Skip to main content

Vin og kultur i Dourodalen

Dourodalen
Porto
Porto
Quinta da Aveleda
Quinta da Aveleda
Quinta da Aveleda
Quinta da Aveleda
Vinsmaking på Quinta da Aveleda
MS Amalia Rodrigues
Solar de Mateus-palasset, Vila Real
Hagen til Solar de Mateus-palasset i Vila Real
Dourodalen
Salamanca
Salamanca

Bli med vinekspert Einar Zakariassen til Porto og Dourodalen hvor vi får lære mer om, og ikke minst smake på, de gode vinene som produseres i dette område. Turen starter med to netter på hotell i Porto og vi blir godt kjent med den sjarmerende havnebyen. Deretter skal vi på et fem netters elvecruise gjennom det vakre kulturlandskapet i Dourodalen. I løpet av turen besøker vi vingårder og portvinshus, samt blir med på en utflukt til den spanske middelalderbyen Salamanca. Både utflukter, vinsmakinger og alle drikkevarer om bord på skipet er inkludert i prisen.


Alt dette får du oppleve

 • Sjarmerende Porto
 • Vinsmaking på portvinshuset Ramos Pinto
 • Lunsj og vinsmaking på Quinta da Aveleda,
 • Cruise gjennom den UNESCO-vernede Dourodalen 
 • Utflukt til Solar de Mateus-palasset
 • Utflukt til middelalderbyen Salamanca i Spania
 • Busstur gjennom vinmarkene i Dourodalen
 • Førsteklasses hotell og skip
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, mandag 27. juni: Oslo - Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder, Einar Zakariassen, på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med Swiss Air Lines via Zürich til Porto, med ankomst om ettermiddagen. Her venter vår lokalguide og bussen som skal kjøre oss Hotel Carris Porto Ribeira. Det førsteklasses hotellet ligger sentralt i den historiske gamlebyen, nær Douro. Gatene nær hotellet er for smale til at bussen kan kjøre oss helt til døren, så vi må spaserer siste stykket. Bagasjen blir tatt hånd om av de ansatte ved hotellet. Vel fremme, sjekker vi inn og får vi tid til å slappe av litt på rommet. Om kvelden møtes vi igjen rusler sammen til en koselig restaurant i gangavstand fra hotellet, hvor vi hygger oss med velkomstmiddag og blir bedre kjent med hverandre. (M)

  Porto
 • Dag 2, tirsdag 28. juni: Byrundtur i Porto

  Porto ligger der Douro munner ut i Atlanterhavet er en av de eldste byene i Europa. Byen har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for. Etter frokost skal vi på byrundtur med buss og til fots. Vi ser Foz-distriket hvor Douro munner ut i Atlanterhavet, den moderne konsertsalen Casa da Música, klokketårnet, Torre dos Clérigos, Sé do Porto-katedralen, og Palácio da Bolsa (børsen). Deretter forsetter vi til fots gjennom det UNESCO-vernede Ribeira-kvartalet med sine fargerike hus og smale gågater. Mellom Ribeira og bydelen Vila Nova de Gaia, på sørsiden av Douro, strekker den imponerende Luis I-broen seg over elven. Broen ble bygget i perioden 1881–1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. Vila Nova de Gaia er sentrum for portvinsindustrien og har ligger mange kjente portvinshus og vinkjellere. Vi avslutter byrundturen med besøk i ett av dem, Ramos Pinto, grunnlagt av Adriano Ramos Pinto i 1880. Det blir en omvisning i vinkjelleren før vi får smake på de edle dråpene. Retur til hotellet.

  Resten av dagen kan du oppleve byen i ditt eget tempo. Begi deg ut på streiftog på egen hånd eller sammen med reiselederen. Lunsj og middag er for egen regning, men reiselederen organiserer felles måltid for de som ønsker å spise samlet. (F)

  Gamlebyen i Porto
 • Dag 3, onsdag 29. juni: Utflukt til Quinta da Aveleda – ombordstigning

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og får med oss bagasjen til bussen. I dag skal vi besøke vingården Quinta da Aveleda, som ligger utenfor Porto i hjertet av Vinho Verde-distriktet. Kjøreturen dit tar cirka 45 minutter hver vei. Den familiedrevne vingården ble grunnlagt i 1870 av Manoel Pedro Guedes og drives i dag av femte generasjon av Guedes-familien. Quinta da Aveleda er den største produsenten av Vinho Verde i Portugal, og de eksporterer vin til mer enn åtti land. Vi får en omvisning på gården og i vinkjelleren, før vi får smake på tre av vinene de produserer. Lunsj serveres utendørs (med værforhold), og etterpå er det anledning til å ta en rusletur i den praktfulle hagen. Ved 15–16-tiden setter vi kursen tilbake mot Porto hvor MS Amalia Rodrigues venter. Det elegante elvecruiseskipet skal være vårt hjem de neste fem nettene. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap Senere på kvelden kan du bli med på en valgfri busstur, «Porto by Night», gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Porto over natten. (F, L, M)

  Quinta da Aveleda
 • Dag 4, torsdag 30. juni: Porto – Régua

  Morgenen er til fri disposisjon. Ta en tur i land og utforske Porto videre på egen hånd, eller finn deg en solstol og ta livet med ro på toppdekket.

  Alle må være tilbake om bord til lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i Nord-Spania. Fra soldekket kan du beundre utsikten til det velpleide kulturlandskapet, hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av ettermiddagen skal vi gjennom slusen ved Carrapatelo-demningen, den høyeste slusen i Vest-Europa, som hever skipet hele 35 meter. Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende i ro til neste dag. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land. (F, L, M)

  Stort elvecruiseskip seiler nedover elven Douro i frodig landskap.MS Amalia Rodrigues
 • Dag 5, fredag 1. juli: Régua – Pinhao – Vega de Terron

  Etter frokost skal vi på utflukt til Vila Real, hvor adelen bygget flere store palasser på 1500- til 1700-tallet. Arkitekturen her er svært variert. Vi starter med en panoramatur gjennom byen med buss. Deretter besøker vi Solar de Mateus-palasset, som mange sikkert vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Palasset regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Eiendommen omfatter en vakker hage med flere statuer, en tretti meter lang tunnel laget av sedertrær, og en liten innsjø.

  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og vi kommer om bord igjen her. Cruiset fortsetter så gjennom vindistriktet hvor druerankene vokser i terrasser oppover dalsidene. Vi seiler gjennom slusene i Pocinho og Valeira før vi om kvelden kommer til den spanske grensebyen Vega de Terron. Her ligger vi ved kai over natten. (F, L, M)

  Solar de Mateus-palasset i Vila Real
 • Dag 6, lørdag 2. juli: Utflukt til Salamanca

  I dag skal vi på heldagsutflukt til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt for over to tusen år siden, og kalles gjerne La Ciudad Dorada (Den gylne by) takket være den gule sandstenen som de fleste husene og bygningene består av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, og den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og på byrundturen ser vi blant annet katedralen, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg omkranset av kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter felles lunsj på en lokal restaurant får vi tid til å utforske byen videre på egen hånd. Om ettermiddagen returnerer vi til skipet, som venter på oss i Barca d’Alva på den portugisiske siden av grensen. I kveld er det kapteinens festmiddag. (F, L, M)

  Salamanca
 • Dag 7, søndag 3. juli: Ferradosa – Leverinho

  I løpet av natten har skipet begynt på seilasen tilbake nedover Douro. Ved frokosttid ankommer vi Ferradosa, som er utgangspunkt for en bussutflukt langs vinruten i Dourodalen. Vi er nå i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking. Så langt øyet kan se er det bølgende åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Underveis blir det et stopp i San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer som ligger blant vinmarkene i Rio Torto-dalen. Det blir også et besøk på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.

  Vi kommer om bord igjen i Pinhão eller Folgosa. Herfra fortsetter cruiset til Leverinho, hvor vi ligger i ro over natten. Kveldens underholdning er tradisjonell portugisisk folkloremusikk. (F, L, M)

  Dourodalen
 • Dag 8, mandag 4. juli: Leverinho – Porto – Oslo

  Grytidlig om morgenen legger skipet ut på siste etappe av cruiset og ved åtte-tiden er vi tilbake i Porto. Etter en god frokost tar vi farvel med MS Amalia Rodrigues og kjører til flyplassen. Vi flyr med Swiss Air Lines via Zürich, og er tilbake i Oslo om kvelden. (F)

  F = Frokost, L= Lunsj, M=Middag

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Dekk 27. juni–4. juli 2022
Hoveddekk 24 990
Midtdekk 26 490
Øvre dekk 26 990
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar
Tillegg for enkeltlugar* 5 600
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar


Tillegg for enkeltlugar*

Prisene er basert på valutakurs pr. juli 2021. 

Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r med Swiss Air Lines
 • Flyskatter (kr 1929 pr. jul.21) 
 • Transport flyplass–hotell, hotell–skip og skip– flyplass
 • To netter på Hotel Carris Porto Ribeira, inkludert frokost
 • Fem netters cruise i utvendig lugar, inkludert helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Havneavgifter   
 • Byrundtur i Porto, inkludert besøk på et portvinshus med vinsmaking   
 • Utflukt til Quinta da Aveleda, inkludert omvisning, vinsmaking og lunsj med drikkevarer
 • Heldagsutflukt til Salamanca
 • Utflukt til Vila Real og Solar de Mateus-palasset
 • Utflukt langs vinruten i Dourodalen
 • Velkomstmiddag dag 1
 • Drikkevarer på cruiset: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten) 
 • Vinekspert Einar Zakariassen er reiseleder på turen 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Lokal turistskatt på hotellet: 2 euro pr. person pr. natt (betales direkte til hotellet)
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Tips til skipets mannskap
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Lugarer

Lugarer

Alle lugarene på MS Amalia Rodrigues er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på hoveddekk har små vinduer som ikke kan åpnes. Standardlugarene er 12–13 m².

 • Hoveddekk
 • Midtdekk
 • Øvre dekk

Hotell

Hotel Carris Porto Ribeira 4*
Ligger i en historisk bygning i hjertet av den gamle bydelen, Ribeira. Hotellet har 159 komfortable rom med moderne innredning. Alle rommene har TV, telefon, safe og aircondition. Hotellet har restaurant, bar og treningsrom, samt gratis Wi-Fi.

>> Se bilder av hotellet her

Reiseleder

Einar W. Zakariassen
Einar W. Zakariassen er faglært kokk, samt utdannet sommelier fra Gastronomisk Institutt. Han har i tillegg studert på Norsk Hotellhøyskole, Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og tatt Advanced og Intermidiate eksamen på WSET (Wine, Spirit, Education Trust). Einar var i en årrekke butikksjef for Vinmonopolet Fredrikstad, hvor han jobbet parallelt som foredragsholder innen vin og mat for Vinmonopolets ansatte. Læretiden i kokk og servitørfaget tok han ved anerkjente Hotell Continental i Oslo. Etter det har han arbeidet på flere av de beste hotellene i Norge, samt topprestauranter i inn- og utland. I dag jobber han som daglig leder i Vin & Matglede AS – et firma som jobber med vinformidling og -kurs, samt vinreiser over hele verden.

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålAntall netterLedige plasserFra-pris

Juni 2022

27.06OsloVin og kultur i Dourodalen med vinekspert Einar Zakariassen7Mer enn 824 990,-Bestill

Skip

MS Amalia Rodrigues 4*+
Om bord på MS Amalia Rodrigues er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte k...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Nystartet turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo