Skip to main content

Elvecruise på Rhône i påsken

Pavepalasset i Avignon
Mâcon
Vinmarker i Beaujolais
Lyon
Lyon
Lyon
Ardèche-kløften
Pont d'Arc i Ardèche
Avignon
Pavepalasset i Avignon
Arles
Arles
Arles
Arles
Camargue
Manadier i Camargue
Calanques nasjonalpark
Marseille

Vi seiler fra Lyon til Mâcon i vindistriktet Bourgogne, og deretter sørover til pavebyen Avignon og Arles, kjent for sine romerske ruiner. Seilaset ender i Martigues ved Middelhavet. På dette cruiset kan du kombinere det behagelige livet om bord på et elvecruiseskip med fotturer i vakre landskap i Sør-Frankrike. Prisen inkluderer daglige utflukter og du kan velge mellom en pakke som inkluderer fotturer med lokalguide til naturskjønne steder som Ardèche-kløften, Les Baux-de-Provence og Calanques nasjonalpark, eller en tradisjonell utfluktspakke. Her er det noe som passer for alle!

Både utfluktene og alle drikkevarer om bord er inkludert i prisen.

 

Høydepunkter

 • Gourmetbyen Lyon
 • Vinmarkene i Beaujolais
 • Pavebyen Avignon
 • Romerske ruiner i Arles
 • Camargue med ville hester og flamingoer

 

Høydepunkter på fotturene

 • Sertifiserte fjellguider på alle fotturene
 • Roche de Solutré
 • Urban byvandring i Lyon
 • Ardèche-kløften
 • Alpille-massivet og Les Baux-de-Provence
 • Calanques nasjonalpark
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Utfluktspakker

  Du kan velge mellom to ulike utfluktspakker: Utfluktspakke 1 for de som ønsker en aktiv ferie med fotturer, eller utfluktspakke 2 for de som foretrekker vanlige utflukter. Noen av utfluktene er felles for begge pakkene. Du må velge hvilken pakke du ønsker på forhånd, og senest en måned før avreise. Fotturene i utfluktspakke 1 er cirka 2–3 timer lange og passer de fleste i normal god turform.

 • Dag 1: Oslo – Lyon

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi til Lyon med Lufthansa. Mellomlanding og flybytte underveis. Fra flyplassen er det busstransport til skipet. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Etter middag kaster skipet loss, og vi tar vi en tur opp på toppdekket for å få med oss utseilingen gjennom den vakkert opplyste byen. Første etappe går nordover på Saône, med kurs for Mâcon i den historiske provinsen Bourgogne. Reiselederen vil ha et felles informasjonsmøte for gruppen.

  Lyon
 • Dag 2: Mâcon

  Mâcon er den sørligste byen Bourgogne, og er i likhet med de fleste andre byer i dette området best kjent for den lokale vinproduksjonen. Byen er omkranset av vinmarker, hvor det primært dyrkes Chardonnay-druer. Den gamle bydelen har, med sine fargerike fasader, en sør-fransk sjarm.

  Om morgenen:
  Utfluktspakke 1: Fottur til Roche de Solutré – kalksteinsfjellet som har blitt et symbol på Bourgogne. Vi vandrer gjennom vinmarkene og gjør flere stopp underveis for å beundre utsikten. Hvis været er klart, kan man fra det høyeste punktet se helt til Alpene.
  Utfluktspakke 2: Byvandring gjennom gamlebyen Mâcon. Vi går forbi gamle herskapshus, tårnene til den gamle Saint-Vincent-katedralen, og Mâcons eldste hus – Maison de Bois (trehuset), hvor fasaden er utsmykket med trefigurer som forestiller mennesker, aper og fantasidyr.

  Om ettermiddagen:
  Utfluktspakke 1 og 2: Utflukt med buss gjennom vinmarkene i Beaujolais. Vinområdet Beaujolais ligger mellom Bourgogne og Lyon er først og fremst kjent for sin unge Beaujolais Nouveau-viner, men har også flere gode årgangsviner.

  Vi er tilbake om bord tidsnok til middag. Mens vi spiser seiler vi tilbake til Lyon med ankomst sent om kvelden.

  Roche de Solutré
 • Dag 3: Lyon

  Lyon ble grunnlagt som romersk koloni i år 43 f.Kr. Den gang het byen Lugdunum og var en viktig bosetning i provinsen Gallia Lugdunensis. Mye har skjedd siden den gang, og i dag er Lyon Frankrikes tredje største by. Elvene Saône og Rhône møtes i Lyon og deler byen i tre. Den eldste delen, gamlebyen Vieux Lyon, ligger vest for Saône og har flere vakre kirker, blant annet den gotiske katedralen St.-Jean og den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière. Sentrum ligger på den smale halvøyen mellom Rhône og Saône, mens de nyere bydelene ligger øst for Rhône. Lyon var tidligere Europas ledende by innen silkeindustrien, men er i våre dager bedre kjent som Frankrikes gourmetby blant annet takket være Paul Bocuse som har satt sitt preg på byen med restaurant, kokkekonkurranse og en mathall som bærer hans navn.

  Om morgenen:
  Utfluktspakke 1: Urban fottur i Lyon hvor vi oppdager de ukjente stedene utenfor allfarvei.
  Utfluktspakke 2: Byrundtur i Lyon med buss og til fots. Første stopp er basilikaen Notre-Dame de Fourvière, som ligger på en høyde med utsikt over elvene og byen. Deretter rusler vi gjennom de trange brosteinsgatene i Vieux Lyon, forbi vakre renessansebygningene. Vi ser også de delvis skjulte passasjene og gangveiene, kalt traboules, som er typiske for byen.

  Etter lunsj fortsetter cruiset sørover på Rhône. I løpet av kvelden kommer vi til Tain-l’Hernitage, hvor skipet ligger i ro til neste dag.

  Lyon
 • Dag 4: Tain-l’Hermitage

  Tain-l'Hermitage, lokalt bare kalt Tain, er en liten vinby med kun drøyt 5700 innbyggere. De gode Côtes du Rhone-vinene og gourmetsjokoladen Valrhona har bidratt til at Tain-l'Hermitage er et populært reisemål for vin- og matinteresserte.

  Om morgenen:
  Utfluktspakke 1: Fottur i Gorges de l’Ardèche, en av Frankrikes største naturseverdigheter som gjerne omtales som Europas Grand Canyon. Her har Ardèche-elven gravd seg ned i terrenget og dannet en rekke dramatiske juv og kløfter. Særlig imponerende er broen Pont d’Arc, en 54 meter høy kalksteinbro, skapt av naturens egne krefter. Fotturen er omtrent seks kilometer lang og tar rundt to timer. Cirka 250 høydemeter.
  Utfluktspakke 2: Utflukt til Vercors hvor vi besøker Die og får smale på den musserende vinen Clairette de Die. Videre langs fjellpasset Rousset, med panoramautsikt over Vercors-massivet, til Pont en Royans med sine spesielle hus som klamrer seg til fjellveggen.

  Seilasen fortsetter ved lunsjtid og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Fra soldekket har vi panoramautsikt til det vakre landskapet langs elven. I løpet av kvelden ankommer vi Avignon, hvor skipet blir liggende ved kai over natten.

  Tain l'Hermitage
 • Dag 5: Avignon – Arles – Martigues

  Avignon kalles gjerne pavebyen forbi byen var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377. Pavene satte sitt preg på Avignon ved å bygge flere kirker, kapeller og klostre, men det mest ambisiøse byggeprosjektet var uten tvil det pavepalasset som fremdeles dominerer bybildet. Både den historiske bykjernen og pavepalasset står på UNESCOs verdensarvliste.

  Om morgenen:
  Utfluktspakke 1 og 2: Byvandring i Avignon. Vi rusler gjennom den postkortvakre, historiske gamlebyen til pavepalasset. Utvendig ser det store gotiske palasset ut som en festning, mens det innvendig er vakre fresker og statuer. Omvisningen omfatter store saler, kapeller og pavens private gemakker. Fra terrassen i palasset har vi utsikt over Avignon og den delvis ødelagte broen Pont Saint-Bénézet, bygget på 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  Vi returnerer til skipet for lunsj, og mens vi spiser fortsetter cruiset. To-tre timer senere kommer vi til Arles, som ble grunnlagt cirka seks hundre år f.Kr. Arles var en viktig by i romertiden og minnene fra den gang er fremdeles godt synlige. I den gamle bydelen bukter de smale gatene seg naturlig mellom antikkens byggverk. Det mest imponerende monumentet er det store amfiteateret, som hadde plass til 20 000 tilskuere. Gjennom tidene har Arles tiltrukket seg mange kunstnere. Maleren Vincent van Gogh kom til Arles i februar 1888, og i løpet av 14 måneder produserte han mer enn tre hundre malerier og tegninger. Hans mest fargeeksplosive malerier er fra tiden han bodde i Arles.

  Om ettermiddagen:
  Utfluktspakke 1: Fottur i Alpilllene, det mest berømte fjellområdet i Provence. I Alpillene skjuler det seg urteduftende grønne daler med sypresser og olivenlunder, beitende sauer og små landsbyer. Turen inkluderer besøk i Les Baux-de-Provence, uten tvil en av de mest pittoreske landsbyene i Frankrike. Fotturen er omtrent fem kilometer lang og tar cirka 2–2,5 time. Cirka 150 høydemeter.
  Utfluktspakke 2: Byvandring i Arles, etterfulgt av et besøk hos en olivenoljeprodusent.

  Om kvelden legger skipet ut på siste etappe av cruiset, som går til Martigues ved Middelhavet.

  Pavepalasset i Avignon
 • Dag 6: Martigues

  Den lille havnebyen Martigues ligger ved det østlige utløpet av Canal de Caronte – kanalen som forbinder lagunen Etang de Berre med Middelhavet. Kanalene og broene i den gamle bydelen og den gamle havnen har bidratt til at i Martigues har fått kallenavnet provençalske Venezia.

  Om morgenen:
  Utfluktspakke 1 og 2: Utflukt til Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten – med en røff sjarm og hjem for de hvite Camarguehestene og mer enn fire hundre fuglearter, deriblant rosa flamingoer. Vi besøker en manade, en gård hvor det avles Camargue-hester, og ser hvordan en manadier arbeider med dyrene.

  Om ettermiddagen:
  Utfluktspakke 1: Fottur i Calanques nasjonalpark, kjent for sine smale innløp med bratte kalksteinsklipper. Nasjonalparken strekker seg langs kysten, fra Marseille og østover til Cassis – et område kjent for sitt spektakulære landskap. Turen legges opp etter vær og forhold den dagen vi er der.
  Utfluktspakke 2: Utflukt til Marseille, Frankrikes nest største by og landets viktigste havneby. Vi ser de største severdigheter, som den gamle havnen, den livlige hovedgaten La Canebière, og den imponerende hvite basilikaen.

  Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Calanques nasjonalpark
 • Dag 7: Martigues – Marseille – Oslo

  Etter en god frokost sjekker vi ut av skipet og kjører til flyplassen i Marseille. Kjøreturen tar en drøy halvtime. Vi flyr tilbake til Oslo med Lufthansa. Mellomlanding og flybytte underveis.

  Martigues
 • Viktig informasjon

  Fotturene i utfluktspakke 1 ledes av sertifiserte fjellguider.

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

MS Rhone Princess har 69 lugarer fordelt på to dekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. De er to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 10–13 m².

 • Hoveddekk
 • Hoveddekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk

Priser

  10.–7. april 2022
Hoveddekk  
Øvre dekk  
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Tillegg for enkeltlugar*
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar


Prisene er basert på valutakurs pr. juli 2021. 
 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Lyon/Marseille-Oslo med Lufthansa 
 • Flyskatter (kr 1871 pr. mai.21)
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Seks netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten) 
 • Utflukter (velg mellom to ulike utfluktspakker)
 • Fotturene i utfluktspakke 1 ledes av sertifiserte fjellguider
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Informasjon om utfluktene
Du kan velge mellom to ulike utfluktspakker – én for de som ønsker en aktiv ferie med fotturer (utfluktspakke 1) og én for de som foretrekker vanlige utflukter (utfluktspakke 2). Noen av utfluktene er felles for begge pakkene. Du må velge hvilken pakke du ønsker på forhånd, og senest en måned før avreise. Fotturene i utfluktspakke 1 er cirka 2–3 timer lange og passer de fleste i normal god turform. De ledes av sertifiserte fjellguider.

  Utfluktspakke 1 Utfluktspakke 2
Dag 2 Fottur til Roche de Solutré Byvandring i Mâcon
  Vinmarkene i Beaujolais Vinmarkene i Beaujolais
Dag 3 Urban byvandring i Lyon Byrundtur i Lyon
Dag 4 Fottur i Gorges de l’Ardèche Utflukt til Vercors
Dag 5 Byvandring i Avignon Byvandring i Avignon
  Fottur i Alpillene Byvandring i Arles
Dag 6 Utflukt til Camargue Utflukt til Camargue
  Fottur i Calanques nasjonalpark Utflukt til Marseille

                                                                 

                  

 

Reiseleder

Kirsti Asskildt
Kirsti hadde sin første jobb som reiseleder for snart 40 år siden. Først på Tenerife og deretter i Paris. Hun syntes det var spennende og givende, med ukentlig nye grupper av nysgjerrige og ofte kulturinteresserte turister. Siden ble det journalistutdanning og femten spennende år i ulike avdelinger i NRK, blant annet som prosjektleder for Månetoppen – julekalenderen med rød- og blånisser. En jobbreise til Senegal ble imidlertid et vendepunkt. Ønsket om å reise mer rundt i verden, gjerne for å jobbe tettere på mennesker, resulterte i sykepleier-utdanning. Og derfra var ikke veien lang til Røde Kors og internasjonalt   arbeid, som oftest i forbindelse med naturkatastrofer. Hun har reist og jobbet bl.a. på Haiti, i Pakistan, i Tsjad, på Filippinene, i Nepal og Bangladesh. Men hun har også reist mye privat, ofte til Frankrike, og hun snakker flytende fransk. Kirsti gleder seg til å dele sin entusiasme for Frankrike, den gode maten, den flotte naturen og livet ombord på en flott elvebåt, med nye og gamle elvecruisere.

Skip

MS Rhone Princess
MS Rhône Princess er et hyggelig, førsteklasses skip. Det er plass til 138 passasjerer i 69 lugarer, fordelt på to dekk. De varme oransje tonene til interiøret, og det gylne treverket, skaper en...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo