Skip to main content

Tre hovedsteder langs Donau

Wien
Passau
Donau
Melk
Operahuset i Wien
Schönbrunn-slottet, Wien
Sachertorte
Budapest
Fiskebastionen, Budapest
Helteplassen, Budapest
Markedshallen, Budapest
Bratislava
Gamlebyen i Bratislava
Gamlebyen i Bratislava
Dürnstein
Dürnstein
Wachaudalen
Wachaudalen
MS River Sapphire


Opplev Wien, Bratislava og Budapest, tre av de elegante hovedstedene som ligger langs Donau – dronningen av Europas elver. I tillegg besøker vi Melk – kjent for det storslåtte benediktinerklosteret Stift Melk, og den lille vinbyen Dürnstein – i hjertet av den UNESCO-vernede Wachaudalen. Vi seiler med det førsteklasses cruiseskipet MS River Sapphire. Cruiset starter og ender i den tyske byen Passau.


Høydepunkter

 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Keiserbyen Wien
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Vinbyen Dürnstein
 • Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, søndag: Oslo - München - Passau

  Du møter Elite Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi direkte til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar cirka 2,5 time. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Etter en stor brann på 1600-tallet ble sentrum gjenoppbygd av italienske arkitekter, og den historiske bykjernen har fremdeles mange vakre bygninger i gotisk og barokk-stil. Gamlebyen domineres av St. Stefan-katedralen, som huser Europas største kirkeorgel.

  Vel fremme i Passau sjekker vi inn og finner oss til rette om bord. Klokken 17.00 kaster skipet loss og cruiset begynner. Kort tid etter avgang krysser vi grensen til Østerrike. Før middag inviteres vi på en velkomstdrink i salongen med presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

  Passau
 • Dag 2, mandag: Melk - Wien

  Vi seiler hele natten og våkner opp i Melk. På en høyde over byen troner det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk. Klosteret ble grunnlagt i 1089, men den imponerende barokkarkitektur, som preger klosteret i dag, er fra 1700-tallet. Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt til klosteret. Utflukten inkluderer en omvisning i Marmorhallen, klosterkirken og biblioteket, som er kjent for sin store samling av manuskripter fra middelalderen og vakre takmalerier av Paul Troger. Fra klosterhagen er det flott utsikt over Donaudalen.

  Midt på dagen fortsetter cruiset og vi nyter en avslappende ettermiddag om bord. Om kvelden kommer vi Wien og legger til kai litt utenfor sentrum. Etter ankomst tilbys en valgfri wienerkonsert med klassisk musikk av Strauss og Mozart i et av byens palasser. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Et kloster oppe i fjellene i byen Melk. Benediktinerklosteret Stift Melk
 • Dag 3, tirsdag: Wien

  Den tidligere keiserbyen, Wien, er en av de vakreste byene i Europa. Her er det lett å fornemme historiens sus fra den gangen byen var hovedstad i Det habsburgske riket. Wien er full av storslåtte monumenter, museer, palasser og vakre parker. Byrundturen* etter frokost starter med en busstur, som er en fin måte å få en oversikt over de største attraksjonene. Vi kjører langs Wiener Ringstrasse, ringgaten som omgir den historiske bykjernen. Her ser vi flere av byens arkitektoniske severdigheter, deriblant Statsoperaen, Parlamentet, Rådhuset, Burghteater og universitetet. Deretter fortsetter vi til fots gjennom sentrum til Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt på egen hånd før bussen kjører oss tilbake til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen kan du utforske Wien videre på egen hånd. Ta turen inn til de hyggelige gå- og handlegatene i sentrum, og besøk et av Wiens mange elegante konditorier for å smake på byens kulinariske spesialitet, Sachertorte. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Cruiset fortsetter om kvelden.

  Stefansdomen, Wien
 • Dag 4, onsdag: Budapest

  Etter en rolig morgen om bord kommer vi til Ungarns vakre hovedstad, Budapest, og vi samles på toppdekket for å få med oss innseilingen. Herfra har vi panoramautsikten til de flotte bygningene som ligger langs elvebredden. Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, beliggende på hver sin side av Donau. De to byene ble offisielt slått sammen i 1873 og knyttes i våre dager av til sammen syv broer. Etter lunsj er det byrundtur* med buss og til fots. Vi besøker Pest på østsiden av elven, og ser det vakre operahuset, St. Stefans-katedralen, Parlamentsbygningen i nygotisk stil og Helteplassen. Deretter kjører vi over Kjedebroen til den mer kuperte Buda-bydelen på vestsiden av Donau. Her ligger Buda slott og Mattias-kirken der Sisi, keiserinne Elizabeth, og hennes ektefelle, keiser Franz Joseph I, i sin tid ble kronet som ungarske herskere. Fra Fiskerbastionen på toppen av Buda-høyden åpenbarer det seg en fantastisk utsikt over byen og elven.

  Om kvelden tilbys det en valgfri utflukt, «Budapest by Night», som inkluderer både folkloreshow og smaksprøver på lokale spesialiteter som gulasj, ungarske viner og schnaps. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten, og de som ønsker kan ta en kveldstur i land.

  Budapest
 • Dag 5, torsdag: Budapest

  Tiden frem til lunsj er til fri disposisjon og du kan dra på oppdagelsesferd i Budapest i ditt egen tempo. I gangavstand fra kaien ligger gågaten Vaci Utca, med sine mange lekre butikker. Et besøk til byens store innendørs matmarked anbefales. Selve markedshallen, bygget i jugendstil på slutten av 1800-tallet, er en attraksjon i seg selv. Budapest er kjent for sine varme kilder, og flere steder i byen er det mulig å ta en dukkert i det helsebringende, mineralrike vannet. To av de best kjente termalbadene er Szechenyibadet – et utendørs badeanlegg i Byparken, og Gellertbadet, som tilhører Hotel Gellert. Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Puszta, det store slettelandskapet utenfor Budapest. Her får du oppleve en forrykende oppvisning med hester og akrobatiske ryttere.

  Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser begynner skipet på seilasen tilbake oppover Donau – mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Kjedebroen, Budapest
 • Dag 6, fredag: Bratislava

  Grytidlig om morgenen legger vi til kai i Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som kan dateres tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter frokost er det byrundtur*. Først kjører vi en runde med byens lille turisttog, før vi fortsetter til fots gjennom den godt bevarte gamlebyen med brosteinstorg, smale gater, fontener og mange statuer. Underveis ser vi flere av byens severdigheter, deriblant Michaelporten – den gamle byporten fra middelalderen, rådhuset og St. Martins-katedralen, som i tidsrommet 1563–1830 var kroningskirke for de ungarske kongene.

  Om ettermiddagen kan du utforske byen videre i på egen hånd. Gamlebyen er bare er noen minutters gange fra kaien, og derfra er det en fin spasertur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad, som ligger på en høyde over byen. Fra slottet er det en imponerende utsikt over Donau. Cruiset fortsetter ved 15-tiden.

  Gamle og ærverdige bygninger i sentrum av Bratislava. Stor plass med statue og mange mennesker. Gamlebyen i Bratislava
 • Dag 7, lørdag: Dürnstein

  I dag våkner vi opp i Dürnstein, som ligger i hjertet av Wachaudalen, Østerrikes beste vindistrikt. Den naturskjønne dalen står på UNESCOs verdensarvliste og kjennetegnes av små vinlandsbyer, borgruiner og frodige dalsider der det dyrkes aprikos og vindruer. På en høyde overfor Dürnstein skimtes ruinene av middelalderslottet hvor kong Richard Løvehjerte satt fengslet i 1192. Det blå og hvite klokketårnet fra 1400-tallet, som ligger midt i Dürnstein, er et kjent landemerke i Wachaudalen. Etter frokost kan du rusle en tur i den sjarmerende lille byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Kanskje lar du deg friste til å kjøpe en flaske lokalprodusert aprikossnaps eller riesling som du kan ta med hjem? Skipet tilbyr en valgfri byvandring inkludert vinsmaking.
  Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset, Ta en tur opp på soldekket for å beundre utsikten til det maleriske landskapet, eller finn deg et rolig hjørne av salongen hvor du kan fordøye alle inntrykkene fra turen. I kveld er det kapteinens festaften, etterfulgt av musikk og dans i salongen.

  Dürnstein
 • Dag 8, søndag: Passau - München - Oslo

  Vi er tilbake i Passau og etter frokost tar vi farvel med skipet og kjører til flyplassen i München. Fra München flyr vi direkte tilbake til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.

  Informasjon om flyselskap og klokkeslett i programmet og bekreftelsen er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Priser

Dekk 7.–14. aug.22 18.–25.sep.22 9.–16. okt.22
Hoveddekk 14 990 14 990 14 690
Midtdekk 16 490 16 190 15 890
Øvre dekk 17 390 16 990 16 790
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel) 18 990 18 990 18 690
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar    
Enkeltlugar*, hoveddekk 19 690 19 290 19 190
Enkeltlugar*, midtdekk 21 390 20 990 20 890
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar    

 

Alt dette er inkludert

 • Fly Oslo–München t/r
 • Flyskatter
 • Transport flyplass–skip t/r   
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Havneavgifter  
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
 • Kaffe og te tilgjengelig hele døgnet
 • Velkomst- og avskjedsdrink
 • Norsk reiseleder fra Elite Travel

 

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer (det er mulig å kjøpe en drikkepakke om bord)
 • Utflukter (3 utflukter) kr 1100 pr. person
 • Klassisk konsert i Wien kr 790 pr. person
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsreiseforsikring

 

Utflukter
Det er mulig å forhåndskjøpe en utfluktspakke bestående av de tre utfluktene merket med en stjerne (*) i programmet. Utfluktene kan alternativt kjøpes enkeltvis om bord, men samlet vil prisen være høyere enn om du forhåndskjøper pakken. Ved å kjøpe om bord risikerer du at noen utflukter er utsolgt.  I tillegg til utfluktspakken er det mulig å forhåndskjøpe klassisk konsert i Wien på dag 2. De øvrige utfluktene nevnt i programmet kan kun kjøpes om bord. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider.

 • Utfluktspakke (tre utflukter: Wien, Budapest og Bratislava): kr 1100 pr. person
 • Klassisk konsert i Wien: kr 790 pr. person. 

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Lugarer

Lugarer

MS River Sapphire har totalt 82 lugarer. Alle er utvendige og har bad med dusj, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, skrivebord og stol, TV og aircondition.

Lugarene på hoveddekk (Main Deck) har to små, runde vinduer høyt på veggen som ikke kan åpnes. På midtdekk (Middle Deck) og øvre dekk (Upper Deck) har lugarene fransk balkong (store vinduer fra gulv til tak som kan åpnes med en skyvedør). Alle standardlugarene er 15 m². Skipet har i tillegg to suiter på 22 m² på øvre dekk.

 • Hoveddekk
 • Midtdekk/øvre dekk
 • Suite, øvre dekk

Reiseleder

Avreise: 18. september
Kristin Clemmensen
Kristin Clemmensen har lang og variert erfaring fra reisebransjen. Hun har blant annet drevet eget reisebyrå i 25 år. Før det var hun både reiseleder og plassjef i Star Tour, samt leder for ferieavdelingen i Bennett Porsgrunn. Kristin har reist mye rundt i hele verden, både private turer og som reiseleder for små og store grupper. Hun er spesielt glad i elvecruise og har vært reiseleder på elver i Europa, samt Nilen og Mekong. Med sitt sterke samfunnsengasjement og respekt for lokale verdier, kan våre kunder se frem til å bli med en smilende reiseleder på tur, som byr mye på seg selv.

Avreise: 09. oktober

Olav Lühr
Olav Lühr har over femti års fartstid innen reiseliv. Han har drevet flere i hoteller på fastland Norge og på Svalbard. Videre har han hatt ulike lederstillinger i Larvik Line, Color Line, Flåm og Hurtigruten. Disse stillingen har gjort at han har arbeidet med hele Asia og Øst-Europa. Olav kjenner de fleste land i Europa svært godt fra sine mange arbeidsbesøk. Olavs morsmål er tysk og han kjenner landet meget godt. Olav er alltid i godt humør og byr på seg selv. 

Skip

MS River Sapphire
MS River Sapphire er et hyggelig, førsteklasses skip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, panoramasalong med bar og dansegulv, resepsjonsområde med internett- og bibliotekhjørne, trimrom, lite...
Hvorfor velge Elite Travel?
✓ Kunnskapsrik turoperatør med solide eiere
✓ Ansatte med lang fartstid fra bransjen
✓ Gruppeturer med sosialt fellesskap
✓ Reiser for engasjerte voksne
✓ Dyktige norske reiseledere
Kontakt oss
Adresse:
Elite Travel AS
Henrik Ibsens Gate 90
0255 Oslo