Skip to main content

Vincruise på Mosel og Rhinen

Utsikt fra Mosel inn mot Cochem. En borg på toppen av en ås. Cochem
Cochem
Cochem
Bernkastel-Kues
Bernkastel-Kues
Trier
Trier
Traben-Trarbach
Moseldalen
Koblenz
Koblenz
Deutches Eck, Koblenz
Ehrenbreitstein-festningen, Koblenz
Øvre mellomrhindalen
Øvre mellomrhindalen
Drosselgasse, Rüdesheim
Rüdesheim
Utkikkspunktet Niederwald Denkmal, Rüdesheim
Mainz
River Diamond


Bli med på et cruise på Mosel og Rhinen, gjennom et idyllisk landskap med vinmarker, middelalderborger og pittoreske små byer med bindingsverkshus. Cruiset starter og ender i Gutenbergs by Mainz, ved Rhinen. I Moseldalen besøker vi de små vinbyene Cochem, Bernkastel-Kues og Traben-Trarbach, samt Trier – kjent for sine godt bevarte romerske ruiner. På vår ferd tilbake til Mainz seiler vi gjennom den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen, til vinbyen Rüdesheim. Vi får oppleve både naturskjønne områder og historiske steder. I tillegg nyter vi god mat og hyggelig stemning om bord på det førsteklasses skipet MS River Diamond.

 

Høydepunkter

 • Cruise gjennom den naturskjønne Moseldalen
 • Cochem med Reicheburg-borgen
 • Gamlebyen i Bernkastel-Kues
 • Romerske ruiner i Trier
 • Vinbyen Traben-Trarbach
 • Koblenz, der Rhinen og Mosel møtes
 • Den UNESCO-vernede Øvre mellomrhindalen
 • Livlige Drosselgasse i Rüdesheim
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt - Mainz

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Frankfurt. Videre med buss til Mainz, hvor MS River Diamond venter. Kjøreturen fra flyplassen til Mainz tar cirka en halvtime. Mainz ligger på vestbredden av Rhinen, ved samløpet med Main – derav byens navn. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Før middag ønskes vi velkommen om bord av cruisedirektøren, som går igjennom skipets sikkerhetsrutiner og presenterer kapteinen og hans mannskap. Ved 18-tiden kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går nordover på Rhinen.

  St. Martin-katedralen, Mainz
 • Dag 2: Cochem

  I løpet av natten har vi seilt inn på Mosel, en av de største sideelvene til Rhinen. Her skal vi gjennom tre sluser før vi ankommer Cochem tidlig om morgenen. Cochem kalles gjerne Moseldalens perle. Ovenfor byen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Skipet ligger ved kai i Cochem til sent om kvelden. Utforsk byen på egen hånd eller bli med reiselederen på en spasertur gjennom den gamle bydelen med sine smale gater og bindingsverkshus. Er været fint frister det kanskje å sette seg på en av de hyggelige kafeene langs elven og smake på den lokale vinen? Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt med buss opp til borgen. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Cochem
 • Dag 3: Bernkastel-Kues

  Om morgenen kommer vi til Bernkastel-Kues, som opprinnelig besto av to byer, Bernkastel og Kues, på hver sin side av elven. Byene ble forent med en bro over Mosel i 1905. Ovenfor Bernkastel ligger ruinene av Landshut-borgen, bygget av erkebiskop Vinstingen i 1277, men ødelagt av brann i 1692. Den gamle bykjernen i Bernkastel er svært pittoresk med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av bindingsverkshus, fortauskafeer og gamle bygninger, deriblant rådhuset fra 1608, bygget i renessansestil. Vi har hele dagen til å la oss sjarmere av Bernkastel-Kues, før cruiset fortsetter om kvelden.

  Bernkastel-Kues
 • Dag 4: Trier

  Vi våkner opp i Trier, som ble grunnlagt av den romerske keiseren Augustus i år 16 f.Kr. Han kalte byen for Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. På 300-tallet ble Trier hovedstad i det Vest-romerske riket. Trier er det eldste erkebispesetet i Tyskland, og erkebiskopen av Trier var fra 1200-tallet keiserlig kurfyrste med kontroll over store landområder. Byens historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste takket være mange fortidsminner fra både romertiden og middelalderen. De meste kjente er byporten Porta Nigra, et romersk amfiteater fra 300-tallet, ruinene av et romersk bad og Liebfrauenkirche fra 1200-tallet. Filosofen Karl Marx, opphavsmannen til marxismen, ble født i Trier i 1818. I forbindelse med tohundreårs markeringen av hans fødsel, ble det avduket en fem meter høy statue av han i byen.

  Etter frokost er det valgfri byrundtur i Trier. Om ettermiddagen er det tid til å rusle rundt i byen i eget tempo. Etter middag begynner vi på ferden tilbake nedover Mosel.

  En bygning fra antikken som heter Porta Nigra i byen Trier.Porta Nigra i Trier
 • Dag 5: Traben-Trarbach

  I dag besøker vi vinbyen Traben-Trarbach, en annen av Tysklands dobbeltbyer som opprinnelig var to byer på hver sin side av elven. Både Traben og Trarbach ble ødelagt av store bybranner på 1800-tallet. Begge byene ble gjenoppbygd i jugendstil, og offisielt slått sammen i 1898 da de ble forbundet med en bro over Mosel. Traben-Trarbach var tidligere et sentrum for vinhandel i Moseldalen. Ta en rusletur i den lille byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Etter middag fortsetter cruiset og i løpet av kvelden og natten skal vi gjennom hele seks sluser for å komme ned på samme nivå som Rhinen.

  Traben-Trarbach
 • Dag 6: Koblenz, Øvre mellomrhindalen og Rüdesheim

  I dag skal vi besøk to byer. Første stopp er Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz ble hardt rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men har siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. På den andre siden av Rhinen ligger den store Ehrenbreitstein-festningen 118 meter over elven. Det har vært en festning her siden år 1000, men den nåværende bygningsmassen er fra begynnelsen av 1800-tallet. For å komme til festningen tar man taubanen som går tvers over elven. Både overfarten og festningen byr på fantastisk utsikt over Koblenz og Rhinen.

  Om ettermiddagen seiler skipet videre. Vi befinner oss nå i Øvre mellomrhindalen, et naturskjønt område som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene fra dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Ifølge legenden var det her Lorelei sang så vakkert at hun lokket sjøfolkene til å seile skipene på grunn.

  Om kvelden kommer vi til den lille vinbyen Rüdesheim. Vi anbefaler en liten tur i land etter middag for å besøke den livlige gågaten, Drosselgasse, hvor små kneiper og tavernaer ligger som perler på en snor. Her kan du avslutte dagen med å smake på byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee, basert på det lokale brennevinet Asbach. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

  Utsikt fra Rhinen opp mot St. Goarhausen oppe på en ås. En liten landsby i fronten.Øvre mellomrhindalen
 • Dag 7: Rüdesheim og Mainz

  Etter frokost kan vi oppleve mer av Rüdesheim. Ta taubanen opp til utkikkspunktet Niederwald Denkmal for å beundre utsikten over byen og elven. For å komme tilbake til byen kan du enten spasere gjennom vinmarkene eller returnere med taubanen. En annen severdighet er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, kjent for sin store samling av selvspillende instrumenter. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt som starter med en tur med det lille turisttoget gjennom vinmarkene, og avsluttes med vinsmaking hos en lokal vinhandler.

  Ved lunsjtid seiler skipet videre, og noen få timer senere er vi tilbake i Mainz. Vi tar en spasertur gjennom gamlebyen i Mainz før middag og ser blant annet St. Martin-katedralen, bygget i romansk stil, og den gotiske St. Stephan-kirken med glassmalerier av Marc Chagall. Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, ble født i Mainz på 1400-tallet, og på museet som bæres hans navn kan man se et eksemplar av den berømte 42-linjers bibelen, regnet som en av de aller første trykte bøkene i Europa.

  Rüdesheim og Mainz
 • Dag 8: Mainz - Frankfurt - Oslo

  Et opplevelsesrikt cruise på Mosel og Rhinen er over. Etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov.
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er ikke heis om bord.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer


MS River Diamond har totalt 85 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger satt sammen til en dobbeltseng, smalt bord langs veggen, en stol, TV og aircondition.

Lugarene på nedre dekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg fire suiter (22 m²) på på øvre dekk med fransk balkong.

Det er ikke heis om bord.

 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar, nedre dekk
 • Lugar med fransk balkong, midtdekk/øvre dekk
 • Lugar, midtdekk/øvre dekk
 • Bad, standardlugar
 • Suite, øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Priser

Dekk 7.–14. mai
Nedre dekk 15 590
Midtdekk 16 790
Øvre dekk 17 690
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Enkeltlugar*, nedre dekk 20 390
Enkeltlugar*, midtdekk 22 190
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar


Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Velkomstdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter (mer info under)
 • Drikkevarer
 • Tips til besetningen ombord, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Mer informsjon om utfluktene kommer senere.

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokalguider og sjåfører på utfluktene.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Mai 2023

07.05OsloVincruise på Mosel og Rhinen med River Diamond 4*+
Reiseledere: Olav Lühr
7Fullt15 590,-Fullt

Skip

MS River Diamond
MS River Diamond er et hyggelig, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, resepsjonsområde med internett- og bibliotekhjørne, trimrom, liten...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo