Skip to main content

Julemarkedscruise på Mosel

Trier
Julepyntet Bernkastel-Kues
Adventskalender i Bernkastel-Kues
Lebkuchen (myk pepperkake)
Grillede pølser er tradisjonell kost på julemarkedet
Små trefigurer til salgs på julemarkedet
Vakre papirjulestjerner
Porta Nigra i Trier
Gamlebyen i Cochem
Gamlebyen i Koblenz
Julemarked i Koblenz
Glühwein laget med lokal hvitvin
Julemarked i Koblenz
Utsikt mot Christmas Garden på Ehrenbreitstein-festningen
Christmas Garden på Ehrenbreitstein-festningen
Christmas Garden på Ehrenbreitstein-festningen


De tyske julemarkedene har røtter helt tilbake til middelalderen, og et besøk på markedene er en populær førjulstradisjon for mange. Bli med Elite Travel og opplev førjulsstemningen i de pittoreske små vinbyene langs Mosel. Vi seiler gjennom et malerisk landskap med vinmarker og gamle borger på vei fra den ene julepyntede byen til den ande. Dette er en tur hvor du garantert får julestemning! 

 

Høydepunkter

 • Julemarkedet i Bernkastel-Kues
 • Romerske ruiner og Moseldalens største julemarked i Trier
 • Cochem med bindingsverkshus og vinstuer 
 • Koblenz – der elvene Rhinen og Mosel møtes
 • Christmas Garden ved Ehrenbreitstein-festningen
 • Vi seiler med det populære skipet MS Leonora
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Frankfurt - Bernkastel-Kues

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt med Lufthansa. Videre med buss til Bernkastel-Kues, hvor MS Leonora venter. Bussturen tar cirka 2,5 timer. Bernkastel-Kues besto opprinnelig av to byer, Bernkastel og Kues, beliggende på hver sin side av elven. De to byene ble slått sammen i 1905 da det ble bygget en bro over Mosel.

  Vel fremme i Bernkastel-Kues sjekker vi inn på skipet før vi blir med reiselederen til julemarkedet. Det er ikke mange byer som slår Bernkastel når det gjelder julestemning. I den historiske bykjernen i Bernkastel ligger en av Moseldalens mest pittoreske markedsplasser, omkranset av bindingsverkshus fra middelalderen og rådhuset fra 1608 bygget i renessansestil. Julemarkedet består av rundt førti julepyntede treboder, og ligger på torget samt i de trange gatene som strekker seg mot den gamle byporten Graacher Tor. På markedsplassen er et av de gamle bindingsverkshusene i førjulstiden gjort om til en stor adventskalender hvor treskoddene foran vinduene er nummerert fra 1 til 24. Hver kveld frem til julaften åpnes en av lukene (skoddene), og det blir høytlesning av et adventsdikt eller liten historie.

  Før middag samles vi i salongen for å bli ønsket velkommen om bord av skipets danske cruisesjef. Han går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrene. Skipet ligger ved kai i Bernkastel-Kues over natten, så de som ønsker kan også ta en kveldstur i land.

  Bernkastel-Kues
 • Dag 2: Traben-Trarbach, utflukt til Trier

  Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi hygger oss om bord, mens vi nyter utsikten til det vakre landskapet med vinmarker, små landsbyer og majestetiske borger. Etter lunsj kommer vi til Traben-Trarbach, en annen av Tysklands dobbeltbyer. Etter store bybranner på 1800-tallet, ble både Traben og Trarbach gjenoppbygd i jugendstil. I 1898 ble de to byene forent med en bro over Mosel.

  Julemarkedet i Traben-Trarbach er kun er åpent i helgene, så om ettermiddagen kjører vi med buss til Trier for å besøke det store julemarkedet der. Trier er en av Tysklands eldste byer, grunnlagt av den romerske keiseren Augustus i år 16 f.Kr. Han kalte byen for Augusta Treverorum, og gjorde den til regionhovedstad for den galliske delen av Romerriket. Triers historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste takket være mange fortidsminner fra både romertiden og middelalderen, blant annet byporten Porta Nigra og et romersk amfiteater fra 300-tallet. Julemarkedet i Trier er et av de mest sjarmerende og populære i Tyskland, blant annet på grunn av beliggenheten på det vakre middelaldertorget i sentrum av byen med den imponerende Trier-katedralen som bakteppe. Markedet består av nesten hundre boder, og er det største i Moseldalen. Kjøp et glass med Winzerglühwein, basert på lokalprodusert vin, eller Glühviez (varm eplevin) laget av epler plukket i Eifelfjellene litt nord for Mosel, som du kan nippe til mens du vandrer fra bod til bod. Populære ting å kjøpe på de tyske julemarkedene er julekrybber, Nussknacker (håndskårne nøtteknekkere), samt tradisjonelle julekaker som Christstollen og dekorerte myke pepperkaker (Lebkuchen).

  Vi returnerer til Traben-Trarbach og skipet før middag. I kveld inviteres vi på en velkomstdrink i salongen, med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet blir liggende ved kai i Traben-Trarbach til neste dag.

  Julemarkedet i Trier
 • Dag 3: Cochem

  Seilasen fortsetter om morgenen og vi skal gjennom flere sluser før vi ankommer Cochem, gjerne kalt Moseldalens perle, etter lunsj. På en høyde ovenfor byen troner den imponerende borgen Reichsburg fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygget opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Reichsburg er en av de best bevarte middelalderborgene langs Mosel. Om ettermiddagen tar vi turen inn til sentrum og spaserer gjennom de smale gatene blant bindingsverkshus og julepyntede vinstuer. Også Cochem har et lite julemarked. I tillegg til de vanlige produktene man finner på et tysk julemarked, kan man i Cochem kjøpe en lokalprodusert ferskenlikør. Det var romerne som i sin tid plantet ferskentrær i dette området og fruktene fra disse var starten på produksjonen av en fremragende likør. Har du lyst til å oppleve noe annet enn julemarkeder, anbefales en spasertur opp til Reichsburg, som belønnes med en fantastisk utsikt over Moseldalen.

  En borg på toppen av en ås i Cochem på vinterstid. Reichsburg Cochem
 • Dag 4: Koblenz

  Mens vi spise frokost, legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi legger til kai i Koblenz etter lunsj. Koblenz ligger der Mosel munner ut i Rhinen og er en av de mange tyske byene som ble hardt rammet av bombetokter under andre verdenskrig. Byen har blitt gjenoppbygget og sentrum består i dag av en blanding av gammel og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet). Her står en 37 meter høy statue at keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene.

  Etter ankomst besøker vi byens julemarked, som er fordelt på syv små torg i gamlebyen. Markedet består av rundt hundre boder som selger alt fra kunsthåndverk, julepynt, lærprodukter, papirjulestjerner, nygrillede bratwurst, brente mandler og ristede kastanjer. På den andre siden av Rhinen, troner den imponerende Ehrenbreitstein-festningen på en bakketopp med utsikt over elven og byen. Ehrenbreitstein er et av de største festningsverkene i Europa og en severdighet i seg selv, men i førjulstiden arrangeres den populære attraksjonen Koblenz Christmas Garden her. Hele uteområdet til festningen forvandles til en glitrende, magisk julehage med unike lys- og lydinstallasjoner. En tur opp hit etter mørkets frembrudd anbefales. Det går taubane tvers over Rhinen opp til festningen, og man kan kjøpe en kombibillett som inkluderer taubanen tur-retur og inngangsbillett til julehagen.

  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

  Koblenz
 • Dag 5: Koblenz - Frankfurt - Oslo

  Et stemningsfullt førjulscruise er over for denne gang. Etter frokost sier vi farvel til skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss flyplassen i Frankfurt. Fra Frankfurt flyr vi direkte tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program ved behov. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Priser

  28. november–2. desember
Hoveddekk 9 790
Midtdekk 10 390
Øvre dekk 10 790
Suite (på øvre dekk) 13 790
Pris pr. person i delt dobbeltlugar
Tillegg for enkeltlugar 2 800
*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Fire netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Velkomstdrink  
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet om bord  
 • Tips til besetningen
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer om bord (det er mulig å forhåndskjøpe drikkepakke)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Drikkepakker
Kr 780 pr. person. Inkluderer husets vin, øl og mineralvann i glass mellom kl. 11.00–23.00 (både i restauranten og baren). Hvis det er to personer i lugaren, må begge kjøpe drikkepakken.

Lugarer

Standard lugar på Ms Leonora dobbeltsengStandardlugar med fransk balkong


Alle lugarene på MS Leonora er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, safe, lite kjøleskap, TV, hårtørrer og aircondition.

Lugarene på hoveddekk har to små vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som kan åpnes (fransk balkong). Alle standardlugarene er cirka 16 m2. Suitene ligger på øvre dekk og er cirka 24 m2.

 • Dobbeltseng i standardlugar på hoveddekk. Standardlugar, hoveddekk
 • Dobbeltseng og skrivebord på standardlugar. Vask og speil på baderom.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Skrivebord og dobbeltseng på standardlugar. Utsikt gjennom store vinduer.Standardlugar, midtdekk eller øvre dekk
 • Dusj, toalett og vask på suite på Leonora.Bad, suite
 • Dobbeltseng, sofagruppe og skrivebord på Leonora. Utsikt gjennom store vinduer. Suite, øvre dekk
 • Kart over ulike romkategorier på MS Leonora.Deckplan

Skip

MS Leonora
MS Leonora er et elegant førsteklasses skip, men moderne interiør og uformell atmosfære. Den vennlige besetningen og gode kjøkkenet bidrar til at passasjerene får et uforglemmelig cruise. Cruisesjefen...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo