Skip to main content

Vin og historiske byer i Bordeaux

St Emilion
Médoc
Fiskehytter ved La Gironde
Citadellet i Blaye
Libourne
Saint-Émilion
Saint-Émilion
Bordeaux
Bordeaux
Place de la Bourse, Bordeaux
Bordeaux
Bordeaux
Cité du Vin, Bordeaux


En reise i samarbeid med A-kortet / Aftenposten

Bli med på et elvecruise hvor du får oppleve et av verdens mest kjente vindistrikter. Cruiset starter i Bordeaux, hovedstad i regionen Nouvelle-Aquitaine og største by i vindistriktet Bordeaux. Derfra seiler vi på Garonne, La Gironde og Dordogne. Underveis er det mulighet til å bli med på interessante utflukter, blant annet langs vinruten i Médoc og til middelalderbyen Saint-Émilion. Vårt hjem på denne turen er det førsteklasses skipet MS Cyrano de Bergerac. Med på reisen har vi vinekspert Annika Groven som vil holde kåserier og arrangere vinsmaking. Alle drikkevarer om bord er inkludert.
 

Høydepunkter

 • Gamlebyen i Bordeaux, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Det store citadellet i Blaye
 • Vindistriktet Médoc, kjent for sine Grand Cru-viner
 • Middelalderbyen Saint Émilion
 • Vinsmaking
 • Kåserier og vinsmaking med Elite Travels vinekspert Annika Groven
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Bordeaux

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen og sammen flyr vi med Swiss International Air Lines via Zürich til Bordeaux. Videre med bussen kaien hvor MS Cyrano de Bergerac venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap i salongen. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

  Bordeaux by
 • Dag 2: Cussac-Fort-Médoc

  Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går på Garonne. Like nord for Bordeaux by møtes elvene Dordogne og Garonne. Sammen danner de estuaret La Gironde, en langstrakt elvemunning som ender opp i Biscayabukten. Ved lunsjtid legger vi til kai nær Cussac-Fort-Médoc, en liten by med rundt to tusen innbyggere som ligger i vindistriktet Médoc på vestbredden av La Gironde. Vinregionen Médoc ligger på en halvøy, klemt mellom La Gironde og Atlanterhavet, og har et mildt og fuktig mikroklima perfekt for dyrking av vindruer. Her produseres verdens mest berømte rødviner. Cussac-Fort-Médoc er utgangspunkt for en utflukt* med buss gjennom vindistriktet. Vi kjører langs turistveien Route des Châteaux (Slottsruten), forbi vinappellasjonene Saint Julien, Margaux og Haut-Médoc, og kjente vinslott som Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild. Det blir et stopp underveis hvor vi får smake på den gode vinen. Retur til skipet for middag, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Chateau Pichon Longueville Baron, Médoc
 • Dag 3: Blaye

  Tidlig om morgenen seiler vi til Blaye, som ligger på østsiden av La Gironde. Blaye er kjent for sitt imponerende citadell, anlagt av den franske markien og militæringeniøren Vauban på slutten av 1600-tallet. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ble bygget for å beskytte Bordeaux mot invasjon via sjøveien. Fra Blaye kan vi bli med på en bussutflukt* langs turistveien La Corniche Fleurie, som strekker seg langs elven fra Blaye til Bourg. Langs ruten ser vi gamle tradisjonelle fiskehus på stylter og vakre kalksteinsklippene. I Bourg gjør vi et stopp for å beundre utsikten og besøke markedet, hvor vi får smaker på lokalproduserte fiken. Tilbake i Blaye blir det en guidet omvisning i det store citadellet, som også omfatter et kloster og flere soldatkaserner. Utflukten avsluttes med smaksprøver på byens søte spesialitet, Pralines de Blaye (brente mandler).

  Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler nedover La Gironde. Fra soldekket har vi flott utsikt over det store estuaret, som er over 70 kilometer langt og fra tre til ni kilometer bredt. Nær munningen snur skipet og seiler tilbake mot Blaye.

  Citadellet i Blaye
 • Dag 4: Libourne, utflukt til Saint-Émilion

  Fra La Gironde fortsetter cruiset på Dordogne til Libourne, en by rik på historie og full av særegenhet der den ligger ved samløpet mellom Dordogne og Isle. Etter ankomst er det utflukt* til den pittoreske middelalderbyen Saint-Émilion. Vinproduksjonen i dette området har røtter tilbake til romertiden. Mye av vinen i Saint-Émilion lagres fremdeles i kalksteinsgrotter under byen, som ble hugd ut av romerne for nesten to tusen år siden. På byvandringen får vi lære mer om historien til den UNESCO-vernede byen. Det blir besøk i byens monolittiske kirke, hugget ut av kalkstein og den største av sitt slag i Europa. Før vi returnerer til skipet skal vi besøk en familiedrevet vingård. Her ønsker eieren oss velkommen ved å fortelle litt om vinproduksjonen. Deretter får vi smake på den lokale vinen.

  I kveld er det kapteinens festaften om bord.

  St Emilion
 • Dag 5: Bordeaux

  Cruiset er snart slutt og vi nyter en avslappende morgen om bord mens vi seiler siste etappe tilbake til Bordeaux, hvor vi ankommer rundt lunsjtid. Om ettermiddagen er byrundtur* i Bordeaux med buss og til fots. Den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste og imponerer med sine vakkert velholdte bygninger og sjarmerende strøk. Etter rundturen med bussen, spaserer vi gjennom det nyklassisistiske området Les Quinconces, forbi Grand Théâtre til de snirklete gatene i Saint-Pierre-kvartalet. Er det tid etter utflukten, og før middag, anbefaler vi et besøk i byens nyeste landemerke, La Cité du Vin, et opplevelsessenter hvor du får et innblikk i vinens verden.

  Den siste natten ligger skipet ved kai i Bordeaux, og de som ønsker kan ta seg en kveldstur i land.

  Place de la Bourse, Bordeaux
 • Dag 6: Bordeaux - Oslo

  Vi nyter vår siste frokost om bord før vi tar farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo med Lufthansa via Frankfurt.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Cyrano de Bergerac er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. enten en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har stort panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på hoveddekk har to runde vinduer som ikke kan åpnes. Vinduet på øvre dekk er større enn vinduet på midtdekk. Lugarene er mellom 9 og 13 m².

 • Hoveddekk
 • Hoveddekk
 • Hoveddekk
 • Midtdekk
 • Midtdekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk
 • Øvre dekk

Priser

Dekk A-kort pris* Pris uten A-kort
Hoveddekk 16 390 16 790
Midtdekk 17 590 17 990
Øvre dekk 17 990 18 390
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar*, hoveddekk 20 690 21 090
Enkeltlugar*, midtdekk 21 890 22 290
Enkeltlugar* øvre dekk 22 290 22 690
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar  


Kr  400 i rabatt pr. person for A-kort-medlemmer

Prisene er basert på valutakurs pr. oktober 2021. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Bordeaux t/r med Swiss International Air Lines og Lufthansa 
 • Flyskatter (kr 1381 pr. okt21)
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Fem netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten) 
 • Vinekspert Annika Groven er Elite Travels reiseleder på turen 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter. Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke til kr 2100
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utfluktspakke
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Pakken består av fire utflukter (se under) og koster kr 2100 pr. person. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord (se prisene under), men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Ved å kjøpe om bord risikerer du at enkelte utflukter kan være utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende lokalguider.

Dag Utfluktspakke (4 utflukter)  kr 2100 Pris om bord
2 Vinruten i Médoc EUR 78
3 Turistruten La Corniche Fleurie og Blaye EUR 52
4 Utflukt til Saint-Émilion EUR 78
5 Byrundtur i Bordeaux EUR 56

 

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Reiseleder

Annika Groven

Annika er født i vakre Skåne og studerte til lærer ved Lunds Universitet, men nysgjerrigheten gjorde at hun dro til sjøs isteden. Hun arbeidet i mange år på cruiseskip, seilte jorden rundt og fikk også oppleve Antarktis som purser på et ekspedisjonsskip.

Annikas største interesser er reiser, mat og drikke. Hun ble født inn i reiselivsbransjen og vin-interessen ble vekket allerede i tenårene da hun var med sin far på busstur i Mosel og Rheingau i Tyskland og plukket druer for første gang. Siden har hun gått hotellfagskole i Sveits og drevet restaurant sammen med sin mann. De siste 25 årene har hun arbeidet med vinimport, og hun har besøkt de fleste av verdens vinproduserende land. Annika har sin vinutdannelse fra Gastronomisk Institutt og innehar Advanced Certificate fra WSET (The Wine & Spirit Educational Trust). Hun har en spesiell pasjon for champagne og startet i 2005 CCC; Christiania Champagne Club, som er en av Norges største vinklubber. Hun er også medlem av Commanderie de Bordeaux à Oslo. Annika har vært reiseleder på en rekke reiser med mat og vin som tema, og elsker å dele sine kunnskaper med våre gjester.

Skip

MS Cyrano de Bergerac
Om bord på MS Cyrano de Bergerac er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med solstoler. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer,...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo