Skip to main content

Julemarkedscruise på Mosel

Julemarked i Bernkastel-Kues
To pepperkaker hengende fra julebod på et julemarked.Juleglede
Unik arkitektur på bygninger i gamlebyen i Trier. En åpen plass med statue.Gamlebyen i Cochem
Mange mennesker på julemarked i en vinkjeller. Masse julepynt til salgs.Julemarkedet i de gamle vinkjellerne i Traben-Trarbach
Særpreget arkitektur på bygninger i Bernkastel-Kues. Bernkastel-Kues
Opplyste juleboder med mange mennesker på kveldstid i Bernkastel-Kues.Julemarkedet i Bernkastel-Kues
Mange pepperkaker i form av nisser og stjerner. Pepperkaker til jul
To julegløgg glass på et bord med julepynt.Julegløgg

Julemarkedene i tyske byer har sine røtter helt tilbake til middelalderen og et besøk på markedene er en populær førjulstradisjon for mange. Bli med Elite Travel og oppleve førjulsstemningen i de pittoreske små vinbyene langs Mosel. Vi seiler gjennom et malerisk landskap med vinmarker og gamle borger på vei fra den ene julepyntede byen til den ande. Dette er en tur hvor du garantert får julestemning! 

Høydepunkter:

 • Cruise med populære skipet MS Leonora  
 • Julemarkedet i Koblenz
 • Cochem – Moseldalens perle
 • Mosel-Wein-Nachts-Markt i Traben-Trarbach  
 • Gamlebyen i Bernkastel-Kues med et av de mest stemningsfulle julemarkedene i Tyskland.  
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt - Koblenz

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Derfra videre med buss til Koblenz, hvor MS Leonora venter. Bussturen tar cirka 1,5 time. Koblenz ligger der Mosel munner ut i Rhinen og er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene. Etter at vi har sjekker vi inn og funnet oss til rette om bord, samles vi i salongen og blir ønsket velkommen om bord av skipets danske cruisesjef. Han går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Etter middag tar reiseleder oss med til det tradisjonsrike julemarkedet i den gamle bydelen. Markedet består av rundt 130 boder som selger alt fra håndverksprodukter og julepynt, til glühwein, brente mandler, nygrillede bratwurst og ristede kastanjer. Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten. 

  Møtepunktet der Mosel og Rhinen møtes. Flere elvecruisebåter ligger ved kai på kveldstid. Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Dag 2: Cochem

  Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi hygger oss om bord, mens vi nyter utsikten til det vakre landskapet med små landsbyer og majestetiske borger langs elvebredden. Etter lunsj ankommer vi Cochem, ofte kalt Moseldalens perle. På en høyde ovenfor byen troner den imponerende borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Om ettermiddagen tar vi turen inn til sentrum og spaserer gjennom de smale gatene blant bindingsverkshus og julepyntede vinstuer. Det lille julemarkedet i Cochem er like sjarmerende som byen selv. Kjøp et glass glühwein laget med lokalprodusert vin, eller la deg friste av håndverksprodukter og juledekorasjoner. Kanskje du også finner en god hvitvin du får lyst til å ta med hjem? Ønsker du å oppleve noe annet enn julemarkeder, anbefales en spasertur opp til Reichsburg, som belønnes med en fantastisk utsikt over Moseldalen.

  I kveld inviteres vi på en velkomstdrink og kanapeer i salongen, samt presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai over natten i Cochem, så de som ønsker kan ta en kveldstur i land etter middag.

  En borg på toppen av en ås i Cochem på vinterstid. Reichsburg Cochem
 • Dag 3: Traben-Trarbach

  I dag skal vi gjennom flere sluser før vi ankommer Traben-Trarbach etter lunsj. Traben-Trarbach besto opprinnelig av to byer, Traben og Trarbach, som ligger på hver sin side av elven. Både Traben og Trarbach ble utsatt for store bybranner på 1800-tallet. Byene ble gjenoppbygd i jugendstil, og offisielt slått sammen i 1898 da de ble forbundet med en bro over Mosel. I Traben-Trarbach skal vi besøke et uvanlig julemarked, Mosel-Wein-Nachts-Markt, (Mosel vin-nattmarked), som ligger i byens gamle vinkjellere. Det underjordiske julemarkedet dufter av krydder, brente mandler og diverse godsaker. Dette er en fasinerende opplevelse og vi nyter den spesielle atmosfæren mens vi smaker på lokale viner og glühwein, som selges fra de mange bodene, eller kjøpe lokale delikatesser og håndverksprodukter av høy kvalitet. Skipet blir liggende ved kai i Traben-Trarbach til neste dag.

  Julemarked inne i en borg i Traben-Trarbach.Julemarkedet i de gamle vinkjellerne i Traben-Trarbach
 • Dag 4: Bernkastel-Kues

  Mens vi nyter morgenkaffen, legger skipet ut på cruisets siste etappe. Etter lunsj ankommer vi Bernkastel-Kues – en annen av Tysklands dobbeltbyer. Bernkastel og Kues ble forent med bro over Mosel i 1905. Høyt hevet over Bernkastel ligger ruinene av Landshut-borgen, bygget av erkebiskop Vinstingen i 1277, men ødelagt av brann i 1692. Området rundt Bernkastel-Kues er kjent for sine fruktige og søte Riesling-viner. Bernkastel-Kues er uten tvil en av de mest pittoreske byene langs Mosel. I den historiske bykjernen i Bernkastel ligger en av Moseldalens mest sjarmerende markedsplasser, omkranset av bindingsverkshus fra middelalderen, samt det vakre rådhuset i renessansestil fra 1608. Det er ikke mange byer som slår Bernkastel når det gjelder julestemning. Julemarkedet ligger i de trange gatene som strekker seg fra torget til den gamle byporten Graacher Tor, og består av rundt førti julepyntede boder av tre. Ved markedsplassen er et av de gamle bindingsverkshusene i førjulstiden gjort om til en stor adventskalender hvor treskodder foran vinduene er nummerert fra 1 til 24. Hver kveld frem til julaften åpnes en av lukene, og det blir høytlesning av et adventsdikt eller liten historie. Skipet ligger ved kai i Bernkastel-Kues over natten.

  Julemarkedet i Bernkastel-Kues
 • Dag 5: Bernkastel-Kues - Frankfurt - Oslo

  Et stemningsfullt førjulscruise er over for denne gang. Etter frokost sier vi farvel til skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss flyplassen i Frankfurt. Underveis blir det et stopp i Rüdesheim, hvor vi kan spise lunsj (ikke inkludert). Ta gjerne en rusletur i den livlige gågaten Drosselgasse, og avslutt besøket med å smake på byens spesialitet – Rüdesheimer Kaffe. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo. 

  En kopp kaffe på bord med rutete duk.Rüdesheimer kaffee
 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Standard lugar på Ms Leonora dobbeltsengStandardlugar med fransk balkong

Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m2.

 • Dobbeltseng i standardlugar på hoveddekk. Standardlugar, hoveddekk
 • Dobbeltseng og skrivebord på standardlugar. Vask og speil på baderom.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Skrivebord og dobbeltseng på standardlugar. Utsikt gjennom store vinduer.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Dusj, toalett og vask på suite på Leonora.Bad, suite
 • Dobbeltseng, sofagruppe og skrivebord på Leonora. Utsikt gjennom store vinduer. Suite, øvre dekk
 • Kart over ulike romkategorier på MS Leonora.Deckplan

Priser

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa/SAS
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomst- og avskjedsdrink  
 • Byvandringer iht. program med Elite Travels reiseleder 
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer om bord (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke )
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Drikkepakker

 • Liten drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann til middag (maks. to glass pr. middag) - kr 480 pr. person
 • Stor drikkepakke: Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren) - kr 760 pr. person

Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe samme drikkepakke.


Reiseleder

24.–28. november 2021
Geir A.M. Osen

Geir Osen er pensjonert kontreadmiral siden 2015. Han har sin utdannelse fra Sjøkrigsskolen og Nato Defense College i Roma. I løpet av karrieren har han vært skipssjef på minesveiper, minelegger og kystvaktfartøyet Andenes, samt skvadronssjef for kystvakten i Nord-Norge. Fra 2007–2011 var han forsvarsattache ved den norske ambassaden i Moskva, og fra 2012–2015 sjef for NATOs militære delegasjon i Moskva. Etter at han ble pensjonist, har han vært reiseleder og foredragsholder på en rekke elvecruisegrupper i Russland. 

 

Kari Waag Wold
Karis reiselyst ble for alvor vekket da hun jobbet seg rundt jorden på syttitallet med Royal Viking Line og jusstudiene ble raskt byttet med en jobb i reiselivet. Hun har besøkt de fleste verdenshjørner. Tilbake i Norge jobbet hun i en periode i reisebyrå, hos turoperatør og etter hvert som reiseleder. Kari liker seg både på land og til vanns, og har etter hvert oppdaget at stort bedre enn på elvecruise kan man ikke ha det. Hun er veldig fornøyd når hun får dele sin reiseglede og kunnskap med andre. I tillegg er hun glad i mennesker, tar godt vare på sine gjester og vil at alle skal ha gode minner med hjem fra turen.

 

2.–6. desember 2021
Geir A.M. Osen

Geir Osen er pensjonert kontreadmiral siden 2015. Han har sin utdannelse fra Sjøkrigsskolen og Nato Defense College i Roma. I løpet av karrieren har han vært skipssjef på minesveiper, minelegger og kystvaktfartøyet Andenes, samt skvadronssjef for kystvakten i Nord-Norge. Fra 2007–2011 var han forsvarsattache ved den norske ambassaden i Moskva, og fra 2012–2015 sjef for NATOs militære delegasjon i Moskva. Etter at han ble pensjonist, har han vært reiseleder og foredragsholder på en rekke elvecruisegrupper i Russland. 

Skip

MS Leonora 4*+
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Nystartet turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo