Skip to main content

Vin og kultur i Dourodalen

Dourodalen
Porto
Porto
Portvinkjeller i Porto
Solar de Mateus-palasset i Vila Real
Hagen til Solar de Mateus-palasset i Vila Real
Dourodalen
Salamanca
Salamanca


Bli med vinekspert Einar Zakariassen til Porto og elvecruise gjennom Dourodalen. Reisen starter i den sjarmerende havnebyen, Porto, som har gitt navn til sterkvinen området er kjent for. Fra Porto skal vi på et fem netters elvecruise gjennom det vakre kulturlandskapet i Dourodalen. I løpet av turen kan du bli med på utflukter til vingård og portvinshus, samt den spanske middelalderbyen Salamanca. Alle drikkevarer om bord på skipet er inkludert i prisen.

 
Alt dette kan du oppleve

 • Sjarmerende Porto
 • Cruise gjennom den UNESCO-vernede Dourodalen 
 • Utflukt til Solar de Mateus-palasset (ikke inkludert)
 • Utflukt til middelalderbyen Salamanca i Spania (ikke inkludert)
 • Busstur gjennom vinmarkene i Dourodalen (ikke inkludert)
 • Vinekspert Einar Zakariassen er reiseleder på turen
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, onsdag 29. juni: Oslo - Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder, Einar Zakariassen, på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Lufthansa via Frankfurt til Porto, med ankomst om ettermiddagen. Fra flyplassen er det buss til skipet, som ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia, på sørsiden av elven. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren før vi samles til et informasjonsmøte, etterfulgt av middag.
  Om kvelden kan du bli med på en busstur*, «Porto by Night», gjennom den vakkert opplyste byen. Underveis blir det et stopp ved jernbanestasjonen Sao Bento, for å ta en kikk på de flotte veggdekorasjonene laget med azulejos – de blå-hvite keramikkfliser som er typisk for Portugal. Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

  Porto
 • Dag 2, torsdag 30. juni: Porto – Régua

  Porto ligger der Douro munner ut i Atlanterhavet og er en av de eldste byene i Europa. Hele den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det byrundtur*. Vi starter med å kjøre over Dom Luis I-broen, bygget mellom 1881 og 1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. I den gamle bydelen ser vi Palácio da Bolsa (børsen), bygget i 1834, og besøker São Francisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene tett langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i Nord-Spania. Fra soldekket kan du beundre utsikten til det velpleide kulturlandskapet, hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av ettermiddagen skal vi gjennom slusen ved Carrapatelo-demningen, den høyeste slusen i Vest-Europa, som hever skipet hele 35 meter. Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende i ro til neste dag. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land.

  Portvinkjeller i Porto
 • Dag 3, fredag 1. juli: Régua – Pinhao – Vega de Terron

  Etter frokost er det utflukt* til Vila Real, hvor adelen bygget flere store palasser på 1500- til 1700-tallet. Arkitekturen her er svært variert. Vi starter med en panoramatur gjennom byen med buss. Deretter besøker vi Solar de Mateus-palasset, som mange sikkert vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Palasset regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Eiendommen omfatter en vakker hage med flere statuer, en tretti meter lang tunnel laget av sedertrær, og en liten innsjø.

  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og vi kommer om bord igjen her. Cruiset fortsetter så gjennom vindistriktet hvor druerankene vokser i terrasser oppover dalsidene. Vi seiler gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi om kvelden kommer til den spanske grensebyen Vega de Terron. Her ligger vi ved kai over natten.

  Solar de Mateus-palasset i Vila Real
 • Dag 4, lørdag 2. juli: Utflukt til Salamanca

  I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt for over to tusen år siden, og kalles gjerne La Ciudad Dorada (Den gylne by) takket være den gule sandstenen som de fleste husene og bygningene består av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, og den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og på byrundturen ser vi blant annet katedralen, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg omkranset av kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter felles lunsj på en lokal restaurant får vi tid til å utforske byen videre på egen hånd. Om ettermiddagen returnerer vi til skipet, som venter på oss i Barca d’Alva på den portugisiske siden av grensen. I kveld er det kapteinens festmiddag.

  Salamanca
 • Dag 5, søndag 3. juli: Ferradosa – Leverinho

  I løpet av natten har skipet begynt på seilasen tilbake nedover Douro. Ved frokosttid ankommer vi Ferradosa, som er utgangspunkt for en bussutflukt* langs vinruten i Dourodalen. Vi er nå i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking. Så langt øyet kan se er det bølgende åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Underveis blir det et stopp i San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer som ligger blant vinmarkene i Rio Torto-dalen. Det blir også et besøk på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.

  I mellomtiden har skipet seilt videre, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen i Pinhão eller Folgosa. Herfra fortsetter cruiset til Leverinho, hvor vi ligger i ro over natten. Kveldens underholdning er tradisjonell portugisisk folkloremusikk.

  Dourodalen
 • Dag 6, mandag 4. juli: Leverinho – Porto – Oslo

  Grytidlig om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset og ved åtte-tiden er vi tilbake i Porto. Etter en god frokost tar vi farvel med MS Amalia Rodrigues og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

  Gamlebyen i Porto
 • Vikitg informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Amalia Rodrigues er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på hoveddekk har små vinduer som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 12–13 m².

 • Hoveddekk
 • Midtdekk
 • Øvre dekk

Priser

Dekk Pris
Hoveddekk 17 990
Midtdekk 19 490
Øvre dekk 19 990
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Tillegg for enkeltlugar* 4 700
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar


Prisene er basert på valutakurs pr. desember 2021. 


Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r med Lufthansa og Swiss Air Lines
 • Flyskatter (kr 1987 pr. des.21) 
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Havneavgifter   
 • Drikkevarer på cruiset: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten) 
 • Vinekspert Einar Zakariassen er reiseleder på turen 

 

 • Prisen inkluderer ikke 
 • Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2400 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Pakken består av fem utflukter og koster kr 2400 pr. person. Utfluktene kan kjøpes enkeltvis om bord (se prisene under), men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Ved å kjøpe om bord risikerer du at enkelte utflukter kan være utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende guider, men Elite Travels reiseleder er med og oversetter for de som ønsker det. 

Følgende utflukter er inkludert i pakken:

Dag Utflukt Pris om bord
1 Porto by Night 29 euro
2 Byrundtur i Porto 60 euro
3 Vila Real og Mateus-palasset 66 euro
4 Heldagsutflukt til Salamanca 92 euro
5 Vinruten i Dourodalen 56 euro

 

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Reiseleder

Einar W. Zakariassen
Einar W. Zakariassen er faglært kokk, samt utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt. Han har i tillegg studert på Norsk Hotellhøyskole, Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og tatt Advanced og Intermidiate eksamen på WSET (Wine, Spirit, Education Trust). Einar var i en årrekke butikksjef for Vinmonopolet Fredrikstad, hvor han jobbet parallelt som foredragsholder innen vin og mat for Vinmonopolets ansatte. Læretiden i kokk og servitørfaget tok han ved anerkjente Hotell Continental i Oslo. Etter det har han arbeidet på flere av de beste hotellene i Norge, samt topprestauranter i inn- og utland. I dag jobber han som daglig leder i Vin & Matglede AS – et firma som jobber med vinformidling og -kurs, samt vinreiser over hele verden.

Skip

MS Amalia Rodrigues
Om bord på MS Amalia Rodrigues er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte k...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo