Skip to main content

Fortryllende Provence – elvecruise på Rhône

Provence
Viviers
Saint-Vincent katedralen, Viviers
Arles
Arles
Arles
Camargue
Marseille
Avignon
Pavepalasset i Avignon
Tain l'Hermitage
La Cité du Chocolat, Tain l'Hermitage
Lyon
Lyon
Lyon
Lyon
MS Viva Voyage
MS Viva Voyage
MS Viva Voyage
MS Viva Voyage

Med MS Viva Voyage fra-til Lyon
 

Duften av lavendel fyller sinnet når du seiler på Rhône gjennom Provence. Vårt utgangspunkt er storbyen Lyon, kjent som Frankrikes gourmetby. Her møts elvene Saône og Rhône og deler byen i tre. Fra Lyon seiler vi gjennom vindistriktet i Rhônedalen til romerske byer i Provence og Martigues ved Middelhavet før vi snur og seiler tilbake til Lyon.

Høydepunkter

 • Middelalderbyen Viviers
 • Det romerske amfiteateret i Arles
 • Martigues – kalt provençalske Venezia
 • Pavepalasset i Avignon
 • Sjokolade og vin i Tain l’Hermitage
 • Gourmetbyen Lyon
 • All-Inclusive cruise hvor både drikkevarer og tips er inkludert

 

Kun på avgangen 18. juni: Vinsmaking om bord på dag 5 med vår reiseleder/vinekspert Annika Groven og en lokal vinprodusent

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Lyon

  Du møter Elite Travels reiselederen på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Lyon. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien, hvor vårt førsteklasses skip MS Viva Voyage venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Om kvelden nyter vi vår første middag om bord. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Lyon
 • Dag 2: Viviers

  Vi nyter en avslappende morgen om bord. Fra soldekket har vi utsikt til små byer, vinmarker og det stadig skiftende landskapet i Rhônedalen. Midt på dagen kommer vi til Viviers. Den lille, middelalderbyen er som et friluftsmuseum - her er det historie i hver stein.

  Etter lunsj tar vi en rusletur gjennom de snirklete, smale gatene i Viviers og besøker den lille Saint-Vincent katedralen, bygget på 1100-tallet. Alternativt kan du bli med på en valgfri halvdagsutflukt til Grignan og en trøffelgård. Den pittoreske landsbyen Grignan, er en halvtimes kjøretur fra Viviers. Byen har vokst opp rundt en borg, som ligger på en liten bakketopp med flott utsikt over Drôme-regionen. Deretter besøker vi en trøffelgård, hvor vi får lære mer om den eksklusive matvaren som gjerne kalles «den svarte diamant». Cruiset fortsetter om kvelden.

  Viviers
 • Dag 3: Arles

  Arles ble grunnlagt cirka seks hundre år f.Kr., og var en viktig by i romertiden. Minnene fra den gang er fremdeles godt synlige i byens historiske sentrum, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her bukter de smale gatene seg naturlig mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra perioden i Arles.

  Om morgenen kan vi bli med på en byvandring* i Arles, hvor vi får lære mer om byens historie og kunstnerne som har bodd har. Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjem for de hvite Camargue-hestene og mer enn fire hundre fuglearter. Det blir besøk i den ornitologiske parken i Pont de Gau, hvor det er flokker av ulike fugler, deriblant de rosa flamingoene området er kjent for. Hvis det er tid, gjør vi et stopp i middelalderbyen Aigues-Mortes på vei tilbake til Arles.

  Skipet ligger ved kai i Arles til over midnatt.

  Arles
 • Dag 4: Martigues

  Vi forlater Arles i løpet av natten og kommer til den lille havnebyen Martigues om morgenen. Martigues ligger ved det østlige utløpet av Canal de Caronte, kanalen som forbinder lagunen Etang de Berre med Middelhavet. Kanalene og broene i den gamle bydelen og havneområdet har bidratt til at Martigues har fått kallenavnet provençalske Venezia.

  Etter frokost er det utflukt til Marseille*, Frankrikes nest største by, viktigste havneby og hovedstaden i regionen Provence-Alpes-Côte-d’Azur. Byrundturen inkluderer den gamle havnen – Vieux Port, den livlige hovedgaten La Canebiére og Notre Dame basilikaen, som ligger på en høyde med imponerende utsikten over byen. Retur til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen kan du ta en rusletur i det hyggelige havneområdet i Martigues på egen hånd. Om kvelden begynner vi på seilasen tilbake oppover på Rhône. Etter middag hygger vi oss med musikk og underholdning i salongen.

  Martigues
 • Dag 5: Avignon

  Avignon kalles gjerne pavebyen forbi byen var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377. Pavene satte sitt preg på byen ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det store pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Både den historiske bykjernen og pavepalasset står på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter frokost er det byvandringen i Avignon*. Vi rusler gjennom den historiske gamlebyen til pavepalasset. Utvendig ser det store gotiske palasset ut som en festning. På omvisningen inne i palasset ser vi store saler, vakre fresker og pavens private gemakker. Fra terrassen er det utsikt over Avignon og den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  Om ettermiddagen kan du utforske den postkortvakre byen i ditt eget tempo. Kanskje frister det med litt shopping? I de små butikkene i gamlebyen kan du kjøpe lokale spesialiteter for å ta med hjem, som papalines d’Avignon (sjokoladetrøffel) og pærelikør. Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Pavepalasset i Avignon
 • Dag 6: Tournon

  Vi tilbringer en rolig formiddag om bord før vi ankommer Tournon etter lunsj. Gamlebyen i Tournon består av en labyrint av smale brosteinsbelagte gater og et slott fra 1400-tallet. På den andre siden av elven ligger Tain-L’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhone-viner og gourmetsjokoladen Valrhona. Romerne dyrket vin i dette området for over to tusen år siden, og vinmarkene her er blant de eldste i Frankrike. De to byene er forbundet med en gangbro over elven.

  Dagens utflukt er en byvandring Tain-L’Hermitage*, inkludert besøk på opplevelsessenteret La Cité du Chocolat Valrhona, hvor vi får en lærerik og sensorisk reise inn i sjokoladens verden.

  Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset.

  Tain l'Hermitage
 • Dag 7: Lyon

  Vi er tilbake i Lyon og har hele dagen til å bli bedre kjent med byen. Lyon ble grunnlagt som romersk koloni i 43 f.Kr., og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden den gang, og i dag er Lyon Frankrikes tredje største by. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St.-Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône. Lyon var tidligere Europas ledende by innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby, blant annet takket Paul Bocuse, som har satt sitt preg på byen med restaurant, kokkekonkurranse og en mathall som bærer hans navn.

  Etter frokost er det byrundtur* i Lyon. Fra skipet tar vi metroen til Vieux Lyon. Vi opplever den gamle bydelen til fots, og spaserer forbi vakre renessansebygningene og gjennom trange brosteinsgater. Vi ser også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen. Underveis får vi smake på den lokale spesialiteten Praline Brioche. Vi får beholde dagskortet på metroen. Kjekt å ha hvis du du vil utforske byen videre på egen hånd om ettermiddagen.
  Skipet ligger ved kai over natten i Lyon.

  Lyon
 • Dag 8: Lyon – Oslo

  Etter en god frokost har tiden kommet for å ta farvel med skipet. Vi kjører til flyplassen og flyr tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Dekk 18.–25. juni 3.–10. september
Hoveddekk (Emerald Deck) 18 990 18 990
Midtdekk (Ruby Deck) 21 890 21 890
Øvre dekk (Diamond Deck)  23 290 23 290
Pris pr. person i delt dobbeltlugar    
Enkeltlugar*, hoveddekk 24 990 24 990
Enkeltlugar*, midtdekk 28 390 28 390
*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar    


Prisene er basert på valutakurs pr. juni 2021. 


Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–Lyon t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Drikkevarer hele dagen, både med og uten alkohol (mineralvann, brus, juice, kaffe, te, husets vin, øl, drinker, cocktailer og likører)
 • Minibar i lugaren med daglig påfyll av vann, brus og øl
 • Tips til besetningen om bord
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2200, kan forhåndskjøpes
 • Valgfrie utflukter (kan kun kjøpes om bord)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

Utflukter

Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke som består av de fem utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet.  Prisen er kr 2200 pr. person. Alle utfluktene inkluderer audio hodetelefon.

 • Dag 3: Arles, byvandring cirka 2,5 time til fots
 • Dag 4: Marseille, cirka 4 timer med buss og til fots
 • Dag 5: Avignon inkludert pavepalasset, cirka 3 timer til fots
 • Dag 6: Tain-L'Hermitage og Tournon, byrundtur og sjokolademuseet, cirka 3 timer til fots
 • Dag 7: Lyon, byrundtur, cirka 3 timer til fots og med metro

 

De valgfrie utfluktene nevnt i programmet kan kun bestilles om bord.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Viva Voyage er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar og aircondition. Lugarene på Diamond (øvre dekk) og Ruby Deck (midtdekk) har fransk balkong, mens lugarene på Emerald dekk (hoveddekk) har lite vindu høyt på veggen som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 14 m². I tillegg er det to juniorsuiter (16 m²) hver på Diamond og Ruby Deck.

 • Standardlugar, hoveddekk
 • Standardlugar, midtdekk/øvre dekk

Reiseleder

Avgang 18. juni 2022
Annika Groven

Annika er født i vakre Skåne og studerte til lærer ved Lunds Universitet, men nysgjerrigheten gjorde at hun dro til sjøs isteden. Hun arbeidet i mange år på cruiseskip, seilte jorden rundt og fikk også oppleve Antarktis som purser på et ekspedisjonsskip. Annikas største interesser er reiser, mat og drikke. Hun ble født inn i reiselivsbransjen og vin-interessen ble vekket allerede i tenårene da hun var med sin far på busstur i Mosel og Rheingau i Tyskland og plukket druer for første gang. Siden har hun gått hotellfagskole i Sveits og drevet restaurant sammen med sin mann. De siste 25 årene har hun arbeidet med vinimport, og hun har besøkt de fleste av verdens vinproduserende land. Annika har sin vinutdannelse fra Gastronomisk Institutt og innehar Advanced Certificate fra WSET (The Wine & Spirit Educational Trust). Hun har en spesiell pasjon for champagne og startet i 2005 CCC; Christiania Champagne Club, som er en av Norges største vinklubber. Hun er også medlem av Commanderie de Bordeaux à Oslo. Annika har vært reiseleder på en rekke reiser med mat og vin som tema, og elsker å dele sine kunnskaper med våre gjester.

Avgang 3. september 2022
Kirsti Asskildt

Kirsti hadde sin første jobb som reiseleder for snart 40 år siden. Først på Tenerife og deretter i Paris. Hun syntes det var spennende og givende, med ukentlig nye grupper av nysgjerrige og ofte kulturinteresserte turister. Siden ble det journalistutdanning og femten spennende år i ulike avdelinger i NRK, blant annet som prosjektleder for Månetoppen – julekalenderen med rød- og blånisser. En jobbreise til Senegal ble imidlertid et vendepunkt. Ønsket om å reise mer rundt i verden, gjerne for å jobbe tettere på mennesker, resulterte i sykepleier-utdanning. Og derfra var ikke veien lang til Røde Kors og internasjonalt   arbeid, som oftest i forbindelse med naturkatastrofer. Hun har reist og jobbet bl.a. på Haiti, i Pakistan, i Tsjad, på Filippinene, i Nepal og Bangladesh. Men hun har også reist mye privat, ofte til Frankrike, og hun snakker flytende fransk. Kirsti gleder seg til å dele sin entusiasme for Frankrike, den gode maten, den flotte naturen og livet ombord på en flott elvebåt, med nye og gamle elvecruisere.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

September 2022

03.09OsloFortryllende Provence - elvecruise på Rhône med MS Viva Voyage 4*+
Reiseledere: Kirsti Asskildt
7Fullt18 990,-Fullt

Skip

MS Viva Voyage
MS Viva Voyage er et elegant førsteklasses skip, innredet i klassisk stil med tre, messing og tekstiler i varme farger. Nyt måltidene i hovedrestauranten eller bistroen (kun lunsj og middag), og nipp...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo