk
 • Dag 6: Hjemreise

  Etter frokost tar vi farvel med skipet og blir kjørt til flyplassen. Vi flyr med KLM direkte tilbake til Norge.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er ikke heis om bord.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger satt sammen til en dobbeltseng, smalt bord langs veggen, en stol, TV og aircondition.

Lugarene på nedre dekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter (22 m²) på på øvre dekk med fransk balkong.

Det er ikke heis om bord.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

  Avreise 15.04 Avreise 20.04 Avreise 25.04 
  Fly Oslo/Trondheim Fly Stavanger Fly Kristiansand Fly Oslo
Nedre dekk 12 590 14 990 13 590 13 390
Midtdekk 13 190 15 990 14 590 14 390
Øvre dekk 13 890 16 690 15 290 15 090
Suite*, Øvre dekk 14 790 17 590 16 190 15 990
Pris pr. person i delt dobbeltlugar. * Suiten er på forespørsel
 
Enkeltlugar**, nedre dekk 15 890 18 390 16 990 16 890
Enkeltlugar**, midtdekk 16 790 19 890 18 490 18 390
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

 

Alt dette er inkludert 

 • Fly fra Norge til Amsterdam t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomstdrink 
 • Utflukt til Keukenhof
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Drikkevarer (drikkepakke kan kjøpes om bord)  
 • Utfluktspakke (mer info under)
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til besetningen om bord, lokale guider og sjåfører 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som inkluderer de fire utfluktene merket med stjerne (*) i programmet: 

 • Kanalbåttur i Amsterdam
 • Byrundtur med buss og til fots i Rotterdam
 • Byvandring i Antwerpen
 • Vindmøllene i Kinderdijk

Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord (med forbehold om ledig plass), men samlet vil prisen være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider, men Elite Travels reiseleder vil være med å oversette for dem som ønsker det.

De to valgfrie utfluktene (Delft og Dordrecht), kan kun kjøpes om bord.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord (totalt 40 euro), og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

 

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

April 2023

15.04OsloVårcruise i Nederland og Belgia med River Diamond 4*+
Reiseledere: Kari Waag Wold
5Fullt12 590,-Fullt
15.04TrondheimVårcruise i Nederland og Belgia med River Diamond 4*+
Reiseledere: Kari Waag Wold
5Fullt12 590,-Fullt

Skip

MS River Diamond
MS River Diamond er et hyggelig, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, resepsjonsområde med internett- og bibliotekhjørne, trimrom, liten...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo