Skip to main content

Elvecruise på Douro

Gamlebyen i Porto
Porto
Katedralen i Porto
St. Ildefonso-kirken i Porto
Carmelitas-kirken i Porto
Porto og Dom Luis I-broen over Douro
Dom Luis I-broen, Porto
Portvinkjeller i Vila Nova de Gaia
Portvinkjeller i Vila Nova de Gaia
Den UNESCO-vernede Dourodalen
Solar de Mateus-palasset, Vila Real
Hagen til Solar de Mateus-palasset i Vila Real
Salamanca
Plaza Mayor i Salamanca
Vinmarker i Dourodalen
Togstasjonen i Pinhão
Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
Guimaraes
Porto


Opplev Porto, Salamanca og den UNESCO-vernede Dourodalen
 

Douro smyger seg gjennom den frodige Dourodalen, fra grensen mot Spania til utløpet ved havnebyen Porto. Fra skipet nyter vi utsikten til det velpleide kulturlandskapet. Cruiset starter og ender i Porto. Underveis kan du bli med på utflukter til 1700-talls palasset Solar de Mateus, den spanske middelalderbyen Salamanca og vinsmaking på en vingård.

Høydepunkter

 • Portvinsbyen Porto
 • Den UNESCO-vernede Dourodalen  
 • Solar de Mateus-palasset
 • Salamanca i Spania
 • Pilegrimskirken i Lamego
 • Drikkevarer om bord er inkludert

 

> Vi har også 5-netters cruise på Douro: Vin og kultur i Dourodalen, avreise 29. juni


Se CroisiEuropes video om Douro-cruiset::

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Porto

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Skipet ligger ved kai i bydelen Vila Nova de Gaia, på sørsiden av elven. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren før vi samles til et informasjonsmøte, etterfulgt av middag.

  Om kvelden kan vi bli med på en busstur*, «Porto by Night», gjennom den vakkert opplyste byen. Underveis blir det et stopp ved jernbanestasjonen Sao Bento, hvor vi tar en kikk på de flotte veggdekorasjonene laget med azulejos – de blå-hvite keramikkfliser som er typisk for Portugal. Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

  Porto by Night
 • Dag 2: Porto – Régua

  Porto er en av de eldste byene i Europa og den historiske bykjernen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har gitt navn til både Portugal og sterkvinen området er kjent for. Etter frokost er det byrundtur*. Vi starter med å kjøre over Dom Luis I-broen, bygget mellom 1881 og 1886 av den franske ingeniøren Theophile Seyrig, en av elevene til Gustave Eiffel. I den gamle bydelen ser vi Palácio da Bolsa (børsen), bygget i 1834, og besøker São Francisco-kirken, også kjent som Den gylne kirken. Porto er kanskje best kjent som portvinens hovedstad, og i Vila Nova de Gaia ligger portvinshusene tett langs elven. Vi skal besøke et av dem, og det blir selvsagt mulighet til å smake på de edle dråpene.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser kaster skipet loss og cruiset begynner. Douro er den tredje lengste elven på den iberiske halvøya, og har sitt utspring i Nord-Spania. Fra soldekket kan du beundre landskapet langs elven hvor vinranker og oliventrær klamrer seg til de bratte dalsidene. I løpet av ettermiddagen skal vi gjennom slusen ved Carrapatelo-demningen, den høyeste slusen i Vest-Europa, som hever skipet hele 35 meter før seilasen fortsetter.

  Om kvelden kommer vi til Régua, hvor vi blir liggende i ro til neste dag. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Etter middag kan du hygge deg med musikk og dans i salongen eller ta en kveldstur i land.

  Portvinsbåter i Porto
 • Dag 3: Régua – Barca d’Alva

  Etter frokost er det utflukt* til Vila Real, hvor adelen bygget flere store palasser på 1500- til 1700-tallet. Arkitekturen her er svært variert. Vi starter med en panoramatur gjennom byen med buss. Deretter besøker vi Solar de Mateus-palasset, som mange sikkert vil kjenne igjen fra etiketten til Mateus-vinflaskene. Palasset regnes som et av de beste eksempler på barokkarkitektur i Portugal. Eiendommen omfatter en vakker hage med flere statue, en tretti meter lang tunnel laget av sedertrær og en liten innsjø.

  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Cruiset fortsetter gjennom vindistriktet hvor druerankene vokser i terrasser oppover dalsidene. Vi seiler gjennom to sluser før vi om kvelden kommer til den lille byen Barca d’Alva, nær grensen til Spania.

  Solar de Mateus-palasset i Vila Real
 • Dag 4: Barca d’Alva (heldagsutflukt til Salamanca)

  I dag er det heldagsutflukt* til den spanske middelalderbyen Salamanca. Byen ble grunnlagt for over to tusen år siden, og kalles gjerne Den gylne by – La Ciudad Dorada – takket være den gule sandstenen som de fleste husene og bygningene er laget av. Spanias eldste universitet, grunnlagt i 1218, ligger i Salamanca, og den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er også kjent for sin monumentale arkitektoniske stil og bygninger, og på byrundturen ser vi blant annet katedralen, universitetet og Plaza Mayor – byens hovedtorg omkranset av kafeer, restauranter og vakre arkader. Etter felles lunsj på en lokal restaurant er det tid til å utforske byen videre på egen hånd. Retur til skipet om ettermiddagen.

  Salamanca
 • Dag 5: Barca d’Ava – Ferradosa – Pinhão

  Tidlig om morgenen begynner vi på seilasen tilbake nedover Douro. Fra soldekket kan du beundre utsikten til de frodige dalsidene. Vi skal gjennom slusene i Pocinho og Valeira får vi midt på dagen kommer til Ferradosa. Nå er vi i hjertet av vindistriktet hvor det gode jordsmonnet og gunstige klimaet gir gode forhold for druedyrking. Etter lunsj er det utflukt* med buss gjennom vinmarkene. Så langt øyet kan se er det bølgende åser, terrasser med vindruer, ispedd noen innslag av grågrønne olivenlunder. Det blir besøk underveis i San Salvador do Mundo og Sao Joao da Pesqueira, to små byer som ligger blant vingårdene i Rio Torto-dalen. Det blir også et stopp på en quinta (vingård), hvor vi får smake på den lokale vinen.

  I mellomtiden har skipet seilt til Pinhão, og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Ta gjerne en spasertur i Pinhão på egen hånd før middag og besøk byens togstasjon som er vakkert dekorert med azulejos. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

  Dourodalen
 • Dag 6: Pinhão – Porto

  Om morgenen er det utflukt* til Lamego og pilegrimskirken Nossa Senhora dos Remedios. Den vakre kirken, bygget på slutten av 1700-tallet, ligger på en liten bakketopp med utsikt over byen og det omkringliggende landskapet. Foran helligdommen går det en lang trapp i barokkstil med 668 trappetrinn som pilegrimene må klatre opp før de kan be i kirken.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser, legger skipet ut på siste etappe av cruiset. Vi passerer flere store sluser før vi er tilbake i Porto sent om kvelden. Etter middag er det fadokonsert i salongen.

  Utsikt fra Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
 • Dag 7: Porto

  Dagen starter med en halvdagsutflukt* til Guimaraes – en historisk by grunnlagt på 800-tallet. Den gamle bydelen står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen er ikke større enn at vi kan oppleve den til fots. Vi ser også det staselige palasset til hertugene av Braganza og byens gamle middelalderslott, før bussen tar oss tilbake til Porto og skipet.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Porto i ditt eget tempo. Kveldens underholdning er tradisjonell portugisisk folkloremusikk.

  Guimaraes
 • Dag 8: Porto – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

  13-04–20.04  (1) 26.04–03.05  (2) 11.08–18.08  (2) 19.09–26.09  (3)
Hoveddekk 19 990 20 690 20 690 20 490
Midtdekk 20 990 22 590 22 590 21 990
Øvre dekk 21 990 22 890 22 890 22 390

Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar, og er basert på valutakurs pr. mai 2021.

(1) MS Gil Eanes, 4*+, (2) MS Amalia Rodrigues 4*+, (3) MS Infante D.Henrique 4*

Tillegg for enkeltlugar (dobbeltlugar brukt som enkeltlugar) - uavhengig av dekk:
+ kr 6500 på MS Gil Eanes og MS Amalia Rodrigues
+ kr 5400 på MS Infante D.Henrique


Alt dette er inkludert 

 • Fly Oslo–Porto t/r 
 • Flyskatter 
 • Transport flyplass–skip t/r    
 • Syv netters cruise i utvendig lugar 
 • Havneavgifter   
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag   
 • Drikkevarer om bord: vin, øl, mineralvann, drinker, kaffe og te (ikke champagne og vin fra vinlisten) 
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel 

 

Prisen inkluderer ikke 

 • Utflukter (Mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke, bestående av syv utflukter til kr 3200 pr. person)
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene 
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring 

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Pakken består av syv utflukter (se under) og koster kr 3200 pr. person. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord (se prisene under), men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Ved å kjøpe om bord risikerer du at enkelte utflukter kan være utsolgt. Utfluktene gjennomføres med engelsktalende lokalguider.

  Utfluktspakke Pris om bord
Dag 1 Porto by Night EUR 29
Dag 2 Byrundtur i Porto EUR 60
Dag 3 Vila Real og Solar de Mateus-palasset EUR 66
Dag 4 Salamanca, inkludert lunsj EUR 92
Dag 5 Busstur gjennom vindistriktet EUR 56
Dag 6 Lamego EUR 56
Dag 7 Guimaraes EUR 53

 

Tips 
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Reiseleder

Avreise 11. august
Kristin Clemmensen
Kristin Clemmensen har lang og variert erfaring fra reisebransjen. Hun har blant annet drevet eget reisebyrå i 25 år. Før det var hun både reiseleder og plassjef i Star Tour, samt leder for ferieavdelingen i Bennett Porsgrunn. Kristin har reist mye rundt i hele verden, både private turer og som reiseleder for små og store grupper. Hun er spesielt glad i elvecruise og har vært reiseleder på elver i Europa, samt Nilen og Mekong. Med sitt sterke samfunnsengasjement og respekt for lokale verdier, kan våre kunder se frem til å bli med en smilende reiseleder på tur, som byr mye på seg selv.

 

Avreise 19. september
Kari Wold

Karis reiselyst ble for alvor vekket da hun jobbet seg rundt jorden på syttitallet med Royal Viking Line og jusstudiene ble raskt byttet med en jobb i reiselivet. Hun har besøkt de fleste verdenshjørner. Tilbake i Norge jobbet hun i en periode i reisebyrå, hos turoperatør og etter hvert som reiseleder. Kari liker seg både på land og til vanns, og har etter hvert oppdaget at stort bedre enn på elvecruise kan man ikke ha det. Hun er veldig fornøyd når hun får dele sin reiseglede og kunnskap med andre. I tillegg er hun glad i mennesker, tar godt vare på sine gjester og vil at alle skal ha gode minner med hjem fra turen.

Skip

MS Amalia Rodrigues
Om bord på MS Amalia Rodrigues er det restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte k...
MS Gil Eanes
Fasilitetene om bord på MS Gil Eanes inkluderer restaurant, salong med dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskin...
MS Infante D.Henrique
Fasilitetene om bord på Infante D.Henrique inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, resepsjon og soldekk med et lite basseng. Gratis Wi-Fi i fellesområdene. CroisiEurope er kjent for sitt g...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo