Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Bordeaux

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen og sammen flyr vi med Swiss International Air Lines via Zürich til Bordeaux. Videre med bussen kaien hvor MS Cyrano de Bergerac venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap i salongen. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

  Bordeaux by
 • Dag 2: Cussac-Fort-Médoc

  Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne. Like nord for Bordeaux by møtes elvene Dordogne og Garonne. Sammen danner de estuaret La Gironde, en langstrakt elvemunning som ender opp i Biscayabukten. Ved lunsjtid legger vi til kai nær Cussac-Fort-Médoc, en liten by med rundt to tusen innbyggere som ligger i vindistriktet Médoc på vestbredden av La Gironde. Vinregionen Médoc ligger på en halvøy, klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima perfekt for dyrking av vindruer. Her produseres verdens mest berømte rødviner. Cussac-Fort-Médoc er utgangspunkt for en utflukt* med buss gjennom vindistriktet. Vi kjører langs turistveien Route des Châteaux (Slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, og kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir et stopp underveis hvor vi får smake på den gode vinen. Retur til skipet for middag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Chateau Pichon Longueville Baron, Médoc
 • Dag 3: Blaye

  Tidlig om morgenen seiler vi til Blaye, som ligger på østsiden av La Gironde. Blaye er kjent for sitt imponerende citadell, anlagt av den franske markien og militæringeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget for å beskytte Bordeaux mot invasjon via sjøveien. Fra Blaye kan vi bli med på en bussutflukt* langs turistveien La Corniche Fleurie, som strekker seg langs elven fra Blaye til Bourg. Langs ruten ser vi gamle tradisjonelle fiskehus på stylter og vakre kalksteinsklippene. I Bourg gjør vi et stopp for å beundre utsikten og besøke markedet, hvor vi får smaker på lokalproduserte fiken. Tilbake i Blaye blir det en guidet omvisning i det store citadellet, som også omfatter et kloster og flere soldatkaserner. Utflukten avsluttes med smaksprøver på byens søte spesialitet, Pralines de Blaye (brente mandler).

  Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler nedover La Gironde. Fra soldekket har vi flott utsikt over det store estuaret, som er over 70 kilometer langt og fra tre til ni kilometer bredt. Nær munningen snur skipet og seiler tilbake mot Blaye.

  Citadellet i Blaye
 • Dag 4: Libourne, utflukt til Saint-Émilion

  Fra La Gironde fortsetter cruiset på Dordogne til Libourne, en by rik på historie og full av særegenhet der den ligger ved samløpet mellom Dordogne og Isle. Etter ankomst er det utflukt* til den pittoreske middelalderbyen Saint-Émilion. Vinproduksjonen i dette området har røtter tilbake til romertiden. Mye av vinen i Saint-Émilion lagres fremdeles i kalksteinsgrotter under byen, som ble hugd ut av romerne for nesten to tusen år siden. På byvandringen får vi lære mer om historien til den UNESCO-vernede byen. Det blir besøk i byens monolittiske kirke, hugget ut av kalkstein og den største av sitt slag i Europa. Før vi returnerer til skipet skal vi besøk en familiedrevet vingård. Her ønsker eieren oss velkommen ved å fortelle litt om vinproduksjonen. Deretter får vi smake på den lokale vinen.

  I kveld er det kapteinens festaften om bord.

  St Emilion
 • Dag 5: Bordeaux

  Cruiset er snart slutt og vi nyter en avslappende morgen om bord mens vi seiler siste etappe tilbake til Bordeaux, hvor vi ankommer rundt lunsjtid. Om ettermiddagen er byrundtur* i Bordeaux med buss og til fots. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste og imponerer med sine vakkert velholdte bygninger og sjarmerende strøk. Etter rundturen med bussen, spaserer vi gjennom det nyklassisistiske området Les Quinconces, forbi Grand Théâtre til de snirklete gatene i Saint-Pierre-kvartalet. Er det tid etter utflukten, og før middag, anbefaler vi et besøk i byens nyeste landemerke, La Cité du Vin, et opplevelsessenter hvor du får et innblikk i vinens verden.

  Den siste natten ligger skipet ved kai i Bordeaux, og de som ønsker kan ta seg en kveldstur i land.

  Place de la Bourse, Bordeaux
 • Dag 6: Bordeaux - Oslo

  Vi nyter vår siste frokost om bord før vi tar farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo med Lufthansa via Frankfurt.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.